בית פורומים עצור כאן חושבים

דתיות פנימית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/8/2017 13:43 לינק ישיר 

קירטון כתב:

אני מתרגל.לא מאות שעות, אלפי שעות.

התרגול מביא להבנה. הקושיות ל"מה נשתנה"

הנאו-אדוויטה מהללת את ההארה הספונטאנית, המיידית, חסרת-המאמץ ומדגישה את חוסר התועלת שבכל תרגול רוחני. 'אין מה לעשות כי הכל כבר כאן, הכל כבר מושלם, את/ה כבר מואר/ת' היא טוענת ומזמינה את המחפשים פשוט להבחין בכך. במילותיו של פאפג'י: "מה שמופיע ונעלם אינו אמיתי … למה לעבוד עבור משהו שאתה כבר הוא? … האגו אומר שזה משנה, המציאות העליונה אומרת שזה לא משנה … שום דבר מעולם לא קרה, שום דבר מעולם לא התקיים … הזדהו כהכרה עצמה, הזדהו כקיום … חיו חיי של חמלה כלפי כל היצורים, חיו חיים של אהבה."

https://tomerpersico.com/2006/12/17/papaji_neo-advaita/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2017 13:48 לינק ישיר 

"בימי קדם ,אנשי מידות וכשרונות באמצעות הארה עצמית האירו לאחרים. כיום, מנסים לעשות זאת בהיותם בעצמם בחשיכה, ובעזרת אותה חשיכה להאיר לאחרים"

(מנג-דזה)

מסתבר שהניו-אייג' כבר היה קיים לפני  2300 שנה :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2017 15:32 לינק ישיר 

אברם_העברי כתב:
המקורות שלנו לא עוסקים באמת בתיקון עולם

והיה שמך אברהם כי אב המון גויים נתתיך.

ואתם תהיו לי ממלכת כהנים וגוי קדוש. ספורנו: ובזה תהיו סגולה, כי תהיו 'ממלכת כוהנים' להבין ולהורות לכל המין האנושי לקרוא כולם בשם ה' ולעובדו שכם אחד, כאומרו: 'ואתם כוהני ה' תיקראו', וכאומרו: 'כי מציון תצא תורה'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2017 15:52 לינק ישיר 

שלישישי כתב:

הנאו-אדוויטה מהללת את ההארה הספונטאנית, המיידית, חסרת-המאמץ ומדגישה את חוסר התועלת שבכל תרגול רוחני. '

אוטר געזאגט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2017 15:56 לינק ישיר 

מם80 כתב:
המקורות שלנו לא עוסקים באמת בתיקון עולםוהיה שמך אברהם כי אב המון גויים נתתיך.ואתם תהיו לי ממלכת כהנים וגוי קדוש. ספורנו: ובזה תהיו סגולה, כי תהיו 'ממלכת כוהנים' להבין ולהורות לכל המין האנושי לקרוא כולם בשם ה' ולעובדו שכם אחד, כאומרו: 'ואתם כוהני ה' תיקראו', וכאומרו: 'כי מציון תצא תורה'.

מ
אם כבר תביא את פירושו של ר' אברהם בן הרמב"ם שתהיו ממלכת כהנים, לכפות את כל העולם בחרב לשבע מצוות בני נוח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2017 16:28 לינק ישיר 

העובדה שמכל התורה כולה, על אינספור ציווייה וסיפוריה, נמצא פסוק אחד שבו מוכתר אבר(ה)ם כ"אב המון גויים" מעידה על הבעיה.
"ממלכת כהנים וגוי קדוש" היא בדיוק ההיפך מתיקון עולם - משמעה הקמת קאסטה נבדלת שמיטמאת מרוקו של גוי (הן כפשוטו והן כמטאפורה) ו'חולבת' את עושרם של הגויים בתמורה (סליחה על הציניות, אבל זה מה שכתוב למשל בישעיהו ס' - ע"ש). הרעיון של היבדלות מהגויים מפורש בעשרות מקומות, המעמידים בצל את פסוקי ה"אור לגויים" הבודדים שבמקרא - והרעיון הזה מתבטא בעוצמה רבה בהלכה עד ימינו (למשל בפת עכו"ם וחלב עכו"ם ושאר המנגנונים שמקשים על הנופש היהודי בחו"ל..:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2017 16:51 לינק ישיר 

בעלבעמיו,

ליכוף את העולם בחרב - זה לא דרך האיסלם? 

כתב הרב ריינס:

"תכלית התורה היא להתיש כחו של אדם, להעביר את ממשלת כח הזרוע, שלא יכריע את הכף בכל המעשים הנעשים תחת השמש ורק עפ"י השכל יקום כל דבר. והשכל היא התורה. כי השכל האנושי עלול לשגיאות, אבל השכל הנאצל, השכל העליון, הוא השכל האמתי, והקב"ה נטע באדם כח נשגב, שהוא יכול להגיע אל השכל האמתי. כי השכל הוא הראוי והכח הוא המציאות. ואם גם ידע האדם הבוטח על חוקי הזרוע, כי כפי חוקי המציאות, שכפי חוקי המשפט, שהם חוקי השכל הישר, אין לו כל זכות לעשות מה שהוא עושה, לא תשים ידיעתו מעצור לפניו בדרכו אשר הוא הולך לכבוש את ידו ביד חזקה, כי תושע לו ימינו להכניע את החלש ממנו. וזוהי התגברות המציאות על הראוי. והנה כל עניין הגלות וסבל הגויים הוא תולדות שלטון הכח."

"הרמת המצב המוסרי של העולם בכלל תלויה ועומדת בעם ישראל ועליהם התעודה להביא את העולם למדרגה הרמה הזאת. ויש בזה גם הטעמה שכלית ומובנת, כי תוך שישראל יתנו לב להפיץ תורת ה' בכל העולם, יבוא העולם לבטול ממשלת הכח והאלימות, שזהו מיסודי התורה ועיקריה, שהנהגת האדם תהיה רק שכלית, ולא הנהגת האגרוף והכח."

"בני־ישראל העומדים תמיד על הנקודה העליונה בענין התפתחות הכירו את האמונה הטהורה והצרופה לפני כל אומה ולשון והם נושאים עיניהם אל התעודה האנושית הכללית. וכפי מצבם רואים תם את כל העולם כמשוגעים. ולכן הקציבו להם פינות מיוחדות [ניטות] בבחינת ברירת האוכל מן הפסולת. אמנם יש השמחים על בטול התהומים המיוחדים לבני ישראל. אולם האיש היודע את אשר לפניו אינו יכול לשמוח על זה. אילו ידענו כי העולם נשתנה באמת לטוב והתחיל לתתקרב אל מטרתו, היה החזיון הזה מרנין את הלב, אבל לדאבון הלב עלינו להודות על האמת המרה כלענה, כי ההתערבות לא באה מצד קרבת העמים אל המטרה, אלא להיפך מצד ריחוק בני־ישראל מהמטרה, עד שגם הם נסחפו בזרם הכללי ואינם מתפלאים עוד על ההנהגה הפראית שבעולם. בני-ישראל חדלו מלהביט על העולם כעל שגעון משום שאף הם מתנהגים כן. ובהנהגה זו הם חוטאים למטרתם, כי על ישראל מוטלת החובה לרפא הריסות העולם ועליהם להצטיין בזה וכל זמן שלא יבינו את השחתת העולם אין תקוה שייטיבו את מעשיהם."

תוקן על ידי מם80 ב- 06/08/2017 17:26:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2017 17:19 לינק ישיר 

אברם העברי,

למה אברהם אבינו נקרא עברי? הלא העברים הקדמונים, בני עבר, היו קאסטה נבדלת. אם העולם לא היה עובד ע"ז במגדל בבל, לא היו צריכים להיבדל. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2017 18:43 לינק ישיר 

אברם_העברי כתב:
 יש. אבל בתכל'ס, אין ביהדות שום מנגנון לביצוע תהליך שכזה. אדרבה, המנגנונים הקיימים (=ההלכה) מרחיקים אותנו מהיעד הזה.
אמנם אני מנסה פה ושם לקרוא בפאתטיות לשינוי, אבל זה יקרה - אם וכאשר - באופן לא מודע והדרגתי, ולא במניפסטים.

נו, אז מה אתה מתלונן על היהדות אם הנסיון שלך עצמך הראה שמה שהיהדות עושה זה המקסימום שאפשר לעשות? היהדות הייתה ועדיין - מציאותית, תיקון עולם אינו נעשה ע"י הוקוס פוקוס. אבל עובדה היא כי התנ"ך נתפס ע"י עמים גדולים ומנהיגים ברמה גבוהה - וכמובן גם יהודים, אבל כרגע אני מדבר על לא יהודים - כדרך הטובה ביותר לתיקון העולם.
הפס' מישעיה הוא כמובן הוצא מההקשר.
וכל ריבוי הכללים כמו פת עכום וטומאת עכום - כולם נעשו רק כתגובה לגלות - וכדי לא להתערבב באומות

תוקן על ידי אליקים7241 ב- 06/08/2017 18:43:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2017 19:05 לינק ישיר 

כתב הראי"ה קוק על תיקון העולם:

אין המחשבה האצילית שלימה באדם, כשהוא מתנשא לצייר את הטוב הכללי, ולהתאמץ לחשוק בו לעצמו ולעולם כולו,  אלא אם כן מחשבתו האצילית מחפשת אפשרות לצורת חיים כזאת, שתבסם את העולם במה שתתקן את תכונתו החברתית, ותכריע גם כן לטובה את החיים הפרטיים, בין בחיצוניותם, בין בפנימיותם, ותעמיד את היסוד לבסס את מעמד החיים באופן כזה, שהחיים הנצחיים שהם קשורים בזיכוך הנשמות ואימוצן הרוחני המוחלט, הם יהיו נמשכים והולכים מהתיקון המסודר של המעמדים החברתיים והפרטיים.

כל מחשבה שהיא מפקרת את תיקון העולם  וסדרי המדינות ופורחת באויר רוחני לבדה, ומתפארת בתיקון נשמות והצלחתן, הרי היא מיוסדת בשקר שאין לו רגלים.

וכל מחשבה שדבר אין לה עם רוממות הנצחיות ומתעסקת רק עם סדרי החיים החמריים ותיקוניהם, אפילו אם יהיו בה תוכנים מוסריים וארחות צדק ומישרים,  סופה להתעכר מפני קטנותה ומפני הזוהמא והסרחון שהחיים החומריים לקויים בהם בטבעם, כשהם מנותקים מיסוד חיים נצחיים ותשוקתם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2017 19:08 לינק ישיר 

קירטון כתב:
אנחנו תמיד מבינים אותך יותר

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי קירטון ב- 06/08/2017 09:26:58

לא תמיד ובטח שלא עכשיו.
אני לא יודע אם הבודהיזם אתאיסטי.
זו טענה שכיחה בקרב המתנגדים לבודהיזם, אבל לבודהיזם אין תשובה ברורה בעניין הזה.
אבל מה שבאמת לא הצלחת להבין זה שהבודהיזם אינו מטריאליסטי.

לך יש פשוט דעה קדומה על האתאיזם, אולי בגלל שיש לך ניסיון עם אתאיסטים מטריאליסטים. לא כל אתאיזם הוא מטריאליסטי, הבודהיזם בוודאי שאינו כזה.

אולי הוא יכול להיות.
אתה מנסה לתקוף את הבודהיזם, מתוך רפלקס שיש לך נגד האתאיזם, אבל הרפלקס הזה הוא ריפלקס מותנה שקשור לאתאיזם המטריאליסטי, הוא לא נוגע בשום צורה לבודהא ולבודהיזם.

אז אין טעם לדבר על "חשמל במוח" , ההסבר הפיזיולוגי לא עניין את הבודהא, הוא לא מעניין את הבודהיזם.
ולשאלתך הקודמת, כן
אני מתרגל.לא מאות שעות, אלפי שעות.

התרגול מביא להבנה. הקושיות ל"מה נשתנה"

שים לב איך אתה תוקף אותי על מה שאתה טוען כאילו היה נובע מ'דעות קדומות', בלי להכיר ובלי להבין אותי. אתה חושב שאני יוצא נגד 'מטריאליזם'. זה נכון שאני נגד 'מטאריאליזם', אבל אתה צריך להבין שהרעיון של 'רפלקסים מותנים' איננו יותר טוב בעיניי מאשר 'מטריאליזם'. לבן אדם אין 'רפלקס מותנה'. כמובן שהשימוש שלך בביטוי הזה מראה על חוסר מוסריות משווע, אבל אתה צריך להבין שמבחינתי עצם המחשבה על האדם כפועל מתוך 'רפלקס' מותנה' מראה על חוסר הבנה של מהי 'אנושיות', מה שבעצם אומר שטענותיי עומדות במקומן, ואגב, לא ענית אף לאחת מהן. אתה עסוק רק בלהסביר שוב ושוב על החשיבות של "מה שבראש". וכמובן שזה לא קשור בשום צורה לשאלה אם הבודהיזם מתעניין בהסבר הפיזיולוגי או הלא פיזיולוגי בקשר למוח, כי גם אני לא כתבתי על כך כלום, רק אתה לא הבנת/התעלמת/חיפשתאיך לתקוף אותי. ואני אגב לא יוצא נגד הבודהיזם, אלא נגד מה שאתה מציג - נגד המחשבה כאילו כל מה שחשוב זה 'מה שבראש' - איזשהוא דבר מעורפל, שאני מבין שאתה רוצה אותו - אבל א. לא בטוח שזה הבודהיזם. ב. לא בטוח שזו דרך יעילה וכדאית. אתה בכל אופן לא שכנעת אותי. אגב, אתה מעיד על עצמך שתרגלת אלפי שעות בודהיסטיות. אוקיי זכותך, לטעון כך, אבל "אין הנחתום מעיד על עיסתו" - אתה צריך להסביר באופן ברור את היתרונות, לדעתך. הסברת, בסדר. גם אני הסברתי את הצד שלי. וגם שאלתי על שלך. בדיוק כמו שאתה חושב שכדי לחוות דעה על בודהיזם צריך הרבה מחשבה והבנה, כדאי שתתיחס בכבוד ותיתן משקל גם לדעות אחרות, שגם כדי להבין אותם לפעמים צריך להשקיע משהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2017 19:12 לינק ישיר 

קירטון כתב:

הנאו-אדוויטה מהללת את ההארה הספונטאנית, המיידית, חסרת-המאמץ ומדגישה את חוסר התועלת שבכל תרגול רוחני. '

אוטר געזאגט

אכן, תשובתך היא תשובה נאה גם לדבריך שלך - גם כאן וגם בכל הנושא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2017 20:15 לינק ישיר 

אני אצטט אותך , אליקים

מה יש בראש? אם אתה אתאיסט, כנראה שלדעתך יש שם רק איזו מערכת של אותות חשמליים

מה שהוכחת כאן הוא שאתה מזהה אתאיזם עם מטריליזם. הזיהוי הזה מוטעה וכושל.

אף טענה שלך אינה עומדת.
רק הוכחת שבכלל אין לך מושג על מה אתה מדבר.
אתה רק מגחיך את עצמך כשאתה מתעקש להשתתף בדיון שאין לך כלים לנהל.

אה, דרך אגב, לגבי השאלה "מה נשתנה הלילה הזה מכל הלילות?" לשאלה זו יש לי תשובה.

בלילה הזה ובכל הלילות תשארו כפי שהייתם.

לא השתנה כלום.

הלאה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי קירטון ב- 06/08/2017 20:15:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2017 20:51 לינק ישיר 

אני אצטט אותך, קירטון:
"הוא לא עושה את הטעות הגדולה שעושה היהדות, הוא לא אומר "בואו נשים את הכל בצד וננתעסק בכשרויות""
"אז כל מה שכתוב לא חשוב.
מה שחשוב זה איפה התודעה של האנשים, איפה ממוקדת המחשבה שלהם. "
"היום היהדות היא קליפה של פולחן טכני שבתוכה אין כלום. "
"

אתה מתעסק באיזה הגדרה שולית, של 'אתאיזם' או 'מטריאליזם' או 'בודהיזם' או כל מיני הגדרות אחרות. אבל איך אמרת "כל מה שכתוב לא חשוב" - " מה שחשוב זה איפה התודעה של האנשים" - ובדיון איתי אתה לא עומד בכללים שאתה עצמך קבעת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2017 20:52 לינק ישיר 

וכמובן שטענתך כאילו "אף טענה שלי אינה עומדת" מוגחכת עד מאוד, אם כי אינני יודע כמה בדיוק

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דתיות פנימית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.