|
|
| נשלח ב-30/8/2017 08:25 |
|
| |
תוקן על ידי תלמידטועה ב- 30/08/2017 08:25:37
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2017 22:39 |
|
| |
| I_N_RUBIN כתב: |  | | אני קורא כעת כאחד מהצד את מה שכתבתי ופירסמתי, וממש מלקק את האצבעות. הגידו לי אתם - היש לכם תענוג גדול מזה, לחבוט ולהלקות את אלו כדבעי, קבל עם ועולם, לעיני כל ישראל?! הרי צריך שמישהו יגיד סוף סוף את האמת, להודיע קלונם, ולבשר סורחנם, ולפרסם חרפתם, ולגלות ערוותם, לעין כל ולנגד השמש!!! |
|
"קורא כאחד מהצד את מה שכתבתי ופרסמתי" זו סתירה לוגית. בהנחה שאינך גדול מאלקים זה גם אתה לא יכול..
(אגב, את תחביבך והנאתך לגלות ערוות אתה יכול להשיג בהרבה פחות כסף ומאמץ מאשר באופן של הוצאת ספר בן 500 עמודים...)
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2017 23:05 |
|
| |
רובין, בטענתך אודות אי-כוליות האל לשיטת הרמב"ם, אתה מתעלם מדבר שהצביע עליו השואל:
הרמב"ם אומר שהאל יודע את כל הנמצאים (כולל מחשבות בני אדם וכל מעשיהם) בידיעת עצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2017 09:42 |
|
| |
| I_N_RUBIN כתב: |  |
הרי צריך שמישהו יגיד סוף סוף את האמת,
|
|
"את תחביבך והנאתך לגלות ערוות אתה יכול להשיג בהרבה פחות כסף ומאמץ מאשר באופן של הוצאת ספר בן 500 עמודים..."
רב_מחשבות
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2017 14:25 |
|
| |
| רב_מחשבות כתב: |  | אני קורא כעת כאחד מהצד את מה שכתבתי ופירסמתי, וממש מלקק את האצבעות. הגידו לי אתם - היש לכם תענוג גדול מזה, לחבוט ולהלקות את אלו כדבעי, קבל עם ועולם, לעיני כל ישראל?! הרי צריך שמישהו יגיד סוף סוף את האמת, להודיע קלונם, ולבשר סורחנם, ולפרסם חרפתם, ולגלות ערוותם, לעין כל ולנגד השמש!!!
"קורא כאחד מהצד את מה שכתבתי ופרסמתי" זו סתירה לוגית. בהנחה שאינך גדול מאלקים זה גם אתה לא יכול..
(אגב, את תחביבך והנאתך לגלות ערוות אתה יכול להשיג בהרבה פחות כסף ומאמץ מאשר באופן של הוצאת ספר בן 500 עמודים...)
|
|
רב מחשבות, נתנאל רובין כתב שזה מהצד ולא מהאמצע .
כוונתו העיקרית הייתה לברר את האמת לגבי השאלה שהיא כותרת ספרו. (כמובן שהאמת היא מבחינתו שהרי אין אמת אחת) והוא מציין כאן שמן הצד הוא גם הרוויח משהו שהוא מבחינתו חשוב. (מלחמת קודש) (כמובן מיותר לציין שהכל סובייקטיבי ומה שאצל אחד אמת אצל השני שקר וההפך וגם כמובן כולם צודקים כי זה מה שקורה כשאין התגלות בכל דור ודור וכל אחד יכל להמציא מה שבא לו )
.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2017 00:26 |
|
| |
רב מחשבות ושלישישי מבלי להכנס לאופיו ותחביבו של רובין לגלות עריות, תוכרחו להודות שערוותם של החבדניקים ובראשם רבם היא מן המגעילות ביותר [אחוריו האדומים של בבון הם זהב לעומתם]. הטירוף החבד"י הנחשף בספר הזה הוא מדהים, לטעמי בכל אופן. ועל כך לבד חייבים לו תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2017 09:45 |
|
| |
ירוק11
אני יגיד לך. אם המחבר היה מסתפק באיסוף הדעות השונות והצגתן זו למול זו, לא היה עניין להתערב. אבל, כאשר הוא מביע את דעתו ועוד עושה את זה בצורה מכוערת...אין סיבה שלא לקיים בו "על דאטפת".
כל מי שכותב על אלוהים ראוי היה שידע לענות על השאלה: "מה אתה יודע על אלוהים ומדוע זה נכון" ומי שלא יודע שיתכבד ולא יעסוק בהשמדת יערות. 500 עמודים! לא פחות!
נ.ב. להלן ציטוט מהרמב"ם:
 אין ישיבת האדם ותנועותיו ותשמישיו1 כשהוא לבדו בביתו כישיבתו ותנועותיו ותשמישיו1 כשהוא לפני מלך גדול, ולא דבריו וחפשיותו2 כשהוא בין אנשי ביתו וקרוביו כדבריו במושב המלך. ולפיכך מי שהעדיף את השלמות האנושית ושיהיה איש האלוהים באמת, יתעורר 3וידע כי המלך הגדול האופף אותו והנצמד לו תמיד, גדול מכל אחד מבני אדם 4 ואפילו היה זה דוד ושלמה, ואותו המלך הנצמד האופף הוא השכל השופע עלינו 5, שהוא המגע בינינו ובינו יתעלה 6, וכמו שאנו השגנוהו באותו האור אשר השפיע עלינו, כמו שאמר באורך נראה אור 7, כך באותו האור עצמו הופיע עלינו, [תי] ובגללו 8 הוא יתעלה עמנו תמיד משקיף ומציץ, אם ייסתר איש במסתרים ואני לא אראנו 9. והבן זה היטב. |
https://goo.gl/2rgafV
תוקן על ידי שלישישי ב- 03/09/2017 09:57:09
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2017 11:33 |
|
| |
דידן נצח
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2017 07:29 |
|
| |
| I_N_RUBIN כתב: |  | | סתם רצית להקפיץ? מה זה שייך לספרי? |
|
הוא רצה לומר ש- "א מענטש שרייבט אונד צום מענטשען בערייבט" ("האדם כותב ולאנשים משעמם" [אל תחפשו בוויקיפעדיה, סתם המצאתי את זה...]) כלומר, ספרך הנורא אולי עשה רעש בעליונים, אבל לא קבע דירה בתחתונים...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2017 07:44 |
|
| |
אברהם במחילה, המאמרים על השוואת עלי התאנה של אדם וחוה לפולחנים של ילידים מדרום מזרח פפונזיה קנו דירה?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2017 11:51 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | אברהם
במחילה, המאמרים על השוואת עלי התאנה של אדם וחוה לפולחנים של ילידים מדרום מזרח פפונזיה קנו דירה? |
|
לקנות דירה מכסף של אנשים תמימים זה לא הישג.
מה שחשוב זה שלאברם יש נשמה יפה וכייפית.
https://youtu.be/QeL5TqivYYc
https://youtu.be/hRezta6mdFI
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2017 11:57 |
|
| |
מחול לך בזה ובבא:) אז קודם כל בטח שכן! רוב האנשים המשכילים (למעט דתיים...) מכיר בעובדה שדת היא תלויית-תרבות, ושחצי מהדברים שיש אצלנו שאולים מתרבויות אחרות וכו'. שנית, ועיקר - אני לא דיברתי גבוהה גבוהה אודות ספרים נוראים והכאת ארץ בשבט פי וכו' כשלל ביטוייו הבלתי נשכחים של י"נ רובין, הריני כפרת עוונותיו:) אם כי אני חייב לומר שלולא סגנונו, אני לפחות לא הייתי טורח\זוכה לעיין בפלפולים הסכולסטיים האלו גם אם חיי היו תלויים בכך - אז כאן המקום להודות לאותו רובין הוד נורא הוד ששדד מחכמת העשירים והביאה לפני עניים בדעת כמוני! ואגב, אם כבר דיברנו על יחסיות תרבותית וכו', הסכולסטיקה הזו היא עוד נושא ממנו היהודים שאלו מהנוצרים (ששאלו מהערבים, ששאלו מהיוונים...), דוק ותשכח.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2017 16:56 |
|
| |
חזק!!! מזכיר לי את הסיפור על ההוא שנכנס למקדש פעור וכו' וכשיצא אמרו "מעולם לא היה אדם שעבדו לזה בכך!" :) רשמתי לפניי בשנה הבאה למצוא לי מקום לינה בב"ב (יש לי בני דודים ממשפחת גריינימן באחת ה'קסבות' שם) ולבוא לחזות במו עיניי בך בבחינת "חייך מכרכר בשיר"
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2017 18:44 |
|
| |
אברם לא בבני ברק אלא בעיה"ק כפי שנתי העיד על עצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2017 22:57 |
|
| |
עיה"ק זה לא בני ברק?!... אבל אם אתה מרשה לעצמך לקרוא לו "נתי" אז מן הסתם ביודעו ומכירו קאמינא:) טוב, לשנה הבאה בי-ם הבנויה.
|
|
|
|
|