| נשלח ב-14/5/2017 07:54 |
|
| |
הסבר אפשרי לתופעת מירון
הרגע חזרתי ממירון ואין לי שום הסבר לתופעה הזאת ואני לא חושב שלמישהו יכול להיות הסבר. הרי לפני כמהנעשרות שנים, היו מגיעים כמה מאות, אז מה קרה לפתע? ואז ניזכרתי ביום העצמאות, שעברנו לא מזמן וזה סיפק לי הסבר אפשרי. אולי ההצלחה של העליה לרגל למירון, טמונה בכך שהציבור שלנו נמנע מהשתתפות באירועי יום העצמאות ולכן הוא ייסד לעצמו חג אחר שעיקרו התבהמות, השתוללות וטינופת. מה דעתכם? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2017 08:05 |
|
| |
אל תתאמץ.
אנשים מעדיפים להאמין במה שהם רואים בעינים.
בגלל זה הקב"ה הסתיר את מקום קבורתו של משה רבנו.
תוקן על ידי מואי ב- 14/05/2017 08:10:19
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2017 08:05 |
|
| |
אנשים צריכים את ההתפרקות שלהם. דיינו בפורים ובל"ג בעומר.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2017 08:24 |
|
| |
| קירטון כתב: |  | ולכן הוא ייסד לעצמו חג אחר שעיקרו התבהמות, השתוללות וטינופת.
מה דעתכם?
|
|
ככה זה, כשאתה מטונף אתה רואה רק את הטינופת שבכל דבר. אנשים שנפשם קצת יותר גבוהה מעל גבי הקרקע, רואים את התרוממות הנפש שיש ליהודים במירון.
זה היה לגבי ההתבטאות המכעיסה המגעילה והפוגעת שלך.
לעצם הרעיון, יש לי הסבר קצת יותר הגיוני - כל מי שטעם את טעם ל"ג בעומר במירון, והבין כמה שמחה ואור זה נותן, מבין למה זה מושך המונים.
יום העצמאות לא דרש בכלל תחליף אצל עמך אלפי המוני החרדים (לא המיעוט החרדקי) כי הוא יום רגיל אצל חרדי ממוצע, כל מי שנכנס לשטיבלאך של אותו יום אפור וסתמי ה' אייר כמו ו' ז' אייר, יראה יהודים מתפללים שחרית, חוזרים הביתה הולכים לכולל, לא מורגש בכלל שיש כאן יום שונה הכל כל כך כרגיל, לכן לא קשור בכלל לומר שהם חיפשו תחליף לחגיגה שאינה נראית בכלל בעין.
אתה חי כל כך באטמוספירה אחרת, שאתה לא תופס בכלל את תפיסת החיים של חרדים, וכמה מוזר שאתה לא מכיר את הציבור אותו אתה מנסה לעצבן.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 14/05/2017 08:28:54
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2017 08:25 |
|
| |
להגדיר עשרות אלפי איש שמגיעים להתפלל ולבכות במקום שמאמינים שתפילותיהם מתקבלות וכו' כ'התפרקות'.. נשמע קצת מוזר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2017 08:31 |
|
| |
1. הציבור החסידי גדל מאוד תוך כמה שנים ואם פעם רק חסידות אחת שתיים היו באות להדליק היום כל חסידיות חייבת ששמה יופיע בעיתון\אתר
2. הציבור הליטאי גדל ואיתו נוספו אלפי משועוממים מחפשי אקשן וקוגל.... לפני לא מעט שנים לא היו בכלל בחורי ישיבה ליטאים שנסעו למירון והיום מי שלא שם לא קיים
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2017 08:38 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2017 08:57 |
|
| |
| קירטון כתב: |  | הרגע חזרתי ממירון ואין לי שום הסבר לתופעה הזאת ואני לא חושב שלמישהו יכול להיות הסבר. הרי לפני כמהנעשרות שנים, היו מגיעים כמה מאות, אז מה קרה לפתע? ואז ניזכרתי ביום העצמאות, שעברנו לא מזמן וזה סיפק לי הסבר אפשרי. אולי ההצלחה של העליה לרגל למירון, טמונה בכך שהציבור שלנו נמנע מהשתתפות באירועי יום העצמאות ולכן הוא ייסד לעצמו חג אחר שעיקרו התבהמות, השתוללות וטינופת. מה דעתכם? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
רשע, מה הוא אומר? מה העבודה הזאת לכם, ואף אתה הקהה את שיניו ואמור לו.... עוד חרדל"ש ממורמר ונחיתי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2017 11:47 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
אתה חי כל כך באטמוספירה אחרת, שאתה לא תופס בכלל את תפיסת החיים של חרדים, וכמה מוזר שאתה לא מכיר את הציבור אותו אתה מנסה לעצבן.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 14/05/2017 08:28:54 |
|
אני אגיד לך מה באמת מוזר, מוזר שאתה לא טוען שמשתוללי מירון הם פאיניקים, מיזרוחניקים וחרדקים. אולי יש ברשבי משהו בכל מקרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2017 12:16 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2017 12:39 |
|
| |
מוזר!!
אם היית במירון היית אמור להרגיש שפתאום צץ לו מקום שמוכן לקבל אותך כמו שאתה, למרות מי שאתה.
כנראה שאתה לגמרי במקום אחר.......
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2017 12:39 |
|
| |
| קירטון כתב: |  | הרגע חזרתי ממירון ואין לי שום הסבר לתופעה הזאת ואני לא חושב שלמישהו יכול להיות הסבר. הרי לפני כמהנעשרות שנים, היו מגיעים כמה מאות, אז מה קרה לפתע? ואז ניזכרתי ביום העצמאות, שעברנו לא מזמן וזה סיפק לי הסבר אפשרי. אולי ההצלחה של העליה לרגל למירון, טמונה בכך שהציבור שלנו נמנע מהשתתפות באירועי יום העצמאות ולכן הוא ייסד לעצמו חג אחר שעיקרו התבהמות, השתוללות וטינופת.
מה דעתכם?
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2017 15:57 |
|
| |
| קירטון כתב: |  | אני אגיד לך מה באמת מוזר, מוזר שאתה לא טוען שמשתוללי מירון הם פאיניקים, מיזרוחניקים וחרדקים. אולי יש ברשבי משהו בכל מקרה. |
|
אומר לך את האמת, אין לי שום דבר נגד כל יהודי, חרד"ק מזרוחניק ספרדי, כולם יהודים טובים כשאתה רואה אותם מתפללים, רוקדים לכבוד הילולא של רשב"י, כולם לבם אל אביהם שבשמים
מתי יש לי בעיה איתם - כשאני פוגש אותם פה בפורום, עם התבטאות מכוערת כמו זה שהבאת פה בתיאור ההילולא אני בטוח שאת ההתלהבות שלך אתה מוצא רק במקומות רעים, ולא בריקוד לכבוד רשב"י או איזה תפילה בכוונה
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2020 13:14 |
|
| |
השנה ראינו את האמת בעיניים
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2020 18:31 |
|
| |
| קירטון כתב: |  | הרגע חזרתי ממירון ואין לי שום הסבר לתופעה הזאת ואני לא חושב שלמישהו יכול להיות הסבר. הרי לפני כמהנעשרות שנים, היו מגיעים כמה מאות, אז מה קרה לפתע? ואז ניזכרתי ביום העצמאות, שעברנו לא מזמן וזה סיפק לי הסבר אפשרי. אולי ההצלחה של העליה לרגל למירון, טמונה בכך שהציבור שלנו נמנע מהשתתפות באירועי יום העצמאות ולכן הוא ייסד לעצמו חג אחר שעיקרו התבהמות, השתוללות וטינופת.
|
|
ממליץ לך לקרוא בספר "מזקנים אתבונן" שם מתאר ר' ישראל שמעון קסטלניץ את השמחה האדירה בלג בעומר של לפני 80 שנה ואת ואת הריקודים של מאות אנשים, אנשים שנסעו על חמורים שלשה ימים מקצה הארץ כדי להגיע לרבי שמעון וכל זה לפני שהמדינה קמה, לפני חג ההתבהמות הטינוף וההשתוללות החילונית - חג העצמאות מסתבר שחגי ישראל מקורם לפני החגים החדשים שלכם
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2020 20:12 |
|
| |
דברים פסולים של פותח האשכול אינם מצדיקים עיוות כזה של השוואה של דאורייתא לאיזה מנהג (שאינו מנהג הלכתי) יהודי. לי לא צריך לומר מה זה לג בעומר אני גדלתי על זה. אבל מעולם למרות המסירות לא העלה איש להעדיף את מירון בפועל על איזה קלות בזהירות במנהג או הלכה ק"ו זלזול ביסודות התורה של ונשמרתם ווחי בהם.
|
|
|
|
|