בית פורומים עצור כאן חושבים

בן ישיבה חרדי וגיוס, דמא דידך סומק טפי?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/6/2010 23:40 לינק ישיר 

זה שאתה מצליח לשכנע את עצמך בגיבובי שקרים, זו לא חכמה גדולה . המענין איך ידע הרמבם לפני  800 מאות שנה לדעת בדיוק, מה יקרה לאנשים שיתנהגו כמך ויתר החרדים

רמב"ם הלכות תלמוד תורה פרק ג

הלכה י
כל המשים על לבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה ויתפרנס מן הצדקה הרי זה חלל את השם ובזה את התורה וכבה מאור הדת וגרס /וגרם/ רעה לעצמו ונטל חייו מן העולם הבא, לפי שאסור ליהנות מדברי תורה בעולם הזה, אמרו חכמים כל הנהנה מדברי תורה נטל חייו מן העולם, ועוד צוו ואמרו אל תעשם עטרה להתגדל בהן ולא קרדום לחפור בהן, ועוד צוו ואמרו אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון, וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות.

איך הוא ניבא את המצב היום?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2010 23:41 לינק ישיר 

מואדיב כתב:

אינני יודע איזה חלק של דבריך מצחיק יותר, טענתך כי לא רצחו יהודים תחת השלטון הזר, או אמירתך כי היהודים התפרנסו בכבוד בלי המדינה.

את הטבח בחברון של 70 יהודים הזכרתי, חוץ מזה לא רצחו יהודים מלבד בודדים. עשיתי השוואה של 70 יהודים לפני קום המדינה מול 22.000 יהודים שנהרגו כדי שתוקם מדינה, וכדי להחזיק בה, ושאלתי גם האם זה היה שווה? או שזה לא היה שווה אבל החילונים מאוד רצו במדינה בשביל הגאווה החולנית של המשחק ב"בא נהיה שרים וראש ממשלה"
אם יש לך מה לצחוק כאן תצחק, גם ככה אתה נשמע לי כאן טיפוס שצוחק ברחובות ללא סיבה מסוימת
לגבי הנושא ה"מצחיק מאוד" השני שלך, שהיהודים התפרנסו בכבוד בלי המדינה,
שמע לא היתה מדינה, ואנשים התפרנסו, חיו וגם ילדו ילדים. אתה רוצה להמשיך לצחוק? אני מקווה שאנשים לא מסתכלים עליך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2010 23:47 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
זה שאתה מצליח לשכנע את עצמך בגיבובי שקרים, זו לא חכמה גדולה . המענין איך ידע הרמבם לפני  800 מאות שנה לדעת בדיוק, מה יקרה לאנשים שיתנהגו כמך ויתר החרדים

רמב"ם הלכות תלמוד תורה פרק ג

הלכה י
כל המשים על לבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה ויתפרנס מן הצדקה הרי זה חלל את השם ובזה את התורה וכבה מאור הדת וגרס /וגרם/ רעה לעצמו ונטל חייו מן העולם הבא, לפי שאסור ליהנות מדברי תורה בעולם הזה, אמרו חכמים כל הנהנה מדברי תורה נטל חייו מן העולם, ועוד צוו ואמרו אל תעשם עטרה להתגדל בהן ולא קרדום לחפור בהן, ועוד צוו ואמרו אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון, וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות.
איך הוא ניבא את המצב היום?

ירוחם אדם אחר כבר היה יוצא מדעתו, זאת הפעם השלישית שאני עונה לך, אתה לא קורא הודעות?
בכל אופן אני יעשה העתק הדבק, אולי הפעם תקרא את מה שכתבתי לך כבר מקודם:

למה אני צריך לומר כאן לכל אחד ואחד, שהמדינה סוחטת את החרדים? תקרא כבר כתבתי מקודם שהמדינה היא החולבת והחרדים הם הפרה,
ולמה כוונתך "אחוז כה גבוה"?
42% מהחרדים עובדים לבן, כמומחה לעניני חרדים אתה בטח יודע שיש עוד המון שעובדים שחור, כי במדינה הדמוקרטית שלנו אסור לחרדי לעבוד לפני שיעבור צבא, וצבא החרדי לא יעבור כי הצבא משיל את התורה והדת, מה יצא לנו?
קהל שאסור לו לעבוד, וצועקים עליו כל היום לך תעבוד יא פרזיט, והוא בעצם עובד בשחור
הכוללים מלאים באברכים צעירים בלבד, אין כמעט בנמצא אברך כולל מעל גיל 27, כשנולדו לו 3-4 ילדים הוא יוצא לעבוד כי הכולל כבר לא יכול לפרנס את משפחתו, כולל כמעט ללא יוצא מן הכלל יוצאים לעבוד, ולא כי אסןר לחיות על חשבון המדינה, אלא מהחישוב הפשוט שהמדינה לא מכלכלת משפחה חרדית בת 7 נפשות אפילו כדי עשירית מצרכיה, 700 ש"ח לאברך, והצרכים מגיעים עד 10.000 ש"ח לחודש, אותם משיג אב המשפחה מיגיע כפיו
ולעת ערב כשהוא מגיע לכאן הוא צריך לשמוע מחדל אישים שכמוך שהוא חי על חשבון המדינה

כנראה הרמב"ם שהבאת איפה, אינו כל כך רלוונטי לגבי המצב כיום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2010 23:50 לינק ישיר 

ארתחששתא
נראה לכאורה דמר ניהו הוא בעל האתר הנקרא "הדוס" שכן הגיגי שניכם עולים בקנה אחד
אמנם, לכל הפחות כאן, מן הראוי לכבד את בן שיחך ואת השכלתו, ולא לדבר ליושבים כאן כאל תינוקים.
דעתך תכובד בנימוקיך. ובכך שלא תקצין אותה עד גיחוך.
[אני למשל חושב שיש מקום לפטור מסויים מגיוס, אבל איני מציג את הדברים כמוך בצורה קיצונית ומוטעית היסטורית, וגם לא פוגע בחלקים האחרים של העם, אלא להיפך חושב שצריך שיהיו גם כאלו קבוצות, ומעשיהם נכבדים בעיני].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2010 00:11 לינק ישיר 

ארתח

אתה שוב כותב את דברי ההבל הללו. אתה חושב שאם תכתוב שנית זה יהפוך לאמת?   כל מה שכתבת הן שטויות בחישובים הכלכלים שלך.
 איני יודע מי מוכר לך את השטויות  החשבונות והשקרים   שאתה משכנע את עצמך בהם, אתה מוציא כדבריך חצי מיליון דולר על דירות\ ואין לך מושג כמה מיסים אתה משלם,
אין לך מושג על מה שאתה מדבר, בעניני הכספים, רצוי שתבדוק את מי שמלעיט אותך בשקרים האלו,

אם לא היה מאוחר אולי הייתי מבזב את זמני להוכיח לך את  חוסר האמת  שבדבריך, למרות שחבל על הזמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2010 06:48 לינק ישיר 

ירוחם לא מתאים לך
אני מספר לך כמה כסף הוצאתי על דירות,
כל העולם יודע שאצל החרדים מחתן כל אחד את בניו וקונה להם דירות
כל העולם יודע שעל 8 דירות משלמים המון המון כסף למיסים
אתה מתווכח עם המציאות, כי אתה חייב לענות? למה לא תשים לעצמך פעם סטופ, ותאמר לעצמך "זהו אין לי מה לענות, ארד מהסולם" התשובה האחרונה שכתבת היא הדבילית ביותר שקראתי בחיי, ואל תשכח שאני נמצא כאן הרבה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2010 07:02 לינק ישיר 

[ארתח,

בעוד אני מחכה שתענה לי לשאלתי הקודמת, נדמה לי שמצאתי לה תשובה בדבריך שלך!

כתבת לירוחם - "כנראה הרמב"ם שהבאת איפה, אינו כל כך רלוונטי לגבי המצב כיום".

האם ייתכן שהגישה הזו, הרפורמית, שמטילה ספק בגדולת חכמי ישראל וברלוונטיות שלהם לדור ודור היא זו שאשמה בפגע הרע הפושה בחברה החרדית ומאפשר לה להוליד מתוכה כופרים כמו אלה שכותבים בעצכח?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2010 08:34 לינק ישיר 

ארתח

(אני מקווה שעדיין לא מאוחר לברכך בברכת הבא אל הפורום).

אם הבנתי מה טענת, נראה לי שהדיון מתנהל בשני תחומים.

א. האם תרומתו של בחור ישיבה משתוה או עולה על תרומתו של חייל בשטח.

ב. האם תרומתו הכלכלית של חרדי למדינה שווה או עולה על זו של חילוני עובד.

תלמוד תורה מול צבא

--------------------------

לגבי הראשונה, כבר ענה מואדיב, לדעתי בצדק, שיש כאלו שמשלבים תורה עם צבא. אך יותר מכך, גם אם נאמץ את המדרש על חלוקת עם ישראל ללומדי תורה וללוחמים בשטח כפשוטו, היסטורית, עדיין סבורני שהלומד צריך להרכין ראשו בפני הלוחם (והלוחם ירכין ראשו בפני תלמיד חכם). האם באמת סבור אתה שאיננו חייבים הכרת הטוב, אני וכל אחד, בפני מי שמסכן את חייו?

יתכן שזה חלק משאלה כללית יותר על תרומתו של תלמוד תורה. כמדומה שניתן לטעון שתלמוד תורה מועיל בשני תחומים. ראשית, הוא משפיע על החברה ושומר על מעלת עם ישראל (וצריך כמובן לבאר מהי זו) ושנית אנו מתחנכים להניח שיש כאן גם תועלת ניסית. שבזכות תלמוד תורה ומסירות הלומדים ה' עושה לנו ניסים, מוריד שפע לעולם, וכיו"ב. גם אם שתי טענות אלו נכונות (והראשונה נכונה לדעתי ודאי, ולגבי השניה אני סבור שאף היא נכונה, אלא שאין כאן ענין תיאורגי או מגי שלא כדברי הרמח"ל, אבל מי שמקבל שיש השגחה פרטית ושרצון ה' בתורה, ודאי כך הוא. יש גם לדון אם לימוד התורה בישיבות שלנו היום הוא הראוי). אחרי כל זה, עדיין חש אני שהחייל המסכן את חייו עושה יותר ממני. ועוד אני חש שמי שאינו חש כמוני, משהו ברגש היסודי הראוי לאדם נפגם אצלו.

תרומה כלכלית חרדית מול חילוני

-------------------------------------

אם הבנתי נכון, אזי השאלה היא מי תורם יותר לכלכלתה של המדינה. כאשר אנו משוים בין שתי דמויות אידיאליות:

א. חרדי בעל משפחה גדולה שעובד בלבן ובשחור.

ב. מי שאינו חרדי (הרי לא כל מי שאינו חרדי הוא חילוני) שעובד, משלם מס, אולי אפילו לומד דף יומי וכו'. אבל משתלב במערכת החיים האורגנית, עובד על השגת מקצוע, עובד במקצוע וכו'.

לצערי אין לי שום ידע בכלכלה ואיני יודע איך ניגשים לשאלה כזו. איך מודדים תרומה למדינה ולכלכלה? מהי תרומה למדינה ולכלכלה? נראה לי שנפתח אשכול בשאלה זו ולשם ראוי להעתיק את הדיון הזה. אשמח על כל פנים אם באשכול הרלוונטי יוסברו מושגי יסוד כלכליים אלו, כדי שנוכל לדעת איך מודדים את התשובות.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2010 09:05 לינק ישיר 

לארתחשסתא בענין הכלכלי ימחול לעיין בבלוגו של שחר אילן בענין כלכלת הניסים.
http://cafe.themarker.com/view.php?t=1601949

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2010 09:13 לינק ישיר 

מתנצל
הלינק כבר פורסם ע"י מטפחת באשכול על אלוקים על דוכן הנאשמים,
אבל לא חשבתי שנושא השואה ואלוקים יגיע לכסף וחרדים -חילוניים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2010 10:37 לינק ישיר 

הדיון הכלכלי נטו בשאלת תרומת המגזר החרדי בהשוואה למגזרים אחרים הועבר לאשכול של קולמוגורוב http://bhol-forums.co.il/topic.asp?cat_id=4&topic_id=2796017 (אי אפשר להדביק בעורך החדש! רק בישן). נא להמשיך את הדיון הזה שם בלבד. תודה. (הודעת הנהלה) שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו ******* language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2010 10:44 לינק ישיר 

.

אגדה אורבנית נפוצה, בדרך כלל בקרב אנטישמים ערבים שונאי ישראל, אך לא רק הם בלבד, היא כי עד הציונות, חיו היהודים בשלום ובשלווה בקרב שכניהם הערבים והמסלמים.

מילא שאויבינו מפיצים את הבדותא הזו -  יש להם אינטרס ברור להסוות את האנטישמיות שלהם ולטעון כי הם אינם אלא מותחי ביקורת לגיטימית על הממשלה הציונית. אבל לשמוע זאת מיהודים - זה תמיד מפתיע.

הואיל ודברים אלו נרמזו גם לעיל, וכנראה על ידי מישהו שאפילו מאמין בהם, כדאי להזכיר כמה נקודות ציון היסטוריות בולטות:

1.  ראשית המאה ה-11 למניינם
השליט הפאטמי של מצרים, אלחכם באמר אללה, גוזר גזירות שונות על היהודים. בין השאר, נדרשים יהודים ללכת כשראש עגל מעץ תלוי על צוארם - זכר לחטא העגל. הטלאי הצהוב המפורסם - נולד אז.

2.
שנת 1656 למניינם - גירוש יהודי אספהאן (באיראן), בשל סירובם להתאסלם. עצם קיומם נחשב למטמא את הקרקע - ביחוד בעונת הגשמים בה המים מעבירים טומאה. כדי לטהר את הארץ, גורשו היהודים.

3.
אסלום בכוח של יהודים תחת השלטון היזדי בתימן. לפי החוק, יתום יהודי נלקח משפחתו, מאוסלם ומגודל על ידי משפחה מסלמית נאמנה (זו הסיבה מדוע הושא הרב קאפח בילדותו לבת-דודתו, משום שהתייתם מאביו)

4.
1828 - הטבח ביהודי בגדאד. 1839 - שריפת ספרי התורה והטבח במשהד. כדאי לקרוא גם על "אנוסי משהד".

5.
1840 - עלילת הדם בדמשק.

6.
1864 - מעשי הטבח במרקש ובפס, מרוקו.

7.
1869 - טבח ביהודי תוניס, כולל באי ג'רבה.

8.
1875 - מעשי טבח ביהודי מרוקו, הגדול שבהם - בדמנט.

9.
1897 - שריפת בית הכנסת ורצח יהודים בטריפולי, לוב.

כל אלו, כאמור, דוגמאות הרבה לפני הציונות או עלית הציונים. בסג'ילים של בתי הדין השרעיים העת'מאניים, שמורים עדויות על מקרים רבים שנעשו בירושלים ובצפת - רק אלו בהם העזו היהודים להתלונן והם הגיעו לדיון בפני בתי המשפט. על מקרים רבים מאלו הרשומים במערכת העת'מאנית, כתב פרופסור אוריאל הד במחקריו הרבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2010 13:06 לינק ישיר 

מואדיב, אין קשר ישיר בדיוק, ברור שלאורך הדורות היו רוע ושנאה וניצול וכו'. זה לא אומר לגבי המצב שהיה נוצר כאן במאה ה20, השאלה היא איזה חברה אחרת יכלנו להקים כאן, אם בכלל.
לדעתי ברור שההתישבות היהודית הביאה הרבה שנאה, אבל לא היתה שום דרך אחרת, הערבים לא היו מאפשרים לנו לגור כאן, וזו זכותנו, לכן הדבר נעשה על אפם ועל חמתם. ולצערנו ספגנו הרבה אבידות, אבל לא היה לנו מקום אחר להיות בו, להביא אליו את פליטי השואה ועוד רבים אחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2010 13:24 לינק ישיר 

אמאי  -להביא אליו את פליטי השואה ועוד רבים אחרים.

אני מאמין שלא היו לך כונות רעות. האם אלו שציינת הם חריגים? מה פרוש להביא אליו? את פליטי השואה?

עם ישראל חזר לארצו! מי שרצה לחזור חזר, כמו מי שרצה לעלות מבבל בבית שני עלה, 
אז עשו צרות הסנבאלטים ,הכותים והשומרונים, יושבי הארץ. היום עושים זאת הערבים. כמו שבתקופת הכיבוש הראשון עשו זאת הכנעניים והפלשתיים. זו דרכו של עולם, בכל מקום ובעיקר בארץ הנבחרת.

לא סבלו אותנו לפני הקמת המדינה,  ולא סובלים אותנו היום. אני מעדיף את המצב היום מאשר את המצב שהיה לפני קום המדינה. בארופה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2010 14:52 לינק ישיר 

אני מקוה שלא הבנת את דברי, כי התכוונתי בערך למה שאתה אומר

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > בן ישיבה חרדי וגיוס, דמא דידך סומק טפי?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 29 30 31 ... 37 38 39 לדף הבא סך הכל 39 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.