בית פורומים עצור כאן חושבים

בן ישיבה חרדי וגיוס, דמא דידך סומק טפי?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/1/2009 11:04 לינק ישיר 

לא הוא היה חולה, הרב שלו היה ונשאר חולה

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2009 19:26 לינק ישיר 

גם זה תשובה הגיונית.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/1/2009 20:12 לינק ישיר 

לרב- לא הגיני בלשון המעטה, התשובה היא מאד מאד הגיונית, למרות שאני בטוח שלרב הזה אין את הנתונים להבין גם תשובה זו.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2009 08:05 לינק ישיר 

ההנחה לפיה בני הישיבות אינם משרתים את המדינה מוטעית ביסודה. וכשם שלא יעלה על הדעת להעביר חייל מיחידה בה הוא חיוני ליחידה אחרת. כך מופרכת ההצעה לשנות את יעוד שרות בני הישיבות מלגיון העוסקים ביחידה הרוחנית ליחידה הפיזית.
נצחון וח"ו היפוכו הרי לא תלוי בידי בשר ודם כל עוד הוא עושה את המצווה עליו. וד' יהיה בעזרנו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/1/2009 08:16 לינק ישיר 

קלויזמן
מצא לי בהלכות מלכים ברמב"ם שיש בצבא גם לגיון רוחני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2009 08:51 לינק ישיר 

.

קלויזמן, הרי זו בדיוק הבעיה!

מי קובע איזה חייל מתאים לאיזו יחידה? החייל עצמו, או שמא גורם אחר?

מי קובע מי מתאים להיות תורתו אומנותו ומי ראוי לו שיתגייס?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2009 08:56 לינק ישיר 

מואדיב
זו לא קושיא, כידוע שיש כאלו, הגדולים מאתנו עשרות מונים, שיש להם עיני בדולח ואינם נגועים בנגיעס.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 08/01/2009 8:52:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2009 10:02 לינק ישיר 

דמגוגיה בשקל.
מעניין אם התירוץ הזה נועד לחילונים, או כשכנוע פנימי לחרדים.

שמעתי סיפור על רב ברוך ממז'בוז' שראה פעם בחור מתפלל בדבקות מופרזת ומוחצנת מדי לטעמו (של רב ברוך).
ניער אותו מיד ושאל:
על מי אתה מנסה לעבוד?
אם על החברים שלך , הרי כולנו מכירים אותך ויודעים מי אתה באמת.
אם על הקב"ה, עליו ודאי לא תצליח לעבוד.
ואם על עצמך? נו, לא כל כך חכמה לעבוד על בנאדם טיפש..........

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2009 10:08 לינק ישיר 

התאר בהלכה לתורתו אומנותו- כגון רשב"י וחבריו- כגון ר' ששת, כגון רבי יהודה בן עילאעי, אבל היום כל לובש שחורים, תורתו אומנתו.

נדמה לי שההלכה נותנת זכויות לבעל תואר  תורתו אומנותו- לללמוד בקריאת התורה, או לאחר לתפילה,
 אבל לא להשתמט- בדיני נפשות. ובמלחמת מצווה. ובדאי לא במלחמת חובה. התורה  מונה בדיוק את הפטורים מצבא,

ומשום מה לא הגמרא ולא הראשונים לא מוסיפים לפטור את תורתו אומנותו, זו המצאה של המשתמטים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2009 19:41 לינק ישיר 

יסלחו לי כל הכותבים הנכבדים.

הסברתם בטוב טעם מדוע כל הטיעונים בדבר "תורתו אומנותו" אינם במקומם, ולמה אין להיתלות ב"שירות בישיבה" כתחליף לשירות הצבאי, אכן דברים כדורבנות.

אין לי ספק שחלקכם נמנים עם הציבור הדתי-לאומי ואולי חלקכם גם שייכים לציבור החילוני, לאלו מכם - דברי הבאים אינם מופנים. אני פונה אל אותם החרדים שביניכם בשאלה:
אם אתם כל כך נחרצים בדעתכם, מדוע אינכם נמצאים כעת בבסיס תל השומר, או מורים לבניכם להתגייס ולהגן על המדינה במקום להישאר בישיבה (במידה ועברתם את הגיל הריאלי לגיוס)? אני מניח שמיעוטכם עושים זאת, אולם אין ספק שיש כמה וכמה כותבים בפורום, שרוממות השירות בגרונם, ובבא בתרא נשאר בידם, איך?

סליחה על הירידה לפסים אישיים, אך הפגנת ה"תעוזה" להביע דעות מקוריות בפורום מבלי ליישמן הכעיסה אותי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2009 19:47 לינק ישיר 

לא שמעת על הלכה ואין מורין כן
ושמא יאמרו כוחי ועוצם ידי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2009 20:02 לינק ישיר 

החושד בכשרים מציץ ונפגע

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2009 08:24 לינק ישיר 

רוצה_להבין כתב:
מישקולצר,
האם אתה טוען שלו היו בני הישיבות מתגייסים, נאמר כמו חיילי הסדר, הם היו נשארים ללמוד במקומם?

אין לי אלא להביא עדות ראיה (לא שמעתי ולא חשבתי, ראיתי!!!!)

כל ישיבות ההסדר שנמצאות בקו האש פועלות כבימים מתוקנים.
כרם ביבנה, נוה דקלים-אשדוד, אשקלון, קרית גת, שדרות (2 ישיבות!), באר שבע ונתיבות. נשארו במקומן, ופועלות כאילו תלמידיהן אינם זקוקים ל"שמעתא בעי צילותא".

לעומת זאת, כמעט כל הישיבות החרדיות (למעט אחת מהישיבות שבתפרח וחלק מישיבת אופקים) רבניהם, ומנהיגי הקהילות (שכעת זקוקים להם יותר מבכל יום) נמלטו על נפשם.

וכל השאר פרשנות.

נ.ב.
חב"ד יוצאת מהכלל. שלוחיה ורבניה נשארו ביתר שאת. ידוע לי על שליח חב"ד בשדרות שנשאר בביתו בשבת זו למרות חגיגת שלום זכר לנכדו הראשון, מפני שהוא (על פי דברתו) חש חובה שבית הכנסת שלו יפעל כרגיל.
לתשומת לב אברהם ישעיה ברגמן לבלר יתד נאמן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2009 08:32 לינק ישיר 

נו באמת
האם ניתן להשוות לימוד של בחור ישיבת הסדר שמוחו מפוטם כל השמן בשטויות על ציונות וכחי ועוצם ידי לבחור בישיבה קדושה?

ועכשיו ברצינות
אני מחכה לרגע שיחזרו איש איש לביתו ושוב יתחננו לתקציבים ומגרשים ויספרו עד כמה הם מעלים את הרמה של העיר ועד כמה תושבי המקום מרגישים בהשפעתם הברוכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2009 13:24 לינק ישיר 

בעל

הם העלו את הרמה של העיר בבורחם. ב"ה מאז שהם ברחו אין נפגעים בערים שברחו מהם!

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > בן ישיבה חרדי וגיוס, דמא דידך סומק טפי?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 11 12 13 ... 37 38 39 לדף הבא סך הכל 39 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.