| נשלח ב-17/2/2017 11:00 |
|
| |
אברהם אומות מערביות מתורבתות יוצאות למלחמה (למיטב זכרוני זו גם איזשהו סוג של אלימות. אני טועה?) על שטח (פולקלנד), נפט ואזורי השפעה (עיראק) ועוד. לא זו בלבד אלא שהן גם משלחות אומות קטנות זו בזו לטובת האינטרסים שלהן. כל זה תרבותי ונאור. ויש פרימיטיביים מגעילים ומסריחים שיוצאים באלימות על אידיאלים. איני מתעלם מכך שהעולם מורכב ובסוגה א' מעורב מעט מסוגה ב' וכך ההיפך (ולא דווקא ממש מעט), אבל ככלל זו התמונה (בפרט לטענתך שהאלימים שטופי מח, לא שטופי הנאות חיים. כן ידעתי שהם נהנים מלחטוף מכות על אידיאלים,... כמו שגנדי נהנה מלצום ונלסון מנדלה מחיי הכלא, אבל תסלח לי אם לא אקבל טענה זו כפשוטה). עדיף לי להמנות עם הסוגה השניה ולא עם הראשונה
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2017 12:24 |
|
| |
ת"ט כנראה שעדיף לך להיות בצד של דעאש והצלבנים שעושים את מעשיהם לשם שמים ולכן משתדלים להיות כמה שיותר אכזריים כדי שיהיה להם מקום כמה שיותר גדול בגן עדן ליהנות מזיו השכינה.
תוקן על ידי אפריםבן ב- 17/02/2017 13:11:48
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2017 12:45 |
|
| |
ת"ט - אם אני מבין את הטיעון שלך בהקשר של האשכול הנוכחי, אתה אומר שלכל המגזרים בחברה היהודית יש את ההזדמנות להיות אלימים בצבא, ולחרדים אין - ולכן הם אלימים באזרחות. אוקיי, זו גם אפשרות - השאלה היא, מה שווה, אם כן, התורה שעליה הם עמלים לכאורה ומשעבדים את כל מערך החיים עבורה? (תורה = מה שהחרדים עצמם טוענים שהיא, למשל בהטפות של גפני ושות', או בסמינרים של ערכים, הידברות וכו'...)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2017 22:37 |
|
| |
יש מצב שכאשר מדובר בחרדים התקשורת מנפחת אירועים חסרי משמעות, מעבר למה שהיא מנפחת אצל האתיופים / הרוסים / תלמידי הר המור?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2017 06:36 |
|
| |
צבוני - במילה אחת: לא. בכמה מילים: אוי לנו שהדרדרנו לדור בו יש מכשירים טמאים שמצלמים ומקליטים הכל, כך שאפשר לראות בעיניים (מה גם שחלק מהכתבות מקורן באתרים החרדיים). אני מניח שאתה חושב שאירועי פוניבז' - שנעשו "נגד כל ישראל ונגד השמש" - בוימו על ידי יאיר לפיד?...
תוקן על ידי אברם_העברי ב- 19/02/2017 06:36:34
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2017 07:12 |
|
| |
אברהם לא זה מה שכתבתי. אלימות נתפסת ככלי לגיטימי במאבק בין קבוצות (מלחמה). כאשר זו מופעלת למען אינטרס כלכלי – זה בסדר. למען רעיון שאינך מסכים איתו – חרדים אלימים. אפרים – לא התייחסת לטיעון. הדוגמה שנתת קיצונית אף שאין לי הסבר מדוע נפשי נוקעת ממנה (כי אין לי בכלל הסבר טוב על המוסר וגבולותיו)
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2017 10:09 |
|
| |
| אברם_העברי כתב: |  | ב) "אלימות" הכוונה לאלימות 'סטנדרטית' – לא הפגנות או צעקות 'שאבעס' מצד אחד, ולא רצח או פגיעה מינית (השקולה לרצח) מצד שני. כמו כן אין הכוונה לאלימות אינדיבידואלית, אלא קבוצתית.
|
|
הלוואי וזה היה נכון שהמגזר החרדי הוא המגזר האלים ביותר במגזר היהודי. האלימות של המגזר החרדי איננה יותר מבדיחה.
מוצע לפותח האשכול שבמקום לכתוב על אלימות ממרומי ה url, ינסה לכתוב על אלימות מהצד של המיץ-זבל. כמה משפחות-פשע יצאו מהחברה החילונית וכמה מהחברה החרדית?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2017 11:48 |
|
| |
[quote]אברהם אלימות נתפסת ככלי לגיטימי במאבק בין קבוצות (מלחמה). כאשר זו מופעלת למען אינטרס כלכלי – זה בסדר. למען רעיון שאינך מסכים איתו – חרדים אלימים. [/quote ] האם תוכל לפרט את ה"רעיון" שנמצא מאחורי פוגרומי פוניבז', מאחורי זריקות האבנים על מכבי אש, ומאחורי ההתפרעויות באומן?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2017 11:51 |
|
| |
| שלישישי כתב: |  | הלוואי וזה היה נכון שהמגזר החרדי הוא המגזר האלים ביותר במגזר היהודי. האלימות של המגזר החרדי איננה יותר מבדיחה.
מוצע לפותח האשכול שבמקום לכתוב על אלימות ממרומי ה url, ינסה לכתוב על אלימות מהצד של המיץ-זבל. כמה משפחות-פשע יצאו מהחברה החילונית וכמה מהחברה החרדית? |
|
למשל משפחת פוברסקי, משפחת ברלנד, המשפחה ששלחה את בחוריה לשרוף בתים במאה שערים, ובטח יש עוד שאני לא מכיר - כי התקשורת החילונית הגזענית מעדיפה להתמקד במרוקאים כמו אברג'יל ואלפרון...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2017 12:13 |
|
| |
אברם,
צדקת שיש באשכול עם כותרת כזו כדי לעצבן ואכן הצלחת בכמה מקרים. אתרום את שתי הפרוטות שלי לנושא.
אלימות היא אבן יסוד של החברה האנושית בכלל. ללא חוק או אמנה חברתית איש את אחיו חיים בלעו. חוק פירושו אכיפה. אכיפה פירושה כפייה כנגד רצונו של הסורר. זה לא משנה אם מדובר בחוק של המערב הפרוע או בחוק של מדינה מתוקנת – תמיד יש אלימות או איום באלימות כיסוד. במדינה מתוקנת יש מונופול על האלימות לרשויות המדינה (צבא, משטרה, שב"ס וכו). אך גם במקרה כזה יש מקום רב לאלימות של אזרחים שהיא במסגרת החוק. לדוגמא הפרדה בין ניצים או מניעת פשע או סתם צפירה במכונית למי שלא נותן קדימה.
אלימות והאיום באלימות, היא יסוד של כל התארגנות אנושית. ככל שיש חריגה מהנורמות של המדינה או הקהילה, מופעלת אלימות ליישור ההדורים. תמיד היה ותמיד יהיה. הביקורת שלנו על אלימות היא לא על עצם העניין, אלא על יישומה במקרה שנראה לנו לא מתאים או לא הכרחי. לדוגמא אנחנו מסכימים שמי שבוגד במדינה (או למשל דין מוסר בשטעטל) יש להפסיק את פעולתו גם אם נדרשת אלימות. זה לא אומר שאנחנו חושבים שה-NKVD או הגסטאפו והשב"כ והמשטרה זה הכל אותו המרק. אנחנו לא מתווכחים על האלימות, אלא על יישומה. כלומר מה התנאים להפעלת אלימות.
אלעזר סבר שמעשה זמרי הצדיק את פעולתו. היום אני לא חושב שדבר כזה היה מצדיק פעולה דומה. שוב, זה לא שאנחנו חושבים שאין להפעיל אלימות, אלא שאין להפעיל אלימות במקרה כזה.
במילים אחרות, הויכוח עם אותם חרדים הפועלים באלימות (או ערבים, או אתיופים (בהפגנות לאחרונה), או המתנחלים, או הפנתרים השחורים למי שזקן מספיק) אינו על עצם האלימות, אלא על האם תנאי המקרה מצדיקים אלימות בכלל ואלימות בהיקף כזה או אחר בפרט.
כל דת כמו כל התארגנות אנושית, נדרשת לאלימות על מנת לשמר ולהגדיר את הקהילה או הארגון. כעת לשאלת האשכול. האם דת האסלם בעלת נטייה גבוהה יותר לאלימות מאשר דתות אחרות? בכוונה בחרתי בשאלה זו, כי אני מניח שהרבה מהחברים יסכימו אינטואיטיבית עם הטענה. האם זה באמת נכון? איני יודע. מה שכן נראה לי נכון זה שככל שקהילה במדינה נתונה מזדהה יותר עם המדינה, הנטייה שלה לפעול באלימות מחוץ למונופולים המוסדרים יורדת.
לכן אנו מוצאים חלקים מקהילות הערבים, החרדים, המתנחלים (לא כולם חלילה, אבל חלקים מקהילות אלה) שמפעילים אלימות מגזרית – אין זה כי הזדהותם עם המדינה לא גבוהה במיוחד. מהצד השני אתה מוצא שחרדים שיוצאים בקצף נגד בחירות בארץ – משתלבים יפה בפוליטיקה באמריקה.
ככל שקהילה מזדהה פחות עם המדינה, כך תגבר הנטייה לאלימות המגזרית. האם החרדים מיוחדים בזה – גם בחוסר ההזדהות עם המדינה וגם בהפעלת אלימות מגזרית? לא בטוח שהייתי חותם על אמירה כזו. כאחד שכן מזדהה עם המדינה ברמה העקרונית (ביקורת ב"ה יש ויש) אני סבור שהאלימות של מגזרים אינה מוצדקת וראוייה לכל ביקורת.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2017 02:42 |
|
| |
תלמיד
<אומות מערביות מתורבתות יוצאות למלחמה (למיטב זכרוני זו גם איזשהו סוג של אלימות. אני טועה?) על שטח (פולקלנד), נפט ואזורי השפעה (עיראק) ועוד> הם כנראה קוראים למלחמות אלו מלחמות רשות.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2017 03:24 |
|
| |
וידועים דברי הרב מבריסק למי שהלך להפגין שהוא ציוני.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2017 07:11 |
|
| |
אברהם כל מי שמכיר קצת ישיבות יודע שהתלמידים משוכנעים שיש לריב רק פנים "קדושות". וצמזה שמחלוקת פוניבז הפכה כבר לויכוח על ההנהגה בין מחנות וכהנהגה היא שמיימית אין לך לש"ש גדול מזה....מכבי אש מסמלים את הישות הציונית המפלצתית וזה ויכוח אידיאולוגי ובאומן אין לי מושג מה קרה לא משנה אם אנו מסכימים לקו המחשבה אלא אם האידיאולוגיה היא שחקן ראשי בו ולכן לדעתם זו מלחמת מצוה (זה לנישט)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2017 09:15 |
|
| |
לטובת חוסמי טמקא (כמוני): החרמות, איומים ואלימות: "המאפיה החרדית" נגד "החרדים החדשים" דלת ביתו של הרב מנחם בומבך הושחתה, וכרזות נאצה מילאו את העיר; הרב בצלאל כהן ספג חרם ונידוי לצד איומים מפורשים - וליאת מלכה נאלצה להוציא את ילדיה מהגן בליווי משטרתי. החרדים החדשים נחושים לחולל שינוי חברתי מבפנים - אבל משלמים מחיר כבד. "הבנתי שאני הולך לאבד את החירות האישית שלי ושל משפחתי. אך לא האמנתי שזה יגיע לזה" אליעזר היון פורסם: 21.02.17 , 11:53
תוקן על ידי אברם_העברי ב- 22/02/2017 09:16:33
|
|
|
|
|