( גם אותי מאוד מצער, שבמודל לצבא שהתנהל על פי דעת תורה אי אפשר היה להבטיח שלא יקרו דברים כל כך לא מוסריים ולא ערכיים )
תוקן על ידי riv ב- 27/11/2007 17:45:33
נשלח ב-27/11/2007 18:05
[קוגיטו,
מבחינתי? ברור שאין בזה יותר רע (או יותר טוב) מאשר בדעת תורה חרדית. שאלתי לשיטת דובסון, על פיה הקצינים והמפקדים הדתיים המשרתים בצבא אינם, כנראה, מחוייבים להלכה "האמיתית"...]
תוקן על ידי אמשלום ב- 27/11/2007 18:13:35
נשלח ב-28/11/2007 14:33
לינקי חידש פה את הדיון כשהביא למעלה מאמר של הרב ד"ר דניאל נשיא מכהן כמנהל ארגון "מנוף – המרכז למידע יהודי", בסיכומו הוא כותב: 'למי שחשובה בעיניו הישראליות בלבד אין תחליף אמיתי לגיוס צבאי, אבל מי שחשובות לו גם היהדות והיהודיות יודע שאין תחליף לישיבות. ואנו חייבים להודות כי בסדר העדיפויות הערכי, המדינה חשובה, אבל היהדות חשובה יותר, הרבה יותר.' ולמעלה הוא כותב: 'המטרה העליונה מבחינתנו היא הבטחת שרידותה של היהדות. ואנו חדורי שליחות בכך. אנחנו החרדים משקיעים אנרגיה רבה בחיזוק הזהות היהודית ובמלחמה בהתבוללות. אנחנו מחנכים את בנינו בישיבות כדי שיוכלו להמשיך הלאה את הקיום היהודי הייחודי. לזה אנחנו מתכוונים באמרנו שהישיבה היא גם סוג של שירות צבאי. הישיבה, מנקודת מבטנו, היא שירות לאומי מובהק הנגזר באופן ישיר מהאתוס היהודי ומהצרכים הדחופים של העם היהודי.'
כל הכבוד למאמר הענייני בהרבה מהדברים שכתב כאן פעם להגנת נוכלות המחב"תים. אבל ישנו עוד דבר שהוא צריך עוד ללמוד והוא שאלה שיכולתם לצמוח גדולי תורה תלויה באי קיום מטלה ציבורית אין להם את היכולת מלכתחילה ואינם בקנה מידה שיוכלו להציל את היהדות. להצלת היהדות דרושים בני אדם אוטודידקטיים ברמה שיבינו את תוכן היהדות מעל ומעבר לצורה בה היא מוצגת בישיבות. לפיתוח הבנה זו דרוש לימוד והעמקה שגיוס לצבא לא יאפיל עליהם.
נשלח ב-28/11/2007 14:49
לידיעת ד"ר נשיא
גם בצבא לא כולם הולכים לסיירת מטכ"ל.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 28/11/2007 14:49:11
נשלח ב-28/11/2007 15:00
מילא בידיעות, אבל מדוע זוכה כאן כל אחד לכבוד כזה? שמתענינים בתרוצים העלובים המפוברקים.
פעמים רבות עולה טענה, גם על ידי אנשים חילונים, שיש לאפשר פטור רק לעילויים. אני כשלעצמי הייתי מגדיר כי רק למתמידים יש מקום לתת פטור. כל מי שממית עצמו באוהלה של תורה זכאי לפטור ואף אם אין לו כישורי עילוי. לעומתו העילוי המפיק חידושים עד הצהריים יוצא לסידורים,לוקח את הילדים מהגן,הולך לבנק ואחר כך לסופר ואז חוזר לכולל להפיק עוד חידושים בבחינת אין לך בן חורין אלא זה שעוסק בתורה אינו זכאי לפטור.
נשלח ב-29/12/2008 11:24
מישקולצר החילוני סופר דפים ואתה שעות ודוק.
נשלח ב-29/12/2008 11:31
מישקולצר
היכן בית הקברות של אלו שהמיתו עצמם באהלה של תורה?
נשלח ב-29/12/2008 11:39
אני אישית ,בעוונותי, כופר גם בקשקוש של "פטור לעילויים".
בין דפי הפורום הזה משוטט מוסמך לרבנות שכיהן בכמה תפקידים ישיבתיים ורבניים שונים, ואויה, ברזומה שלו קיים גם בה"ד אחד.
כל מי שיצא לו לקגרוא את הספר "איש ימינך" על הרב הרלינג ז"ל רואה כמה בנאדם יכול לצאת תלמיד חכם בלי צורך להתחמק מנשיאה בעול.
בטח ובטח בעולם שבו קיימות ישיבות הסדר שהשירות התלמידים בהן מקוצר לפחות מחצי.
את מי עוד נוסיף כאן?הרב רא"ם הכהן? הרב אבי רונצקי?הרב גץ ז"ל? הרב גורן? ועוד רבים וטובים שיכלו להיות עילויים גם אחרי הטירונות.
ההשתמטות החרדית לא נקיה מפחדנות ועצלנות וכמובן הרבה פוליטיקה קטנה.
נשלח ב-29/12/2008 12:45
בעל
אינני חושב שיש כאן ספירת דפים או שעות- ישנה גישה שאומרת שיש להכיר בפטור כדי לייצר איכויות (יצירה,חידושים וכו') ואני אמרתי שיש לתת פטור כדי לייצר עמל תורה שאינו מופסק.
ירוחם
הם מדלגים על בית הקברות ישר לתחיית המתים.
מישאחזו
אני מסכים עם דבריך אבל ברור לי באותה מידה שמי שעמל בתורה ללא לאות גם בהד אחד בכל הכבוד הראוי, מהווה הפרעה.
נשלח ב-29/12/2008 12:49
מישקולצר בהתעלם מהקונטקסט, לדעתי הרמב"ם סבר שהקב"ה סופר דפים ואין כאן מקומו.