|
|
| נשלח ב-6/8/2017 02:29 |
|
| |
סגל לא מסונן 2008

90% קברנה סובניון (משני כרמים שונים) 10% מרלו יין שתסס על הקליפות תקופה ארוכה 43 יום! התיישן 24 חדשים בחבית עץ אלון 90% צרפתי 5% אמרקאי 5% שונות. נשתה בערב יין של פורום RCC בתאריך אור ל יא מנחם אב (02/08/17). יין הרמוני לחלוטין, הארומות משתלבות יפה מאד עם הטעמים. כך שמתקבל יין בעל גוף כבד ועוצמתי מאד, שיוצר טעם שיורי ארוך. מרקם חלק לחלוטין. יין טעים ביותר ציון שלי 4.5 מתוך 5
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2017 08:00 |
|
| |
| יצחק1178 כתב: |  |
סגל לא מסונן 2008

90% קברנה סובניון (משני כרמים שונים) 10% מרלו יין שתסס על הקליפות תקופה ארוכה 43 יום! התיישן 24 חדשים בחבית עץ אלון 90% צרפתי 5% אמרקאי 5% שונות. נשתה בערב יין של פורום RCC בתאריך אור ל יא מנחם אב (02/08/17). יין הרמוני לחלוטין, הארומות משתלבות יפה מאד עם הטעמים. כך שמתקבל יין בעל גוף כבד ועוצמתי מאד, שיוצר טעם שיורי ארוך. מרקם חלק לחלוטין. יין טעים ביותר ציון שלי 4.5 מתוך 5 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2017 21:34 |
|
| |
יצחק1178
פיסגה 14

42% סירה 42% פטיט סירה 16% מורברדר. ישון של 12 חדשים 14% אלכהול נשתה בסעודת ערב שבת ראה כז מנחם אב (19/08/17). נקנה בבנא משקאות גוש עציון (135 ₪) צבע אדום יפה ומבריק קצת נוטה לשחור (שזה יתרון) יין חלק עם גוף בינוני, מרקם מאד חלק. אף מאד עשיר יש לפתוח אותו שעתיים לפני הארוחה, הוא ממש סגור בהתחלה. יין מאד מתובל הזכיר לי את הריוחא אבל הרבה יותר עשיר, כלומר לא תקבלו כאן את הטעמים הקלאסיים של היינות הבורדו לזים. הוא יין צעיר פתחתי אותו כי רציתי משהוא שונה (עיין הרכב זנים) בשבת אחרי שובי לארץ. מעניין אותי מאד איך יטעם עוד שנה ושנתיים נראה לי שבהזדמנות אקנה עוד אחד. ציון שלי 4.25 מתוך 5
תוקן על ידי יצחק1178 ב- 01/04/2018 23:03:36
תוקן על ידי יצחק1178 ב- 01/04/2018 23:07:01
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2017 00:09 |
|
| |
מרסלאן רקאנטי ותבור 13

הפעם שני יינות מרסלאן אחד של יקב רקאנטי והשני של תבור מדובר בזן לא נפוץ הוא הכלאה של הקברנה סובניון והגראנש כאשר הק"ס נותן לו את הגוף החזק ואילו הגראנש נותן לו את הטעמים הפראיים של יינות ריוחא. הבקבוקים בעלי תווית מאד דומה רקע לבן עם תמונה של זמורה ישון של 18 חדשים בחביות עץ לתבור (לרקאנטי אני לא יודע) 13.5 אלכוהול נשתו בסעודת ערב שבת כי תבוא יח אלול (08/09/17). הרקאנטי נקנה בכוס של ברכה (140 ₪ מחיר מדף) התבור נקנה בהמשמח (125 ₪ מחיר מדף) היינות נפתחו שעתיים לפני הארוחה לשני היינות צבע אדום יפה וכהה מאד כאשר הרקאנטי יותר מבריק. שני היינות עם גוף כבד מומלצים לשילוב עם ארוחה כבדה במקרה שלנו זה היה אסאדו כבש. וכאן בא ההבדל האף של תבור היה יותר עשיר המרקם של תבור היה יותר חלק והטעמים היו יותר מחודדים כאשר הרקאנטי היה בעל הרגשה סמיכה מעט בפה. לא לטעות הרקאנטי הוא יין מצוין אבל כעת כאשר אני שותה אותו מול התבור זה משהוא מיוחד מאד איך אומרים האוייב של הטוב הוא הטוב מאד. עוד סיפור קצר נדמה לי שרקאנטי היה הראשון בארץ שיצא עם הזן הזה טעמתי אותו לפני כשנתיים בסומליה (נדמה לי שהוא עדיין היה ללא תוית) מבחינתי זה הייה היין שבשבילו היה שווה לבוא לתערוכה מאד התלהבתי ממנו. אבל לפני כחדשיים טעמתי את המרסלאן של תבור והרגשתי שאני טועם את הדבר האמיתי, אמרתי לעצמי שאני חייב לשתות אותם יחד, ואכן כך גם בני ביתי הסכימו עם ההבחנה. תוסיפו לזה שהתבור יותר זול. ציון שלי רקאנטי - 4+ מתוך 5 תבור 4.5 מתוך 5
תוקן על ידי יצחק1178 ב- 10/09/2017 00:11:39
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2017 22:58 |
|
| |
פטיט סירה 2014 יקבי ירושלים 100% פטיט סירה מכרם בכפר אוריה (שפלת יהודה) 10% מרלו התיישן 24 חדשים בחבית עץ אלון צרפתי חדשות וישנות נשתה בראש השנה תשע"ח עבודה נפלאה של היינן החדש סם סרוקה מדובר על יין עם צבע כמעט שחור, אף נפלא מאד חזק טעמים חזקים אבל לא תוקפים יין הרמוני לחלוטין, הארומות משתלבות יפה מאד עם הטעמים. כך שמתקבל יין בעל גוף כבד ועוצמתי מאד, שיוצר טעם שיורי ארוך. מרקם חלק לחלוטין. היין נקנה בבנא במחיר של 100 ₪ אבל הבנתי שהוא נמכר גם ב80 ₪ מ"מ זה יין שתשימו אותו בטעימה עיוורת מול יינות של 150 ₪ והוא יהיה המעודף מכולם. מה לעשות יש לאנשים דעות קדומות על היקב וזה משפיע אני נפגשתי איתו בטעימה עיוורת נכנסתי לחנות בנא בגוש עציון ונתן לי לטעום מבלי שאדע על איזה יין מדובר הרחתי טעמתי ואמרתי אני אוהב את זה. אני יודע שיהיו כאלה שיגידו שהוא מתחנף שהוא לא מאוזן, לי לא אכפת שהיין יתחנף אלי 24/7 ולא אכפת לי שהיין לא יהיה מאוזן כל עוד שזה לכיוון שאני אוהב. ציון שלי 4.5 מתוך 5
תוקן על ידי יצחק1178 ב- 25/09/2017 23:05:04
תוקן על ידי יצחק1178 ב- 25/09/2017 23:06:32
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2017 23:25 |
|
| |
תל קאסר 2016 לבן יקב נטופה יצא לאחרונה עם שני בקבוקים אדום ולבן בשם תל קאסר אני מתמקד ביין הלבן, זהו יין מזן רוסאן מכרם שנמצא בתל קאסר שבגליל התחתון. היין התיישן 10 חדשים בחבית נשתה בערב חג סוכות תשע"ח עבודה נפלאה של היינן פייר מיודוביניק, אני אומר זאת כי אני לא מתחבר ליינות האדומים שלו יותר מדי עולם ישן בשבילי (לפחות לא בסגנון של עולם ישן שאני מצליח להתחבר). מ"מ היין לא מיועד לכל אחד יש שלא אוהבים את טעמי התבלין (קורנית וכד') ביין לבן. היין הזכיר לי בגרסה עדינה את האלפא אומגה של יעקב אוריה מצד שני הוא היה חמאתי עם טעמי אגוז מקדמיה הזכיר לי את השרדונה קצרין ושוב גרסה עדינה של הקצרין. שילוב מעניין של שניהם. מדובר על יין עם צבע קש זהבהב, 13.3% אלכוהול. יין הרמוני לחלוטין, הארומות משתלבות יפה מאד עם הטעמים. כך שמתקבל יין בעל גוף מלא מרקם חלק לחלוטי וטעם שיורי ארוך. בשורה האחרונה יין נפלא ויותר מאשר נפלא מעניין מאד. יין שאני ממליץ לכל אחד לקנות כמה בקבוקים ממנו ולעקוב אחריו. היין נקנה בפיופ במחיר של 129 ₪ (כאשר הוא נמצא במבצע של 3+1 כך שבפועל היה ניתן לקנות אותו במחיר של פחות מ100 ₪) ציון שלי 4.75 מתוך 5
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2017 00:04 |
|
| |
סופה 13 יקב תבור ממשיך לייצר יינות טובים מדובר בבלנד של פטיט סירה וקברנה סובניון מאזור כפר תבור היין התיישן 12 חדשים בחבית צרפתיות יין עם 14% אלכוהול נשתה בשבת לך לך בסעודת שבת. כאשר הוא נפתח היין היה קשוח וגם קצת מריר, אחרי שעתיים היין התרכך והאף שלו נפתח. פשוט יין טעים עם ארומות של מעט מנטה, מעט וניל ופלפל שחור ושזיף ברקע. צבע אדום כהה צלול לחלוטין. יין הרמוני לחלוטין, הארומות משתלבות יפה מאד עם הטעמים. יין בעל גוף בינוני עד מלא מרקם חלק לחלוטי וטעם שיורי ארוך. כל מה שאפשר לבקש מיין לא יודע אם היין הזה מיועד להתיישנות אבל מי צריך ליישן כאשר המחיר נגיש לכל חובב רק נזכיר שלא מזמן היין הזה זכה להימנות ברשימת ה250 יינות הטובים בעולם מטעם המגזין 'ויין ספקטור'. היין נקנה בכוס של ברכה כאשר מחיר המדף שלו 85 ₪ (מאמין שאם קונים שישיה המחיר יהיה יותר זול). אמנם היין הוא לא שייך לקטגוריית הפרימיום אבל לא יכולתי שלא להביא אותו כאן. תשתו ותבינו מדוע. מילה אחרונה – אני חושב שזה היין שעונה להגדרה יין טוב אבל לא יקר זה באמת יין מעולה ואני לא מכיר במחיר הזה כאלה יינות. יכול להיחשב בהחלט ברירת מחדל. ציון שלי 4.25 מתוך 5
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2017 20:22 |
|
| |
שיראז קאיומי 11 על היין הזה כתבתי לפני יותר מחצי שנה ניתן לראות שם את הצילום) וגם אז התלהבתי ממנו בערב שבת טעמתי אותו שוב והוא מעולה יין בשיאו עם עמוד שדרה יציב לדעתי יש לשתות אותו עכשיו למי שלא רוצה שיתפתחו בו טעמים שלישוניים. אם אני מנתח נכון אזי מדובר ביין שהוא אמנם פרימיום אבל לא אולטרא פרימיום, לא מדובר בלימיטיד אידישיין מדובר בסדרה הגבוה שאחריי יינות הדגל. 6 שנים זה זמן די מכובד ליין כזה אני מניח שגם יין זה יהיה ניתן לשתות אחרי 10 שנים אבל אז יתפתחו בו טעמים שלישוניים מוקצנים. יש כאלה שמתלהבים מהטעמים האלה כל אחד יחליט לעצמו
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2017 21:16 |
|
| |
| יצחק1178 כתב: |  | רשמי טעימה
באשכול הזה נביא רשמי טעימה מיינות ששתינו, את האשכול נייחד ליינות פרימיום בשונה מהאשכול שכבר קיים יינות עד 60 ₪. רצוי מאד לצרף גם תמונה של הבקבוק. חשוב לכתוב גם פרטים שלכאורה נראים שוליים אבל אם אנו עוסקים ברשמי טעימה הרי אינו דומה יין שנשתה בתערוכת יין לאותו יין שנשתה בארוחת צהריים, ארוחה במסעדה, טעימה עיוורת. VC 2010

בלנד של קברנה סובניון, מרלו, פטיט וורדו, פטיט סירה. ישון של 17 חדשים בחבית. נקנה ביקב עצמו (הבקבוק האחרון שהיה ביקב) היין שהה במקרר (יורוקיב) מרגע קנייתו. נשתה בארוחת טעימות במסעדת לה ראג'נס. בתאריך אור ליג שבט (08/02/17). שהה בדקנטר לאורך כל הארוחה לפחות שעתיים. הצבע- כמעט שחור בעל הילה סגולה אדומה זה יין שלא מתאים לכל אחד מדובר עם יין בעל ארומות של דיר עזים ושל עור. חשוב להדגיש שברגע שהיין היה בכוס ועירסלתי את הכוס ליין היו ריחות יותר עדינים של דובדבנים וכד' אך כאשר היין נח חזרו אליו הארומות העזות. יין הרמוני לחלוטין, הארומות משתלבות יפה מאד עם הטעמים. כך שמתקבל יין בעל גוף כבד ועוצמתי מאד, שיוצר טעם שיורי ארוך. מרקם כמעט חלק. מדובר על יין שיש לו עוד זמן יכול לשכב במקרר לפחות עוד שנה שנתיים. מילה אחרונה יין טעים לאוהבי הסגנון. ציון שלי 4 מתוך 5 |
|
היום היתה לי אפשרות לקנות יין ממוספר של חברה זו במחיר מגוחך ולא נגעתי כי לא הכרתי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2017 20:06 |
|
| |
כרם מירב 14 יין מהסדרה היוקרתית של אבני החושן של יקב בנימינה מדובר בבלנד של פטיט סירה (40%) מרסלאן (40%) ושיראז (20%) מכרם מירב שבהרי הגלבוע היין התיישן 24 חדשים בחביות צרפתיות ואמריקאיות יין עם 14% אלכוהול נשתה בשבת וישלח בסעודת ליל שבת. היין נפתח 3 שעות לפני הסעודה צבע אדום / סגול כהה צלול לחלוטין. יין הרמוני לחלוטין, הארומות משתלבות יפה מאד עם הטעמים. יין שכאשר מריחים אותו האף מתמלא בריחות ששואבים את האדם אל תוך היין אזכיר ארומה אחת מעניינת - ניתן להבחין בארומה של בשר מעושן ברקע יין בעל גוף בינוני עד מלא מרקם כמעט חלק עם טעם שיורי ארוך. היין נקנה בבנא גוש עציון אם אני זוכר נכון המחיר היה 129 ₪ חייב לציין שביום חמישי שתיתי עוד יין מסדרת מאבני החושן את הפטיט סירה של כרם סירין 2013 אותו שתיתי במסעדה אבל המירב היה הרבה יותר טוב למרות שבאותה תחרות (טרה וינו 2017) המירב זכה במדליית כסף כאשר הסירין זכה בזהב, יתכן שהסיבה היא שבמסעדה הסירין לא נפתח מספיק זמן (למרות שהיה בדקנטר) משפט סיכום: אם היו שואלים אותי איזה יין אתה מוכן לשתות על בסיס קבוע ולהתחייב לא לשתות יינות יקרים יותר זה אחד היינות שהיו באים בחשבון. ציון שלי 4.25 מתוך 5 קרדיט לתמונה - האתר של יקב בנימינה www.binyaminawines.co.il/wines/hoshen-stones/תוקן על ידי יצחק1178 ב- 02/12/2017 20:07:32
תוקן על ידי יצחק1178 ב- 02/12/2017 22:15:57
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2017 00:00 |
|
| |
קריניאן פרא 13 יין מהסדרה היחידנית של רקאנטי יין מאד רומנטי עם הרבה יחסי ציבור על איך שמצאו את הכרם, מדובר בכרם (הרי יהודה) לא שגרתית הגפנים שרועים על הקרקע השורשים מתפתלים בעומק האדמה לחפש מים. הכרם לא מושקה בכלל. דבר שלכשעצמו באופן עקרוני אמור להביא לפרי מאד מרוכז. מ"מ עם לקבל את הרומנטיקה או לא לדעתי מדובר באחד היינות הטובים של רקאנטי ובכלל. מדובר ב100 אחוז קריניאן כמובן היין התיישן שנה בחביות מבורגון חדשות וישנות יין עם 14.5% אלכוהול. נשתה בסעודת חנוכה לצד בשרים שהיו על הגריל. היין נפתח שעה לפני הסעודה צבע שחור יפה מאד יין הרמוני לחלוטין, הארומות משתלבות יפה מאד עם הטעמים. הרבה ארומות היו ביין: שוקולד מריר, שזיף שחור, דובדבנים. הבת שלי הריחה גם ליקריץ' יין בעל גוף מלא מרקם חלק עם טעם שיורי ארוך. מה עוד צריך לדרוש מיין? – פשוט טעים. אוסיף נקודה קטנה אשתי הייתה מצוננת ואמרה לי: "חבל לא אחוש את הריחות והטעמים" אבל היין היה כל כך עוצמתי שהיא גם הרגישה. ציון שלי +4.5 מתוך 5
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2017 19:01 |
|
| |
מצדה 10 יין הדגל של יקב גבעות יצא במהדורה מוגבלת של 1900 בקבוקים בלנד של קברנה סובניון 40%, מרלו 30%, פטי וורדו 30%. היין התיישן 22 חודש בחביות צרפתיות. יין עם 14% אלכוהול. לא זוכר איפה נקנה אבל המחיר עוד נשמר על הבקבוק (220 ₪ ). כיום אחיו הצעירים שוכבים במקרר (11,12,13,14). נשתה בסעודת ליל שבת פרשת ויחי. היין מפאת גילו נפתח בתחילת הסעודה. הצבע בזמן המזיגה מעט חום, אבל בכוס נראה צבע שחור יפה. יין חלק לחלוטין, גוף בינוני מאד נעים בפה קל מאד לשתיה, קשה להאמין שעברו עליו יותר מ7 שנים לולא הצבע בזמן המזיגה לא הייתי מנחש אא"כ הייתי לוקח בחשבון את הנינוחות שהיין משדר, פשוט יין רגוע. הרבה ארומות היו ביין: שוקולד, קפה, מעט וניל, שזיף, מנטה, דובדבנים. ציון שלי +4.5 מתוך 5
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2018 20:13 |
|
| |
MASC 09 בלנד של אבי פלדשטיין מהתקופה האחרונה שעבד עדיין אצל יקבי ברקן סגל. הבלנד עשוי מארבעה זנים: קברנה סובניון מרלו סירה וארגמן זה התחיל בפרויקט של יקב סגל שהיו בו בסך הכל כמות ל8000 בקבוקים. אבי לקח לעצמו מיכל עם 1000 בקבוקים ועשה מהם את המותג ארכא, ושאר הבקבוקים נשארו ליקב סגל בשלב מסוים היקב החליט להוציא אותם כמהדורה מיוחדת פיופ קנה את הכל עשה ערב השקה שבעצם היה ערב של יינות ברקן והיין הזה היה ההפתעה שבסוף, (אז הם גם סיפרו את הסיפור). היין התיישן לזיכרוני 24 חודש בחביות עץ אלון צרפתי יין עם 13.5% אלכוהול. שני הנתונים האחרונים למרות שהאחרון רשום על הבקבוק הם בערבון מוגבל כי בארכא הנתונים שונים. כנראה פיופ רשמו נתונים מעט מפוקפקים. הם מכרו את היין במחיר לא זול בכלל 350 ₪. את היין הזה שתיתי בRCC לפני כשנה היין היה עמוס טעמים ועץ אני אז מאד אהבתי אותו. הפעם נשתה בסעודת ערב שבת פרשת בא לצד פילה ביף ולינגטון. היין נפתח שעתיים לפני הסעודה ברגע הראשון היין תפס את הפה בסעודה הוא כבר נרגע וכעת מגיעות הבעיות היין היה מעט חום זה לא בגלל שהוא כבר מ2009, הפקק לא היה נראה טוב היה רטוב כפי שניתן לראות בתמונה כלומר אי שם לפני הקניה הוא לא אוחסן טוב (אצלי הוא אוחסן בשכיבה ביורוקיב מרגע הקניה). מ"מ היין היה נעים לשתיה והראה שהיו לו זמנים טובים יותר ויתכן אם לא היו לי ציפיות גדולות ממנו היה יותר מהנה. ציון שלי – לא פיר לתת ציון במצב כזה. הערה אחרונה – אצל איתי חשאי יש גם את הארכא ברגע שהוא יגיע נטעם אותו ונשווה מבטיח לעדכן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2018 23:25 |
|
| |
 יתיר מחוזק 05 אתם וודאי תוהים: מה זה יתיר מחוזק? מאימתי ליקב יתיר ישנם יינות קינוח? אז זהו - זה לא סוד שישנם יינות של יקבים גדולים שלא מגיעים לציבור מכל מיני סיבות. הסיבה הפשוטה ביותר היא שעשו את היין בכמות לא מסחרית. כזה הוא היין המדהים והאגדי הזה של יקב יתיר. לערן גולדווסר היינן של יקב יתיר נשארה לו כמות של קברנה סובניון שלא היה לו שימוש בה, ואז החליט לעשות משהוא יוצא דופן מבחינת היקב הוא עשה ממנו יין בסגנון פורט וכך נוצרה החבית היחידה בסגנון הפורט של היקב. דרך אגב ישנם אגדות שמספרות שביקב ישנם עוד כמה חביות של הפורט הזה, אבל גורמים ביקב מכחישים. את היין הזה לא תמצאו היום ביקב ובוודאי לא בחנויות. בזמנו באחד מביקורי ביקב קניתי בקבוק שעד היום שוכב אצלי במקרר רק ה' יודע מתי אפתח אותו. ישנם כמה ברי מזל שיש להם את היין הזה בבית. אני לא זוכר באיזה מחיר קניתי אותו - 150 או לכל היותר 300 ₪ באמת שאין לי שום מושג אני רק יודע שהיום לא ניתן להשיג אותו אפילו ב1000 ₪. יצא לי לשתות את היין בבר היין קורקי שבירושלים בערב עם יינות יתיר בהדרכתה של אתי אדרי (מוצאי ה שבט תשע"ח). כהפתעת הערב הבעלים (ג'פרי) הוציא את היין הזה. מה אומר לכם זה ממש חלומי מעולם לא טעמתי פורט כל כך טעים. עמוק יותר מים המלח, ריחות מדהימים של ציפורן עדינה ועוד הרבה פרי שחור לא מעיק בפה בכלל, אתם יכולים לשכוח את כל מה שהכרתם בפורט. מדובר על יין שמורכב מ90% קברנה סובניון ו10% סירה שחוזק בברנדי שהתיישן 5 שנים בחביות עץ אלון, כל הבלנד הזה התירוש והברנדי שהו בחבית 17 חדשים בלבד. בדרך כלל יין בסגנון הזה שוהה3-4 שנים, כאן פשוט לא היה צריך. יין עם 19% אלכוהול. ציון שלי – 5 מתוך 5 יין מושלם. הערה אחרונה – אם יתמזל מזלכם להשיג אחד כזה אל תהססו .
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2018 01:35 |
|
| |
שאטו לסקומבס 2015, מרגו, בורדו. הריחות פרחוניים מזכירים סיגליות,עשירים משולבים תבלינים מתקתקים ואדמתיות עדינה. בפה, בשילוב מושלם עם הריח משתלבים טאנינים מוצקים ונוכחים שמזכירים לנו ששתינו את היין טרם זמנו. לדברי היינן בציר 2015 היה לטובתינו בבורדו. חלון השתייה הראוי ליין זה בעוד כ 17-20 שנים. יין בליגה אחרת.

|
|
|
|
|