ירוחם, אתה שואל איזה מקורות?
והרי המות שארע בעקבות חטא עכן מלמד אותנו הרבה, וישנם עוד סיפורים רבים המצביעים ע"כ שלא החרב ממית אלא החטא, ובמקום להאריך בסיפורי התנ"ך אעתיק כאן מדברים רבה פרשת שופטים:
ד"א ואשימה עלי מלך, א"ר יהודה בר אלעאי על ג' דברים נצטוו ישראל בכניסתן לארץ, ואלו הן, למחות זרעו של עמלק, ולמנות להם מלך, ולבנות להם בית המקדש, ולמה לא בנו בית המקדש, שהיו ביניהן דילטורין, תדע לך דא"ר שמואל בר נחמן דורו של אחאב עובדי ע"ז והיו יוצאים למלחמה ונוצחין, ודורו של שאול כולם היו בני תורה והיו יוצאים למלחמה ונופלין, ולמה דורו של אחאב נוצחין, שלא היה ביניהם דילטורין, לפי' היו יוצאין למלחמה ונוצחין, תדע לך כשבקשה איזבל להרוג כל נביאי ה', מה עשה עובדיה הטמין [אותם] במערות, שנא' ואחביא מנביאי ה' חמשים איש במערה, ולא היה שאמ' לאחאב כך וכך עשה עובדיה, אבל דורו של שאול כולן היו דילטורין, תדע לך כשהיה רודף את דוד היו הכל אומרי' עליו [לשון הרע] לשאול, בבא דואג האדומי ויגד לשאול וגו', לפי' היו נופלין במלחמה. א"ר אבא כל מי שאמ' לשון הרע מסלק את השכינה מלמטה למעלה, תדע לך מה דוד אומ', רבש"ע, נפשי בתוך לבאים אשכבה וגו', מה כתי' אחריו, רומה על השמים אלהים וגו', א"ל רבש"ע מה [שכינה] עושה למטה סלק אותה לרקיע. א"ר שמואל בר נחמני למה נקרא שמו לשון הרע, לשון שלישי, מפני שהוא הורג שלשה, האומרו והמקבלו ומי שנא' עליו, מנין, מדואג שאמרו ושאול שקבלו ונוב עיר הכהנים שנאמר עליהם. א"ר שמואל בר נחמני שאלו לנחש ואמרו לו, למה אתה מצוי בין הגדרות, אמ' להם שפרצתי גדרו של עולם, אמרו לו, למה אתה הולך ולשונך שותת בארץ, אמ' להם שהוא גרם לי שאמרתי לשון הרע על בוראי. ומה היה הלשון הרע, א"ר (יהודה) יהושע דסכנין בשר"ל, הנחש הראשון היה משיח כבני אדם, כיון שלא היו אדם וחוה מבקשים לאכול מאותו אילן, התחיל לומ' לשון הרע על בוראו, אמ' להן מן האילן הזה אכל הבורא וברא עולמו, וצוה אתכם שלא תאכלו ממנו ותבראו עולם אחר. מה עשה לו הקב"ה, קצץ רגליו וכרת את לשונו, שלא היה מסיח. שאלו לנחש, מה אתה נהנה שאתה נושך, אמ' להם, עד שאתם שואלין אותי, למה אין אתם שואלין לבעלי לשון הרע, הה"ד אם ישך הנחש בלא לחש ואין יתרון לבעל הלשון, מהו (ש) [שנהנה] שאומ' לשון הרע. אמרו לנחש, למה אתה נושך באבר אחד וארסך מהלך בכל האברים, אמ' להם, עד שאתם שואלין אותי, למה אין אתם שואלין לבעלי לשון הרע, שאומר ברומי והורג בסוריא, אומ' לשון הרע בסוריא והורג ברומי, הוי מה קשה לשון הרע, שנצטוו לבנות בית המקדש ובשביל שהיה הדור בעלי לשון הרע לא נבנה בימיהם.
ויש בזה תשובה על הרוגי מלחמות דוד המלך ע"ה.
תוקן על ידי לוגיקה ב- 12/11/2010 00:35:44
 |
|
|