היי, נכנסתי לאשכול של השדכניות אבל רשום שחצי מהן כבר פרשו משידוכים ואי אפשר לדעת מה רלוונטי כרגע..בכ"א מחפשת לחברה, למישהי יש שדכנית שמתעסקת עם חרדים עובדים ולומדים (חרדים חזקים מאוד אבל שמשלבים עבודה מקצועות קודש או עבודה אחרת) טובה שיש לה מגוון הצעות? לגביי משרד השידוכים ביחד היא שואלת אם שווה להירשם לשם, הם דורשים 600 ש"ח שזה סכום אסטרונומי.. הבחורה בת 24, אני אמרתי לה שכדאי לה לנסות.. מישהו מצא משם או מכיר מישהו שנרשם לשם ויודע איך השדכניות ואיך היחס? תודה
נשלח ב-18/4/2017 19:46
סתם ניצול חזירי קפיטליסטי של רווקים ורווקות לא חסרים היום פלטפורמות הכרות שיתאימו לסגנון שאת מחפשת..משדכניות(כשדוכיישן לדוגמא) קבוצות וואטצפ.ספיד דייט.ועוד) לא כדאי לנסות הרבה שלוחים טובים למקום שלא מתעמרים ברווקים עם תאוות בצע כמו הדוגמא שציינת.
סתם ניצול חזירי קפיטליסטי של רווקים ורווקות לא חסרים היום פלטפורמות הכרות שיתאימו לסגנון שאת מחפשת..משדכניות(כשדוכיישן לדוגמא) קבוצות וואטצפ.ספיד דייט.ועוד) לא כדאי לנסות הרבה שלוחים טובים למקום שלא מתעמרים ברווקים עם תאוות בצע כמו הדוגמא שציינת.
אני מסכימה איתך שהמחיר דיי יקר הבעיה היא שהיא דיי מיואשת ולכן החלטתי לכתוב כאן, ניסיתי המון פעמים להכיר לה אברכים שהם אפילו בעלי תמיכה מהמשפחות, שלא ייחסר כסף בבית אבל היא קצת בעייתית היא לא רוצה להסתמך על אנשים ולקבל טובות חשוב לה שלאדם תהיה הכנסה כלשהיא מעמל שלו. היא מאוד מחמירה ולכן דברים כמו קבוצות וואטסאפ (אין לה וואטסאפ יש לה טלפון כשר) וספיד דייט(אין לי מושג מה זה) מניחה שזה קשור לאתר אינטרנט- היא נגד הכרויות דרך דרכים לא כשרות, כל מה שכולל וואטסאפ אינטרנט ועוד. ועוד שהראש שלה פתוח אך ורק לשידוך דרך ההלכה ולא לדבר עם הבן אדם לפניי...
ובגלל שהיא דיי מיואשת הצעתי לה את ביחד, כי חס ושלום אני במצבה הייתי משלמת את ה600 ש"ח האלה אולי..בכל מקרה אם יש שדכנית טובה לעובדים ולומדים אשמח אם יציינו פה את המספר.
נשלח ב-18/4/2017 21:34
[quote]
תגידי לה שתצטרף לפורום דנן, וכבר ידוע שתוך כך וכך זמן, תמצא כאן את שידוכה הראוי לה מן השמים. אמן.
היא לא גולשת באינטרנט, גם לא באתרים חרדיים, היא נגד הכרויות דרך דרכים לא כשרות, כל מה שכולל וואטסאפ אינטרנט ועוד. ועוד שהראש שלה פתוח אך ורק לשידוך דרך ההלכה ולא לדבר עם הבן אדם לפניי.. עדיף מספר של שדכנית טובה.
נשלח ב-18/4/2017 22:13
את אמיתית?!? **האט הומור לפניך** (או אולי כבר מאחוריך)
נ.ב. אני בערך מקביל לה מהצד הזכרי של המתרס, ואני רק יכול לומר שצריך המון סבלנות... ברגע שהיא מחפשת מפרנס- יציעו לה כנראה מודרנים יחסית לה. ברגע שהיא מחפשת 'צדיק'(כהגדרה גסה...לא להתחיל לדקדק לי)- יציעו לה בחורים שלא רוצים לפרנס. כי אין היום אמצע במוצהר...היא יכולה לנסות להיפגש עם בחור שמשווק כצדיק, ולקוות שבפגישה שלישית הוא 'יגלה' לה שהוא בכלל מתכוון לפרנס בעתיד.
גם אני מצד אחד בנות אומרות עלי שאני דוס, ומצד שני יש לי אידאולוגיה שהגבר אמור לשאת בעול הפרנסה של הבית (כמובן בלי פריבלגיה של להזניח את התורה). אני רק יכול לומר ש95A מההצעות שאני מקבל לא שייכות מיניה וביה.
אז ככה במיינסטרים החרדי נדיר יהיה למצוא בחור כלבבה שיודע לשלב עקרונות השקפתיים של בני תורה עם עבודה, אם היא תחפש בקרב בעלי תשובה וכדו הסיכויים יותר גבוהים למצוא..ההשערה שלי שהיא גם באה מרקע דומה. ספיד דייט זה לא אתר..זן צורת פגישה..(רק למען הדיוק למרות שמהנתונים שהבאת עולה כי לא יתאים לה) לגבי "גילה המבוגר" שגורם לה ליאוש ל"ע שתתחיל להכיר את העולם בגיל 24 עם כל הכבוד אין את הפריבילגיה להתייאש.. היא עדיין צעירה וממילא אין סיבה שתפנה לגנבים כמו ביחד .כי אחרי שתשלם ל"ביחד" ותשאר "לבד" היא רח"ל תתייאש טוטאלוס ישנן שדכניות אעלה פרטים שלהן בהמשך.. תפילות ואמונה..והשתדלות מושכלת ומודעת והכל יהיה טוב;)
חפשי בגוגל...מיזם של בוגר מכללת אונו, יש טופס הרשמה שמכניס את הנתונים שלך למאגר אחד גדול, ויש שדכנית שבוחשת בו ואמורה לעשות שידוכים...כשזה היה חדש הצטרפתי ובאמת צצו דברים מעניינים. אני אציין שבערך שנה וחצי לא שמעתי מהם מילה.