מענין כמה אתם בקאיים באגדה ובגמרות אגדתיות. ולא רוצים לדעת גמרות והלכות מפורשות הפוכות. זה מעיד על הרמה.
נשלח ב-5/4/2009 15:31
מואדיב, ירוחם, ובעל בעמיו.
במילים פשוטות. אם הצבא היה מתנהל כמו שאני חושב שהוא צריך להתנהל היה על מה לדבר..... ההתיישבות בארץ, גם אם 99% לא מתאימים לי אינה תשובה לעניין....! אתיישב היכן שנראה לי שאני יכול להסתדר.. ואם נראה למישהו שיש מוסד בו לא יניחו לו ללכת בדרכיו או גרוע מכך יכריחוהו להתנהג אחרת מרצונו ואמונתו, הרי שימלט מפתחו.. בדיוק כמו שחילוני לא היה מוסר את בנו, למשל, ליחידת הסדר, בה מחייבים להתפלל, לשמוע שיעורים, לשמור שבת וכו'....
ופרשת הבריכה.. היא היא המוכיחה עד כמה קשה חברתית לאדם דתי להסתדר בצבא.. וידוע עניין "תקרת הזכוכית", החוסמת חובשי כיפה מלהתקדם עד לרמה מסויימת.... וכי לשם כך ילך הדתי לשם? כדי שאחרי שיצליח ינסו לעיון אותו ולמנוע ממנו "להשתלט"....??!!
נשלח ב-5/4/2009 15:40
.
מעיק, אם דין תורה היה נוהג בארץ, היו מקפחים את שוקיך.
אגב, הנימוק שלך ש"אם הצבא היה מתנהל כמו שאני חושב שהוא צריך להתנהל ...", היה בדיוק הנימוק של השמאלנים שהתחמקו בשנות האינתיפאדה משירות בצבא.
בקיצור, נוח לך שאחי, ילדי ואני נסכן את חיינו, ואתה תרבוץ לך בין המשפתים לשמוע שריקות עדרים.
נשלח ב-5/4/2009 15:47
מואדיב
יש סיפור ערבי- אתה ודאי מכירו- אדם ביקש משכנו -חבל-בהשאלה
אמר לו השכן- אני לא יכול להשאיל , - אני צריך לקשור את הבאר.
-ממתי קושרים את הבאר בחבל? שאל השכן
ידידי- השיב השכן- כשלא רוצים כל תרוץ הוא טוב.
נשלח ב-5/4/2009 15:47
מעיק נראה לך שטענת הבריכה היא ענינית או סתם פינוק? אם בבסיס תל נוף יהיו 75% דתיים יהיו שעות נפרדות בבריכה.
נשלח ב-5/4/2009 16:14
.
אגב הברכה:
לפני שנים רבות, כשהייתי צוער באותו בסיס שעל הברכה בו מדברים, לא נכנסתי אליה. כמוני היו עוד כמה שומרי תומ"צ, שמסיבות מובנות לא ראו את הברכה מבפנים.
אף אחד מאתנו לא חשב שיש בכך פגיעה ביכולת לשמור מצוות. הפכתי והפכתי ולא מצאתי מצווה לשחות בברכה. בכל הדברים ההלכתיים - ראיתי שם התחשבות רבה, למרות שאז לא היו כל כך הרבה דתים כמו היום. גם דרוזים ובדווים, למשל, הוכרחו לא לאכול חמץ בפסח, וכו'.
נשלח ב-5/4/2009 17:19
שכחתם ת'עיקר
כבוד הרמטכ"ל הדגול- שכחת את הסיבה העיקרית שבחורי ישיבה לא מתגייסים!
הם לא מתגייסים כי הם תורמים לא פחות משום חייל אחר במדינה וכמו שיש טייס, שריונר, וטבח כך יש גם בחור ישיבה שלומד תורה ותורתו מגינה על עם ישראל ומצלת אותנו מאויבנו .זו אמונה בסיסית שכל יהודי מאמין צריך להאמין בה שעם ישראל איננו עם ככל העמים שמתנהל רק על פי חרבו אלא זקוק לסייעתא דשמיא שבאה כתוצאה מהזכיות שנוצרות מלימוד תורה.ר' אברום שפירא זצ"ל שהיה גדול הדור של הציבור הדתי לאומי אמר פעם כאשר בחורי ישיבה יצאו לפנים אל פנים שהפיגוע שהיה באותו זמן נגרם בגלל חוסר בתורה שהיה בעם ישראל! לגבי הטענה שלמה הם לא מסכנים את החיים כחילונים-זה אפילו לא בדיחה הרי הצבא רודף אחר גאוני המחשבים של גמא ותלפיות ולא מתחשב בזה שהם לא מסתכנים, כיון שהמדד הוא איפה כל אחד יכול לתרום ולא איפה הוא מסתכן!
נשלח ב-5/4/2009 17:34
אסור לו לאדם לפסוק הלכות, כשהוא נוגע בדבר ונהנה במיישרים מפסיקתו הוא,
אתם גוזלים את הרבים- שחייבים לעשות את העבודה במקומכם,- אף אחד לא התיר לכם לגזול אותם.
התרים מקבלים- ולא לוקחים לבד, בכח, בזכות איזה רעיון, שהנהנים החליטו שמגיע להם.
נשלח ב-5/4/2009 22:10
הצבא לא מגייס רק את מי שהוא צריך.. אלא את כווולם. כי זה כור היתוך חברתי... והם מטקסים עצות כיצד לעצור את הדתיים, ומיבבים על כך שהם תופסים את שדרות הפיקוד...
ומשה פייגלין, הציע הצעה נכונה, שיהיה צבא מתנדבים , , אז יגיעו בעלי המוטיבציה וייבחרו הנחוצים שבהם, בלי שתהיה אבטלה סמויה השוררת כעת בצבא, ושכל השמאלנים ילכו לפקולטות שלהם .... .... וכמותם החפצים למות באהלה של תורה..
ואל תאמינו לתעמולה שאלו שבצה"ל, מבזבזים 3 שנים, הם מקבלים הטבות עבור כך, ורבים לומדים מקצוע שממשיך איתם לכל החיים, או שפותחים ב"קריירה צבאית", ללא איום של פיטורין, או צמצומים ומשכורתם מוכנה להם עם שאר הטבות על חשבון האזרחים......!!!
אם היה דין תורה נוהג ולפיו היה נוהג צה"ל, ודאי שהיתה יותר התגייסות דתית וחרדית. אך למה להתגייס לצבא שכל ערכיו עקומים מערכיי??
ומה תענו על גיוס נשים? למה שבנות החילוניים ישרתו ובנותיכם לא ישרתו בצה"ל.....?
נשלח ב-5/4/2009 22:18
תוקנה כפילות
תוקן על ידי מעיק ב- 05/04/2009 22:15:44
נשלח ב-5/4/2009 22:54
מעיק
על מה מבוססת האבחנה המלומדת שלך?
לוחם ממוצע משרת בפועל כ-8-12 שעות ביממה בעבודה שוחקת מאד. לרוב - גם בשאר הזמן הלוחם תופס תקן זה או אחר, ואינו חופשי לנפשו. המשכורת שהוא מקבל שווה בערך 3 ש"ח לשעה.
אם אתה חושב ששירות של 3 תנאים בתנאים כאלה מוגדר כ"הטבות" רק בגלל שאחר כך יש לך סיכוי לקבל מלגה זו או אחרת, כדאי שתלמד קצת על העולם.
טענה פשוטה ששמעתי מחבר - שמישהו יסתור לי אותה :
נניח שישנו חייל בעל פרופיל קרבי - 97...
והחייל הזה גם תותח במחשבים...
האם כדאי שילך למודיעין או שיהיה קרבי...?
מה?! הוא ישב במסגן בזמן שכולם נלחמים ומסכנים ת'חיים שלהם?! אם הוא יכול להיות קרבי - שיהיה !!
כאן ברור לכולם שזוהי טענה טיפשית - אם התרומה הגדולה ביותר שלו לעמ"י היא במודיעין - יהיה בזבוז אם לא ילך לשם!
אז גם אם נדלג על הדיון - האם חסרים קרביים או לא - גם אם חסרים - אם יש אדם שמוכשר לתורה - שברור שע"י תורה יוכל לתרום לעמ"י בצורה טובה יותר - שילמד!
נשלח ב-14/4/2009 09:49
הראיה מתי שמעת ראש ישיבה חרדי שיאמר לתלמיד פייטר שלו שאינו תותח בלימוד, שיתגייס?