|
|
| נשלח ב-20/10/2017 10:01 |
|
| |
הגרי"נ רובין – דור ההמשך?! (גילוי נאות – מדובר בבן דוד שלי) קעקע דף גמרא על היד: "אני לא חילוני, אני חרדי שאינו שומר תורה ומצוות" אני מאוד מתחבר לרומנטיקה שבדת. פעם היו בוררים את האורז ומנפים את הקמח, היום קונים הכל מוכן ונקי. זה חסר לי. אני לא אוהב את הרעיון של הדת אבל אני אוהב שבת, אני שומע שירים חסידיים ואוכל טשולנט במאה שערים. אמרתי למישהו לא מזמן 'אני לא חילוני, אני חרדי שאינו שומר תורה ומצוות'" www.kipa.co.il/תרבות/אני-לא-חילוני-אני-חרדי-שאינו-שומר-תורה-ומצוות/
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2017 07:44 |
|
| |
אברהם
קשה לומר על היהדות שהנקודות העקרוניות שבה שאולות. הושע"ר ומנהגיה רחוקה מלהיות משהו עקרוני
ואגב - לנושא האשכול - בספר פשר דבר (לר' מנשה מאיליא) כותב כי להבנתו לדעת המו"נ הטוין כי אלכסון המשולש שווה לצלעו הינו כופר
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2017 07:50 |
|
| |
למה כופר?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2017 09:09 |
|
| |
איני יודע. אולי כדבר המו"נ המפורסמים שמי שחושב שה' אינו מה שהוא הוא כופר. והדבר צריך לפנים
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2017 14:08 |
|
| |
האם הוא יאבד את חלקו בעולם הבא, כי הוא לא קנה את המושכל של אלכסון המרובע אינו שווה לצלעו?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2017 20:22 |
|
| |
תדרוס זקנות, תהיה אנטיפת וסוציופט, אבל יהיו לך הישגים אינטלקטואוליים. אחלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2017 21:26 |
|
| |
בעל
רובין צודק שמה שכתוב הוא שזו טעות שקרית ככפירה. אבל הר"מ מחלק בין טעות משמעותית לשאינה כזו "אך הקלקול אינו נערך שברברים הגבוהים הטעות היאמ רבת הנזק" (לשון הפשר דבר שם).
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2017 22:03 |
|
| |
הערה: אלו דברי מחבר הספר "פשר דבר". ברמב"ם זה לא נמצא במפורש, וגם ה"פשר דבר" הביא את זה כנראה רק כדי לומר: כמו שאסןר לכפור, כך אסור לטעות במתמטיקה. והזכיר את הרמב"ם לומר, שלפי הרמב"ם במו"נ, אז מי שיטעה במתמטיקה עלול לטעות בסוף גם ב"מדעי הא-לוהות", ולכן צריך להשקיע גם במתמטיקה.
וה"פשר דבר" מביא זאת, מכיוון שהתקשה, כמו שמביא שם: איך ייתכן להיכנס לחקירה בענייני אמונה, אם זה כ"כ מסוכן? ועל כן אומר שודאי זה מסוכן, אבל מי שהתרגל לחשוב נכון על נושאים אינטלקטואליים פשוטים יותר, אז גם בענייני אמונה החשש לטעות כבר יותר קטן, אע"פ שזה יותר קשה ויותר "מסוכן".
ולכן אומר ה"פשר דבר" שמי שהתנסה בחקירות אינטלקטואליות די הצורך, יכול להיכנס גם ללימודי "א-לוהות", ואת זה הוא סומך על הרמב"ם שם, שאת זה הרמב"ם כבר כותב בפירוש, רק ה"פשר דבר" מוסיף את כל ההקדמה הזאת כדי להסביר ולהדגיש שמחד מותר לחקור באמונה, ומאידך צריך בשביל זה נסיון קודם בחקירות אינטלקטואליות
תוקן על ידי אליקים7241 ב- 03/12/2017 22:04:09
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2017 22:10 |
|
| |
| I_N_RUBIN כתב: |  | מכיוון שההישארות אינה מושגת באמצעות "מעשים טובים", ואין מהותה של ההישארות אלא נצחיות הישגיו האינטלקטואליים של האדם שהם מטבעם בני אלמוות, |
|
גם אני לא הבנתי למה "מעשים טובים" אינם מבטיחים הישארות, ואילו "הישגים אינטלקטואלים" כן מבטיחים הישארות.
נניח שיש איזה מקום במוח שלפי חוקרי המוח אחראי על פתירת משוואות אינטגרליות - האם ישנו מחקר שמראה שהמקום הזה במוח ממשיך לתפקד גם לאחר המוות? אם לא, מה יתרונו על העברת זקנות את הכביש?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2017 10:49 |
|
| |
נתי היקר
זה נושא מאד חשוב, הישארות הנפש האינטלקטואלית. בבקשה פתח אשכול חדש. האשכול הזה ארוך דיו. תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2017 13:55 |
|
| |
אשתדל... בל"נ.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2017 18:35 |
|
| |
http://asif.co.il/wpfb-file/2-3-pdf-3/ על המשמעות האונטולוגית של שיתוף השם – האמנם איננו יכולים לומר דבר על האלוה? ג"נ – כותב המאמר, דוד, הוא אחי, אלא ש(כרגיל) טעו בשם המשפחה וכינוהו דנטולוסקי, ועברו על "כל המכנה לחבירו" וכו' והוא רחום יכפר..
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2017 20:35 |
|
| |
| I_N_RUBIN כתב: |  | מה טיבו של אחיך זה? "אח קטן יש לי ובכור שטן הוא..."
ואיך קשור מאמרו לאשכול בעניין ספרי,
קודם כל, ראיתי שספרן מעלה מאמרים מאסיף לכל מיני אשכולות, ואמרתי למה ייגרע חלקי?... והקשר הוא ברור: עד שאתה שואל מה אלהים יכול או לא יכול, תשאל קודם אם הוא בכלל נמצא? וא"ת שכן, כיצד ייתכן לומר עליו שהוא נמצא או יכול, והלא אלו תכונות חיוביות? וכו' וכו'.
אלא אם אתה סבור שאלוהים הוא בן-דודי ומשכך אתה מפנה אלי כל מי שהזכירו?
חלילה! חשבתי שאתה הוא אלהים, ותמהתי איך ייתכן שאתה קיים?...
ובכלל, מה הטעם לפרסם במקום כמו 'אסיף' שקרדיט אקדמי אינו מוסיף? אני מפרסם בכתבי-עת רק בשביל הקרדיט האקדמי, אחרת אני מעדיף לפרסם ספר עצמאי בלי לקטורים, עורכים, ושאר מרעין בישין וזבי חוטם. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2017 11:29 |
|
| |
| אברם_העברי כתב: |  |
ואמרתי למה ייגרע חלקי?...
|
|
"... אַל-תִּירָא אַבְרָם, אָנֹכִי מָגֵן לָךְשְׂכָרְךָ, הַרְבֵּה מְאֹד. "
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2018 09:36 |
|
| |
| I_N_RUBIN כתב: |  |
"זה נמנע גמור מצד עצמו, לא ישוער בו האפשרות". |
|
אליס: "אין טעם לנסות, אי אפשר להאמין בדברים בלתי אפשריים."
המלכה הלבנה: "פשוט אין לך הרבה ניסיון. כשהייתי בגילך, התאמנתי בזה חצי שעה כל יום. לפעמים הצלחתי להאמין בשישה דברים בלתי אפשריים עד ארוחת הבוקר." { מתוך הספר "מבעד למראה ומה אליס מצאה שם" }
https://youtu.be/kQi5JZpv87M
|
|
|
|
|