אני ממשיך את ההקדמה שלי, אבל לפני אני מבקש להגיד עוד משהו.
אני לא מתעסק בבנאליזציה של השואה.
אבל הכחשת השואה היא לא השואה.
הכחשת השואה השואה היא משהו שקורה היום, היא קוראת בכל העולם ומתייחסים אליה בכל מיני אופנים.
אי אפשר לבוא להגיד שאסור לדבר על "הכחשת השואה " כמו שאסור לעשות בבנאליזציה של השואה.
יש אנשים שטוענים שעצם העובדה שבמדינת ישראל קבעו יום שנקרא "יום הזיכרון לשואה ולגבורה" זו סוג של הכחשת השואה והסיבה היא שמנסים להציג את השואה כמלחמה כשיהודים נלחמו נגד מישהו וכמובן שזה לא נכון.
אז זו דעה והיא דעה די מקובלת בשמאל החדש בארץ וגם לדעתי יש בה טעם.
עכשיו נחזור אל ענייני.
יהדות אמריקה בארבעים השנים האחרונות גדלה ושגשגה.
אני לא מדבר על מספר היהודים על פי ההלכה. ההלכה לא מעניינת אותי בכלל, אני מתייחס ליהדות אמריקה כאל תרבות .
זו תרבות ליברלית, מודרניסטית, מכילה ואוניברסלית.
היא מאוד מאוד מאוד שונה מהתרבות האמריקאית שמסביב. מתרבות הפאי תפוחים והפוטבול וה"נהרוג את כולם כדי לשמור על אורח החיים האמריקאי".
עם כל זה צריך להבין ליהדות האמריקאית יש מאפיינים יהודיים בסיסיים מובהקים, היא לא רק שמאלנות פלצנית. היא יהודית לגמרי.
אז כשאנחנו מדברים על כוחה של יהדות אמריקה אנחנו יכולים להתקלח בהרבה מאוד דוגמאות לכוח העצום שיש ליהדות הזו.
אני אתן שתי דוגמאות ואני כבר אומר יש מאות דוגמאות ואלפי דוגמאות והתעסקות בדוגמאות לגמרי מיותרת.
הדוגמאות הראשונה זה שהיום מי שרוצה לעשות ברית מילה באמריקה יכול לעשות את זה בחינם.
לא התכוונתי שיעשה את זה בחינם בבית עם פותחן קופסאות.
לא, הוא מקבל רופא מנתח הוא מקבל אשפוז והכל בחינם. וזה בארץ שביקור אצל רופא משפחה בשביל מוקסיפן יכול לעלות מאה ארבעים דולר.
זו דוגמא אחת.
דוגמא שניה, כבר די הרבה אלפי זוגות נוצריים נישאים כאשר במהלך הטקס הכניסייתי הרגיל מוצגת גם "כתובה" זה כל כך מצחיק אבל זו האמת.
יש עוד המון דוגמאות, אבל הגיע הזמן להגיע לתכלס.
נשלח מהאנדרואיד שלי