בית פורומים עצור כאן חושבים

הכחשת השואה אצל יהודי אמריקה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/7/2017 20:51 לינק ישיר 
הכחשת השואה אצל יהודי אמריקה

זה נושא שחשבתי עליו רבות השאלה אם לא ירוצו וימחקו לי את ההודעה.

ניסיון.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2017 23:15 לינק ישיר 

יש דברים שאסור להתלוצץ איתם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2017 23:38 לינק ישיר 

קירטון

הצגת נושא ובחירת כותרת טובה אינם מספיקים עבור אשכול.

צריך לשרטט מתווה לדיון.

צריך להדגים ואולי לציין לינקים מהיכן אנו יודעים שיש הכחשת שואה אצל יהודי אמריקה.

והאם כוונתך להכחשת שואה כפשוטה, שהם טוענים שלא היתה שואה - תופעה מוזרה בין יהודים. או שהכוונה שהם מציגים נראטיב חרדי לשואה, כמו למשל קביעת אשמות, טשטוש טעויות ועוד, כפי שנאלצו לעשות עבור מי שנאלצו לעשות עבורם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2017 00:09 לינק ישיר 

אני לא התכוונתי להסתפק בכותרת 4בל אני רוצה להקדים.
לפני ארבעים שנה היו אנשים שטענו שידות ארצות הברית הולכת ונעלמת.
האנשים האלו אולי היא חכמים אבל בהתנבאות הזו הם טעו בגדול.
אני יודע שגם היום יש מי שטוען כך אבל אלו הם שוטים ושקרנים אמתיים שעוסקים בתעמולה פוליטית בגובה הדשא ואליהם אני לא מתייחס בכלל.
האמת היא שבארבעים השנים החולפות יהדות ארצות הברית התנפחה גדלה והתחזקה.
אותו גרעין היסטורי של יהודים מלידה צאצאי המהגרים מרוסיה, נהיה פחות משמעותי וככה זה תמיד עם שרידים היסטוריים.
היהדות גדלה, התעצמה והתבצרה ואחרי שלבשה צורה יציבה פחות או יותר, נגשה במרץ לעצב מחדש את סביבתה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2017 00:14 לינק ישיר 

יש דברים שאסור לערוך עליהם השוואות של דימוי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2017 07:32 לינק ישיר 

בהחלט, קירטון. כעניין הוא מהי יהדות להגדרתך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2017 07:45 לינק ישיר 

אני ממשיך את ההקדמה שלי, אבל לפני אני מבקש להגיד עוד משהו.
אני לא מתעסק בבנאליזציה של השואה.
אבל הכחשת השואה היא לא השואה.
הכחשת השואה השואה היא משהו שקורה היום, היא קוראת בכל העולם ומתייחסים אליה בכל מיני אופנים.
אי אפשר לבוא להגיד שאסור לדבר על "הכחשת השואה " כמו שאסור לעשות בבנאליזציה של השואה.
יש אנשים שטוענים שעצם העובדה שבמדינת ישראל קבעו יום שנקרא "יום הזיכרון לשואה ולגבורה" זו סוג של הכחשת השואה והסיבה היא שמנסים להציג את השואה כמלחמה כשיהודים נלחמו נגד מישהו וכמובן שזה לא נכון.
אז זו דעה והיא דעה די מקובלת בשמאל החדש בארץ וגם לדעתי יש בה טעם.
עכשיו נחזור אל ענייני.

יהדות אמריקה בארבעים השנים האחרונות גדלה ושגשגה.

אני לא מדבר על מספר היהודים על פי ההלכה. ההלכה לא מעניינת אותי בכלל, אני מתייחס ליהדות אמריקה כאל תרבות .
זו תרבות ליברלית, מודרניסטית, מכילה ואוניברסלית.

היא מאוד מאוד מאוד שונה מהתרבות האמריקאית שמסביב. מתרבות הפאי תפוחים והפוטבול וה"נהרוג את כולם כדי לשמור על אורח החיים האמריקאי".
עם כל זה צריך להבין ליהדות האמריקאית יש מאפיינים יהודיים בסיסיים מובהקים, היא לא רק שמאלנות פלצנית. היא יהודית לגמרי.

אז כשאנחנו מדברים על כוחה של יהדות אמריקה אנחנו יכולים להתקלח בהרבה מאוד דוגמאות לכוח העצום שיש ליהדות הזו.
אני אתן שתי דוגמאות ואני כבר אומר יש מאות דוגמאות ואלפי דוגמאות והתעסקות בדוגמאות לגמרי מיותרת.
הדוגמאות הראשונה זה שהיום מי שרוצה לעשות ברית מילה באמריקה יכול לעשות את זה בחינם.
לא התכוונתי שיעשה את זה בחינם בבית עם פותחן קופסאות.
לא, הוא מקבל רופא מנתח הוא מקבל אשפוז והכל בחינם. וזה בארץ שביקור אצל רופא משפחה בשביל מוקסיפן יכול לעלות מאה ארבעים דולר.

זו דוגמא אחת.
דוגמא שניה, כבר די הרבה אלפי זוגות נוצריים נישאים כאשר במהלך הטקס הכניסייתי הרגיל מוצגת גם "כתובה" זה כל כך מצחיק אבל זו האמת.

יש עוד המון דוגמאות, אבל הגיע הזמן להגיע לתכלס.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2017 07:55 לינק ישיר 

בנאליזציה של הכחשת שואה היא דבר חמור, מכיוון שהיא תורמת תרומה גדולה מדי לבנאליזציה של השואה,

מלבד הנזק שהיא עושה בכך את הכחשת השואה כאילו היה דבר המותר. 

ודי בזה.

אתה מוסיף דברים שאינם ממין העניין, כדי לומר " אני לא היחיד שחוטא". אז נכון. אתה לא היחיד. ובאמת בגיהנום יהיה יותר חם כמה שיהיו שם יותר אנשים. מה שאומר כמובן שכדאי בכל זאת להשתדל להימנע מלחטוא. גם אם אתה לא היחיד.

תוקן על ידי אליקים7241 ב- 18/07/2017 07:58:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2017 08:54 לינק ישיר 

אני לא אמרתי שאני חושב שאני היחיד שחוטא
כי אני לא חושב שמדובר בחטא.

אבל זכותך לחשוב שזה חטא ואני חושב ההפך.
אני חושב שבנאליזציה של השואה והכחשת השואה זה בערך אותו הדבר

אבל אין לי בעיה שאתה חולק וכיוון שאני בטוח שאתה לא טרול אז לא תהיה בעיה להניח לנושא הזה הזה שהוא לגמרי לא מהותי ולהמשיך מנקודה זו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2017 10:35 לינק ישיר 

אני מנסה להבין. יום השואה פסול בעייניך (נימוק תמוה).אז איך לפי דעתך עם ישראל במדינתו צריך לזכור את השואה?
לא הבנתי איך בדיוק יהודי אמריקה מכחישים את השואה. יש מוזאון השואה  ועוד-יש איזכורים שונים לשואה. איךך בדיוק הם מכחישים אותה.
מי שלדעתי מכחיש את השואה- אלו היהודים  החרדים הטוענים שאלוקים היה בהסתר פנים בשואה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2017 12:22 לינק ישיר 

קירטון

"היכי דמי רשע ערו ם...רב יוסף בר חמא אמר רב ששת זה המכריע אחרים באורחותיו"

הזכות שלי לומר את דעתי, והזכות שלי להיחשב הוגן - אתה מנסה להראות כאילו תלויה במה שהוא כבכול "חסדך הרב"*. כל מילה שאתה מוסיף על מנת להראות כאילו זה כן כך - אינה אלא הוספת פשע על פשע. 

*מה שמראה כמובן על חוסר הבנה מצידך של המושג "תרבות"

תוק

תוקן על ידי אליקים7241 ב- 18/07/2017 12:50:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2017 12:35 לינק ישיר 

ירוחם

האדון קירטון השתמש פה באיזכור של השואה - רק בתור פרסומת לנושא שהוא רצה לדון בו - נושא שלא קשור בכלל לשואה. זה בדיוק מה שכתבתי לו - שאסור לעשות את זה - אסור להשתמש בנושא כה רציני לשום דבר אחר, בטח לא עבור נושא שלא קשור וההשוואה בינו לבין זה היא רק חטא בגודל של בנאליזציה של השואה. הוא ממשיך לנסות להצדיק את עצמו. בעיניי פשוט אסור להתייחס לאשכול הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2017 12:36 לינק ישיר 

אני משאיר למנהלים להחליט מה לעשות באשכול

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2017 12:49 לינק ישיר 

אליקים7241 כתב:
ירוחם

האדון קירטון השתמש פה באיזכור של השואה - רק בתור פרסומת לנושא שהוא רצה לדון בו .

כאן אתה לגמרי טועה טעות עמוקה ומובהקת.
אני עדיין רק בהקדמה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2017 12:51 לינק ישיר 

אסור להשתמש באיזכור השואה רק בהקדמה מבלי להבהיר מראש איך זה קשור לנושא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2017 12:54 לינק ישיר 

תוקן על ידי אליקים7241 ב- 18/07/2017 12:55:47

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הכחשת השואה אצל יהודי אמריקה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר