| נשלח ב-26/2/2017 23:49 |
|
| |
טיפול רגשי שהופך לחברות
שלום רב, אני מצרפת לינק שדן בנושא. האתר מיועד לנשים בלבד http://kollkvoda.co.il/
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2017 20:07 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2017 08:40 |
|
| |
שלום לך,
אני חושבת שזה לא נכון שאביא דברים שכתבו נשים באתר שמיועד לנשים בלבד. אני יכולה רק להגיד כללית שמדובר בטיפול שהמטופלת מרגישה שמיצתה את הטיפול והשיגה את היעד שלשמו הגיעה אך המפגשים ממשיכים והם הופכים להיות שיחות של כיף כמו חברות ומרגיש לה לא נכון .
אני יכולה להביא לכאן בהמשך את תגובתי שם. אך אשמח לשמוע מכם האם מישהו חווה משהו דומה? ומה דעתכם?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2017 18:49 |
|
| |
חשבתי על קשר (פסול/בעייתי) שנוצר בין מטפל למטופלת, לגבי חברות בין נשים זה כן ולא, כי מצד אחד זה מעורבות רגשית, והפסיכולגיה סולדת מזה, אבל מצד שני הטיפול יעיל יותר, מה שכן גם אם התפתחה חברות, שזו לא תהיה תלות, כי תלות זה הרס המטופל. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2017 22:12 |
|
| |
ערב טוב, אני חושבת שהפסיכולוגיה (העכשווית) איננה פוסלת מעורבות רגשית. אדרבא, רגשות מתפתחים בטבעיות בקשר טיפולי, גם מצד המטפל (גם אם לא מפגינים אותם כמו בחברות). זהו קשר שיכול להיות מאד אינטימי אך הוא מתרחש במסגרת אתית ומקצועית מצד המטפל וזו איננה חברות. בברכה
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2017 09:55 |
|
| |
יצחק, אני חולקת עליך. מדוע תלות היא הרס? נראה לי שיש אשכול כאן בנושא. היא לפעמים שלב... לעומת זאת טיפול שוהפך לחברות מרגיש לי הרס. נראה לי שמטפל צריך להישאר מטפל לעולם, עבור המטופלים שלו. ולא להפוך תפקידם. הרי מטופל שילם על הדבר הזה... מצד שני חושבת על הורים שהופכים להיות די חבריים עם הילדים שלהם, כאשר אלו מתבגרים/מתחתנים. האם זה דומה? האם גם שם יש להיזהר לשמור שלא יהפוך לחברי? הרי הורים בערוב ימיהם ממש הופכים תפקידים, זה טבע העולם? רונית, אשמח לדעתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2017 06:12 |
|
| |
יעל שירה שלום אני מסכימה עם דברייך, כאמור תלות בטיפול (בטיפול מקצועי ואתי) עשוי להיות אף מבורך כפלטפורמה להתפתחות וצמיחה עצמית. גם אני סבורה שמטפל נשאר כמטפל לעולמים (לפחות בעולמו הפנימי של המטופל) על אף שמבחינה אתית עד שלוש שנים מזמן סיום הטיפול (כזכורני). מעניינת ההשוואה וההבחנה להורים. הורות אכן משתנה במהלך החיים , עם זאת אציין שבגיל ההתבגרות אין הכוונה שהורה מוותר על תפקידו והופך להיות חברי אלא שאלמנטים חבריים נכנסים יותר לתפקיד ההורות בשלב זה. ההורות נשארת סמכותית אך מתבטאת בצורה שונה, של יותר שיח ודיאלוג בין הורה למתבגר. תודה על דברייך שבוע טוב ומבורך
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2017 10:23 |
|
| |
| רוניתלזר כתבה: |  | יעל שירה שלום אני מסכימה עם דברייך, כאמור תלות בטיפול (בטיפול מקצועי ואתי) עשוי להיות אף מבורך כפלטפורמה להתפתחות וצמיחה עצמית. גם אני סבורה שמטפל נשאר כמטפל לעולמים (לפחות בעולמו הפנימי של המטופל) על אף שמבחינה אתית עד שלוש שנים מזמן סיום הטיפול (כזכורני). מעניינת ההשוואה וההבחנה להורים. הורות אכן משתנה במהלך החיים , עם זאת אציין שבגיל ההתבגרות אין הכוונה שהורה מוותר על תפקידו והופך להיות חברי אלא שאלמנטים חבריים נכנסים יותר לתפקיד ההורות בשלב זה. ההורות נשארת סמכותית אך מתבטאת בצורה שונה, של יותר שיח ודיאלוג בין הורה למתבגר. תודה על דברייך שבוע טוב ומבורך_________________ ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית מטפלת במבוגרים וילדים פסיכותרפיה פסיכואנליטית טיפול אישי, זוגי והדרכת הורים בית שמש, בני ברק, ירושלים 0526346334 [email protected]
|
|
אינני מדבר על תלות בזמן הטיפול, אלא לאחר הטיפול שהמטופל רוצה להמשיך את התלות, לעיתים בתרוץ חברות, המשך תלות שכזו לדעתי היא לא בריאה, ודרך אגב התלות זו אחת הבעיות הקשות בטיפול של גבר באשה, ואני כאחד שעשיתי זאת כמה פעמים (ודווקא צלחתי זאת יפה), ממליץ לכל גבר לברוח מזה, כי מעטים ביותר יעמדו בזה, ומעטים עוד יותר ישאירו את המטופלת ללא נזקים לזוגיות, ולכן שומר נפשו ירחק. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2017 18:06 |
|
| |
רונית, תודה. התכוונתי לשאול על הזמן בו ההורים מזדקנים, והתפקידים מתחלפים - ההורים כבר אינם סמכותיים כשהיו ולהפך... זה טבע העולם.או שאולי, הורים נשארים הורים לעד? כלומר - מה החוויה הנפשית? שהתהפך? שההורה נעלם? שההורה קיים ורק גופו נשאר?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2017 07:24 |
|
| |
יצחק , המצב שאתה מתאר למעשה מדגיש שוב את החשיבות שהמטפל יהיה בהדרכה ובטיפול. כאשר יש 'שלישי' (המדריך/המטפל של המטפל) ניתן לעבד את ההיבטים השונים של הקשר 'הזוגי' שבין מטפל-מטופל וכך להימנע מכשלים שונים שעל אחד מהם אתה מצביע וגם לאפשר למטופל/ת לסיים את הטיפול באופן מיטיב יותר.
יעל שירה, אכן עם הזדקנות ההורים עשויה להתפתח תחושת אובדן ואבל של הדמות ההורית שהיתה. וכל שכן עם היפוך התפקידים, שבו יש אובדן לא רק של דמות ההורה אלא של אופי הקשר ילד-הורה כפי שציינת. בד בבד, אני מאמינה שיצוגי ההורות שהופנמו בעיקר בתקופות החיים הראשונות הן מושרשות . כך שבמהלך כל החיים יש את יצוג ההורה המופנם ויצוגי הקשר הורה-ילד ואת ההורה הממשי והקשר הממשי, ובין המופנם לממשי יש תמיד פער ש'פתרונו' יהיה תוך דיאלוג ושיח נפשי.
ברכה
|
|
|
|
| נשלח ב-5/4/2017 18:32 |
|
| |
תודה! מתיישב לי.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/4/2017 21:03 |
|
| |
תודה לכם על השאלות, המחשבות , הרעיונות שעולים לכם , הם מאתגרים, מזמינים לחדד ולהעמיק כך שתרומתם אינה פחותה מהתשובות ולא פעם אף מרובה יותר
פסח כשר ושמח
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2017 02:47 |
|
| |
אני חושבת כשהמטופלת מרגישה שהקשר נעשה חברי והוא כבר לא טעון רגשית אפשר לסיים את הטיפול. וחובה על המטפלת להיות ערה לכך ולדעת לשחרר, מה בשדרך כלל לא קורה. אני עזבתי מעצמי שני טיפולים כאלה
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2017 08:46 |
|
| |
| אביגיל28 כתבה: |  | אני חושבת כשהמטופלת מרגישה שהקשר נעשה חברי והוא כבר לא טעון רגשית אפשר לסיים את הטיפול. וחובה על המטפלת להיות ערה לכך ולדעת לשחרר, מה בשדרך כלל לא קורה. אני עזבתי מעצמי שני טיפולים כאלה |
|
לא קורה כי המטופלת לא תמיד רוצה לפרוש כנפיים ומנסה להראות שהיא עדין זקוקה לטיפול, וצריך לעיתים לדחוף את המטופלת לקחת את עצמה לעצמאות, ולעיתים בלית ברירה אף "לזרוק" אותה מהמטפלת. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2017 22:41 |
|
| |
בכל מקרה זה שונה כשמדובר בטיפול דינמי או קוגניטבי בטיפול דינמי בד"כ הגישה היא לא חברית.
|
|
|
|
|