בני קורח, מסכים עם כל מילה! אבל, זה לא מה שמוכיח שבני ישיבה צריכים להתגייס... כמובן את זה הרמב"ם פוסק במקום אחר:
אין המלך נלחם תחלה אלא מלחמת מצוה ואי זו היא מלחמת מצוה זו מלחמת שבעה עממים ומלחמת עמלק ועזרת ישראל מיד צר שבא עליהם ואחר כך נלחם במלחמת הרשות והיא המלחמה שנלחם עם שאר העמים כדי להרחיב גבול ישראל ולהרבות בגדולתו ושמעו:
ואחר שחוזרין כל החוזרין מעורכי המלחמה מתקנין את המערכות ופוקדים שרי צבאות בראש העם ומעמידין מאחור כל מערכה ומערכה שוטרים חזקים ועזים וכשילין של ברזל בידיהם הרוצה לחזור מן המלחמה הרשות בידן לחתוך את שוקו שתחלת נפילה ניסה במה דברים אמורים שמחזירין אנשים אלו מעורכי המלחמה במלחמת הרשות אבל במלחמת מצוה הכל יוצאין ואפילו חתן מחדרו וכלה מחופתה:
כלומר עזרת ישראל מיד צר היא מלחמת מצווה, וזוהי המלחמה שיש בימנו, ממלחמת רשות ישנם מספר מצומצם של פטורים, אוף אחד מהם הוא לא תלמיד חכם, כ"ש שבמלחמת מצווה ששם אין שום פטור, ואפילו חתן מחדרו וכלה מחופתה יוצאים שתלמיד חכם יוצא (וכך נראה בגמרא מסכת סוטה).
אני חדש ולא קראתי את כל 25 עמודי האשכול - אך דומני ש'התפספסה' כאן נקודה חשובה. מדברים על 'עבירות' שעושים בצה"ל ועל אי-הכרה במדינה וכדומה, אך יש נקודה חשובה נוספת. לגבי- היא מכריעה בשאילת אי-הגיוס.
ההחלטות בצבא, הנוגעות לפיקו"נ ולחיי אדם, מתקבלות שלא עפ"י תורה - וזו הבעיה האמיתית.
העובדה שמלחמות שלמות שנויות במחלוקת (אליבא דהחילוניים!) - צועקת אלי "אל תתגייס"!!!
גם במלחמות המוצדקות אליבא דכו"ע, ישנן פעולות נקודתיות רבות מאד השנויות במחלוקת.
הוסיפו על החשבון שיקולי יוקרה וכו' - ותגיעו למסקנא המצערת שחיי אלפים נגדעו, מן הסתם, לשווא.
כל זה בנוגע ל'קרבי קרבי'. ובאשר ל'לא-קרבי'- באמת התורה שלי שווה יותר...
נשלח ב-14/2/2010 15:24
עיין בעמוד 22.
נשלח ב-14/2/2010 16:32
. יונתי:
אני חדש, ולא למדתי פיסיקה - אך דומני ש'התפלקה' לכל המדענים נקודה ממש ממש חשובה:
כולם יודעים שהברזל כבד, אז איך יכול להיות שמטוס - שעשוי מברזל - יעוף בשמיים כאילו אינו אלא נשר???
האם אינך חושב כי הכרזתך שאינך מודע לכך שדברים מסויימים כבר נדונו, מכריזה כי אינך רציני? טענתך לעוסה, נדושה והופרכה פעמים רבות מספור. לתימה בעיני מי היו מחנכיהם של הצפירים שאיפשרו להם לפעות בטרם גידלו קרניים.
נשלח ב-14/2/2010 16:36
[בחגווי,
"התורה שלי"?! חשבתי שהתורה היא של כולנו ]
נשלח ב-14/2/2010 16:37
השטויות שבני ישיבה מסוגלים להפריח מנפצים כמה וכמה מיתוסים.