היום פנתה אלי חברה שלי ושאלה אותי מה אני אומרת אם מתאים לתת לבחורה/ אישה חילוניה לקרוא את סדרת ממלכה במבחן (כל שלושת הספרים) והיא תהנה מהם, או שיש בספרים מידי הרבה מושגים שלא יהיו לה ברורים או לחילופין שבעולם בו יש כ"כ הרבה ריגושים הסדרה הזו תשעמם אותה???
מה אתן אומרות??
נשלח ב-14/6/2017 18:56
דעתי הנחרצת היא: סידרת ממלכה במבחן אינה מיועדת רק לחרדים, חד משמעית!
נשלח ב-15/6/2017 16:31
נכון ואני מכירה לא רק חרדיות, ולא רק נשים שראו ונפגעו. יש גם המון שלא, אבל עדיין יש בזה משהוא מיוחד.
נשלח ב-15/6/2017 16:46
זה יופי טופי שיש הדדיות בחיים!!
נשלח ב-15/6/2017 21:18
ברור שלא!! קרובת משפחתי שלא דתייה כלל וכלל, קראה ונהנתה מהרמה הגבוהה של הספרים. ברור שהסדרה לא מיועדת לחרדים בלבד.
אני רואה שאתן נחרצות בעניין, דווקא אני התלבטתי, מצד אחד אין ספק שהספרים כתובים ברמה גבוהה מאוד וכל מי שאוהב לקרוא יהנה מהם, אבל מצד שני יהיו לקורא שאינו מכיר אורח חיים של שמירת תורה ומצוות הרבה דברים לא מובנים שבספר הם מלכתחילה ובלי הסברים. לדוגמא- כל המסר בספר איסתרק אפילו לקוראים חרדים קשה לרדת לדקויות שהיא מנסה להעביר שם......
נשלח ב-16/6/2017 06:36
נכון שלקורא החילוני חסר ידע, והרבה. והוא לא בטוח שיבין את כל העניין בספר אסתרק- מה רע באורח החיים הקאוורי ובתלבושות לבני ישיבות וכדו. אבל מסורתיים ועוד בהחלט כן
נשלח ב-18/6/2017 19:04
גם אני מתלבטת אם מי שלא שומר תורה יבין (אולי אנשים יבינו את זה כמו שקוראים ספר על אינדיאנים?) אני כדתית לאומית נהנתי ממנו. לצערי רבות מחברותית לא ירצו לקרוא את זה אם אגיד שהסופרת חרדית (כי מכירים בעיקר את הספרות של "החרדי שהציל את העולם והחזיר את כולם בתשובה" ולא אוהבים את זה, בצדק, בגלל האיכות שלה)
נשלח ב-16/7/2017 18:46
ח"ו! גם חילונים גמורים יודעים משהו!
נשלח ב-18/7/2017 21:45
נכון אבל בכול זאת איך שהוא אפילו הבעיות הרוחניות של איסתרק די גבוהות אפילו לרוב החרדיות מבית שאני מכירה. למישהי שאינה שומרת תורה ומצוות זה יהיה ממש לא מובן
נשלח ב-18/7/2017 21:47
או הקטעים עם דיאלידאן שהוא אדם טוב ולא יהודי טוב.. (אגב קראתי בספר אחר שלה על מישהו שמסנגר על מישהו אחר במילים " הוא אדם טוב... הוא גם יהודי טוב" .....נחנקתי)
תוקן על ידי בסטיאני ב- 18/07/2017 21:47:31
נשלח ב-18/7/2017 23:52
היי דיאן,השאלה שלך מאד מקורית ומענינת. אני חושבת שאנשים חילוניים ייהנו מהספר אבל לא יתעמקו בו כמונו ולא יבינו את המסרים שלו כמונו ולא מדובר רק על איסתרק אני לא בטוחה שאדם חילוני יבין את המסר של יוזבד לדוגמא שיש לוותר על מלכות שלמיטב הבנתו שיייכת לו רק כי אדם שלישי יתערב באמצע וגם הוא לא יבין את הרעיון לשים לב מה אדם חושב ומה היצר הרע מתערב לו ומבלבל אותו
ואגב אני באופן אישי לא ממליצה על הספרים גם לבנות חרדיות אם הם לא תולעות ספרים בכללי. אני חושבת שהספרים מורכבים וארוכים מדי למי שלא רגילה לקרוא ספרים ארוכים.
נשלח ב-19/7/2017 18:55
נכון! מחד- אם משהוא יכנס אליהם לראש, והם ירוויחו משהוא חיובי מהממלכה- זה נהדר! ומאידך- הם עלולים שלא!
נשלח ב-26/7/2017 19:44
כל מילה- נכונה, כל פיסקה- פנינה!!!
נשלח ב-24/8/2017 08:42
פּפפפפפפפפפפ..........
נשלח ב-27/8/2017 23:26
אני גם חושבת שסדרת ממלכה במבחן היא לא רק לחרדים/ דתיים. זה מיועד לציבור הרחב יש בזה מספיק תוכן למגוון האנשים. אבל תלוי למי יש מספיק אומץ להתחיל לקרא אותם.. בעידן שלנו אין הרבה וגם אם יש אני מאמינה שזה יותר חרדים מאשר חילונים..