|
|
| נשלח ב-6/7/2017 11:11 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
אנחנו הרי לא ברמת אמונה גבוהה ! ככה שאמונה לא ממש מנחם.
בכלל, לעצמינו ולבנינו בע"ה מומלץ שנרגיע את עצמינו בהגיון.
|
|
האם אתה אומר שהיגיון עדיף על אמונה..? הרי האמונה מתחילה בדיוק במקום שבו נגמרים השכל וההיגיון (:
חיים אמוניים הם חיי מתנה. הם (לכאורה) לא משנים מציאות, אך הם נותנים לנו כלי להתמודד אתה.
אדם שמצידו משתדל בעבור עניין מסוים ובפועל מאמציו טרם נשאו פרי(\אבוקדו ) יכול לבחור כיצד להביט על המציאות הנתונה.
*האם לתלות זאת רק בו ובכך בעצם להאשים את עצמו. כי אם אין הצלחה- סימן שלא השתדל מספיק.. (קראת לזה היגיון והמלצת לו לצאת לקנות עוד אבוקדו..)
*או להרפות חשיבתית (ולהמשיך השתדלותית!) ולקבל את העובדה שזה כרגע רצון ה'! (מה לעשות? אין אבוקדו בכל העיר..)
** בחירה באופציה השנייה מותירה את האדם אולי עם עול ההשתדלות והציפייה, אבל היא מורידה ממנו את עול האחריות הכוללת. היא מנחמת אותו כי הוא מודע שיש כוח מעליו. ולכן,לאחר השתדלות ראויה, בכלל לא עליו המלאכה לגמור!
וכמו שהאירה נקודת אור, ה' לא שוכח אף אחד. הוא יודע שפלוני מחכה ושפלונית ממתינה ושלאיקס יש קושי כספי ושלאלמוני יש ביטחון עצמי ברצפה. הוא יודע(: והאמונה בכך (כל עוד אנו משתדלים כמובן) יכולה כאמור להרגיע ולשפר את איכות זמן ההמתנה המייגע.
כך בכל אופן נראה לי..
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2017 19:46 |
|
| |
נדמה לי שאנחנו לא חולקים.
אמונה זה נפלא ומחזק ומושך שפע וישועה.
לא כל אדם ממש יודע ובוטח באמונה בה'.
לפעמים האדם יודע שיש לו נתונים טובים ונוח לשכנע את עצמו שהוא מאמין גדול.
אמונה וביטחון זו עבודה.
אני נזכר באבא שלי שליט"א שהיה נותן לי את הביטחון דרך חשיבה הגיונית, זה הבסיס. כשהייתי ילד קטן אז הייתי אומר לו שאני מפחד מהחושך, אז הוא היה עונה ; אבא כאן. זה עדיף על להגיד ; ה' שומר, עדיף לחזק את התקוה שיהיה טוב כי ה' הרי לא עשה כלום כדי למנוע שלא אפול אתמול בגינה, וה' לא מונע פיגועים, אז עדיף להתנהל עם הגיון ותקוה.
להגיד ש"ה' שומר" זה נראה לי מניפולציה.
שוב, יש אנשים שזה אולי כן מחזק אותם להגיד "ה' שומר", גם בתהילים כתוב "ה' שומרך".
אולי האמונה הפנימית והשורשית שלנו נפגעה בשואה, מאז אנחנו יותר ציניים, סבתא שלי אשימה בזה..
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 06/07/2017 19:48:39
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2017 20:31 |
|
| |
| רציף כתב: |  | אמונה וביטחון זו עבודה.
אני נזכר באבא שלי שליט"א שהיה נותן לי את הביטחון דרך חשיבה הגיונית, זה הבסיס. כשהייתי ילד קטן אז הייתי אומר לו שאני מפחד מהחושך, אז הוא היה עונה ; אבא כאן. זה עדיף על להגיד ; ה' שומר, עדיף לחזק את התקווה שיהיה טוב כי ה' הרי לא עשה כלום כדי למנוע שלא אפול אתמול בגינה, וה' לא מונע פיגועים, אז עדיף להתנהל עם הגיון ותקוה.
|
|
נוכחות ה' בחיי היהודי לא מסתכמת ב''ה' שומר''! אלא בכך שהכול מושגח ולטובת האדם, גם כנראה לכאורה שה' 'לא שומר'!
אבי (שליט''א ) אמר לי פעם כשהבעתי בפניו חשש לנסוע הביתה בשעת לילה מאוחרת, (הייתה אז תקופת פיגועי ירי אינטנסיבית) שאם ה' רוצה חלילה לפגוע באדם, הוא יכול לפגוע בו גם במיטתו שבחדרו המוגן והשמור! (אני זוכרת שזה דווקא עזר לי אז :)
ולפיכך, עלינו להמשיך בשגרת חיינו, כמובן מבלי להיכנס למקום סכנה בדווקא, ולדעת שאנו בידיו! וכל מאורעותינו- הם ממנו! ולטובתנו! גם אם אנו לא יכולים להבין זאת.
רציף היקר
נראה לי שהגישה הזאת יעילה תמיד, בעוד שהישענות על נוכחות פיזית של 'אבא' בשטח יכולה להרגיע זמנית בלבד ובעיקר ילד רך בשנים. (אגב, כמה ילדים בעולם ניזוקו בפני הוריהם.. וכמה שההורים הם בעצם לא 'כל יכולים'..)
כשילד פוחד הוא יכול להתנחם זמנית שאבא כאן. כשילד יהודי פוחד- הוא מקבל כלי לחיים שנקרא ''ה' כאן''. ושכל מאן דעביד רחמנא לטב עביד. כי אנו בידיו!
זה יעזור לו היום כשהפחד אופף אותו (''יש לנו בית מלא בספרי תורה ויש לנו מזוזה בפתח..'') וזה יעזור לו הלאה בחיים, כשהוא יתמודד. עם אכזבה, עם צפייה ממושכת, עם ייאוש שמנסה לחלחל.
וכן. כמו שכתבת. אמונה וביטחון זו עבודה. ודווקא כשקשה (:
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2017 22:22 |
|
| |
לפני למעלה מ200 שנים. אמר רבינו. אצל העולם האמונה זה דבר קטן. אצלי זה דבר גדול! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2017 21:56 |
|
| |
רציף היקר !! אף אחד לא "נדפק" כאן כל אחד כאן כולל אני רוצים להיות כבר נשואים!! אבל למה שנוריד מעצמנו ונתחתן עם מישהו או מישהי שמתאימים לנו ב70 % מאשר 100% ? זה שעוד לא מצאנו את הזווג הראוי שלנו ואנחנו מורידים שידוכים או שמורידים אותנו זה אך ורק לטובתנו! זה מקרב אותנו לזיווג האמיתי אני מעדיפה לחכות קצת זמן ולהתחתן עם מישהו שיתאים לי ב100% כמו שמגיע לי ולך ולכולם!! מאשר למצוא את עצמי גרושה לזה שהתאים לי ב70% וכןןןן אלוקים לא שוכח אף אחד !!.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2017 22:15 |
|
| |
מי אמר ש"כולם" מתחתנים עם 100% התאמה? לדעתי אפאחד לא מקבל 100% התאמה. אפילו לא קרוב. לדעתי הרוב המוחלט מקבלים בערך 75%-80% נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2017 11:12 |
|
| |
אממ טרראמוש יקירי זאת דעתך :)
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2017 11:15 |
|
| |
| נקודתאור כתבה: |  | אני מעדיפה לחכות קצת זמן ולהתחתן עם מישהו שיתאים לי ב100% כמו שמגיע לי ולך ולכולם!! מאשר למצוא את עצמי גרושה לזה שהתאים לי ב70% וכןןןן אלוקים לא שוכח אף אחד !!. |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2017 11:28 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2017 11:36 |
|
| |
| ר3ה_ברשת כתבה: |  |
אבי (שליט''א ) אמר לי פעם כשהבעתי בפניו חשש לנסוע הביתה בשעת לילה מאוחרת, (הייתה אז תקופת פיגועי ירי אינטנסיבית) שאם ה' רוצה חלילה לפגוע באדם, הוא יכול לפגוע בו גם במיטתו שבחדרו המוגן והשמור! (אני זוכרת שזה דווקא עזר לי אז :)
ולפיכך, עלינו להמשיך בשגרת חיינו, כמובן מבלי להיכנס למקום סכנה בדווקא, ולדעת שאנו בידיו! וכל מאורעותינו- הם ממנו! ולטובתנו! גם אם אנו לא יכולים להבין זאת.
|
|
לא יודע אם שמת לב, אבל קצת סתרת את עצמך.. מצד אחד את אומרץ שאין הבדל איפה אתה נמצא מבחינת המאורעות שיקרו לך אבל מצד שני את מכירה בזה שיש מקומות מסוכנים יותר. אגב, ה' לא רוצה לפגוע (או לא) במישהו כי רצונות זה רגשות אנושיים (ואם זה היה כך אז המחבל היה אנוס לעשות את מה שעשה ומה הטענות שלנו כלפיו) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2017 11:41 |
|
| |
| ר3ה_ברשת כתבה: |  |
| רציף כתב: |  | אמונה וביטחון זו עבודה.
אני נזכר באבא שלי שליט"א שהיה נותן לי את הביטחון דרך חשיבה הגיונית, זה הבסיס. כשהייתי ילד קטן אז הייתי אומר לו שאני מפחד מהחושך, אז הוא היה עונה ; אבא כאן. זה עדיף על להגיד ; ה' שומר, עדיף לחזק את התקווה שיהיה טוב כי ה' הרי לא עשה כלום כדי למנוע שלא אפול אתמול בגינה, וה' לא מונע פיגועים, אז עדיף להתנהל עם הגיון ותקוה.
|
|
נוכחות ה' בחיי היהודי לא מסתכמת ב''ה' שומר''! אלא בכך שהכול מושגח ולטובת האדם, גם כנראה לכאורה שה' 'לא שומר'!
רציף היקר
נראה לי שהגישה הזאת יעילה תמיד, בעוד שהישענות על נוכחות פיזית של 'אבא' בשטח יכולה להרגיע זמנית בלבד ובעיקר ילד רך בשנים. (אגב, כמה ילדים בעולם ניזוקו בפני הוריהם.. וכמה שההורים הם בעצם לא 'כל יכולים'..)
כשילד פוחד הוא יכול להתנחם זמנית שאבא כאן. כשילד יהודי פוחד- הוא מקבל כלי לחיים שנקרא ''ה' כאן''. ושכל מאן דעביד רחמנא לטב עביד. כי אנו בידיו!
זה יעזור לו היום כשהפחד אופף אותו (''יש לנו בית מלא בספרי תורה ויש לנו מזוזה בפתח..'') וזה יעזור לו הלאה בחיים, כשהוא יתמודד. עם אכזבה, עם צפייה ממושכת, עם ייאוש שמנסה לחלחל.
וכן. כמו שכתבת. אמונה וביטחון זו עבודה. ודווקא כשקשה (: |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2017 11:45 |
|
| |
| נקודתאור כתבה: |  | רציף היקר !! אף אחד לא "נדפק" כאן כל אחד כאן כולל אני רוצים להיות כבר נשואים!! אבל למה שנוריד מעצמנו ונתחתן עם מישהו או מישהי שמתאימים לנו ב70 % מאשר 100% ? זה שעוד לא מצאנו את הזווג הראוי שלנו ואנחנו מורידים שידוכים או שמורידים אותנו זה אך ורק לטובתנו! זה מקרב אותנו לזיווג האמיתי אני מעדיפה לחכות קצת זמן ולהתחתן עם מישהו שיתאים לי ב100% כמו שמגיע לי ולך ולכולם!! מאשר למצוא את עצמי גרושה לזה שהתאים לי ב70% וכןןןן אלוקים לא שוכח אף אחד !!. |
|
תלוי באיזה גיל את. בגיל צעיר - הגיוני לדקדק יותר. לא אמרתי שנתחתן עם 70% חלילה, אמרתי ששוה לבדוק ולבחון, ואם הגעת למסקנא שזה זה אז זה שידוך של מאה אחוז ! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2017 11:53 |
|
| |
| IAF990 כתב: |  |
מי אמר ש"כולם" מתחתנים עם 100% התאמה? לדעתי אפאחד לא מקבל 100% התאמה. אפילו לא קרוב. לדעתי הרוב המוחלט מקבלים בערך 75%-80%
|
|
קשה למצוא התאמה גבוהה. מחפשים מציאת חן, שיחה משותפת, נעימות בשיחה, לב טוב, יראת שמיים, תכונות טובות, שכל הישר, השקפה ושאיפות משותפות וכו' לחפש "התאמה גבוהה" זו טעות, וזה גם עלול להוביל לבילבולים, לא זה מה שמחפשים ! לפעמים - גם השונה יתאים לנו ! אנחנו לא יודעים מה שה' ישלח נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2017 15:14 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | לא יודע אם שמת לב, אבל קצת סתרת את עצמך.. מצד אחד את אומרת שאין הבדל איפה אתה נמצא מבחינת המאורעות שיקרו לך אבל מצד שני את מכירה בזה שיש מקומות מסוכנים יותר.
אגב, ה' לא רוצה לפגוע (או לא) במישהו כי רצונות זה רגשות אנושיים (ואם זה היה כך אז המחבל היה אנוס לעשות את מה שעשה ומה הטענות שלנו כלפיו)
|
|
תודה על ההארה (על אף שיש אולי מקום להישען על רחמנא ליבא בעי ועל רצה הקב'ה לזכות את ישראל.. ועל לעשות רצון אביך ועוד(:
ולגבי התמיהה שהעלית, זה קצת כמו עקרון הבחירה שלא סותר את ידיעת ה'. כלומר- הכל אכן מתנהל לפי התכנית האלוקית אפילו אם בפועל נהיה במקום בטוח.. אבל זה לא סותר את זה שמצד חובת ההשתדלות - עלינו לשים לב שלא להכניס את עצמנו למקום סכנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2017 16:00 |
|
| |
גם בתוכנית האלוקית יש מקום לדרגות חופש, אם הכל היה קבוע מראש אזי עיקרון הבחירה החופשית היה בטל מעיקרו... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|