|
|
| נשלח ב-11/2/2018 08:40 |
|
| |
[ ישראל נתנאל רובין7 בפברואר 2018 בשעה 15:26אני הוא בעל הבלוג ואני מגיב מן הסלולרי כי אינני במשרד כעת. מחר אגיב באופן ענייני לתגובה דלעיל ד"ה זו בדיוק הנקודה שלי. עד אז אני מבקש לשמור בתגובות על תרבות ויכוח עניינית ולא להיגרר לכינויי גנאי והיטפלויות אישיות, כי אין לי כוח להתחיל להתעסק כאן עם מחיקות.]
(שם)
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2018 11:15 |
|
| |
הרי'ן
יחד עם זאת, טיעונים חזקים ונכוחים מצד עצמם, לא נצרכים למעטפת של קצפת סגנונית דוחה, לעיתים.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2018 04:13 |
|
| |
הרי'ן,
אשרי מי שכוונתו לש'ש ומקיים והלכת בדרכיו של רבינו הגדול. אכן יש להזהר שלא להיות מהתלמידים העולים על רבם ולהחמיר עוד יותר, או לעשות שימוש בלשונות היוצאים מחוץ ל'לשון הקודש', לפי פירושו של רבינו לתוארה זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2018 10:30 |
|
| |
בדידי הווה עובדא והתבקשתי ע"י ההנהלה כמה פעמים למתן מה שכתבתי על רבנים סרוגים מסויימים.
מעניין מה תהיה התגובה להשתלחות ברמב"ם אולי זה יהיה נייר הלקמוס לשאלה האם ההנהלה מתייחסת לרמב"ם כסרוג (שיש להגן על כבודו) או כחרדי (לא התבקשתי מעולם בקשה דומה לגבבי רבנים המזןהים כחרדים)
תוקן על ידי תלמידטועה ב- 20/02/2018 10:31:27
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2018 11:28 |
|
| |
תלמיד טועה,לא צריך להשתלח ברמב"ם. צריך רק לצטט אותו וזה מספיק.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2018 00:29 |
|
| |
הרין
כתבת
ראשית, נשתבשת בלוגיקה פשוטה: ואף לו יונח כדבריך כי ח"ו לא אזכה לתחיית המתים – עפרא לפומך – וכי משום כך מנוע אני מלפלפל בדיני תחיית המתים?! וכי אם אני ישראל, איני רשאי לפלפל בהלכות הנוגעות לכהנים?! איקון ירוק מאד על הכל ובמיוחד על זה.
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2018 09:34 |
|
| |
| I_N_RUBIN כתב: |  |
ובכלל, אינני מבין מדוע אתה מכנה את הנוצרים בכינויי גנאי - למה לאלוהים מותר היה "להתלבש" בגופו של ר' יוסף יצחק שניאורסון, אך לא בגופו של ישוע מנצרת?
|
|
כתבת את הנ"ל בבלוגך.
היכן כתוב בבה"ח שאלוהים "התלבש" בגופו של ישוע מנצרת? והאם יש בידך להוכיח שישוע מנצרת אכן היה מציאות היסטורית?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2018 10:44 |
|
| |
| שלישישי כתב: |  |
היכן כתוב בבה"ח שאלוהים "התלבש" בגופו של ישוע מנצרת? והאם יש בידך להוכיח שישוע מנצרת אכן היה מציאות היסטורית? |
|
לגבי "התלבשות" , ראה מרקוס 1:10 – καὶ τὸ πνεῦμα ὡς περιστερὰν καταβαῖνον εἰς αὐτόν and the Spirit like a dove descing upon him לוקס 3:22 – καὶ καταβῆναι τὸ πνεῦμα τὸ ἅγιον σωματικῶ εἴδει ὡς περιστερὰν ἐπ᾽ αὐτόν And the Holy Ghost desced in a bodily shape like a dove upon him יוחנן 1:14 – καὶ ὁ λόγος σὰρξ ἐγένετο καὶ ἐσκήνωσεν ἐν ἡμῖν And the Word became flesh and dwelt among us
ולגבי הפקפוק בהיסטוריות של ישו - זאת כבר כפירה גלויה!... אין בציטוט המשפטים הנ"ל משום הסכמה ו\או הערכה (לרבות תמיכה) לדעות המובעות בהם, במעשה או במחדל, בתוכנם המפורש או המשתמע, לרבות העשוי ו\או העלול להשתמע, טל"ח:)
תוקן על ידי אברם_העברי ב- 20/03/2018 10:44:57
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2018 11:01 |
|
| |
רגע, רגע, כולם יודעים כאן יוונית? וכולם למדו ליבה רח"ל? מה ההתנשאות הזו?
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 20/03/2018 11:01:33
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2018 11:19 |
|
| |
א) רציתי להציל את הציבור מאבק עבודה זרה. ב) התרגום לעברית הוא קצת תנ"כי מדי, ולא כל כמיניה דמרקוס לוקס ושות' להתנבא כביכול בסגנון כזה. ג) הדברים נכתבו לשלישישי שכידוע הוא היחיד שיודע מי\מה זה אלהים, ו"מחשבה שבלב כל אדם יודעים, ולשון ארמית אין יודעים?"...:)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2018 11:44 |
|
| |
אברם,
קונקורדנציה !
המלה "רוח" נמצאת בתנ"ך למשל כך:
"וְצָלְחָה עָלֶיךָ רוּחַ יְ וְהִתְנַבִּיתָ עִמָּם וְנֶהְפַּכְתָּ לְאִישׁ אַחֵר."
"וְרוּחַ יְ סָרָה מֵעִם שָׁאוּל וּבִעֲתַתּוּ רוּחַ רָעָה מֵאֵת יְהוָה."
"רוּחַ יְ דִּבֶּר בִּי וּמִלָּתוֹ עַל לְשׁוֹנִי."
עדין חושב שהציטוטים שהבאת משכנעים?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2018 12:26 |
|
| |
לגבי הציטוט הראשון - ניחא, אבל השני וכל שכן השלישי מדברים על סוג של "התלבשות" פיזית (in a bodily shape, became flesh - וביוונית זה אפילו יותר משכנע:)
אבל מכיוון שבדיני נפשות עסקינן לא אקח אחריות על נשמותינו החוטאות, ואני מחזיר את הכדור לגאון התלמודי, ממשיכו של הרמב"ם השקול כגראי"ל שטיינמן הלא הוא הגרי"ן, שיושב בטומאת ארץ העמים בינות לפרוטסטנטים אדוקים - שישאל שם את הכומר המקומי מה דעתו (אם כי יש לוודא גם מול הקתולים ליתר בטחון).
(לא להאמין ששני יהודים מנהלים ויכוח תיאולוגי על התגשמותו של יש"ו שר"י... תורה תורה חגרי שק!)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2018 14:44 |
|
| |
אברם מי אמר לך ששלישישי הוא יהודי? לשון אחר: מה אתה יודע על שלישישי?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2018 15:09 |
|
| |
צודק! למעשה נראה ששלישישי הוא התלבשות האלוה בגופו של וויליאם בלייק - אלא שעל בלייק נכתב בוויקיפדיה (זה המקור המדעי ביותר שיש תחת ידי כעת): "על אף היותו חסיד נלהב של התנ"ך הוא גילה יחס עוין ביותר כלפי הכנסייה האנגלית" ומכאן שניתן לראותו כיהודי, לצורך הדיון.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2018 16:00 |
|
| |
זה לא שבלייק הוא האלוה שהתלבש בגופו של שלישישי?
|
|
|
|
|