בית פורומים בחדרי חרדים

כתבה באתר : ליטאים יקרים: איך איבדתם את הילדים שלכם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/6/2017 19:16 לינק ישיר 

רבות נכתב פה על תופעת הנוער הנושר ועוד רבות יכתב, התופעה הזאת מדירה שינה מעיניהם של המחנכים התולים חלק מהבעייה ב"סמארטפון". ואכן, בחור שנפלט מהישיבה, מהר מאד משיג טלפון חכם, ואז אין עליו שליטה. גם בחורים בגילאי 14-16, עשויים להדרדר. אלא שיש מבין הורים והמחנכים שכאשר הם מזהים שהנער לא מתאים למסגרת הישיבתית שבו הוא נמצא, הם בוחרים להלחם בו כדי שחלילה השכנים ובני המשפחה לא ידעו שהילד שלהם לא 'בחור ישיבה קלאסי'. ואז מתחילה ההדרדרות האיומה, הנער מהר מאד מאבד אחיזה, נופל לסמים ואז נמחק לגמרי. במסגרת עבודתי, אני מעסיק והעסקתי מאות עובדים זמניים המתחלפים מדי שבוע. מרביתם הם נערים חרדים, חלקם מהמגזר החסידי וחלקם מהמגזר מהליטאי, אשר אינם מעונינים להישאר במסגרת הלימודים. והדבר הכי כואב ששמתי לב אליו הוא, שנערים מבתים ליטאיים שנשרו הם הנערים הכי מנאצים כלפי שמיא, מסרבים להתפלל ולהניח תפילין, וגם מתנהגים בחוסר דרך ארץ. כשאני מבקש שיכבדו את מקום העבודה ויתנהגו בדרך ארץ, הם מתרצים את התנהגותם בפנים חמוצות, ומה שהכי מדאיג: רובם מכורים לסמים. הנוער הנושר הליטאי הוא נוער מפורק נפשית, הוא מגיע מבתים שלא מוכנים לקבל את העובדה שהנער לא רוצה ולא מסוגל ללמוד בישיבה, ובמקום להוציא אותו משם ולסדר לו מקום עבודה, בוחרים להכריח אותו בשביל 'כבוד המשפחה' להרקב בישיבה. לעיתים אני נדהם לשמוע כמה שנאה יש בליבם נגד החברה ממנה הגיעו. החברה הליטאית היא אליטה סגורה ומבוצרת, ולצערי הרבה הורים שם מתייחסים לילדים שלהם כמו שמתייחסים לעגבניה, שברגע שהיא מתחילה להרקיב זורקים אותה לפח. אפשר לקחת את הנערים הליטאיים שרוצים לצאת לעבוד, ולעזור להם למצוא תעסוקה אחרת, ולא לרסק אותם בישיבה שלהם בכוח, אני מדבר פה על נערים בגילאי 15, לא על בחורים מעל גיל 18. בניגוד לכך במגזר החסידי הרבה יותר מקובל לבחור שלא מסוגל ללמוד לצאת לעבוד, זה אינו טרף כמו אצל הליטאים. אלה נשארים עם הבגדים שאיתם הגיעו מהבית ועובדים ונהנים ולא פורקים עול תורה ומצוות, זה לא סוד שבחברה החסידית יש הרבה מאד נושרים, אבל רובם בסופו של דבר נשארים בתוך החברה ממנה הגיעו, הם לא מלאי טינה ושנאה, כי לא ריסקו אותם נפשית. עובדים אצלי ועבדו אצלי מאות בחורים מחסידויות שונות בשנים האחרונות, במהלך חופשות או סתם ימים בהם הם רצו קצת להתאוורר מהלחץ הישיבתי, ההורים שלהם יודעים וגם הרבנים שלהם בישיבה יודעים, שהבחורים האלה לא ממש לומדים בישיבה, והם רוב הזמן נמצאים בעבודות מזדמנות, הם מעלימים עין, והבחורים האלה נשארים יראי שמים, מקפידים שהאוכל שהם מקבלים אצלינו בעבודה יהיה עם ההכשר המתאים להם, הם מקפידים בתפילה במנין, הם לא ממש לומדים כל היום אבל הם חלק מהקהילה ממנה הם באו, ולכן הם גם נשארים חלק מהחסידות לאחר שהם מתחתנים. הגיע הזמן שנשים לב לתופעה בה נערים ליטאיים, נפלטים לרחוב והופכים לנרקומנים ואויבי החברה החרדית. יש לתקן זאת. http://www.bhol.co.il/mobile/article.aspx?id=120257

תוקן על ידי אפגעהיטן ב- 12/06/2017 19:24:59

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2017 19:52 לינק ישיר 

זה הרי ברור! הנושא אישה לשם ממון, הויין ליה בנים שאינם מהוגנים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2017 20:10 לינק ישיר 

אין מה לומר, בימינו אפשר לקשקש במקלדת, דברים שכל אחד יכול לראות את שקרם, והמקלדת, בעלת מידות שכמותה, לא מסמיקה ומקבלת .
ובכן כותב נכבד, סור נא ביום חמישי בלילה המכונה ליל שישי, לכיכר ציון וסביבתה, תעיף מבט קל ושטחי, וגם מבט מעמיק, מענין אם תגלה שם רוב ליטאי.ולא אין שם רוב ליטאי , ולא רוב חסידי, ולא רוב ספרדי ולא רוב חבדניקי, כולם כולם שם והבעיה חוצת מגזרים ונובעת מדברים הרבה יותר מעמיקים משיטה כזאת או אחרת , והדברים נוגעים ללקויות שונות שלא טופלו, או שטופלו שלא כראוי, לדברים רגשיים איכותיים שאינם חזקים במקומותינו ( וגם בחברה הכללית והמזרוחניקית ), ועוד ועוד דברים .אבל כמה קל להעסיק כמה חברה נושרים ולהסיק מהם מסקנות מדעיות גורפות, אכן הבערות בהתגלמותה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2017 21:16 לינק ישיר 

אליהו1000 כתב:
אין מה לומר, בימינו אפשר לקשקש במקלדת, דברים שכל אחד יכול לראות את שקרם, והמקלדת, בעלת מידות שכמותה, לא מסמיקה ומקבלת .
ובכן כותב נכבד, סור נא ביום חמישי בלילה המכונה ליל שישי, לכיכר ציון וסביבתה, תעיף מבט קל ושטחי, וגם מבט מעמיק, מענין אם תגלה שם רוב ליטאי.ולא אין שם רוב ליטאי , ולא רוב חסידי, ולא רוב ספרדי ולא רוב חבדניקי, כולם כולם שם והבעיה חוצת מגזרים ונובעת מדברים הרבה יותר מעמיקים משיטה כזאת או אחרת , והדברים נוגעים ללקויות שונות שלא טופלו, או שטופלו שלא כראוי, לדברים רגשיים איכותיים שאינם חזקים במקומותינו ( וגם בחברה הכללית והמזרוחניקית ), ועוד ועוד דברים .אבל כמה קל להעסיק כמה חברה נושרים ולהסיק מהם מסקנות מדעיות גורפות, אכן הבערות בהתגלמותה .

אך לכתב הכי קל לרדת על הליטאים ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2017 23:00 לינק ישיר 

ובכל זאת... אם כבר העלו את הנושא...
אני מכיר כמה מקרים, מקרוב לצערי, של ילדים ש"התפרקו".. וחיפשו להם מוסד מתאים בתוך הציבור החרדי, שיטפל בבעיה, ואין!!!!
לא לבנים ולא לבנות!!

לו היו משקיעים רבע ממה שמושקע בההחזרה בתשובה וברישומים למוסדות שונים של ציבור רחוק, בילדינו שלנו, היינו חוסכים צער ויגון רב לאלפי הורים חרדים שתורמים לאותם ארגונים שפועלים "בחוץ"..

עוד טעות קולוסאלית מבית היוצר של הציבור הליטאי...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2017 16:32 לינק ישיר 

אין מה לעשות בציבור הליטאי כל זמן שעוד לפני שהזכר נולד כבר מקריאים את שמו "כרב" וכל זמן שכל אחד גם מי שאינו יודע ספר יכול להרשות לעצמו להיקרא בתוארים כך יראו התוצאות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2017 20:26 לינק ישיר 

אךטובוחסד כתב:

עוד טעות קולוסאלית מבית היוצר של הציבור הליטאי...

לא אחווה דעה אם מפעלי הקירוב הם טעות או לא, אין לי מושג. אבל לפני הטחת האשמה על "בית היוצר" כדאי לזכור שיש וויכוח על זכויות היוצרים. חב"ד טוענים שהם היו הראשונים לעסוק בקירוב (והם נשענים על מאמחז"ל איידי דטריד למיפלט לא בלע). מבצע נש"ק שכיום מופעל על ידי חסידי גור והמודיע בשינוי קל, הוא בוודאי המצאה חב"דית. אולי החזרה בתשובה מסוגים אחרים איננה המצאה של חב"ד, היו את הפעילים ועוד. אבל כמובן קל יותר להטיח את כל האשמה בליטאים. וכבר אמר מי שאמר, חסידישער בוחער אף פעם לא מתקלקל, הוא קודם נהיה ליטוואק ואז הוא מתקלקל.... 

לגבי הורים, זה תמיד נכון. עדיף להשקיע בילדיך שלך ולא בזרים. הבעיה היא שזה לא מביא כבוד... לא חושב שיש לבעיה הזו מאפיין ליטאי מיוחד. 

תוקן על ידי לומדמכלאדם ב- 03/08/2017 20:29:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2017 02:22 לינק ישיר 

אפגעהיטן כתבה:

רבות נכתב פה על תופעת הנוער הנושר ועוד רבות יכתב, התופעה הזאת מדירה שינה מעיניהם של המחנכים התולים חלק מהבעייה ב"סמארטפון". ואכן, בחור שנפלט מהישיבה, מהר מאד משיג טלפון חכם, ואז אין עליו שליטה. גם בחורים בגילאי 14-16, עשויים להדרדר. אלא שיש מבין הורים והמחנכים שכאשר הם מזהים שהנער לא מתאים למסגרת הישיבתית שבו הוא נמצא, הם בוחרים להלחם בו כדי שחלילה השכנים ובני המשפחה לא ידעו שהילד שלהם לא 'בחור ישיבה קלאסי'. ואז מתחילה ההדרדרות האיומה, הנער מהר מאד מאבד אחיזה, נופל לסמים ואז נמחק לגמרי. במסגרת עבודתי, אני מעסיק והעסקתי מאות עובדים זמניים המתחלפים מדי שבוע. מרביתם הם נערים חרדים, חלקם מהמגזר החסידי וחלקם מהמגזר מהליטאי, אשר אינם מעונינים להישאר במסגרת הלימודים. והדבר הכי כואב ששמתי לב אליו הוא, שנערים מבתים ליטאיים שנשרו הם הנערים הכי מנאצים כלפי שמיא, מסרבים להתפלל ולהניח תפילין, וגם מתנהגים בחוסר דרך ארץ. כשאני מבקש שיכבדו את מקום העבודה ויתנהגו בדרך ארץ, הם מתרצים את התנהגותם בפנים חמוצות, ומה שהכי מדאיג: רובם מכורים לסמים. הנוער הנושר הליטאי הוא נוער מפורק נפשית, הוא מגיע מבתים שלא מוכנים לקבל את העובדה שהנער לא רוצה ולא מסוגל ללמוד בישיבה, ובמקום להוציא אותו משם ולסדר לו מקום עבודה, בוחרים להכריח אותו בשביל 'כבוד המשפחה' להרקב בישיבה. לעיתים אני נדהם לשמוע כמה שנאה יש בליבם נגד החברה ממנה הגיעו. החברה הליטאית היא אליטה סגורה ומבוצרת, ולצערי הרבה הורים שם מתייחסים לילדים שלהם כמו שמתייחסים לעגבניה, שברגע שהיא מתחילה להרקיב זורקים אותה לפח. אפשר לקחת את הנערים הליטאיים שרוצים לצאת לעבוד, ולעזור להם למצוא תעסוקה אחרת, ולא לרסק אותם בישיבה שלהם בכוח, אני מדבר פה על נערים בגילאי 15, לא על בחורים מעל גיל 18. בניגוד לכך במגזר החסידי הרבה יותר מקובל לבחור שלא מסוגל ללמוד לצאת לעבוד, זה אינו טרף כמו אצל הליטאים. אלה נשארים עם הבגדים שאיתם הגיעו מהבית ועובדים ונהנים ולא פורקים עול תורה ומצוות, זה לא סוד שבחברה החסידית יש הרבה מאד נושרים, אבל רובם בסופו של דבר נשארים בתוך החברה ממנה הגיעו, הם לא מלאי טינה ושנאה, כי לא ריסקו אותם נפשית. עובדים אצלי ועבדו אצלי מאות בחורים מחסידויות שונות בשנים האחרונות, במהלך חופשות או סתם ימים בהם הם רצו קצת להתאוורר מהלחץ הישיבתי, ההורים שלהם יודעים וגם הרבנים שלהם בישיבה יודעים, שהבחורים האלה לא ממש לומדים בישיבה, והם רוב הזמן נמצאים בעבודות מזדמנות, הם מעלימים עין, והבחורים האלה נשארים יראי שמים, מקפידים שהאוכל שהם מקבלים אצלינו בעבודה יהיה עם ההכשר המתאים להם, הם מקפידים בתפילה במנין, הם לא ממש לומדים כל היום אבל הם חלק מהקהילה ממנה הם באו, ולכן הם גם נשארים חלק מהחסידות לאחר שהם מתחתנים. הגיע הזמן שנשים לב לתופעה בה נערים ליטאיים, נפלטים לרחוב והופכים לנרקומנים ואויבי החברה החרדית. יש לתקן זאת. http://www.bhol.co.il/mobile/article.aspx?id=120257

מסכימה עם כל מילה !!
מאשימים את הסמרטפון אבל המכשיר הוא סימפטום !!
ההורים חושבים על הכבוד שלהם ומה יגידו ולא חושבים על טובת הבן או הבת שלהם !!!!
יועצת שעוסקת בנוער נושר אומרת שההורים הללו חושבים מהי הישיבה או הסמינר שמתאים למשפחה ולהורים ולא לנער או הנערה !!
ההורים צריכים לחשוב על טובת הילד ולא על טובתם ומה תגיד השכנה או המורה !!!
ישנם מקרים שנער או נערה נושרים בגלל פגיעה של מורה או רמ או משגיח !!!
כמו הסיפור עם הרב שלמה קרליבך זצל
שהחזיר בתשובה ולישיבה בחור ישיבה עילוי שעזב בגלל משגיח שהלבין את פניו ברבים והתנכל לו בחינם !!
עזב את הישיבה עזב את הדת עבר דירה לתל אביב!!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2017 02:24 לינק ישיר 

שרית560 כתבה:

אפגעהיטן כתבה:

מסכימה עם כל מילה !!
מאשימים את הסמרטפון אבל המכשיר הוא סימפטום !!
ההורים חושבים על הכבוד שלהם ומה יגידו ולא חושבים על טובת הבן או הבת שלהם !!!!
יועצת שעוסקת בנוער נושר אומרת שההורים הללו חושבים מהי הישיבה או הסמינר שמתאים למשפחה ולהורים ולא לנער או הנערה !!
ההורים צריכים לחשוב על טובת הילד ולא על טובתם ומה תגיד השכנה או המורה !!!
ישנם מקרים שנער או נערה נושרים בגלל פגיעה של מורה או רמ או משגיח !!!
כמו הסיפור עם הרב שלמה קרליבך זצל
שהחזיר בתשובה ולישיבה בחור ישיבה עילוי שעזב בגלל משגיח שהלבין את פניו ברבים והתנכל לו בחינם !!
עזב את הישיבה עזב את הדת עבר דירה לתל אביב!!!

והורים שרבים עם הנער על חליפה או חולצה צבעונית
בסוף שמחים שהוא הולך עם כיפה!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2017 06:26 לינק ישיר 

נשמע שהליטאים דרכו לפותח האשכול על הרגל ממש חזק.
הרי בינינו, "כבוד המשפחה" הוא מושג מקיף ותקיף אצלנו החסידים הרבה הרבה יותר מאצל הליטאים. בדיוק בנושא זה לא הייתי יוצא להתקיף אותם.
הליטאים רואים אידישע נחת רק בישיבה, ואם אין את זה הם מתחרפנים. זה לא ממש "כבוד המשפחה ".
אבל אצלנו... הו הו! תאר לך מצב היפוטתי בו חסידישע בוחער תחשק נפשו בכלה ספרדיה. מבחינת ההורים הרי זה יהיה כמעט כאילו הוא חשב להנשא עם בהמות וחיות. אין שום קשר ומה זה קשור למשפוחע שלנו?
אצל הליטאים יחמיצו פנים, אבל הסיכויים שיבלעו את הצפרדעה גדולים יותר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2017 10:57 לינק ישיר 

אם הכותב הוא איש הגון אז
אינני מבין מה הרעש שהוא עושה
על העדפה/ההתעקשות של הליטאים
שבנם ישאר ויבלה בישיבה ?

למה לקרוא לזה "לרסק אותו בישיבה בכוח" ???

אגב, שמתם לב על ההכללה הגורפת ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2024 08:33 לינק ישיר 

ערב פסח 

הבן החמישי 

רוב הישיבות המוחלט של הליטאיים היום זה ישיבות קיבוץ וישיבות לנושרים ומתחזקים

החלק הגרעיני של ישיבות " רגילות " לא גדול וגם שם לא עוסקים כל היום רק בתורה 

אתם מוזמנים להיכנס לישיבות הליטאיות ולראות את בתי המדרש מבפנים 

כמה הם מלאים ואת הישיבות  של החסידים  ולראות את בתי המדרש מבפנים כמה הם מלאים 

תוקן על ידי אפגעהיטן ב- 11/04/2024 08:41:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2024 10:53 לינק ישיר 

או שאתה לא מכיר או שאתה שרוט לגמרי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2024 10:55 לינק ישיר 

אפגעהיטן כתב:
ערב פסח 

הבן החמישי 

רוב הישיבות המוחלט של הליטאיים היום זה ישיבות קיבוץ וישיבות לנושרים ומתחזקים

החלק הגרעיני של ישיבות " רגילות " לא גדול וגם שם לא עוסקים כל היום רק בתורה 

אתם מוזמנים להיכנס לישיבות הליטאיות ולראות את בתי המדרש מבפנים 

כמה הם מלאים ואת הישיבות  של החסידים  ולראות את בתי המדרש מבפנים כמה הם מלאים 

תוקן על ידי אפגעהיטן ב- 11/04/2024 08:41:03

אתה כמובן מגזים, אבל אי אפשר להגיד שאין כלום בדבריך...

מה שכן, לגבי ישיבות ה"קיבוץ", מוזרה ההשוואה לחסידים שבגילאים אלו כבר מטופלים בדר"כ באישה בילדים, ומנצלים את העצמאות היחסית שקבלו לראשונה בחייהם כדי "לחפש את עצמם" קצת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2024 11:03 לינק ישיר 

זה נראה שלא התקבלתם לאיזה ישיבה ליטאית נעבעך

אני כן התקבלתי אז כנראה אני שונה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2024 21:59 לינק ישיר 

ליאליא, אם כוונתך שאת(!) התקבלת לישיבה ליטאים בניגוד למצדר, אז קבלי עדכון: הוא בוגר של הישיבות מהשורה הראשונה וגם של ישיבת קיבוץ חשובה. לגבי תוכן דבריו, אני חושב שהוא טועה. הישיבות גדלו מאוד מבחינה כמותית ולכן נפתחות פחות ישיבות, מנגד, ישיבות קיבוץ וישיבות לנושרים מתפרסמןת מאוד, כי הן מבוססות על אינטרסים (בד"כ הבנשק שפחות מנהיג וגדול בתורה, יעדיף ללכת על "קיבוץ", שזה קהל שבוי שלא עושה בעיות כי הוא עם רגל וחצי בחופה. לכן הפחות מוצלחים מתעסקים בזה, והם צריכים פרסום כדי להתקיים. כנל ישיבות לנושרים, זו הכנסה יפה מהמדינה וגם תכלס, לעבוד כמו מדריך רחוב ולהתכבד כמו ראש ישיבה - לכן הם מפרסמים. אבל לא נראה לי שיש נשירה משמעותית או איזה משבר לא פתיר. יש נושא אחר שאפשר לדון על המבנה והתוצאה של החינוך הליטאי, אבל זה לא קשור בשום צורה להכפשות של הטרול אפיקעטיאעאעאען

תוקן על ידי הדיבוק ב- 11/04/2024 22:54:55

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > כתבה באתר : ליטאים יקרים: איך איבדתם את הילדים שלכם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext