בית פורומים עצור כאן חושבים

בן ישיבה חרדי וגיוס, דמא דידך סומק טפי?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/8/2009 10:40 לינק ישיר 

קודמי הנכבד
אם זו מצווה, ואני אוחז שזו מצווה, הרי תלמוד תורה אינו דוחה שום מצווה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2009 09:13 לינק ישיר 

אדלררון כתב:
במחילה [אמיתית] מכל הכותבים. קראתי את השאךה המרכזית, אך לא נתפניתי לקרוא את כל הדו"ד מחמת אריכותו. אך אמרתי אענה אני את אשר לי.
אינני מבין מה השאלה? אם יש אלוקים, והוא ציוה ללמוד, מה אכפת לי שיש כאלה שהולכים להילחם. ...

במחילה - אמתית - מהכותב. לו קראת את שכתבו מעליך, היית רואה שטענתך כבר נטענה - והשיבו עליה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2009 04:38 לינק ישיר 

אלדררון, [אני לא בטוח שאני מדייק]
דבר ראשון, חושבני שעליך לעלות על קברו של הרב מבריסק ולבקש מחילה, שכן פרסמת את קלונו ברבים, תירוץ זה שייחסת לו נמצא בגמרא המספרת את מעשה דחזקיה במפורש. [ברכות י' א' בהדי כבשי דרחמנא למה לך? מאי דמפקדת איבעי לך למיעבד]
דבר שני, האם חישבת בדעתך מהי עמדתו של חזקיה בנושא? אולי יש לו מה לומר? אחרי הכל הדין ודברים הזה הודפס בגמרא [גם זו שלך!] לבינתיים אשאיר אותך במתח.
דבר שלישי, אתה בונה משוואה הקב"ה-לימוד תורה- לא ללכת לצבא, אף אם נסכים לחלק הראשון של משוואתך לפיה הקב"ה קורא ללימוד התורה, עדיין מניין לך מה הוא המחיר אותו יש לשלם בעבור מצוה זו, והאם השירות בצבא אינו מצוה שדוחה ת"ת? וכי היית אומר, כי אין להציל יולדת בשבת, כי '"בהדי כבשי דרחמנא לך", אינני מצליח להבין, למה החובה ללימוד תורה נראית בעיניך כמנוגדת באופן גורף לשירות בצבא!
דבר רביעי, אני מצטרף להמלצתו של מואדיב, אנא, קרא נא את הנכתב לעיל! [יש שם הרבה משוואות שונות בנידון זה, גם הקב"ה נמצא שם, אל דאגה!]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2009 04:36 לינק ישיר 

אני חושב שהטענה מאי חזית לא לגטימית כאן כי הרי פשוט וברור שלא צריך למסור את הנפש על כל שטות רק מכיון שהאחר עושה כן וכו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2009 07:26 לינק ישיר 

אפשרי ושאר המידיינים
שמעתי מתלמיד חכם חשוב ששאל הרי המעשה של חזקיהו לפי חז"ל היה שלושה ימים לפני מפלת סנחריב, האם זהו הזמן לדון בפריה ורביה? וענה שבירושלמי נאמר שחזקיהו לא רצה את כל הספור של סנחריב כי למרות שבסוף היה קידוש השם בכל זאת בתחילה היה קידוש השם אולם רבש"ע הכריע שגדול קידוש השם מחילול השם. חזקיהו א"כ היה איש הלכה וטען שאם יש קידוש השם וחילול השם באותו מעשה אזי שב ואל תעשה עדיף, ועל זה באו אליו בטענות שהיה לו לעסוק בפריה ורביה למרות שראה שיצא ממנו זרע לא מעליא.
אותו ת"ח לא הזכיר את הרב מבריסק אבל דבריו הם תגובה לדבריו.

אני מתנצל שאין לי כעת מראי מקומות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2009 09:24 לינק ישיר 

בעלבעמיו,
אכן לא ראינו אינה ראיה, אבל אסמכתא יש כאן, כי מבדיקה קצרה שערכתי באמצעות פרוייקט השו"ת נוכחתי לדעת כי התיבה 'סנחריב' מופיעה רק פעמיים בכל הירושלמי, ואף פעם לא בהקשר שציינת בשם אותו ת"ח. כך שחשוב שתברר את מקור הדברים! [לבינתיים אשהה את תגובתי לגופם של דברים, מטעמים ברורים!]
לגבי סיפורו של הרב מבריסק, כבר הבעתי את דעתי כי מה 'תוספת' יש בדבריו על דברי הגמ', ראיתי הטוענים כי 'חידושו' של הגרי"ז היתה ההרחבה של עיקרון זה אף ל'דעת תורה',דעתי היא, שהוא לא נתכוון לחדש מאומה, ורק ציטט את הגמ' כראיה לכך, שהצלחה או כשלון אינה סיבה שלא לקיים את ההלכה ככתבה.
יש לציין כי בספר חסידים [סי' שעה וסי' שעו'] כתב, כי באופן שאמה ואחיה בעלי מדות רעות, אין להתחתן איתה ואין על זה את הכלל של 'בהדי כבשי דרחמנא לך' חילוקו שם לא הובן לי דיו, אשמח לשמוע את דעתכם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2009 13:27 לינק ישיר 

ואולי הצבא בכלל לא צריך את החרדים בסיתואציה כמו שלנו שמדינות ערב כופלות אותנו בכמות פי מאה לא ניראה שעוד שני אלפים בחורי ישיבות יתרמו איזשהי תרומה משמעותית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2009 13:51 לינק ישיר 

בנדלה
הצבא לא זקוק לאנשים איכותיים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2009 02:40 לינק ישיר 

א. מה הבעיה באי גיוס למי שמאאמין שהתורה מחיה את כל העולם? היא תחייה גם את יושבי א''י...

ב. הטענה (''השלישית'')בענין האיסור להקים מדינה בכח מקובלת בהחלט על רובו ככולו של הציבור החרדי בא''י.
כל ה''השלמה'' עם קיום המדינה היא בדיעבד גמור.
ג.מעולם לא היה מצב שבו 'כל העם צבא' מ'אלף למטה' של מרע''ה במלחמת מדין דרך עומדות היו רגלינו בשערייך ירושלים' של דוד המע''ה ו'האלף לך שלמה  ומאתיים לנוטרים את פריו ' שבימי שלמה המע''ה. ועד היום א''אין עושין אנגריא בת'''ח'' ולא עוד אלא שהגמ' קוראת להם נטורי קרתא .ג.גם הראי''ה קוק שתמך בהקמת המדינה וכנראה גם בשותפות כלשהי עם הציונים התנגד לגיום בני הישיבות וכן עמדת רוב ככל הרבנים הראשיים לישראל (כולל הגר''מ אליהו והגר''א שפירא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2009 08:20 לינק ישיר 

.

NRF

חוששני שגם אתה לא קראת את הדיון. דבריך נאמרו ונשנו, ואף נענו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2009 22:49 לינק ישיר 

http://www.bac.org.il/Blog.aspx?fid=17&tid=541

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2009 23:24 לינק ישיר 

האם קביעת השירות בצבא כערך עליון לא נובעת מהתעלמות משיקולים פוליטיים אישיים קטנוניים שלא פעם גבו חיי אדם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2009 23:32 לינק ישיר 

צירקוס,
על מה דבריך מוסבים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2009 23:34 לינק ישיר 

על זימבאבווה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2009 23:57 לינק ישיר 

צירקוס,
אני לא מכיר משתמש בשם הזה, [אגב, גם אין מדינה בשם הזה.....]
שאלתי היא די ברורה, אך אחד מבין החברים [לפחות אלו האחרונים] לא נימק את חובת ההליכה לצבא בגלל עובדת היותה 'ערך עליון'.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > בן ישיבה חרדי וגיוס, דמא דידך סומק טפי?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 17 18 19 ... 37 38 39 לדף הבא סך הכל 39 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.