בית פורומים עצור כאן חושבים

בן ישיבה חרדי וגיוס, דמא דידך סומק טפי?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/6/2010 07:57 לינק ישיר 

ארתחששתא כתב:
היכן לדעתכם קשה יותר? בצבא או בישיבה? האם התנסיתם פעם להיות יום שלם בישיבה? אין שם גיוונים כמו בצבא, כל היום ליד הגמרא, מי שאין לו חשק ללימוד קשה לו יותר, ומי שיש לו חשק ללמוד, גם הוא מתאמץ מאוד הן במוחו, והן בגופו, קשה לשבת כל היום במקום אחד סגור, נסו פעם ללמוד לבחינה יום שלם מהבוקר עד הערב,
אפשר לשאול כאן את השאלה "מאי חזית דדמא דידך סמיק טפי" לחילוני, למה משתמט אתה מעולה של לימוד תורה, הממשיכה את היהדות?

יש מידה רבה של עזות מצח בדבריך, ויאה עזות המצח למי שנושא שמו של מלך מאומות העולם.

ראשית, יש לא מעטים כאן בפורום שחוו הן זה והן זה, ויודעים טעמו של לימוד תורה.

שנית, איני יודע מהם "גיוונים כמו בצבא", וחוששני שרק מי ששמע על הצבא בזמן שיחה בסדר ערב, יכול כך להתייחס לצבא.

שלישית, עוד לא שמעתי על תלמיד ישיבה שבגלל שעזב את הסטנדר כדי לעשן סיגריה בחוץ - נכנס לכלא.

ואחרן - וחשוב מכולם - הציטוט שהבאת הרי קשור כולו לענייני חיים ומוות. אמנם דיברו אבותינו אודות מי שממית עצמו באהלה של תורה, אבל סהדי במרומים, איבדתי כמה חברים שנהרגו כשנחלצו להגן על עמם ועל ערי אלוהיהם. מהם ארזי הלבנון שלמדו תורה. אף אחד מחברי שלמד בישיבה - גם אלו ששילבו סיפא בספרא שלהם - לא מת ממש באהלה של תורה. הסיכון הגבוה ביותר היה שהסטנדר הישן - הכבד מעץ - יפול לו על הרגל.

רק עז מצח יכול להניח לאחיו להחלץ חושים, להספן בביתו - ועוד להעיז פניו במי שמסכן את חייו כדי שהוא יוכל להמשיך וללמוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2010 22:05 לינק ישיר 

http://www.bac.org.il/Blog.aspx?fid=17&tid=908

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2010 01:49 לינק ישיר 

מואדיב כתב:
יש מידה רבה של עזות מצח בדבריך, ויאה עזות המצח למי שנושא שמו של מלך מאומות העולם.
איני מוצא עזות מצח בשאלה לגיטימית, תיכף אצטרך להתנצל על שאני בכלל כותב כאן, אני חושב שאתה חוצפן לא קטן

ראשית, יש לא מעטים כאן בפורום שחוו הן זה והן זה, ויודעים טעמו של לימוד תורה.
מה זה יודעים טעמו של לימוד תורה, אני מדבר כאן על נשיאת עולה של תורה ומצוות, מהבוקר עד הלילה, טעימות תשאיר לארוחת הצהרים.

שנית, איני יודע מהם "גיוונים כמו בצבא", וחוששני שרק מי ששמע על הצבא בזמן שיחה בסדר ערב, יכול כך להתייחס לצבא.
כשאני מדבר על גיוונים, אני מדבר על כל דבר שאינו כולל, ישיבה על מקום מהבוקר עד הלילה על ספר, לעומת צבא שאתה לא עושה את זה, לא דיברתי על גיוונים כמו טיולים או דברים מהנים במיוחד.

שלישית, עוד לא שמעתי על תלמיד ישיבה שבגלל שעזב את הסטנדר כדי לעשן סיגריה בחוץ - נכנס לכלא.
מי דיבר עכשיו על כלא, דיברנו כאן על נשיאת עול, בחורי הישיבות יושבים ולומדים ללא משטר, כי הם לקחו על עצמם את עולה של תורה, מרצון.

ואחרן - וחשוב מכולם - הציטוט שהבאת הרי קשור כולו לענייני חיים ומוות. אמנם דיברו אבותינו אודות מי שממית עצמו באהלה של תורה, אבל סהדי במרומים, איבדתי כמה חברים שנהרגו כשנחלצו להגן על עמם ועל ערי אלוהיהם. מהם ארזי הלבנון שלמדו תורה. אף אחד מחברי שלמד בישיבה - גם אלו ששילבו סיפא בספרא שלהם - לא מת ממש באהלה של תורה. הסיכון הגבוה ביותר היה שהסטנדר הישן - הכבד מעץ - יפול לו על הרגל.

אצטט לך אימרה ידועה, החכמה אינה למות, כי אם לחיות ולחיות כמו שצריך.
הכל נמדד במוות? אלו שמתו על הגנת המדינה, הלכו למלחמה בידיעה ברורה שהם ימותו?
בחורי הישיבות והכוללים לוקחים מרצון חיים עם עול, וחיים. מה קשה יותר, לחיות כל החיים עם תריג מצוות? או לעשות מה שבא לך על הספק שמא תמות אחד לאלף. (לא שאנחנו חיים היום במצב בו מידי יום נופלים חיילים חללים)

רק עז מצח יכול להניח לאחיו להחלץ חושים, להספן בביתו - ועוד להעיז פניו במי שמסכן את חייו כדי שהוא יוכל להמשיך וללמוד.

רק עז מצח יכול להניח לאחיו לקחת על עצמם לבדם את המשכיותה של היהדות, ולעשות מה שבא לו בחיים, לא תורה לא מצוות, ועוד להעיז פניו במי שכן מקיים תריג מצוות כדי שהוא יוכל להמשיך לקרוא לעצמו יהודי.

אפשר לומר לסיכום, שני הצדדים צריכים אחד את השני ולא יכולים להיות זה ללא זה.
מדינה ללא צבא לא מחזיקה מעמד, ויהודים בלי תורה הם גוים, לא מספיק שאתה צאצא של אברהם אבינו.
רק חבל שמידי פעם מגיע צד אחד, ועינו רעה בצד השני, ועוד כולל שפה לא מתאימה.

תוקן על ידי ארתחששתא ב- 06/06/2010 01:49:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2010 11:05 לינק ישיר 

בשבוע  הקודם דיברתי עם מאן דהוא שיש לו איזה היכרות עם החברה החרדית. אמר לי אותו אדם שהסיוט שלו הוא התמוטטות החברה החרדית, שכן התמוטטות כזו תשגר לשוק החפשי עשרות אלפי אנשים צעירים שהם ציניקנים מוחלטים, אלופי העולם בביקורת ובפעלולי שכל  וחסרי כל מעצור מוסרי ואנושי. 

אני חושב שהתגובות האחרונות כאן הן תנא דמסייע מסוים לכיוון החשיבה הזה, מכמה צדדים.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2010 11:38 לינק ישיר 

שנרב
כמדומני שהראשונים שיצאו הם לאו דווקא האופורטוניסטים, אלא החושבים שנחנקים ואולי זה יפתור את הבעיה שהעלה מכירך.
ןמאידך, כדי לפעול ללא מעצורים כבר למדונו חז"ל שעדיף ללבוש שחורים וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2010 15:38 לינק ישיר 

מה פתאום שהחברה החרדית תתמוטט, תמהני.
האם יש בה סמים אלכוהול רצח ואונס כמו אצל החילונים? או שמא החרדים מלוכדים כאיש אחד, ואיש את רעהו יעזורו, גמחי"ם מכל הסוגים כולל הלוואת כספים עד 10.000$ ויותר לכל מי שנצרך, ללא שום מטרות רווח או טובת הנאה, איזה חוסן ועוצמה יש לחברה החרדית
על אפכם וחמתכם של כל החילונים וחצאי החילונים שכאן, החברה החרדית יש בה ילודה מהגבוהה בעולם, עוד 20 שנה נהיה כאן הרוב, ואז נוכל לעצב את הצבא בצורה שחרדים יוכלו להיות בה, אדרבה בעזרת הצבא החרדי נושיב אתכם בבתי כנסת בכוח, ואת כל מחללי השבת נדחוף בדיוק איפה שצריך, אז מה דעתכם? אולי תלכו כבר עכשיו לאוגנדה? למה לחכות עד שיהיה לכם כאן גיהנום?
בכלל לא משנה לכם אוגנדה ישראל פריז, כולה בתורה שכולה המצאה ואגדה, הפכה ארץ ישראל להיות מקום מיוחד, אתם לא מחוברים לענין, תשאירו לנו את המקום כאן נסתדר בלעדיכם, עם הכל משטרה צבא משרדי ממשלה שרים וראש ממשלה חרדים, החרדים לא פחות מוכשרים מכם, אנחנו נביא מיסים ברצון למדינה יהודית ולא גויית. אתם תלכו תיטמעו בגוים שהרי אתם אוהבים אותם כל כך ומנסים לחקות אותם בכל דרך אפשרית, זה יהיה פתרון מעולה עבור כל החילונים, יאללה לכו עד הסוף עם ההתנכרות שלכם לדת

ואני ממש לא ציני, באמת לכו כבר מפה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2010 15:51 לינק ישיר 

מצח אישה זונה היה לך מאנת היכלם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2010 16:12 לינק ישיר 

ארתחששתא, איפה האמונה שלך? עד אז יבוא המשיח וכל החרדים יתגיירו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2010 16:17 לינק ישיר 

מקסוול

אתה ופטימי,-חז"ל אמרו- רשעים אפילו על פתחו של גהנום לא עושים תשובה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2010 17:48 לינק ישיר 

מקסוול בוא תלמד פשוטו של מקרא
אני מאמין באמונה שלימה בביאת המשיח, כלומר כל אחד צריך להאמין שהמשיח יבוא
ואף על פי שיתמהמה עם כל זה אחכה לו בכל יום שיבוא, כלומר כל יום אני מחכה שהוא יבוא,
לא כמו הרבה שטועים ואומרים שצריך להאמין שהוא יבוא היום,
אני מאמין שהוא יבוא ואני מחכה שהוא יבוא, ואני גם מחכה שהחילונים ילכו, (או יחזרו להתנהג כיהודים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2010 17:49 לינק ישיר 

Kolmogorov כתב:
מצח אישה זונה היה לך מאנת היכלם.

האם אתה מרמז על הקהל בו ישנן זונות באלפיהן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2010 17:55 לינק ישיר 

אתה צודק. כל כך קשה עבדו החרדים להקים פה מדינה, ייבשו ביצות, הפריחו מדברות, נלחמו בעוז ובגבורה בכל מלחמות ישראל, הקימו אוניברסיטאות, יצרו כלכלה מודרנית. לכל אורך הזמן החילונים חלקם פשוט התעלמו מהם וחלקם בזו ולעגו להם וחלקם ניסו באופן אקטיבי לסכל את שיבת ציון. לאחר ההצלחה הכבירה של החרדים בכל התחומים הנ"ל באים החילונים, שחושבים שכולם שכחו את העבר המטונף שלהם, ומנסים להשתלט על כל העסק. אוי מה היה לנו. מחר עצרת תפילה בכותל שהחילונים יעזבו את הארץ ויניחו לחרדים לנפשם. כידוע החילונים הם נטע זר בארץ, לפני קום המדינה כל החילונים חיו באירופה וכל החרדים חיו כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2010 17:58 לינק ישיר 

ואיזה סבבה של ישוב ישן היה כאן.
פרנסה בשפע ודמוקרטיה במיטבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2010 18:37 לינק ישיר 

מקסוול נגעת בנקודה מענינת, האם ידעת שלפני 200 שנה, עוד לפני שהחליפו את החיתולים של הרצל, עלו לכאן חרדים עם רבותיהם בעליה המפורסמת של רבי מנחם מנדל מויטבסק ועוד עליות, היה כאן ישוב בארץ של יהודים ששמרו תורה ומצוות, היינו כאן לפניכם, הערבים לא פיגעו בנו ישבו למדו תורה והתפרנסו בכבוד בלי המדינה, אז לא ייבשנו ביצות, אוקיי? חבל שיבשתם את הביצה, והסרחתם ביצה מטונפת של מידות מכוערות רצח אונס שוד גניבה, מי ביקש מכם מדינה? תפתח את ההודעה של פתיחת האשכול הנוכחי ותקרא אותו בעיון.
הערבים בחברון טבחו 70 יהודים, בשביל הקמת המדינה נטבחו 22.000 יהודים. אולי עדיף היה בלי? תראה כמו אנחנו שנואים היום בכל העולם בשביל הגאווה החילונית המטומטמת שאין מאחוריה מטען ולו קליל של יהדות, רק נצחון גאוה ושחיתות גם
קיצור ש ל ענין: אתם ספינה ריקה, אין לכם שום דבר לנפנף בו, לא הבאתם שום דבר בשביל יהדות, ואתם מנאצים אותנו כל היום בתקשורת, אבל יום יגיע ותהיו המיעוט. כי נגזר עליכם כליה עצמית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2010 18:42 לינק ישיר 

ארתחששתא
זה לא הסגנון המקובל בק"ק עצכח. יש מספיק ליברליות בפורום כדי לסבול גם ציונים וגם קנאים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > בן ישיבה חרדי וגיוס, דמא דידך סומק טפי?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 27 28 29 ... 37 38 39 לדף הבא סך הכל 39 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.