בית פורומים עצור כאן חושבים

בן ישיבה חרדי וגיוס, דמא דידך סומק טפי?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/6/2010 06:35 לינק ישיר 

סוסרטי בוקר טוב לך
כולם כאן טפשים ואני קוקוריקו, ותודה לאל שאתה כאן, להביא קצת בינה לכל חסרי הדעה,
כדי שלא יהיה שתיקה כהודאה, נולדתי חרדי וכזה נשארתי,
אני לא רוצה להיכנס איתך לויכוח, כדי לחסוך את שפתך שפת הביבים שאני בטוח שלא לקחת אותה מתוך מחנה החרדים, רק אספר לך שצחקתי הרבה כשקראתי מה כתבת, חינוך צבא שואבי מים חחח

ירוחם
תעשה טובה, אתה מדבר על מיעוט, רוב הישיבות החרדיות שאני מכיר, אינם מוצאים שבאבניקים לרחוב, ומי שברחוב נזרק מהישיבה, ואני גם לא יודע אם מגיע להם השם "חרדי"
ס"ה חודש אחד של בין הזמנים יוצאים לטיולים, אתה מצייר כאן את בחורי הישיבות כבליינים ואתה לא בסדר בענין זה.
לגבי מלחמות לאחר שיצאנו לגלות, לא כדאי שנתחיל לצטט כאן חז"ל לגבי הבאת הגאולה ביד חזקה, ו3 השבועות.
גם בשו"ת יביע אומר" אני רואה שמה שציטטת הוא מדבר בלשון עבר, שהיו יוצאים אז למלחמות, הוא לא פוסק שהיום מצווה לצאת, הוא רק מסביר למה יצאו אז.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2010 09:22 לינק ישיר 

מרוב פעלולי מוח ולהטוטים ווכחנים אתה שוכח איזו טענה אתה מנסה להוכיח.

החרדים מוסרים נפש בישיבות על המשכיות התורה והיידישקייט, אבל כמעט כולם עובדים ולא תמצא אברך כולל מעל גיל 27, הציונות היא אסון לעם ישראל ועבירה על שלוש השבועות, אבל החרדים היו ציונים עוד לפני הציונים...

רמב"ם, פ"ט מהל' עדות ה"ט:

הפתיים ביותר שאינן מכירין דברים הסותרין זה את זה, ולא יבינו ענייני הדבר כדרך שמבינין שאר עם הארץ, וכן המבוהלין והנחפזין בדעתם, והמשתגעים בדעתן ביותר--הרי כל אלו בכלל השוטים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2010 10:14 לינק ישיר 

שוב שלום.
 כאחד שמכיר היטב את מערכת החינוך החרדית (ממסגרת עבודתי)
וכאחד שמכיר את המערכת הצהלי"ת, לא פחות.
אני תמיד חוכך בדעתי על הדיון הלאומי האובססי בענין "גיוסם של בני-הישיבות".
אינני נכנס כאן לשיקולים תורניים מול שיקולים לאומיים ואזרחיים.

אני רוצה רק לציין עובדה שברורה לי (ולעוד הרבה מעמיתי). 
החינוך  החרדי לא מתאים בשום אופן לאורחות הצהליים,
וגישת החיים הצהלית לא מעונינת בשום אופן לאורחות החרדיים.
כשכל צד לא חולם לשנות או לגמש את אורחות חייו במשהו.

מדובר כאן בשתי גישות מנוגדים בהחלט. מה שלהם קדוש להם טמא, ומה שלהם טוב להם רע. וכן להפך.
מצוות קדושות שלהם היא קלישאה מיותרת אצליהם ולהפך.

הניגודיות בין העולם החרדי לבין העולם החילוני (והצהלי) הוא הרבה יותר גדול מהניגודיות בין העולם המערבי לעולם הערבי.
כך שמעבר לשיקולים ערכיים, במצב הנוכחי הדבר פשוט לא יתכן.

לדעתי רב המתקיפים את החרדים מודעים היטב לניגודיות הנ"ל. והם מתקיפים רק משיקולי פופוליזם ורייטינג.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2010 11:11 לינק ישיר 

ארתחש
דברים מעוד מענינים אתה אומר

אני רואה שמה שציטטת הוא מדבר בלשון עבר, שהיו יוצאים אז למלחמות, הוא לא פוסק שהיום מצווה לצאת, הוא רק מסביר למה יצאו אז

כלומר. הגמרא והרמב"ם מה שאמרו ופסקו זה בלשון עבר, זה לא רלוונטי היום, הם רק מסבירים מה היה פעם. והיום זה לא שייך,
ומה שציטטתי מ היביע אומר- הוא מדבר שם על צהל ועל היום, וגם הרמב"ם מדבר על מלחמת מצווה של צבא  ישראל מיד צר שבא עליהם ו
הגמרא מדברת כתמיד על העבר שממנה לומדים על העתיד,
 האגדתות שהזכרת הם אגדות  כמו אגדות רבא בבר חנא- ולא הלכות פסוקות הלכה למעשה. כבחור ישיבה- אני מקווה שאתה יודע את ההבדל.

לא אמרתי שבחורי ישיבה בליינים- למרות שאני מכיר כמה כאלה גם
. אבל יש לך זמן לחופשת בין הזמנים? אולי תקח גם חופשה של חודש בשנה לשרת את עמך?
אולי במקום לפטפט עם חבריך לאחר הלמוד, תקדיש שעה לצרכי ציבור, הציבור שלך. הזקוק לך, בלימודים. בבתי חולים בבתי אבות וסעד. מה שאמרתי- כי להכל יש זמן. חוץ מלתרום משהו לחברה, אפילו החסידה עושה חסד עם חברותיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2010 14:51 לינק ישיר 

שו"א

מה שאתה אומר נקרא במקומותינו  שיטת אסד למשא ומתן: אני לא אתגמש בחיים, ולכן כדאי שאתה תתחיל להיות ריאלי  ולוותר לי, כי לי אין שום כוונה ללכת לקראתך. אז למה לך לדפוק את הראש בקיר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2010 16:33 לינק ישיר 

כן, זה דו צדדי

שוב: אני חושב שזה במילא ענין של זמן, בעוד חמישים שנה הצבא תהיה חרדית לגמרי ואז לא יהיה בעיה, אוקיי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2010 04:25 לינק ישיר 

ירוחם אתה מתעלם לחלטין מעיקר טענתי, לפיה אין היום מלחמת מצוה, אלא לדעת הרבה מגדולי ישראל זה מלחמת עבירה, ואפרט קצת יותר את ענין 3 שבועות, נאמר במדרש ששלושה שבועות השביע ד' את עם ישראל, ואחד מהם שלא יעלו בחומה, היינו שלא יקדימו את הגלות בכוח, לפי טענתי זאת, הרמב"ם לא התכוון למחמת עבידה שכזאת, ודבריו אכן אינם מכוונים למצבינו כיום
בנוגע לבחורי ישיבות (מנין לך שאני בחור ישיבה, הזכרתי את זה באיזשהו מקום באשכול? כבר עברתי מזמן את תקופת הישיבה), כתבתי כבר כמה פעמים, (וכנראה שחבל על הזמן של הכתיבה, כי לא מתייחסים לשום דבר שכותבים כאן) שיש לבחור ישיבה עוד סיבה טובה מאוד שלא להתגייס לצבא, כי הצבא מפרק את בחור השיבה מספסל הלימודים, בחור ישיבה חסידי או ליטאי שיתגייס לצבא, לעולם לא ישוב להיות אותו אדם לפני שהתגייס, אז אתה יכול לגנוז את ההצעה התמימה שלך, שבימי בין הזמנים יתגייסו בחורי ישיבות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2010 10:11 לינק ישיר 

נדמה לי שאין כל מכנה משותף ביננו-  אתה קובע בשם חכמי ישראל מהשוליים הסהרורים את דעותיך, ואין לנו באמת כל צורך  להגיב אחד למשנהו
לסיום רק חומר למחשבה בשם גדולי ישראל  אחרים.

שו"ת יביע אומר חלק ו - אורח חיים סימן מא

ה) ומלבד כל זה יש לומר כי הן אמנם רבים ועצומים מגדולי ישראל רואים בהקמת המדינה אתחלתא דגאולה, וכעין מ"ש בירושלמי (ריש ברכות), ר' חייא ור"ש בן חלפתא הוו מהלכין וראו איילת השחר שהיה בוקע אורה. א"ל ר"ח לר"ש בן חלפתא ברבי כך היא גאולתן של ישראל בתחלה קימעא קימעא כל מה שהיא הולכת היא רבה והולכת, מ"ט, כי אשב בחשך ה' אור לי. ובמגילה (יז:) מלחמה נמי אתחלתא דגאולה היא. והגר"מ כשר שליט"א בספרו התקופה הגדולה (עמודים שעד - שעח) הביא כרוז בשם דעת תורה, שחתומים עליו כמעט כל גדולי הדור, וקוראים את הקמת מדינת ישראל בשם אתחלתא דגאולה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2010 19:44 לינק ישיר 
שבועה בצה"ל - דיון הלכתי

ורק אני כמו איזה גולם, כל שבוע עם שורת הלינק. עוד שבועיים זה נגמר.

http://www.bac.org.il/Blog.aspx?fid=17&tid=910

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2010 02:48 לינק ישיר 

ירוחם השולים הסהרוריים הוא המדרש,
במדרש ילקוט שמעוני כתוב את ענין 3 השבועות, ושלא יעלו בחומה,
ואלו שעלו בחומה, הם נגד חז"ל.

תוקן על ידי ארתחששתא ב- 14/06/2010 02:48:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2010 02:56 לינק ישיר 

ymy33655 כתב:
ורק אני כמו איזה גולם, כל שבוע עם שורת הלינק. עוד שבועיים זה נגמר.

http://www.bac.org.il/Blog.aspx?fid=17&tid=910

למה שתחשוב כך ?? אתה עושה חסד עם כולם כאן !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2010 07:29 לינק ישיר 

נראה לך שאני חושב כך? זו רק התנצלות על שאיני משתתף בדיון שהתפתח, אלא בא, שם את שלי והולך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2010 21:32 לינק ישיר 

http://www.bac.org.il/Blog.aspx?fid=17&tid=919

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2010 21:44 לינק ישיר 
פרק הסיום, 51

http://www.bac.org.il/Blog.aspx?fid=17&tid=925

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2010 16:59 לינק ישיר 

קידוש ה'!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > בן ישיבה חרדי וגיוס, דמא דידך סומק טפי?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 31 32 33 ... 37 38 39 לדף הבא סך הכל 39 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.