בית פורומים בחדרי חרדים

חדש : הכשר הרב רובין לציציות "תכלת" מארגמון קהה קוצים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/7/2017 16:07 לינק ישיר 

סינטין, אינני מבין מה אתה מחפש קושיות, ומכריז עליהן כ"טענות ניצחות". לא התשובות הן תשובות קרעכצן, אלא השאלות הן שאלות קרעכצן.

א. הרי כולנו מודים, וגם אתה מודה בזה, שהמורקס הוא הוא הפורפורא. השאלה שלך מקלא אילן איננה שאלה על התכלת אלא על הפורפורא.

לאמר: אתה טוען שהיום אין הבדל בין הפורפורא לבין הקלא אילן, אבל ההסטוריה מלמדת אותנו שבימי קדם היה הבדל גדול מאד. ממילא שאלתך על התכלת התיישבה בלי שום קושי.

ב. גמרא עם רש"י אני יודע לקרוא. ולפי מה שעיני רואות, הבדיקות בתלמוד פשוטות מאד. וכל ילד בכיתה ה' יכול לעשות אותן, ואמרתי לך שראיתי עדות מאדם שבדק זאת.

ג. החוות יאיר הוא מגדולי הפוסקים, ואיננו צריך לגלות לך טעמיו כדי שתאות לשמוע לו.
חכמים רבים סבורים שהדבר יצא מכלל ספק. למשל ת"ח מופלג כמו הגר"ש נאדל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2017 16:16 לינק ישיר 

תם_יושב כתב:

הרב בורשטיין עצמו לובש גם לובש, אך לא מפיו אנו חיים.

עד כמה שידוע לי הוא לא לובש.
בלי קשר אני שמעתי באוזני מהגר"א שפירא זצ"ל שלא ייתכן שהתכלת שיש שלובשים היום היא האמיתית כיוון שמדובר במשהו שהיה מצוי בכל השנים ולא יכול להיות שהייתה מפסיקה המסורת בעם ישראל שזהו חילזון התכלת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2017 16:59 לינק ישיר 

כל עוד וגדולי ישראל שאנו חיים על פיהם אינו לובשים מוריקא כזה או אחר, חבל על כל המאמצים. כשמשיח צדקנו יבא במהרה בימינו נלבש כולנו תכלת. עד אז, מלבד מתי מעט (ראדזין ועוד אחדים) זהו לבוש של תמהונים, ולא יעזור לכם כלום.
נ נח נחמ נחמן מ מא מאו מאומ מאומן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2017 19:15 לינק ישיר 

שו"ת רדב"ז חלק ב סימן תרפה
ואפשר שעד היום הוא מצוי אלא שאין מכירין אותו או שאין יודעין לצודו גם כי אינם צריכים לו שצבע הדומה לתכלת מצוי הרבה דהיינו איסטס הנקרא בערבי ניל וצובעין אותו באופן אומנות שאינו עובר אפילו על ידי גיהוץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2017 19:20 לינק ישיר 

אור_היום כתב:

סינטין, אינני מבין מה אתה מחפש קושיות, ומכריז עליהן כ"טענות ניצחות". לא התשובות הן תשובות קרעכצן, אלא השאלות הן שאלות קרעכצן.

א. הרי כולנו מודים, וגם אתה מודה בזה, שהמורקס הוא הוא הפורפורא. השאלה שלך מקלא אילן איננה שאלה על התכלת אלא על הפורפורא.

לאמר: אתה טוען שהיום אין הבדל בין הפורפורא לבין הקלא אילן, אבל ההסטוריה מלמדת אותנו שבימי קדם היה הבדל גדול מאד. ממילא שאלתך על התכלת התיישבה בלי שום קושי.

ב. גמרא עם רש"י אני יודע לקרוא. ולפי מה שעיני רואות, הבדיקות בתלמוד פשוטות מאד. וכל ילד בכיתה ה' יכול לעשות אותן, ואמרתי לך שראיתי עדות מאדם שבדק זאת.

ג. החוות יאיר הוא מגדולי הפוסקים, ואיננו צריך לגלות לך טעמיו כדי שתאות לשמוע לו.
חכמים רבים סבורים שהדבר יצא מכלל ספק. למשל ת"ח מופלג כמו הגר"ש נאדל.

בעניין החות יאיר, כידוע לך החידושים (אליהם הוא מפנה) אינם בידינו, וכל שנותר לנו היא הערת שוליים אחת (בכתב יד לא לגמרי קריא) "בחידושי כתבתי וכו'". והערת השוליים הזו לא נכתבה להלכה.

הייתי שמח מאוד לו יכולתי לסמוך על החוות יאיר, אבל מה שהגיע לידינו אינו פסק שלו, אלא רמז רמיזה מקוצר של דבר שאיננו יודעים מהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2017 19:22 לינק ישיר 

פראק_מהלך כתב:
שו"ת רדב"ז חלק ב סימן תרפה
ואפשר שעד היום הוא מצוי אלא שאין מכירין אותו או שאין יודעין לצודו גם כי אינם צריכים לו שצבע הדומה לתכלת מצוי הרבה דהיינו איסטס הנקרא בערבי ניל וצובעין אותו באופן אומנות שאינו עובר אפילו על ידי גיהוץ.

מבחינה מעשית (בלי להכנס לדקויות) איסטס=ניל=אינדיגו=קלא אילן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2017 19:23 לינק ישיר 

תוקן על ידי פראק_מהלך ב- 02/07/2017 19:24:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2017 22:31 לינק ישיר 

קרצטיונא כתב:

כל עוד וגדולי ישראל שאנו חיים על פיהם אינו לובשים מוריקא כזה או אחר, חבל על כל המאמצים. כשמשיח צדקנו יבא במהרה בימינו נלבש כולנו תכלת. עד אז, מלבד מתי מעט (ראדזין ועוד אחדים) זהו לבוש של תמהונים, ולא יעזור לכם כלום.

האדמו"ר הקודם מערלוי
לדידך היה תמהוני!
בושה!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2017 04:53 לינק ישיר 

ניוטרל כתב:
קרצטיונא כתב:

האדמו"ר הקודם מערלוי
לדידך היה תמהוני!
בושה!

נשלח מהאנדרואיד שלי

האדמו"ר הקודם מערלוי לבש דיונון ראדזין.
תמהוני כמובן לא היה, אבל כל מי שמכיר את העובדות, ולו במקצת, יודע בבירור שדיונון ראדזין אינו התכלת, ואין שום השוואה בינו לבין המורקס, שהוא מועמד רציני מאוד, למרות השאלות. אין שום ראיה לזיהוי של דיונון ראדזין, ופרכות עצומות יש בלי מספר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2017 06:38 לינק ישיר 

האדמור מערלוי לבש תכלת הפורופרא (גנראה שבתחילה לבש את ראדז'ין ורק אח"כ עבר לפורפורא)

קרציטונא- השאלה מפיהם של מי מהרשימה דלהלן אתה חי של האדמור מבמכנובקא בעלזא/אג"ק'/בעלזא/ אהרונים/ זלונים/ סקוויר, 

ברור אני שלא מפיהם של הרב בעלסקי ראש ישיבת תורה ודעת ולא של  הגרמ"מ פרבשטין או הרז"ן גולדברג הרב שריה דביליצקי  הרב אופמן הרב הלברשטם הרב וינברג ז"ל ראש התורה ועוד רבים וטובים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2017 06:43 לינק ישיר 

פראק_מהלך כתב:
האדמור מערלוי לבש תכלת הפורופרא (גנראה שבתחילה לבש את ראדז'ין ורק אח"כ עבר לפורפורא)

קרציטונא- השאלה מפיהם של מי מהרשימה דלהלן אתה חי של האדמור מבמכנובקא בעלזא/אג"ק'/בעלזא/ אהרונים/ זלונים/ סקוויר, 

ברור אני שלא מפיהם של הרב בעלסקי ראש ישיבת תורה ודעת ולא של  הגרמ"מ פרבשטין או הרז"ן גולדברג הרב שריה דביליצקי  הרב אופמן הרב הלברשטם הרב וינברג ז"ל ראש התורה ועוד רבים וטובים.

ביררתי עם קרוב משפחה של הרבי, שהוא חסיד ערלוי בעצמו. וצר לי: לבש ראדזין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2017 14:07 לינק ישיר 

פראק_מהלך כתב:

שכחת להוסיף גם את הרב פרידמן ואת הרב וויס ואת הרב גרוס... 

אני חי מפיהם גדולי ישראל צדיקי ופוסקי הדור מפיהם חי רוב רובו של כלל ישראל.
שמעת פעם על הגרי"ש אלישיב ועל הגרא"מ שך? על ה'שבט הלוי' ועל הגרש"ז אויערבאך? על ה'בית ישראל' ה'לב שמחה' ה'פני מנחם'? על ה'אמרי חיים' ועל ה'ישועות משה'? וכן על יבלחט"א מרנן ורבנן הגרא"ל שטיינמן והרבי מגור שליט"א? על הגר"ח קניבסקי והרבי מבעלזא שליט"א? על הגר"נ קרליץ והרבי מויזניץ שליט"א? הגר"ש אויערבך והרבי מתולדות אהרן שליט"א?
מגוון יפה... 

תוקן על ידי קרצטיונא ב- 03/07/2017 14:09:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2017 14:10 לינק ישיר 

סינטין כתב:
ביררתי עם קרוב משפחה של הרבי, שהוא חסיד ערלוי בעצמו. וצר לי: לבש ראדזין.

הוא טועה. ידוע לי ב100% שהוא לבש תכלת מהמורקס. יכול להיות שאותו חסיד ערלוי לא מבין את ההבדל ביניהם. או שכפי שכבר נאמר כאן הוא לבש בתחילה מדיונון ואח"כ החליף למורקס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2017 10:57 לינק ישיר 

בכתבי ההיסטוריונים מימי חז"ל מופיע חילזון אחד בלבד שממנו ניתן להפיק תכלת, הניסיון לומר שכאילו היה גם חילזון סודי שאף אחד בעולם לא הכיר ולא הזכיר שממנו ייצרו את התכלת לציצית, הוא פתאטי ושייך להגדרה של "עיקשות". 

חבר שלי כתב תגובה לחוברת שיצאה לפני כמה שנים עם טענות מהסוג הזה בעקבות "הוכחה" מהזוה"ק שהתכלת אמורה להיות בים כינרת. ושלכן אותו מחבר טוען שהיו שני תכלת, אחד שהחוקרים הכירו והוא המורקס, ואחד סודי לגמרי לגמרי שאף אחד לא ידע עליו והוא היה בכינרת, ורק ממנו עשו צבע לציצית. הספר זכה גם להסכמה נלהבת מאחד הגדולים.
בתגובה כתב ידידי כדלהלן:

בא לידי קונטרס נפלא אשר בשם "תכלא דפזלון" יקרא, [ע"ש אותן דפזלין בעיניהון ורואין כל חד כתרין], והוא מוכיח באותות ומופתים גדולים ורעים לעינינו, ששתי חלזונות הוו, אחד בים התיכון והוא הנקרא פורפורא שאינו כשר לציצית, ואחד בים כינרת והוא הכשר לציצית, ומתרץ בזה הסתירה בחז"ל באיזה מקום נמצא החלזון. וראיה שהחלזון שבכנרת הוא הוא התכלת הכשר, שע"כ אמרו בגמ' שהוא דומה לים, שהרי עינינו הרואות שחלזון התכלת הנמצא שם דומה לים ממש כשני טיפות מים, עד שאין אדם בעולם המבדיל ביניהם.

ודע שמה שמצינו ששבט זבולון היה צד החלזונות, גם בים תיכון וגם בים כנרת, היינו כיון ששני שבטי זבולון הוו, ולכן נקראו זבולון בלשון רבים, מה שלא מצינו בשום שבט, והיה צריך להיות זבול, וע"כ ששני זבולון הוו, אחד לכל חלזון, כפתור ופרח. ואין להקשות, דהא כתיב ויהיו בני יעקב שנים עשר, ואי הכי שלשה עשר הוו, די"ל דתרי יעקב הוו, ומקרא מלא כתוב, ויעקבני זה פעמים. וגם יצחק הוו תרי, וזה דבר ברור בתורה, שהרי פעמיים נתבשרו בלידת בן, וזהו שכתוב, ואלה תולדות יצחק בן אברהם, אברהם הוליד את יצחק. ולהדיא כתיב, אחד היה אברהם, מכלל דיצחק הוו תרי. ובזה יתורץ הסתירה בחז"ל בן כמה היה יצחק בעקדה, די"ל שכל אחד עקד בזמן אחר. ומתורץ ג"כ בחדא מחתא, הסתירה אם רבקה היתה בת ג' כשהתחתנה עם יצחק או בת י"ד, די"ל דתרי יצחק הוו, וכל חד וחד התחתן עם רבקה דיליה.

ובאמת נראה ברור, שמה שמצינו שהבטיח להם ה' לתת להם את ארץ ישראל, היינו לכל יצחק ויצחק, דתרי ארץ ישראל הוו. ובזה מיושב הרבה קושיות, שהרבה סימנים אמרו בא"י ואינם בא"י דידן, חדא, שאמרו ארץ ישראל גבוהה מכל הארצות, ושלנו אינה הגבוהה ביותר. ועוד, שהגר"א עשה מפה של ארץ ישראל, ואינו דומה לארץ ישראל הנמצא בידינו. וגם שאמרו חכמים, אוירא דא"י מחכים, ולא ראיתי דבר זה מתקיים. וע"כ דתרי א"י הוו, חד לכל יצחק ויעקב, ומה שלא מצינו בכל העולם עוד א"י, אפשר ששני עולמות יש, ובאמת עולם דידן אינו דומה לעולם המוזכר בחז"ל, דעולם דידן עגול הוא, וחז"ל אמרו שדומה לאכסדרה, וע"כ הם דברו בעולם השני, ושם יש א"י מרובעת, ושם בים כנרת בחלקו של זבולון השני, יש חלזון כשר עם עצמות וגידים כשרים למהדרין, ומדמו צובעין את התכלת, ואפשר שבני ישראל השניים משתמשים בו.

וכל אלו דברים והוכחות ברורות, ולא דבר חדש הוא, דכיוצא בזה מצינו באיוב, שיש סתירה בחז"ל, די"א שלא היה ולא נברא וי"א שהיה, ועל כרחך צ"ל דתרי איוב הוו, אחד היה, ואחד לא היה ולא נברא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2017 11:02 לינק ישיר 

מי מהגדולים דהשתא שילבש ציצית תכלת,מסתכן באותו רגע:פקע ממנו שם "גדול",ולכן כל הטענה "איזה גדול לובש תכלת" אינה טענה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > חדש : הכשר הרב רובין לציציות "תכלת" מארגמון קהה קוצים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.