בית פורומים עצור כאן חושבים

מה שאלוהים לא יכול

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/6/2017 09:25 לינק ישיר 

ירוק
כבר החזון איש כתב שעשת את התבואה היא הבטחה ככל ההבטחות, שעלולה להתבטל אם החטא יגרום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2017 16:40 לינק ישיר 

כן, החזו"א לא היה הראשון שהמציא את תירוץ 'שמא יגרום החטא'
לתלמיד טועה - לא חייב להיות שכותב התורה עשה את החשבונות הדקים האלו, יתכן שמנקודת מבטו כפי שעד היום הוא הצליח נגד כל אויביו העצומים (תנין, רהב, וכל מיני) כך יצליח בעתיד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2017 16:42 לינק ישיר 

לגבי שמיטה - והוא הדין לסוטה - לכל הפחות מעדות חז"ל נראה שזה לא עבד כל כך טוב. בשמיטה הם הוצרכו לתקן כל מיני תקנות "כדי שיסמכו עליהן עניים", ולגבי הסוטה הרי רבי יוחנן בן זכאי הוצרך לבטל כללי את האקט, כנראה הסוטות קלטו באיזה שלב שזה לא עובד...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2017 16:44 לינק ישיר 

ירוק
ובשמיטה זה לא תרוץ סביר, כי על שכר כללי ניתן לטעון שהכל נלקח בחשבון, אבל כאן המטרה היא לדרבן את העם לשמור מצווה מסוימת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2017 22:57 לינק ישיר 

ירוק11 כתב:
בשמיטה הם הוצרכו לתקן כל מיני תקנות "כדי שיסמכו עליהן עניים", ולגבי הסוטה הרי רבי יוחנן בן זכאי הוצרך לבטל כללי את האקט

אם אפשר לציין מקורות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2017 08:03 לינק ישיר 

ירוק

זה חשבון דק? פשוט נח לך לראות את המקרא כסותר עצמו.

בעל

עידוד שמיטה - אולי לעם שחוטא בחטאים מסויימים ה' אומר שקול לטיבותך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2017 08:29 לינק ישיר 

עובדים עלינו? ואולי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2017 10:13 לינק ישיר 

שלוםטוב כתב:

בסופו של דבר שנינו לא מבינים הרבה דברים, 

אם לא מבינים לא כותבים. לא ככה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2017 13:26 לינק ישיר 

בעל, צודק.
שלום טוב, מקורות:
חגיגה ג: יבמות טז. חולין ז."הרבה כרכים כבשו עולי מצרים ולא כבשום עולי בבל, מפני שקדושה ראשונה קדשה לשעתה ולא קדשה לעתיד לבא, והניחום כדי שיסמכו עליהן עניים בשביעית"

משנה סוטה ט, ט: "משרבו המנאפים פסקו המים המרים ורבן יוחנן בן זכאי הפסיקן שנאמר (הושע ד) לא אפקוד על בנותיכם כי תזנינה ועל כלותיכם כי תנאפנה כי הם וגו' "

שלישישי - אם אלו שלא היו מבינים לא היו כותבים, היה טוב..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2017 14:41 לינק ישיר 

ירוק
לא הצגת נכון את רבן יוחנן בן זכאי

זה לא שהוא ביטל סתם, הוא גם 'המציא' תירוץ
שנאמר
 לא אפקוד על בנותיכם כי תזנינה ועל כלותיכם כי תנאפנה כי הם עם הזנות יפרדו ועם הקדשות יזבחו ועם לא יבין ילבט

ובגמרא
ת"ר ונקה האיש מעון בזמן שהאיש מנוקה מעון המים בודקין את אשתו אין האיש מנוקה מעון אין המים בודקין את אשתו ואומרלא אפקוד על בנותיכם כי תזנינה כו'
מאי ועם לא יבין ילבט? 
אמר רבי אלעזר: אמר להם נביא לישראל אם אתם מקפידין על עצמכם מים בודקין נשותיכם ואם לאו אין המים בודקין נשותיכם

אתה תמיד יכול להגיד שזה 'המצאה' טובה,
אבל לפי ההמצאה שלו יש הסבר נורמלי למה זה לע עבד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2017 15:42 לינק ישיר 

מי שמבין לא מגיע לדיונים
הדיונים הם למי שלא מבין ורוצה להבין
אבל גם אם בסוף הוא לא הבין זה לא מוריד מערכו

המדע טוען:
לא כל דבר פשוט מובן מאליו
ולא כל דבר שמובן מאליו צריכים להבין

ואני טוען:
לא כל דבר חייבים להבין
ולא כל מה שחייבים להבין מבינים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2017 21:48 לינק ישיר 

שלום טוב, אתה פשוט מתיש
אתה חושב שאני לא ראיתי את הפסוק שריב"ז הביא, ואת הגמרא? אני לא יודע אם בדורו של ריב"ז קנו את הבובקעס האלו, אבל שים לב - הוא מצטט פסוק מהושע, מה קרה בין תקופת הושע לתקופת ריב"ז? מאות שנים, העסק עבד בינתיים? מדוע הוא נזכר אז לבטל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2017 23:23 לינק ישיר 

אתה פשוט מתיש
א. לא צריך לציין כל פעם, אני זוכר את זה מהפעם הקודמת שכתבת את זה. ודרך אגב שכחת להוסיף מצחיק.
ב. אם אין לך תשובה ענינית לגופן של דברים זה לא אומר שאני מתיש, זה אולי אומר שאתה מותש.

אתה חושב שאני לא ראיתי את הפסוק שריב"ז הביא, ואת הגמרא?

אתה חושב שאני חושב ככה?
כתבתי שלא הצגת אותו נכון, כי מדבריך זה נשמע כאילו הוא ביטל בלי שום סיבה, ולכן הבאתי את הגמרא שרבן יוחנן נתן הסבר הגיוני למה לעצור את ההשקאה.

אני לא יודע אם בדורו של ריב"ז קנו את הבובקעס האלו, אבל שים לב - הוא מצטט פסוק מהושע, מה קרה בין תקופת הושע לתקופת ריב"ז? מאות שנים, העסק עבד בינתיים? מדוע הוא נזכר אז לבטל?

הוא ביטל כיון שנתרבו הנואפים, ואצל הנואפים זה לא עובד. ועל זה מביא פסוק מהנ"ך שאם הבעל לא נקי המים לא יבדקו את אשתו.
מה שקרה שהשקו סוטות, שהן ידעו בעצמן שהם סטו, אבל המים לא בדק אותן. והם סיפרו לכל הזונות שהמים הם בובקעס. אבל הסיבה האמיתית שהמים לא בדק אותן היה כי היא היתה נשואה לבעל שכמותה. ולכן רבן גמליאל ביטל את זה.

עד ימי רבן גמליאל לא היו הרבה נואפים.

אני לא רואה שום בעיה בזה, חוץ מזה שאתה יכול להגיד שרבן גמליאל המציא תירוץ.

העסק עבד בינתיים? מדוע הוא נזכר אז לבטל?
מדבריך יש להביא ראיה שעד רבן גמליאל זה עבד,
כי אם לא למה לא ביטלו את זה לפני רבן גמליאל.
מה הם לא עלו על הבובקעס?

תוקן על ידי שלוםטוב ב- 09/06/2017 00:11:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2017 09:33 לינק ישיר 

שלוםטוב כתב:

מי שמבין לא מגיע לדיונים
הדיונים הם למי שלא מבין ורוצה להבין

אני מבין ובכל זאת אני כאן...

נתחיל מהתחלה.

עולה בדעתך לנהל דיון על זהב, מבלי לדעת מה זה זהב?

אם אינך מבין ואתה רוצה להבין אז איך זה שאתה לא מבין שהדבר

הכי בסיסי שצריך להבין הוא: מה/מי זה א'?

איך אפשר לנהל דיון על מה א' יכול או לא יכול, מבלי לדעת מה/מי זה א'?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2017 14:09 לינק ישיר 

שלום טוב (אתה מתיש וכו')
הרי הושע כבר אמר 'לא אפקוד על בנותיכם' וכו', הוי אומר שכבר בימיו היתה בעיה כזאת, נכון? אז כנראה לא רק בזמן ריב"ז התרבו הנואפים.
בנוגע לשאלה מדוע לא ביטלו את זה קודם, זו לא שאלה, שכן השמרנות גורמת לנו לעשות המון דברים חסרי כל טעם רק בגלל שכך המסורת, עיין ערך חלק גדול מן המצוות בימינו [או לכה"פ אופן עשייתם, כגון כתיבת הגט המצחיקה בארמית]. העובדה שריב"ז ביטל את המים המאררים היא החידוש, שהיה לו האומץ.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מה שאלוהים לא יכול
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 ... 17 18 19 לדף הבא סך הכל 19 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.