בית פורומים עצור כאן חושבים

דתיות פנימית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/8/2017 08:54 לינק ישיר 

מ

הלכות מלכים
ח,יג  וכן ציווה משה רבנו מפי הגבורה, לכוף את כל באי העולם לקבל כל מצוות שנצטווה נוח, וכל מי שלא קיבל, ייהרג. 

ועם כל הכבוד, ויש כבוד, לרב ריינס ולרב קוק, אני הק' מנסה לבדוק את המקורות הראשוניים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2017 10:40 לינק ישיר 

קירטון כתב:
אוטר געזאגט

הוא היה אומר בערך כך: (פפאג'י)

בהתחלה אתה סוחב אבנים. אתה חושב שאם תחליף אותם במשקולות ברזל תהיה
חכם יותר.
ואז אתה מחליף את משקולות הברזל במשקולת זהב.

חוץ מלהיות סבל לא עשית כלום.

אתמול טחנת דפי-גמרא. היום אתה טוחן מדיטציה. מחר תטחן בורקסים.

יכולת להיות טוחן למן ההתחלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2017 10:51 לינק ישיר 

שלישישי - מה לך שהלכת אצל פאפאג'י, הבור הנשבר, לשתות מי הגאנגס, במקום לצטט את וויליאם בלייק, נציג האמת הנצחית עלי אדמות?... :)

אין זאת כי אם הבנת שכל יצירתו של בלייק, מציוריו הדמיוניים ועד הזיותיו המיסטיות, אינם אלא צל חיוור של ההינדואיזם שהגיע לכל אלו הרבה הרבה לפניו - אלא שהוא היה כלוא בקצה מערב, בלונדון האפרורית, וזה המקסימום שהיה מסוגל אליו...

תוקן על ידי אברם_העברי ב- 07/08/2017 10:52:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2017 11:03 לינק ישיר 

שלישישי כתב:

קירטון כתב:
אוטר געזאגט

הוא היה אומר בערך כך: (פפאג'י)

בהתחלה אתה סוחב אבנים. אתה חושב שאם תחליף אותם במשקולות ברזל תהיה
חכם יותר.
ואז אתה מחליף את משקולות הברזל במשקולת זהב.

חוץ מלהיות סבל לא עשית כלום.

אתמול טחנת דפי-גמרא. היום אתה טוחן מדיטציה. מחר תטחן בורקסים.

יכולת להיות טוחן למן ההתחלה.

כשלמדתי מדיטציה בהודו
ישבו בערך שישים בטלנים אצל הפפג'י בלקנאו ושיחקו שם שש בש ודמקה כי "לא צריך לתרגל" (בשפתך)
בשפה שלהם (שמסתמא אתה לא מכיר) הם היו קוראים לזה go for it

עד שפפג'י התפגר יום אחד והשישים בטלנים נאלצו לעבור למקום אחר.

כל אחד שרוצה למצוא חן בעיני אספסוף הבטלנים, יגיד להם שאין צורך בתרגול.
זה הטריק הכי ישן.
אתם מושלמים ככה, הוא יגיד לכל הזבלים.
גם המחזירים בתשובה מדברים ככה , אתם העם הנבחר וכל השטויות.

ואני אומר מה שאמר ג'ושו "רק לתרגל"

רק שיש הבדל בינינו לבין הרבנים שאומרים "תלמד תורה ותקבל שכר בגן עדן"

אני אומר שאין שכר בגן עדן , אבל מי שמתרגל וחושב שהתרגול חסר משמעות, אין טעם שיתרגל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2017 11:48 לינק ישיר 

אברם
כשתרצה להעמיד את בלייק במבחן, דבר אלי.

קירטון
בהצלחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2017 12:01 לינק ישיר 

בעלבעמיו,

כוונת הרמב"ם בזמן שיד ישראל תקיפה על אומות העולם, ובזמן שהיובל נוהג. אחרת, הכוונה רק לכפיית דברים, להמשיך לבם אל רצון קונם וחפץ צורם. והרבי מלובביץ' פירש: אין הכוונה לכפיה בכח, אלא בהסברה נאותה וראויה, להסביר לכל אחד כי שבע מצוות אלו הם ערכי היסוד לקיום אנושות בריאה וצודקת, שתאפשר רבגוניות ותרבויות שונות יחד עם אחדות סביב האמונה בבורא העולם.

אולם הרב שאול ישראלי כתב: נראה שמש"כ הרמב"ם שנצטוינו לכוף כל באי עולם לקבל מצוות בני נח (פ"ח ה"י הנ"ל) אין הכוונה שהחיוב עלינו להפיץ ההכרה בז' מצוות והפיכתם של כל באי העולם לגרי תושב כי היכן מצינו זאת בתורה וחז"ל? וכן לפ"ז לא תצויר מלחמת רשות, שהרי כל מלחמה עם העכו"ם היא חובה מטעם זה. אלא ודאי כוונתו לאלה שכבשו מקומם במלחמה שאין להניחם שם מצד "לא ישבו בארצך".

ואתם תהיו לי ממלכת כהנים וגוי קדוש. פירש בעל הטורים: אלו זכו ישראל (אילמלא חטא העגל) היו כולם כהנים גדולים ולע"ל תחזור להם שנאמר ואתם כהני ה' תקראו. ופירש הרב שלמה עמאר: שאתם עם סגולתי תהיו לי ממלכת כהנים וגוי קדוש, כי כשם שיש בעם ישראל כהנים משרתים לה', והם שלוחי דרחמנא ושלוחי דידן, כן בחר ה' בנו להיותנו הכהנים של כל עמי העולם, לעובדו ולעשות רצונו, וכשם שהכהנים עובדים עבודת ה' בשם כל ישראל. כן עם ישראל הם כהנים לכל עמי העולם, והם התרומה לה' מכל העולם. וזה מה שנאמר, "ממלכת כהנים" שכל הממלכה הזו, ביחס אל שאר עמי העולם היא ממלכת כהנים, וכל הגוי הזה, הוא "גוי קדוש" לה'. כשם שבני אהרן הכהן הם כהנים של עם ישראל, כך עם ישראל הם כהני העולם. ובזכותם ובזכות עבודתם לה', מתקיימים כל הגויים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2017 12:16 לינק ישיר 

חרב היא חרב היא חרב.
חרב של שלום אינה הורגת.

ראה גם פירוש ר' אברהם בן הרמב"ם על הפסוק ואתם תהיו לי ממלכת כהנים וגוי קדוש.

מה ציפית שעם ישראל יהיה רכרוכי לעומת האסלאם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2017 12:46 לינק ישיר 

נראה שניתן לסכם ולומר כך: 

א. כל מה שצריך לעשות הוא: "רק לתרגל".

ב. אין שכר בגן עדן.

ג. השכר הוא, שלאחר היכנעות לבודהיזם, ואלפי שעות מדיטציה, תוכל לעמוד ולהכריז: כל מה שחשוב זה - רק מה שבראש! דעו לכם, ואל תשכחו איכר חשוב זה. חכמת התרגול של המדיטציה היא כל כך נעלה, עד שאין לה ביטוי לא באוכל, לא במלבוש, ואפילו לא באותות חשמליים במוח. 

ד. אם מישהו מעיז להסביר לך שזה בעצם כלום, הכרז כי הוא אינו מבין מה הוא שח. 

ה. אם מישהו מעיז להציע "תרגול" אחר - הכרז כי הוא מציע בטלנות. ושההבדל בין הבטלנות שלו לבטלנות שלך, שהבטלנות שלו יש לה ביטוי במציאות (לכל הפחות הנאה ממשחקי דמקה ושש-בש לדעת קירטון (כלומר לדעת מי שמקשיב למה שקירטון אומר אך בכל זאת מעדיף לשחק), או איזושהיא הכרה עצמית של ה"אני" לדעת שלישי. (בדעתו שלש שלישי לא דנתי, ולכן לא הבעתי את דעתי)), ואילו הבטלנות שלך היא כל כך נעלה שהיא לא מתבטאת אפילו ב"אני". כל כולה תרגול רוחני, שבסופו אתה יודע להכריז על עצמך כ"מואר", רק הכרז זאת, מתחת לעץ, וכולם "יבינו" את קוצר המשיג. שלב שני: כאשר כולם כבר מקשיבים ברוב קשב לדבריך, הכרז: כולכם טיפשים! אתם יודעים מתי תהיו חכמים? לאחר שתיכנעו ל"דבר הרוחני", ותעשו מדיטציה תחת פיקוחי. וכיוון שגם טפטוף המים ימלא את הכד, לכן לאחר שלושת אלפים שנה תקצור את פירות מעשיך: פשוט תמשיך לשבת מתחת לעץ ולתרגל. כה לחי!

תוקן על ידי אליקים7241 ב- 07/08/2017 12:52:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2017 13:27 לינק ישיר 

כתב הראי"ה קוק: 
לולא חטא-העגל היו האומות יושבות ארץ-ישראל משלימות עם ישראל ומודות להם, כי שם ד' הנקרא עליהם היה מעורר בהן יראת הרוממות, ולא הייתה שום שיטת מלחמה נוהגת, וההשפעה הייתה הולכת בדרכי שלום כבימות-המשיח.

בני ישראל היו במעמד הר סיני בדרגה של כהנים גדולים, ונועדו לעסוק רק בתורה ובתפילה. וכשם שהכהנים אין להם חלק ונחלה ושום קנין גשמי בארץ כי ה' הוא נחלתם, כן אמורה האומה להיות מסודרת בכללותה. וזה ביאור ממלכת כהנים וגוי קדוש. וזו התכלית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2017 13:54 לינק ישיר 

לתשומת לבם של חובבי המדיטציה, מה שנאמר ב"סוטרת הפלטפורמה":

אינדיבידואלים ההולכים שולל קשורים לתופעה, צמודים לסמאדי אוניברסלי ולרעיון ששכל ישיר הוא  עניין של ישיבה ללא ניע, ביטול אשליות, ולא לאפשר להעלות מחשבות. הם חושבים שזה סמאדי אוניברסלי. אולם אם נוהגים על-פי סוג כזה של תרגול, נעשים אטומים. למעשה הסוג הזה של תרגול מעכב את הדרך. על הדרך לזרום בחופשיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2017 14:20 לינק ישיר 

מם80 כתב:
לתשומת לבם של חובבי המדיטציה,
,לתשומת ליבם של חובבי הציטוטים ציטוטים הם הבלים.

תוקן על ידי קירטון ב- 07/08/2017 14:24:23

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי קירטון ב- 07/08/2017 14:47:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2017 14:22 לינק ישיר 

אליקים7241 כתב:
נראה שניתן לסכם ולומר כך: 

א. כל מה שצריך לעשות הוא: "רק לתרגל".

כל המוסיף גורע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2017 15:44 לינק ישיר 

מם80 כתב:
כתב הראי"ה קוק: 
לולא חטא-העגל היו האומות יושבות ארץ-ישראל משלימות עם ישראל ומודות להם, כי שם ד' הנקרא עליהם היה מעורר בהן יראת הרוממות, ולא הייתה שום שיטת מלחמה נוהגת, וההשפעה הייתה הולכת בדרכי שלום כבימות-המשיח.

בני ישראל היו במעמד הר סיני בדרגה של כהנים גדולים, ונועדו לעסוק רק בתורה ובתפילה. וכשם שהכהנים אין להם חלק ונחלה ושום קנין גשמי בארץ כי ה' הוא נחלתם, כן אמורה האומה להיות מסודרת בכללותה. וזה ביאור ממלכת כהנים וגוי קדוש. וזו התכלית.

מה ענית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2017 16:29 לינק ישיר 

עניתי שהפסוק "ממלכת כהנים וגוי קדוש" נאמר במעמד הר סיני, אז כלל ישראל היו בדרגה של כהנים גדולים ולא היו אמורות להיות מלחמות. וכתב הראי"ה קוק:
ראויה היא האנושות שתתאחד כולה למשפחה אחת, וחדלו אז כל התגרות וכל המדות הרעות היוצאות מחילוקי עמים וגבולותיהם. אבל העולם צריך להעידון התמציתי, שהאנושות משתכללת על ידו בעושר הצביונים המיוחדים של כל אומה. וזה החסרון תשלים כנסת ישראל, שתכונתה היא כמין אוצר-רוחות גדול הכולל בקרבו כל כשרון וכל נטיית רוח עליונה. ובמילואה הגמור של כנסת ישראל יהיה שמור בעולם, ביחוד ע"י קישורה עם כל העולם כולו, כל הטוב שיוצא מפלוגת עממים, ושוב לא ימצא כל צורך בהתפלגות הממשית, והיו כל העמים הכלליים חטיבה אחת, ועל גביהם בתור אוצר קדוש, ממלכת כהנים וגוי קדוש סגולה מכל העמים כאשר דבר ה'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2017 16:42 לינק ישיר 

שאלתי אותך מדברי הרמב"ם ובנו ואתה עונה לי מדברי הרב קוק.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דתיות פנימית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.