סיפור יפהפה. השאלה אם משהו מהסיפור אמת, או שהוא רק בא להכשיר את שלוימלה בקהל.
הפרטים בסיפור הם אמיתיים לחלוטין. למה הוא לא הזכיר את ר' שלמה קרליבך? בדיוק מהסיבה שהוא כתב: כדי לא להסיט את הדיון למחוז אחר לגמרי. אבל ללא ספק, מה שתופס את העין בסיפור הזה הוא הרב המרקד.
מאיפה לך שזה אמיתי? מה הסיכוי שכ"כ הרבה סיפורים מיוחדים ומרגשים פגשו בדיוק את שמעון ברייטקוף?
זה שהסיפור לא אמיתי, זה לא מוריד מאומה מהיופי של הסיפור, ומהכתיבה המשובחת שלו.
נשלח ב-1/6/2017 17:30
לדברי הכותב, כל הפרטים אמיתיים. יתכן שהוא משקר, אך אני מניח שהוא דובר אמת. כמה סיפורים פגשו את ברייטקוף? בקושי סיפור אחד, תן לו צ'אנס. אם בא לך להיות שרלוק הולמס, תנסה לחפש את ר' ישראל בעליית הגג בשכונת ילדותו של שימען.
נשלח ב-1/6/2017 17:33
רק אני רואה כאן גם כתב-אישום להורים האוהבים, שלא השאירו לילד שם מרחב מחיה, ובאהבתם החונקת גרמו שליבו כה ישתבר ממשגיח טועה. ראו גם את תגובת האבא 'רוצח' 'גיהינום לא כלה'. הורים אל תכתיבו ואל תתכננו את חיי הילד. תנו לו לחיות בעצמו, והשאירו לו פיסות כוח של התמודדות גם מול קשיים.
נשלח ב-1/6/2017 17:52
אני לא רואה פסול בתגובה האב, "רוצח". זאת ההגדרה הנכונה. אף ילד לא יצא שבבניק מעודף אהבה, אבל ההיפך כן.
נשלח ב-1/6/2017 18:20
אליבא כתב:
לדברי הכותב, כל הפרטים אמיתיים. יתכן שהוא משקר, אך אני מניח שהוא דובר אמת. כמה סיפורים פגשו את ברייטקוף? בקושי סיפור אחד, תן לו צ'אנס. אם בא לך להיות שרלוק הולמס, תנסה לחפש את ר' ישראל בעליית הגג בשכונת ילדותו של שימען.
במקרה הזה קשה מאד להאמין לו. הסיפור כל כך מופרך, ולפחות חלק מהפרטים, לא מסתברים כלל ועיקר.
נשלח ב-1/6/2017 18:53
בגיהינום יש מדור מיוחד לראשי ישיבה והמשגיחים ורמים שהרסו נשמות של ילדים ונערים !!
סיפור מדהים ומטלטל! לא משנה עם זה סיפור אמיתי או "מעשה שהיה".. כנראה רוב הפרטים נכונים. ואגב חיפוש קצר בגוגל מצאתי את הספר שכתב ובהחלט נראה מרשים ומכובד.
סיפור מרגש עד דמעות. האם היה או לא היה, המסר הוא נכון ואמיתי. רעבנים הזהרו בתלמידים. נשמות קדושות
נשלח ב-4/6/2017 17:11
יוחנןש כתב:
רק אני רואה כאן גם כתב-אישום להורים האוהבים, שלא השאירו לילד שם מרחב מחיה, ובאהבתם החונקת גרמו שליבו כה ישתבר ממשגיח טועה. ראו גם את תגובת האבא 'רוצח' 'גיהינום לא כלה'. הורים אל תכתיבו ואל תתכננו את חיי הילד. תנו לו לחיות בעצמו, והשאירו לו פיסות כוח של התמודדות גם מול קשיים.
נהניתי לראות בעיתון משפחה השבוע - שרוב התגובות הם ג"כ בכיוון שלי - שיש כאן גם מסר של בעיית החינוך ההורי, שהיה רך כצמר גפן, ולא השאירו לילד אף שריר ביטחון חזק אחד, ומול אבחת שיחה אחת של משגיח - איבד את ראשו וכל כולו. כך מבין כל משכיל שזה חלק מהסיפור שהסופר התכוין לומר.
אז מסתבר, כי חברי הפורום המדורדר כאן בורים לא רק בענייני התורה הקדושה, אלא גם בענייני העולם ותורת הנפש - והכל עקב השנאה העמוקה המתחדשת של המודרנים החדשים בעולם התורה המתוק השמרן והשוקק חיים
נשלח ב-4/6/2017 18:09
צר לי לקלקל לך את החגיגה, לא רק שאינך "מייבין" בתורת הנפש, אלא גם במודרנים חדשים אין לך מושג. שהרי עיתון 'משפחה' כבר יצא טיבו כעיתון של מודרנים חדשים רחמנא ליצלן ואין דינו כדין 'הפלס' שכולו קודש קודשים להשמצת ת"ח ולשון הרע. ואתה קורא בעיתון ומדבר על מודרנים חדשים נעבאך.
בכל אוייפן, השפלה כמו זו המתוארת בספר, תעשה רושם גם על ילד שגדל על הברזלים ברחובות, (או אם תרצה, התרגל מקטנותו למשוך זנבות סוסים ולהתחכך בשוטרות של משטרת ישראל, ואולי גם זכה לבלות בבית הסוהר בחברת פושעים ועבריינים וקיבל 800 שקל).
אין שום קשר לחום ולאהבה של הוריו, ולחינוך המסור שלהם, ובוודאי מעודף אהבה (לא פינוק יתר, אלא עודף אהבה כפשוטו) יוצאים רק דברים טובים. לדוגמא, זה שהוא החליט לחזור לתורה בכל הכח ולהיות המתמיד של הדור.
את זה שמעתי באוזניי מגדולי המחנכים, אבל אתה יכול להמשיך להשתעשע ברעיון שאתה מבין משהו בחינוך, או לחילופין לשלוח מכתבים למערכת משפחה בשמות בדויים נעבאך.
נשלח ב-4/6/2017 18:32
הסיפור יפה, ובאמת אין נפק"מ אם הוא אמיתי או משל.
כמה הערות:
הסופר מגזים בתיאור הדמויות, ולכן קשה להזדהות עמן. ר' ישראל דוד מושלם במושלמותו, צדיק'ל מיוחד במינו, שבשבת נראה כמו מלאך.. מעט דביק.
גם העלבון של הבחור מתואר באופן קיצוני וכמעט לא אנושי. לא ברור ממה הוא כל-כך נעלב, עד כדי שהוא מירר בבכי ולא הצליח לספר מה קרה.
יוחנןש צודק בהערתו. האב לא נתן לבחור כח להתמודד עם העלבון, אלא להיפך.
בכלל, האבא הזה מתואר כטיפוס חלש, שנכנע לשגעונות אשתו.
תוקן על ידי אור_היום ב- 04/06/2017 18:34:10
נשלח ב-4/6/2017 18:44
ואם 'יוחנןש' נמצא במצוקה ומגייס את הניק השני לעזרתו, מה זה אומר עליו? טיפוס חזק או חלש?