בית פורומים עצור כאן חושבים

משלוח מנות בהכשר לא מקובל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/3/2017 10:58 לינק ישיר 

נישט ואליקים
מה לעשות והורגלנו לפרמט את ההלכה. 
גם בשבת תאמרו שמביטים בעיניים של למען ינוח וכל הדיונים אודות פס"ר דלנ"ל בתרי דרבנן מיותרים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2017 11:15 לינק ישיר 

אליקים
 אני יודע לקרוא בין המילים והשורות. ברור שנישטאיך התבדח,
גם אני התבדחתי.
זה לא העניין.
העניין הוא שהיהדות כבר אלפיים שנים הפכה להיות בדיחה עצובה מרוב
הטפשדעת.
הטפשדעת שעלתה בדם של מיליונים וממשיכה לגבות מחיר יקר גם היום.

מה שמעניין את פותח האשכול זה לא המהות של משלוח מנות,
אלא איך "לצאת טוב מול ההלכה" - הטפשדעת למהדרין.

ראה מה שאפרים כתב באשכול "האם החרדים הם המגזר האלים....".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2017 16:32 לינק ישיר 

שלישי

אם כן אני מבין שפשוט מפריע לך מאוד ההתעסקות בפרטים האלה.
אז מה שיש לי לומר הוא:
א. גם לי זה מפריע.
ב. אף על פי כן, אני חושב שזה לא תמיד מיותר. לפעמים אנו מוצאים את אלוקים דווקא בפרטים הקטנים.
ג. מאותה סיבה, אני חושב שכדאי להתמודד עם זה, יחד עם שאר הכלים - גם על ידי הומור. 
ד. כדאי מאוד לפתח את הדיון (שלך), ועם זאת אני חושב שגם להומור מגיע מקום. בעניין הזה אני מאוד בעד הסתעפות אבולוציונית (אבולוציה מסתעפת)
ה. אני אוהב מאוד את מה שקורה - כאן ובאשכול הסמוך שהזכרת - לתוך הדיון נכנסת התכתשות כמעט חסרת משמעות, שבסופה כל אחד נעמד ומגדיר בצורה ברורה ומסודרת את דבריו. אני, אגב, מציע מאוד לכולם בפורום, לנסח ולדון בכללי דיון ובכללי יצירת שיטות, שלדעתי חשובים מאוד כדי לשמור על הסדר. דבר כזה ייתן דרך מסודרת לכל אחד להסביר את עצמו, וגם ימנע התפזרות של דיונים.

תלמיד 

אחרי שתקרא את דבריי לשלישי (עד סעיף ד'), אזי נכון שלא ברור אם ואיך אפשר ו/או כדאי לשנות את המצב הזה, אבל צריך להתייחס גם לשאלה הזאת שמעלה שלישי. את הצורך לשים לב לזה אפשר להוכיח מהנביאים וגם ממקורות שונים מהדורות האחרונים. זהו גם עניין אינטואיטיבי ("שכל ישר"), שאמנם איננו הוכחה, אבל תימה גדולה היא לא לייחס לו משקל. (ומי גרע כל הנושא הזה מאחד מכל הפרטים שכדבריך קיבלו התייחסות מפורטת?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2017 16:32 לינק ישיר 

ה. אני אוהב מאוד את מה שקורה - כאן ובאשכול הסמוך שהזכרת - לתוך הדיון נכנסת התכתשות כמעט חסרת משמעות, שבסופה כל אחד נעמד ומגדיר בצורה ברורה ומסודרת את דבריו. אני, אגב, מציע מאוד לכולם בפורום, לנסח ולדון בכללי דיון ובכללי יצירת שיטות, שלדעתי חשובים מאוד כדי לשמור על הסדר. דבר כזה ייתן דרך מסודרת לכל אחד להסביר את עצמו, וגם ימנע התפזרות של דיונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2017 12:28 לינק ישיר 

מה הטעם של משלוח מנות? אם למלאות חסרון סעודתו של חברו אם משום אהבת רעים (חת"ם סופר, אורח חיים סימן קצ"ו). ושני הטעמים במגילה, ומשלח בלי ו' (אסתר ט, יט) - לעני שאין מזומן לו סעודתו - לרעהו משום ערבות הדדית, ומשלוח עם ו' (אסתר ט, כב) - לרעהו משום חברות.

יש להבדיל בין מאכלים אסורים לבין חומרות דעלמא של הנותן או של המקבל. באשר לחומרות דעלמא, אם הטעם למלאות חסרון סעודתו של חברו, אם הנותן מחמיר, על הכשר המוצרים להיות לפי המקבל; ואם המקבל מחמיר, נראה לי שיוצא ידי חובתו גם אם שלח הכשר לא מקובל; ואם הטעם משום אהבת רעים, מכל מקום רצוי להתחשב בהכשר של המקבל. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2017 07:13 לינק ישיר 

ירוחם 

<לענ"ד משלוח המנות מצוותה כפי שכתוב לרעהו - יש להבין מה הכוונה במילה לרעהו. ואזי השאלה ליכא>

אשכול ישן

פורום: עצור כאן חושבים - משלוח מנות לאדמו''ר זה בגדר רעהו ...

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=3113031&forum_id=1364

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2017 11:18 לינק ישיר 

נישט
תודה על הקישור. שם שאלת שאלה. והיות ואין -פורום-בית מדרש בלי חידוש. רציתי לחדש. אם מישהו שולח לך משלוח מנות- או לאדמו"ר או גודוייל. אין חיוב להחזיר משלוח מנות. כי עצם קבלתך ממנו את המשלוח מנות. הנאה גדולה הוא לו. וזה כאילו שלחת לו. כפי שמצינו בקידושים אדם חשוב יכול לקדש אשה עם המתנה שהוא לוקח ממנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2017 04:34 לינק ישיר 

ירוחם

באותו אשכול הבאתי את דברי ה"ביאור הלכה" סי' תרצה:

"חייב לשלוח לחבירו וכו' - הח"א /החכמת אדם/ הוכיח מן הירושלמי דאם שולח לעשיר דבר פחות אינו יוצא בזה ידי משלוח מנות, וכן משמע בריטב"א לפי גירסא אחת שם בגמרא. אכן ש"פ לא הזכירו דבר זה ונכון ליזהר בזה לכתחלה".

שאלה שאני שואל את עצמי כל שנה היא, האם לדעת הח"א אם עני ששולח לרעהו העשיר דבר פחות, אינו יוצא בזה ידי משלוח מנות, או לדעת ה"ביאור הלכה" עכ"פ נכון להיזהר בזה לכתחילה.

.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2017 09:06 לינק ישיר 

http://www.hashefa.co.il/article/9869.aspx

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2017 13:10 לינק ישיר 

נישט
אמרו עליו על- דנציגר- המחבר. שהוא חיבר את חיי אדם -חוכמת אדם- נפש אדם- אבל לא היתה לו יד אדם. והוא לא היה בן אדם.  רק בנו היה פרא אדם..

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משלוח מנות בהכשר לא מקובל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.