|
|
| נשלח ב-6/6/2010 18:49 |
|
| |
ארתחששתא הסגנון שממנו יהיו מרוצים כאן הוא סגנונו של סוסרטי, (ובלבד שלא יעסוק יותר מדי בנושאי מין שגם כאן הם טוטם וטאבו). אבל בעיקרון, אחלה בחור, סבבה של גבר, כולנו הרי יודעים בדיוק מה הוא עשה ברשת האינטרנט בעשר השנים האחרונות, דבר כמוהו, ותמצא נחת.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2010 19:04 |
|
| |
ארתחששתא, הנני מבין שאתה משתייך לחוג הקנאים. אשר על כן הבה ואשאלך שלא על מנת לקנטר: מדוע הקנאים עסוקים כל העת, בלהשניא את עצמם על הכלל? האמנם קיים דין כזה שכן ראוי ויאה לנהוג? האם במסות של מנהיגי חוג זה מעודדים זאת? אם כן - האם באפשרותך להציג דוגמא של דברי אחד הרבנים המתייחס לכך?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2010 19:16 |
|
| |
ארתחששתא, סליחה, לא ידעתי, אני חרדי ולכן אסור לי ללמוד היסטוריה (הרב שך הרי אמר שזה מסוכן במיוחד, אפילו לעומת שאר מקצועות החול) ולכן אני יודע רק מה שסיפרו לי בקטנותי. תודה שהארת את עיני.
עכשיו אני שואל, אם היה עדיף בלי המדינה, וכפי שכולנו יודעים החרדים הקימו את המדינה וגם היום היא חייבת להם את המשך קיומה, מדוע להאשים את החילונים? הבה נפגין נגד אברכי הכוללים שתורתם מחזיקה את המדינה!
תוקן על ידי מקסוול ב- 06/06/2010 19:19:34
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2010 19:32 |
|
| |
תורתם מחזיקה את המדינה? זה פירוש שלך תורתם מחזיקה את עם ישראל ומגינה עליו מאויביו אל תערב בין המדינה לארץ ישראל, 2 דברים נפרדים הם מדינת ישראל חיה בחטא ולא בזכות
מקרקיר את השאלה שלך מפנים והפנו תמיד נגד היהודים, למה הם משניאים את עצמם על הגויים (מענין שברוב הדברים, אותו יחס שנותנים החילונים לחרדים, את אותו יחס מקבלים החילונים מהעולם) והתשובה, מה שלא יעשה החרדי ישנאו אותו, תהיה אם מרעיבה? (גם שיטת המעלילים) מטורפת אחת מתוך מליון נפשות, יתנפלו כולם על החרדים, לא תהיה אם מרעיבה, יתנפלו עליהם סתם כך, פרזיטים, לא מתגייסים, לא משנה שישנם 40 אחוזים של משתמטים חילונים, ולא משנה ש42% מהחרדים עובדים וכ60 אחוזים מהחילונים עובדים, החרדי תמיד יהיה שק החבטות והוא עוד יהיה גם אשם בחבטות שהוא מקבל, אבל אל דאגה, בכל פעם שהחילונים תוקפים את החרדים לרוב באותו שבוע הם מקבלים מנה אחת אפים מהעולם, כמו שקרה עכשיו, הבאתם ברזילי וגבי גזית? קיבלתם משט
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2010 19:34 |
|
| |
| מקסוול כתב: |  | ארתחששתא, סליחה, לא ידעתי, אני חרדי ולכן אסור לי ללמוד היסטוריה (הרב שך הרי אמר שזה מסוכן במיוחד, אפילו לעומת שאר מקצועות החול) ולכן אני יודע רק מה שסיפרו לי בקטנותי. תודה שהארת את עיני.
|
|
איזה קטע שגם אני לא למדתי היסטוריה, ואני כן יודע את תולדות העליה לארץ, כנראה שמה שלא רצוי לך לדעת אתה לא יודע, את הנושא של העליה של יהודים שומרי תו"מ לא כל כך לומדים אצל החילונים, הרי לא צריך ללמוד את כל ההסיטוריה, אין מספיק זמן ללמוד הכל.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2010 19:42 |
|
| |
| ארתחששתא כתב: |  | יש מידה רבה של עזות מצח בדבריך, ויאה עזות המצח למי שנושא שמו של מלך מאומות העולם.
1. איני מוצא עזות מצח בשאלה לגיטימית, תיכף אצטרך להתנצל על שאני בכלל כותב כאן, אני חושב שאתה חוצפן לא קטן
ראשית, יש לא מעטים כאן בפורום שחוו הן זה והן זה, ויודעים טעמו של לימוד תורה.
2. מה זה יודעים טעמו של לימוד תורה, אני מדבר כאן על נשיאת עולה של תורה ומצוות, מהבוקר עד הלילה, טעימות תשאיר לארוחת הצהרים.
שנית, איני יודע מהם "גיוונים כמו בצבא", וחוששני שרק מי ששמע על הצבא בזמן שיחה בסדר ערב, יכול כך להתייחס לצבא.
3. כשאני מדבר על גיוונים, אני מדבר על כל דבר שאינו כולל, ישיבה על מקום מהבוקר עד הלילה על ספר, לעומת צבא שאתה לא עושה את זה, לא דיברתי על גיוונים כמו טיולים או דברים מהנים במיוחד.
שלישית, עוד לא שמעתי על תלמיד ישיבה שבגלל שעזב את הסטנדר כדי לעשן סיגריה בחוץ - נכנס לכלא.
4. מי דיבר עכשיו על כלא, דיברנו כאן על נשיאת עול, בחורי הישיבות יושבים ולומדים ללא משטר, כי הם לקחו על עצמם את עולה של תורה, מרצון.
ואחרן - וחשוב מכולם - הציטוט שהבאת הרי קשור כולו לענייני חיים ומוות. אמנם דיברו אבותינו אודות מי שממית עצמו באהלה של תורה, אבל סהדי במרומים, איבדתי כמה חברים שנהרגו כשנחלצו להגן על עמם ועל ערי אלוהיהם. מהם ארזי הלבנון שלמדו תורה. אף אחד מחברי שלמד בישיבה - גם אלו ששילבו סיפא בספרא שלהם - לא מת ממש באהלה של תורה. הסיכון הגבוה ביותר היה שהסטנדר הישן - הכבד מעץ - יפול לו על הרגל.
5. אצטט לך אימרה ידועה, החכמה אינה למות, כי אם לחיות ולחיות כמו שצריך.
הכל נמדד במוות? אלו שמתו על הגנת המדינה, הלכו למלחמה בידיעה ברורה שהם ימותו?
בחורי הישיבות והכוללים לוקחים מרצון חיים עם עול, וחיים. מה קשה יותר, לחיות כל החיים עם תריג מצוות? או לעשות מה שבא לך על הספק שמא תמות אחד לאלף. (לא שאנחנו חיים היום במצב בו מידי יום נופלים חיילים חללים)
רק עז מצח יכול להניח לאחיו להחלץ חושים, להספן בביתו - ועוד להעיז פניו במי שמסכן את חייו כדי שהוא יוכל להמשיך וללמוד.
רק עז מצח יכול להניח לאחיו לקחת על עצמם לבדם את המשכיותה של היהדות, ולעשות מה שבא לו בחיים, לא תורה לא מצוות, ועוד להעיז פניו במי שכן מקיים תריג מצוות כדי שהוא יוכל להמשיך לקרוא לעצמו יהודי.
אפשר לומר לסיכום, שני הצדדים צריכים אחד את השני ולא יכולים להיות זה ללא זה.
מדינה ללא צבא לא מחזיקה מעמד, ויהודים בלי תורה הם גוים, לא מספיק שאתה צאצא של אברהם אבינו.
רק חבל שמידי פעם מגיע צד אחד, ועינו רעה בצד השני, ועוד כולל שפה לא מתאימה.
תוקן על ידי ארתחששתא ב- 06/06/2010 01:49:42
|
|
1. ידוע הדבר, שעזי מצח רבים, מכחישים בעזות מצח את עזות מצחם.
2. מאחר וכנראה לא הובנו דברי, אסביר לך כי הביטוי "יודעים טעם", נלקח מדבריך שלך. יש רבים בארץ, רבים וטובים, שאינם נופלים מאף אחד בנשיאת עולה של תורה, ובעמידה על קוצו של יו"ד, למרות שאינם עוברים על "לא תעמוד על דם רעך", ונוהגים כעדינו העצני.
3. ראה דברי לעיל.
4. חוששני שדבריך מעידים כי לא הבנת. אימת המשטר המוטל על המשרת בצבא - גם מרצונו הטוב - אינה זו של המשגיח.
5. פעמים שאל תען.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2010 19:44 |
|
| |
| ארתחששתא כתב: |  | מקסוול נגעת בנקודה מענינת, האם ידעת שלפני 200 שנה, עוד לפני שהחליפו את החיתולים של הרצל, עלו לכאן חרדים עם רבותיהם בעליה המפורסמת של רבי מנחם מנדל מויטבסק ועוד עליות, היה כאן ישוב בארץ של יהודים ששמרו תורה ומצוות, היינו כאן לפניכם, הערבים לא פיגעו בנו ישבו למדו תורה והתפרנסו בכבוד בלי המדינה, אז לא ייבשנו ביצות, אוקיי? חבל שיבשתם את הביצה, והסרחתם ביצה מטונפת של מידות מכוערות רצח אונס שוד גניבה, מי ביקש מכם מדינה? תפתח את ההודעה של פתיחת האשכול הנוכחי ותקרא אותו בעיון. הערבים בחברון טבחו 70 יהודים, בשביל הקמת המדינה נטבחו 22.000 יהודים. אולי עדיף היה בלי? תראה כמו אנחנו שנואים היום בכל העולם בשביל הגאווה החילונית המטומטמת שאין מאחוריה מטען ולו קליל של יהדות, רק נצחון גאוה ושחיתות גם קיצור ש ל ענין: אתם ספינה ריקה, אין לכם שום דבר לנפנף בו, לא הבאתם שום דבר בשביל יהדות, ואתם מנאצים אותנו כל היום בתקשורת, אבל יום יגיע ותהיו המיעוט. כי נגזר עליכם כליה עצמית. |
|
אינני יודע איזה חלק של דבריך מצחיק יותר, טענתך כי לא רצחו יהודים תחת השלטון הזר, או אמירתך כי היהודים התפרנסו בכבוד בלי המדינה.
לא שקרים קדושים, בורות קדושה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2010 19:48 |
|
| |
[ארתחששתא,
אתה מרבה להשתמש ב"אתם" ובו בזמן אתה מדבר על חילונים, על ספינה ריקה וכו'.
סתם, להשכלה כללית - מרבית הכותבים בפורום הזה (משהו בין 99.9% ל- 99.95%) לא רק שאינם חילונים, הם שומרי תומ"צ ואפילו חרדים רח"ל.
מסתבר, אם כן, שגם החברה החרדית מצמיחה "עשבים שוטים" - כופרים בעיקר, לומדי היסטוריה (טפו) ומשכילים (ה' ישמור). זה אכן מעציב ומכאיב, לכן אפנה אליך ביגון ובדמע - היאך נתקן את המעוות הזה?]
תוקן על ידי אמשלום ב- 06/06/2010 19:49:15
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2010 20:01 |
|
| |
| ארתחששתא כתב: |  | תורתם מחזיקה את המדינה? זה פירוש שלך
תורתם מחזיקה את עם ישראל ומגינה עליו מאויביו
אל תערב בין המדינה לארץ ישראל, 2 דברים נפרדים הם
מדינת ישראל חיה בחטא ולא בזכות
|
|
ספורנו במדבר פרק ח אל מול פני המנורה. שהוא הקנה האמצעי וזה כשתפנה שלהבת כל אחד מהששה נרות אל הקנה האמצעי: אז יאירו שבעת הנרות. כל השבעה יאירו וישפיעו אור עליון לישראל שיורו היות אור הימנים ואור השמאלים מכוון ופונה אל אור הקנה האמצעי שהוא עיקר המנורה ושכן ראוי שכונת המימינים העוסקים בחיי עולם והמשמאלים העוסקים בחיי שעה העוזרים למימינים, כאמרם אלמלי עלייא לא מתקיימי אתכליא (חולין צב, א) תהיה להפיק רצון האל יתברך באופן שיושג מכוונו בין כולם וירוממו את שמו יחדו כמו שקבלו עליהם כאשר העיד באמרו ויענו כל העם יחדו ויאמרו כל אשר דבר ה' נעשה (שמות יט, ח) כלומר בין כולנו נשלים כונתו:
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2010 20:37 |
|
| |
| ארתחששתא כתב: |  | תורתם מחזיקה את עם ישראל ומגינה עליו מאויביו
|
|
תלמוד בבלי מסכת חולין דף צב עמוד א "דאילמלא עליא לא מתקיימן איתכליא"
מפרש הבאר יצחק (על חולין צב' א' )שאפי' במקרה שהם מתכוונים לטובת עצמם, רק ממילא בא תועלת להת"ח ולכן חייב הוא להכיר להם טובה,
(אבל בוא נודה שאתה לא נכנס לגדר של תלמיד חכם, לדעתי אתה מהיוצאים המתוסכלים)
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2010 21:59 |
|
| |
תורתם מחזיקה את עם ישראל ומגינה עליו מאויביו
המצאה של החרדים ! עד קום המדינה שאותה אפשר לחלוב ולסחוט לא היה כדבר הזה בעם ישראל מעולם, שאחוז כה גבוה ילמדו תורה כמקצוע עיקרי ובלעדי, החלו להמציא סיסמאות ואמירות סרק, גילו פנים בתורה שלא כהלכה,להצדיק את עיסוקם, ואת חוסר עיסוקם בתיקונו של עולם, וזאת כנגד ההלכה המפורשת של הרמב"ם, שיצא בצורה חריפה של מעטים המתפרנסים מהתורה ,לכש"כ רבים - המצאת האלף- תורתם אומנותם- אין לך דבר מעוות יותר ומסרס יותר ,את עיקרי התורה והמצוות, מאשר תאר זה. בכח פילפולם הם מטהרים את השרץ שאיתו הם חיים וטובלים, ודורשים שנקיים אותם על גבנו ועל זעת אפנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2010 22:00 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | מקסוול
אתהופטימי,-חז"ל אמרו-רשעים אפילו על פתחו של גהנום לא עושים תשובה! |
|
ושמעתי בשם הקוצקער, שהביסה היא , בגלל שהם חושבים ששלחו אותם לשם כדי להוציא נשמות טועות.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2010 23:16 |
|
| |
[quote] תורתם מחזיקה את עם ישראל ומגינה עליו מאויביו
המצאה של החרדים ! עד קום המדינה שאותה אפשר לחלוב ולסחוט לא היה כדבר הזה בעם ישראל מעולם, שאחוז כה גבוה ילמדו תורה כמקצוע עיקרי ובלעדי,
quote]
למה אני צריך לומר כאן לכל אחד ואחד, שהמדינה סוחטת את החרדים? תקרא כבר כתבתי מקודם שהמדינה היא החולבת והחרדים הם הפרה,
ולמה כוונתך "אחוז כה גבוה"?
42% מהחרדים עובדים לבן, כמומחה לעניני חרדים אתה בטח יודע שיש עוד המון שעובדים שחור, כי במדינה הדמוקרטית שלנו אסור לחרדי לעבוד לפני שיעבור צבא, וצבא החרדי לא יעבור כי הצבא משיל את התורה והדת, מה יצא לנו?
קהל שאסור לו לעבוד, וצועקים עליו כל היום לך תעבוד יא פרזיט, והוא בעצם עובד בשחור
הכוללים מלאים באברכים צעירים בלבד, אין כמעט בנמצא אברך כולל מעל גיל 27, כשנולדו לו 3-4 ילדים הוא יוצא לעבוד כי הכולל כבר לא יכול לפרנס את משפחתו, כולל כמעט ללא יוצא מן הכלל יוצאים לעבוד, ולא כי אסןר לחיות על חשבון המדינה, אלא מהחישוב הפשוט שהמדינה לא מכלכלת משפחה חרדית בת 7 נפשות אפילו כדי עשירית מצרכיה, 700 ש"ח לאברך, והצרכים מגיעים עד 10.000 ש"ח לחודש, אותם משיג אב המשפחה מיגיע כפיו
ולעת ערב כשהוא מגיע לכאן הוא צריך לשמוע מחדל אישים שכמוך שהוא חי על חשבון המדינה.
תוקן על ידי ארתחששתא ב- 06/06/2010 23:17:46
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2010 23:35 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  |
1. ידוע הדבר, שעזי מצח רבים, מכחישים בעזות מצח את עזות מצחם.
אתה ממש אבל ממש מוציא לי את המילים מהפה, כשהכוונה מופנית אליך, אתה עז פנים ואנחנו שומרים את התורה, אתה הרשע מההגדה, עם השאלה "מה העבודה הזאת לכם", עברנו המון עוכרי ישראל נעבור גם אותך
2. מאחר וכנראה לא הובנו דברי, אסביר לך כי הביטוי "יודעים טעם", נלקח מדבריך שלך. יש רבים בארץ, רבים וטובים, שאינם נופלים מאף אחד בנשיאת עולה של תורה, ובעמידה על קוצו של יו"ד, למרות שאינם עוברים על "לא תעמוד על דם רעך", ונוהגים כעדינו העצני.
האם הם מקיימים את הפסוק "והגית בו יומם ולילה"? על קוצו של י'? מצאתי 2 יודי"ם בפסוק הזה, האם הם עומדים על קוצי היודי"ם? (לפחות בזמן שהם גומרים לעבוד או להילחם כל היום בערבים יענו, הם יושבים ללמוד? או פותחים טלויזיה?)
אז אל תכתוב שהם אינם נופלים מאף אחד בנשיאת עולה של תורה.
וכשאתה אומר שיש רבים שבכלל פותחים ספר ללמוד, וגם נלחמים, מה זה רבים בעיניך? בעיני רבים זה ענין יחסי, כי באחוזים מאלה שלא לומדים ולא מקיימים הם כמעט אפסיים
3. ראה דברי לעיל.
מה ראה דברי לעיל אני כעת עניתי לך על דבריך המגוחכים לעיל לגבי גיוון,
4. חוששני שדבריך מעידים כי לא הבנת. אימת המשטר המוטל על המשרת בצבא - גם מרצונו הטוב - אינה זו של המשגיח.
הנושא הוא לא היכן יש משטר חזק והיכן הוא פחות, הרי כל אחד יכול להתחמק מהצבא ולעשות פטור, המון חילונים משתמטים כשהם מתחזים לפסיכים אצל הפסיכיאטר, ואפילו כאלו שכבר החלו לשרת ולא בא להם, במו עיני ראיתי כאלו חילונים שבאו עם סיפורי משוגעים. הנושא הוא מי משתמט, בחור הישיבה? או חייל בצבא, וטענתי היא שחייל משתמט מחובה קשה יותר, כי לשבת ללמוד קשה פי כמה מצבא, בחור הישיבה נושא עול, והחילוני משתמט כי קשה לו, אברך מקבל על עצמו תריג מצוות וחילוני עושה מה שבא לו העיקר עשה צבא ועכשיו הוא פטור מכל המצוות,
5. פעמים שאל תען.
אם הייתי הולך לפי אל תען, לא הייתי כאן בכלל
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2010 23:39 |
|
| |
.
תבורך, ארתחשסתא, שסימן ראשון הבאת לנו.
כעת נותר לנו להמתין ליוקר יאמיר וכו', ונוכל לשחוק כר"ע בסוף מסכת מכות.
|
|
|
|
|