אין ספק. סיפור מרגש ביותר. אבל הוא טעון במסר בעייתי: אין מקום בחברה החרדית לאנשים בעלי נפש רגישה, אמנים ויצירתיים. המקום היחיד שהם יכולים למצוא לעצמם הוא בעזרת-נשים של בית כנסת שכונתי. טיפוסים אינדיבידואלים כמו ר' ישראל לא יכולים להשתלב בחברה שמבוססת על כך שאין אנשים פרטיים אלא כולם חלק מ"עדר" שצועד באותו קצב לאותו כיוון. מי שצועד בקצב אחר, מי שמחפש כיוון אישי, ינשור או יסתגר בעזרת-נשים, או שניהם יחד. זה כתב אישום שאיננו ממוען כלפי אף אדם ספציפי, אבל מצביע על עיוות קשה במבנה החברתי.
נשלח ב-7/6/2017 16:06
עוול יהא אם לא יושם פה זה. https://youtu.be/p5Ye6XLIbSo
לכבוד ידידי הג"ר... עברתי על ה"סיפור המאלף" שנכתב ע"י אחד בשם דריי-קאפ, והיה לצנינים בעיני עד שהשלכתי הדפים לאשפה. העילה לכאורא לכתוב סיפורים כאלו, היא באמתלא של לתת תקווה לנחשלים ולאלו שעוברים משברים, והמסר מתראה להיות שאפילו אחרי מס' שנים ברחוב אפשר ברגע אחד להיות מאלו שזכו להיות "יהודים של מגילת רות". המסר האמיתי הטמון בסיפור, וכך זה מתקבל אצל קורא רגיל, שמשגיחים בישיבות הם רוצחים, ועוד על פחות משוה פרוטה. ואילו המצילים מהם הם שלמה ק. ודומיו, עוברי עברות של אביז' דג"ע בפרהסיא. רע מול טוב, סטרא אחרא מול סטרא דקדושה. אילו הדברים נכתבו בעלון של ישיבת ... או של פלוגה בנחל החרדי, אולי היה מקום לקבל את זה בסלחנות מסוימת. כאשר זה נכתב בעיתון שמתיימר להיות מגזין משפחתי של משפחה חרדית, ועוד כסיפור לחג קבלת התורה, הרי שיש לכך מטרה ברורה מאד, ליצור דימוי כללי אצל הקורא מי שייך ל"טובים" ומי ל"רעים". זהו חלק ממסע מתמשך רב שנים של חבורת לצים ופוחזים ששמו מטרה לעצמם לקעקע את "שלטון המוסדות" [בדרך כלל הם משתמשים במילה "מנהלים" כשהם מתכוונים לרבנים, כאן משום מה הלכו ישר על המשגיח, ובפעם הבאה זה יהיה על רב העיר] ובמילים אחרות, לבנות תאוריה מקבילה של "תורה מתוקה'' - ''מגילת רות במקום שנים אוחזין [עם גיטרה]" "רבנים חמודים" [עם רכב, ג''ל על הפיאות, ואולי קוקו וקצת גלולות קשות להשגה לשעת הצורך], ומכלל הן הקורא שומע לאו. ומה הפלא שהקוראים המלעיטים עצמם בזה שבוע אחר שבוע ומאמינים להבלים הנכתבים ע"י ריקים ופוחזים ללא ריח תורה, אשר הממונים עליהם שונאי תורה, [והבעלים גויים]! אשר פשוט מחקים באופן מושלם את מעשי המשכילים בדורות הקודמים, אולי אפילו מעתיקים את הסיפורים עצמם, רק במקום לסיים עם ההצלחה הגדולה של לולי בהמצאת איזה גאונות רפואית וקבלת פרס נובל ועזר אח"כ לאחרים וכו', מחליפים אותו בציור דמויות עם מגילת רות שיתאים לציפיות הקוראים... כאשר מסביב תמיד יש פשיטת טלפים של תמונות ענקיות של רבנים ואדמורי"ם ואפילו ראיונות עמהם. חושבני שלא יהיה קיצוני מדי לומר, שמשפחה אשר האבא נכשל בעיתונות חילונית וגרוע מכך, יש יותר סיכוי להצלחת הילדים מאשר משפחה שניזונת מעיתונים כאלו. הראשון מודע לכך שחוטא, מסתיר זאת ומקווה להיגמל, ואף מתפלל שבניו לא ילכו בדרכו, ונוות ביתו שופכת דמעות, ומי יודע פלאי תמים דעים.
ואילו השני קורא ומרעיל את עצמו וב"ב בחומר הזה, ואף משפיע מפניניו לב"ב וילדיו, והבן מה יעשה ולא יחטא, האם ימסור נפשו וימי עלומיו כדי לישא חן וחסד בעיני הממסד המרושע והמרצח? כדי להצליח ללמוד שנים אוחזין המשעמם במקום מגילת רות המתוקה?
ודאי על דא קא בכינא ששבועון זה נפוץ במחנינו ביותר , כיון שמיוצר באופן שמושך את הנשים, ואסור לסרב להן... ואילו איישר חילינו היה זה צ"ל עבורינו סדין אדום כאשר בוחנים אם להכניס בחור למוסדות מכל הסוגים.
הנלענ"ד כתבתי, עכ"ז אשר ידוע לך כמה אכפת לי מודע אני לכל הנשמות אשר קשה להם עם המסגרת המקובעת, אך מכאן ועד הבעיטה השיטתית הזו בכל המסגרות היקרות רחוקה הדרך. ואם ימצא חולק ע"ז מסתמא שהוא מנוי ומושפע מזה. בידידות נצח
נשלח ב-5/11/2017 15:25
התקשיתי להתאפק מלהעתיק התייחסות מעניינת בפורום אוצר החכמה מזווית שונה לחלוטין. לא נגעתי.
נשלח ב-5/11/2017 16:16
בדיחה ישנה משנת תשנ"ה 3 אישים בשם 'שלמה' נסתלקו באותה שנה
זה שאסר ממזרים (מרן הגרש"ז) וזה שהתיר ממזרים (גורן) וזה שגרם לממזרים (קרליבך)
נשלח ב-5/11/2017 20:47
בינתיים המבקרים. לא עשו את מה שהוא עשה (להפקיר עולם הזה והבא בשביל יהודי)! והאמת מנצחת!!!
על הרב גורן, קרעו מרנן הגרש"ז ומרנן הגרי"ש אלישיב קריעה !! לא העדה החרדית לא נטורי קרתא ואפילו לא הפלג, אלא המיינסטרים החרדי.
על קרליבך אין מה לדבר, החסד ואהבת הזולת העבירתו על דעתו, רק היום סיפר לי מישהו שהוא ראה פעולות של אביזרייהו דגילוי עריות בפרהסיה, בחוג בית בשכונת רחביה, כדי לשמח כביכול נערה הישובה על כסא גלגלים. עשה בידיו פעולות שנחשבות איסור דאורייתא לכל הפוסקים (כמעט) ואיסור מהשולחן ערוך לכל הפוסקים ממש. אין לי שום סיבה להתאמץ ללמד עליו זכות.
לא ארצה שיהיו לי ילדים כמותו
נשלח ב-7/11/2017 00:14
יוחנןש כתב:
על הרב גורן, קרעו מרנן הגרש"ז ומרנן הגרי"ש אלישיב קריעה !! לא העדה החרדית לא נטורי קרתא ואפילו לא הפלג, אלא המיינסטרים החרדי.
על קרליבך אין מה לדבר, החסד ואהבת הזולת העבירתו על דעתו, רק היום סיפר לי מישהו שהוא ראה פעולות של אביזרייהו דגילוי עריות בפרהסיה, בחוג בית בשכונת רחביה, כדי לשמח כביכול נערה הישובה על כסא גלגלים. עשה בידיו פעולות שנחשבות איסור דאורייתא לכל הפוסקים (כמעט) ואיסור מהשולחן ערוך לכל הפוסקים ממש. אין לי שום סיבה להתאמץ ללמד עליו זכות.
את הסיפורים של ראה ושמע כבר הקאתי ממזמן. של כל אלו שעושים מעכבר הר!!!
יש לך גישה מעניינת, שקרליבך היה מחבק ומנשק אנשים ונשים, פנויות וא"א, זה דבר שאלפי אנשים ראו, ומעולם לא ניסו להכחיש, יש שיספרו גם על דברים גרועים מאלו, אמנם, בוודאי שהוא קירב אנשים ליהדות] אך להציגו כאחד מצדיקי הדור הדרך רחוקה מאד.
נשלח ב-7/11/2017 13:41
חזקואמץ כתב:
אין ספק. סיפור מרגש ביותר. אבל הוא טעון במסר בעייתי: אין מקום בחברה החרדית לאנשים בעלי נפש רגישה, אמנים ויצירתיים. המקום היחיד שהם יכולים למצוא לעצמם הוא בעזרת-נשים של בית כנסת שכונתי. טיפוסים אינדיבידואלים כמו ר' ישראל לא יכולים להשתלב בחברה שמבוססת על כך שאין אנשים פרטיים אלא כולם חלק מ"עדר" שצועד באותו קצב לאותו כיוון. מי שצועד בקצב אחר, מי שמחפש כיוון אישי, ינשור או יסתגר בעזרת-נשים, או שניהם יחד. זה כתב אישום שאיננו ממוען כלפי אף אדם ספציפי, אבל מצביע על עיוות קשה במבנה החברתי.
המסר בעייתי? או העובדה שיש דברים בגו?
נשלח ב-7/11/2017 23:52
תם_יושב כתב:
ניוטרל כתב:
יוחנןש כתב:
תוקן על ידי ניוטרל ב- 07/11/2017 00:21:36
יש לך גישה מעניינת, שקרליבך היה מחבק ומנשק אנשים ונשים, פנויות וא"א, זה דבר שאלפי אנשים ראו, ומעולם לא ניסו להכחיש, יש שיספרו גם על דברים גרועים מאלו, אמנם, בוודאי שהוא קירב אנשים ליהדות] אך להציגו כאחד מצדיקי הדור הדרך רחוקה מאד.
שוב אסביר! על פי החפץ חיים. הדברים הללו אסורים! אסור לקבל! ואסור להאמין!