| נשלח ב-1/7/2019 11:07 |
|
| |
הריגת אתיופים
*דוברות לשכת השר לביטחון הפנים:* השר לבטחון הפנים ארדן הביע זעזוע עמוק וצער רב על האירוע הקשה הערב בקרית חיים, בו נהרג צעיר בן העדה האתיופית כתוצאה מירי של שוטר. השר ארדן ציין כי אירוע בו מוצא אדם את מותו על ידי שוטר הינו קשה וחמור ויש לחקור אותו בדחיפות ולוודא שיינקטו בעקבותיו כל הצעדים הנדרשים וכי יופקו כל הלקחים. השר ארדן עודכן על ידי מ"מ המפכ"ל כי המחלקה לחקירות שוטרים במשרד המשפטים קיבלה דיווח מהמשטרה באופן מיידי נציגיה הגיעו לזירת האירוע ופתחו בחקירה. השר ארדן הוסיף ואמר כי הוא מצפה מהמחלקה לחקירות שוטרים וממשרד המשפטים לנהל את החקירה ולהגיע למסקנות בקשר לפרטי האירוע הקשה במהירות ובשקיפות מלאה לציבור. השר ארדן משתתף מעומק ליבו בצערה של משפחת הצעיר שנהרג. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2019 12:55 |
|
| |
הריגה!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2019 10:46 |
|
| |
אין גבול
שוטרים שתלו נשק בבית משפחה מעיסאוויה לצורך סדרת טלוויזיה השוטרים תיעדו את "מציאתו" של הרובה בביתו של סאמר סלימאן ונתנו לו מסמך שבו נכתב כי לא נתפס דבר. שכניו זיהו אותו בפרק של הסדרה, וכעת הוא חושש שיחשבו שהוא משת"פ שוטרים שתלו נשק בביתו של תושב מזרח ירושלים ותיעדו את מציאתו בסדרה התיעודית "מחוז ירושלים" של תאגיד השידור הציבורי — כך עולה ממסמכים שהגיעו לידי "הארץ". החיפוש נעשה בביתו של סאמר סלימאן בשכונת עיסאוויה בנובמבר 2018, ובסופו קיבל מהשוטרים "דו"ח חיפוש" שבו נכתב: "לא נתפס דבר". סלימאן, שלא היה מודע לנסיבות החיפוש המצולם בביתו, מעולם לא נעצר או נחקר בנוגע לנשק שנמצא לכאורה בביתו. בפרק התשיעי של "מחוז ירושלים" מתועד החיפוש בביתו של סלימאן ובסיומו נראה גם הנשק עצמו, רובה צה"לי מסוג M–16. הרובה נמצא לכאורה במרתף שאותו מכנה אחד מגיבורי הסדרה "מנהרה שלא היתה מביישת את החפירות בעזה". השוטרים נראים בסדרה מברכים על "מציאת" הרובה ועוזבים את השכונה מרוצים. לאחר שידור הסדרה זיהו בה שכניו של סלימאן אותו ואת ביתו. לדבריו, הוא חושש שתושבי עיסאוויה יחשבו שהוא עבריין, או שהוא משתף פעולה עם המשטרה או שב"כ. בנו של סלימאן, סאלח, נפגע מכדור ספוג שירה שוטר ואיבד את ראייתו לפני כחמש שנים, בהיותו בן 11. באחרונה הוכר סאלח כנפגע פעולות איבה. בעקבות פניית "הארץ" הסיר התאגיד את הפרק מהאתר ומערוץ יוטיוב שלו. המשטרה לא הכחישה את טענות סלימאן. סדרת הדוקו־דרמה "מחוז ירושלים" זכתה להצלחה רבה. הסדרה מתעדת את פעולתם של שוטרים וקצינים ממשטרת ירושלים. בפרק התשיעי והאחרון מתועד מבצע שעושה כוח משטרה בעיסאוויה. הכוח, בפיקודם של שניים מכוכבי התוכנית, קציני המודיעין של מרחב קדם, ארז חזן ואסף עובדיה, מגיע לכפר בעקבות מידע מודיעיני לחיפוש נשק. כמו בשאר פרקי הסדרה, השניים מסבירים למצלמה את האירוע תוך כדי התיעוד. הכוח הגיע לבית משפחת סלימאן במרכז הכפר בשעה שלוש וחצי לפנות בוקר. הדרמה בפרק מועצמת: שוטרי מג"ב נשלחים להקיף את הבית והשוטרים, מצוידים בפטיש גדול ובכלבים, נכנסים לבית. "אני פחדתי שהילד ייבהל בגלל מה שקרה לו", סיפר סלימאן, "אחד השוטרים אמר לי שהוא יודע מה קרה ושהוא ישב בצד". לדבריו, אחד הכלבים גרם נזק לתרופות של סאלח והשוטרים הותירו אחריהם אי־סדר. החיפוש בדירה הקטנה נמשך כשעתיים. בסדרה אומר חזן למצלמה: "אנחנו מתחילים לעשות חיפוש, בפעולות מהסוג הזה אני אוהב לעמוד בצד להסתכל. אני מתחיל לדבר עם החשוד (סלימאן, נ"ח), יחסית הוא היה רגוע כשהתמקדנו בחיפוש בבית, ואז (כשהכוח יוצא לחפש בחוץ, נ"ח) שפת הגוף שלו משתנה. אנחנו רואים מתחת לבית דלת ברזל נעולה. ביקשנו ממנו לפתוח את הדלת. אנחנו פותחים את הדלת ורואים מחסן. אתה מעמיק לתוך המחסן. הבית בנוי כמו מנהרה צרה שלא היתה מביישת את החפירות בעזה". המצלמה מלווה את השוטרים בעודם מחפשים בתוך המרתף החשוך לאור פנסים, וחזן ממשיך להסביר: "אנחנו רואים שהכלב התחיל לסמן חור כזה קטן באחת מהדפנות של המנהרה". אחד השוטרים נראה חופר ברגלו קלות בבור וצועק "אסף". המצלמה מגלה בתוך החור שבקיר רובה M–16 מקוצר וחדש למראה. השוטרים צוהלים, מצלמים את הנשק ומברכים זה את זה. בסצנה הבאה נראים חזן ועובדיה יוצאים מהכפר ומברכים בקשר: "סחתיין, כל הכבוד, עבודה יפה". בעיני מי שמכיר את מזרח ירושלים עולות כמה תהיות מהסצנה. במזרח ירושלים מצויים כלי נשק רבים, אך רובם אקדחים או רובים מאולתרים מסוג קרלו. מציאת נשק צה"לי תקני במצב טוב בשכונות מזרח ירושלים היא אירוע יוצא דופן, מה גם שהנשק נמצא גלוי לחלוטין. בנוסף לזה, בניגוד לפרקים הקודמים, המצלמה לא מתעדת מעצר של איש מבני המשפחה בעקבות הגילוי. ואמנם, ממסמכים שהגיעו לידי "הארץ" עולה שבאותה תקרית לא נמצא נשק והוא נשתל לצורך צילומי הסדרה בידי השוטרים עצמם. בביקור בבית המשפחה אתמול הציג סלימאן את המרתף ואת החור שבו נמצא לכאורה הנשק. הוא הדליק את האור, והראה שאין צורך לחפש בו לאור פנסים. "במרתף הזה גידלנו יונים, לאח שלי היה נחש. יום אחד הוא ברח ונכנס כאן בחור. שברנו את הקיר כדי להוציא אותו בלי לפגוע בו, אבל לא הצלחנו. בסוף הוא מת והחור נשאר", סיפר פארס, אחיו של סלימאן. "אם היה לי נשק כזה במאה אלף שקל אתה חושב שהייתי זורק אותו ככה בתוך החור הזה, עם הרטיבות?" אמר סלימאן. לדבריו, הוא שאל את השוטרים בזמן החיפוש למה הם מצלמים, והם הסבירו שהתיעוד נועד למנוע תלונות על נזק לרכוש. "הם נכנסו למרתף לבד. ישבנו בחוץ וראיתי מישהו מהבילוש יוצא וחוזר עם נשק, אבל לא חשבתי שזה משהו חשוב", סיפר סלימאן. לאחר החיפוש מסרו לו חזן ועובדיה "דו"ח חיפוש" ובו נכתב: "לא נתפס דבר, לא נגרם נזק לגוף או לרכוש". גם בחלק אחר בדו"ח נכתב "לא נתפס". לדברי סלימאן, הוא שאל אם הוא צריך לבוא לחקירה ונענה בשלילה. הוא ביקש מידע על עילת החיפוש ונאמר לו כי עליו לבוא לתחנת המשטרה למחרת. כאשר הגיע לתחנה אמר לו שוטר כי הוא אינו דרוש לחקירה ואין מידע שניתן למסור לו. כמה חודשים לאחר מכן, כאשר החל לקבל הערות משכנים, הבין סלימאן שהוא מככב בסדרה. אמנם פניו היו מטושטשות, אך תושבי הכפר זיהו בקלות את הבית ואת קולו. לפני יומיים פנה עו"ד איתי מק, המייצג את סלימאן, למשטרה ול"כאן" בדרישה לפתוח בחקירה. "מרשיי לא האמינו כי המתואר קורה להם — כאמור, השוטרים לא אמרו למרשיי כי מצאו דבר כלשהו בביתם, בדו"ח נכתב במפורש כי לא נתפס דבר, ואיש ממשפחתם לא זומן לחקירה או עוכב או נעצר", כתב מק. "בן רגע מרשיי הפכו בעיני הציבור לעבריינים, ולמי שסוחרים ועושים שימוש בנשק לא חוקי. כמו כן, מאחר שלא ננקטו הליכים כלשהם נגדם והם לא נחקרו או נעצרו, החלו טענות כלפיהם כי הם משתפים פעולה עם המשטרה". מק ציין כי עד לשליחת המכתב צפו בפרק יותר מ–640 אלף איש. מ"כאן" נמסר בתגובה: "התלונה נבדקת מול החברה המפיקה את התוכנית, קודה תקשורת. כל בתי ההפקה העובדים עם התאגיד, בהם קודה, חתומים על חוזה המחייב עמידה בכללי האתיקה, על פי כל דין. אם יימצא כי יש שמץ של אמת בטענות החמורות, המקרה יטופל בהתאם". ממשטרת ישראל נמסר: "הסדרה 'מחוז ירושלים' סיפקה לצופים הצצה על פעילות המשטרה המורכבת ברחבי הבירה, ובה טיפול בפשיעה על כל גווניה, טיפול בהפרות סדר אלימות, סיכול טרור, המאבק באמצעי הלחימה הלא חוקיים ועוד. הפקת הסדרה ועריכתה בוצעו על ידי חברת קודה, לרבות טשטוש פרטי המעורבים וזהותם כדי למנוע זיהויים כחוק. הפנייה התקבלה במשטרה, ומענה יימסר ישירות לפונה ולא באמצעות כלי התקשורת". מפיק הסדרה, רם לנדס, סירב להגיב. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2019 12:57 |
|
| |
וגם זה
@Oshrat Alcalay בוקר יום ראשון 4.8 השעה 9:00. אני ממהרת עם תינוקת חולה לתור לרופאה פותחת את שער החנייה ורואה שניידת חוסמת אותי. חשוב לציין שכל הרחוב ריק מכלי רכב ואין שום סיבה לחסום חניה של אזרח. איתרנו את השוטר וביקשנו שיזיז את הרכב בבקשה , השוטר התעלם לחלוטין מהבקשה אפילו לא הסתכל לכיווני. פניתי לשוטרת שאיתו ביקשתי שוב שיזיזו את הרכב מאחר ואני מאחרת לתור גם היא התעלמה לחלוטין מבקשתי. בעלי צלצל 100 והם מצידם שלחו אותו להתלונן במח"ש במקום להרים קשר ולהגיד להם להזיז את הרכב! לאחר רבע שעה השוטר הועיל בטובו להגיע בחיוך מזלזל בעודו אומר "צילמתם אותי? תרשמו שאני הייתי יצהר צנעני האחד והיחיד" שאלתי אותו למה הוא חוסם אותי ושכל הרחוב פנוי? ענה לי שוב בזלזול "100 כאן לשירותך" לא עניין אותו כלל שאני עם תינוקת חולה ושהוא מעכב אותי סתם. מיותר לציין שלתור עם הילדה לא הספקתי. תודה רבה מאכזב שיש כאלה שוטרים במדינת ישראל, כך נראית פרצופה של משטרת ישראל וחבל שיש חומר אנושי כזה שהורס את המוניטין. Israel Police - משטרת ישראל נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2019 16:31 |
|
| |
פיצויים על חשבוננו
ב-2018 שילמה המשטרה 23.5 מיליוני שקלים כפיצויי נזיקין, בעיקר על שימוש בכוח שלא כדין • עו"ד פנחס פישלר שדרש את פרסום הדו"ח: "זו לא גזירה משמיים - זו תרבות ניהולית כושלת" • המשטרה: "חסכנו כסף" איציק סבן פורסם ב: 19.08.2019 11:15 עודכן ב: 19.08.2019 12:2338 המשטרה שילמה בשנת 2018 בגין מעשי רשלנות שבוצעו במהלך פעילותה, 23.5 מיליוני שקלים כפיצויים, הן במסגרת דרישות פיצוי שהופנו אליה והן במסגרת תביעות שהוגשו לבתי המשפט. לצורך השוואה, בשנת 2017 שילמה המשטרה 22.6 מיליוני שקלים פיצויים. הסכום הגבוה ביותר באותה שנה שולם בגין שימוש בכוח, ועמד כ-7.5 מיליוני שקלים. בחמש השנים האחרונות שילמה המשטרה כ-100 מיליוני שקלים בגין תביעות שהוגשו נגדה - כך עולה מנתוני הנזיקין שפורסמו על ידי המשטרה. מנתוני 2018 עולה, כי בגין שימוש בכוח שילמה המשטרה פיצויים בסך כ-3.5 מיליון שקלים, בגין התרשלות בשמירה על עצורים – 2.5 מיליון שקלים, בגין התרשלות בשימוש בכלי ירייה – כ-1.5 מיליון שקלים, בגין אי מניעת פשע 830,000 שקלים, בגין מעצרי שווא - 657,194 שקלים, בגין גרימת נזק לרכוש - 648,629 שקלים, בגין חקירות והעמדה לדין שולמו 535,631 שקלים. בגין מעשים אחרים שלא פורטו שולם סכום של 2.8 מיליון שקלים ובגין הגשת כתבי אישום שהוכח שלא היה צריך להגישם (סעיף 80 לחוק העונשין) שולמו 1.8 מיליון שקלים. עו"ד פנחס פישלר שדרש את פרסום הדו"ח, אמר בתגובה: "אלו ימי אלשיך הכושל. בכל פירמה עסקית של מדינה מתוקנת היה המנכ"ל מוזמן מיד למועצת מנהלים להצגת 'דוח רווח והסבר', וטס הביתה כמו טיל בליסטי. זו לא גזירה משמיים, זו תרבות ניהולית כושלת. משלמים מיליוני שקלים מקופה ציבורית דלה ואין פוצה פה ומצפצף?" לעומתו, עו"ד רפ"ק מרב אלישוב, קצינת חוליית נזיקין במנהל היועמ"ש של המשטרה, סוברת כי המשטרה דווקא חסכה כסף רב למשלם המיסים. לדבריה, בין השנים 2017 ל-2018 נחסך סכום כולל של 364 מיליוני שקלים, המבטא את הפער בין הסכומים שנתבעו בכתבי התביעה ובין הסכומים שנפסקו בפועל. אלישוב: "תביעות רבות מוגשות מבלי שיש ביסודן עילה מוצדקת או לחילופין הסכומים הנתבעים בגדרן מופרכים ומוגזמים. כיוון שכך, חוליית הנזיקין, בשיתוף פעולה עם גורמים בתוך המשטרה ומחוצה לה, עושה כל שלאל ידה כדי לצמצם את היקפי הפיצוי או לשלול את מתן הפיצוי במקרים המתאימים, הן במסגרת ניהול הליך אזרחי על כל שלביו, והן במסגרת הסכמי פשרה בין כתלי בית המשפט ומחוצה לו. כל זאת, תוך נטילת אחריות והפקת לקחים מחד, ומאידך תוך שמירה ומתן הגנה הולם, ראוי והוגן לשוטרים ולפעילותם". מקור: https://www.israelhayom.co.il/article/683857 נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2019 16:46 |
|
| |
יש כאלה עם יחס מועדף
"אפילו את לא תאמיני מה ראיתי היום," אומר לי עבד, כשהוא מטגן לנו דגים במסעדה הקטנה בנווה שאנן. "שני סודנים הלכו מכות ואחד נדקר. באו שוטרים. פינו את הפצוע לאמבולנס. ואז השוטר שואל את הדוקר אם גם הוא רוצה למיון. הדוקר אומר לו לא. השוטר אומר לו לך." "שיחררו אותו?" "על המקום." מאמינה. שפי פז נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2019 17:04 |
|
| |
נורא
אדוארד רבנוב ישב חצי שנה במעצר כשלאף אחד (כולל הפרקליטות) לא היה מושג שהמשטרה מחזיקה בידה שחזור שמזכה אותו. עכשיו המדינה נאלצת לשלם לו פיצוי כחצי מיליון שקלים. השוטרים שהיו אחראים על התיק, יוגב פינסקר ונאור ביטון, קודמו מאז- במקום שיראו להם את הדלת. המדינה תפצה ב-450 אלף שקל אדם שהיה עצור חצי שנה בשל מחדל משטרתי - משפט ופלילים haaretz.co.il נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2019 07:41 |
|
| |
בדיון להארכת מעצרו של חשוד בתקיפת שוטר, נמתחה ביקורת נוקבת דווקא על אוכפי החוק. השופט: "חבל שהחשוד עצור והשוטר אינו עצור" אלון חכמון 20/08/2019 06:18 ביקורת נוקבת על המשטרה נמתחה מצד השופט נחום שטרנליכט בעיצומו של דיון בבית משפט השלום בפתח תקווה בעניינו של עצור החשוד בעבירות תקיפת אשתו וגם בתקיפת שוטרים. בקשת המשטרה להאריך את מעצרו של החשוד בפעם השנייה בגין חשד לתקיפת שוטרים לכאורה הרתיחה את השופט: "איך אפשר לטעון לאלימות מצד חשוד שהיה אזוק בידיו וברגליו? דיבור בפה מטונף הופך אותו לאיש בזוי בעיני, אבל זו לא עבירה פלילית. השוטר הפעיל טייזר נגדו כשהיה אזוק, והתוצאה היא שהחשוד שבפני עצור, והשוטר לא עצור, וחבל מאוד שלא", סיכם בזעם.נציג המשטרה בדיון טען בבית המשפט כי השוטר נזקק לטיפול רפואי וכי ישנם סרטונים שמתעדים לכאורה את מעשיו של החשוד. השופט שטרנליכט, שצפה בסרטונים, לא יכול היה להבליג: "אני לא רואה בסרטון שום תקיפה מצדו של החשוד. שומעים ניבולי פה של החשוד נגד השוטרים ושימוש בביטויים מעוררי גועל, אבל לא מעבר", הוא קבע. נציג המשטרה הציע להציג סרטונים נוספים, אולם השופט דחה את ההצעה, וסיכם: "המתלוננת טוענת לאיומים ולאלימות מצדו של החשוד, חרף העובדה שהוא עצור מאז שבת, הרי שאין כל ראיה לחיזוק חשד זה. קיים חשד נוסף לתקיפת שוטר והפרעה לשוטר במילוי תפקידו, ולכך אין כל ראיה מעבר לדוחות הפעולה של השוטרים. בסרטון שהונח בפני לא נראתה אותה אלימות נטענת. מה שנראה בסרט הוא שימוש באמצעים קשים מצדו של השוטר. ברור שהתרחשות בלתי סימפטית זו אין בה כדי לחזק את החשד לאלימות מצדו של החשוד ביחס לשוטרים".השופט שטרנליכט הורה על הארכת מעצרו של החשוד ביום אחד, וזאת רק בהתייחס לחשד לתקיפת המתלוננת. מקור: https://www.maariv.co.il/news/law/Article-714362 נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2019 15:06 |
|
| |
לעיני המצלמות: שוטר טעה בזיהוי – ושלל רישיון לאזרח חף מפשע שוטרים שניהלו מרדף אחר נהג שנסע במהירות 170 קמ"ש נכנסו אחריו לתחנת דלק בדרום ושם התבלבלו ברכב והענישו אזרח שכלל לא קשור למקרה ועצר רק כדי לתדלק. צילומי מצלמות האבטחה מציגים את הטעות של השוטרים שהסתיימה בשלילה סתמית ובעיקר מעלים סימני שאלה על התנהלות אוכפי החוק
https://www.mako.co.il/news-israel/2019_q3/Article-f46fc38b7186d61026.htm?Partner=rss
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2019 10:10 |
|
| |
הזוי
*נעצר בגלל שם דומה – וכעת תובע את המשטרה* *דוד כהן נעצר, נשלח למעצר בית בערבות וטלפונו נלקח ממנו – וכל זאת בשל טעות בזיהוי. כעת הוא תובע את המשטרה בגין מעצר שווא ולשון הרע על סכום של 70,000 ₪. עו"ד מנשה יאדו מארגון חוננו "משטרת ישראל מנסה לחפות על חטא בפשע".* דוד כהן, תושב כפר סבא כבן 50, נחקר, נעצר, שוחרר למעצר בית, נאלץ לחתום על ערבות ולהפקיד ערבות כספית ובנוסף מכשיר הטלפון שלו נלקח ממנו – וכל זאת כיוון ששמו דומה לשמו של אדם שהסית בפייסבוק נגד הקהילה הלהט"בית ומצעד הגאווה באשדוד. כעת תובע כהן את משטרת ישראל על העוול שנגרם לו ודורש פיצויים על סך 70,000 ש"ח. בין היתר תובע כהן את המשטרה בגין מעצר שווא, הפרזה בתנאי השחרור, פגיעה בפרטיות בשל נטילת הטלפון הנייד, איזוק שלא כדין ולשון הרע. בתביעה, שהוגשה על ידי עו"ד מנשה יאדו מארגון חוננו, נכתב כי "קשה לאמוד את הנזק נשוא הנסיבות, הלחץ המשפחתי, המתח של האישה, הצורך להסתיר בשלבים מסוימים מהילדים ומהנכדים, הלם לאישיות בדמות המעצר, איזוק, השפלה, הליך קפקאי, אבדן ימי עבודה". עוד נכתב כי כהן נאלץ לקטוע את שגרת החיים, להודיע לבתו ולנכדיו שלא יוכלו לבוא להתארח בשבת, ביטל שיעור תורה קבוע אותו היה אמור להעביר בבית הכנסת, ביטל קריאה בתורה בה היה אמור לשמש כבעל קורא, ביטל אירוח של שני ילדיו הצעירים, הותיר את רכבו בחניון בירושלים תמורת תשלום שהלך ותפח, ונאלץ לבקש ממישהו ללכת לשחרר את הרכב על מנת לא להתחייב בתשלום נוסף. כל אלו מצטרפים לעובדה כי לאחר שכהן פרסם את הטעות שבמעצרו בתקשורת, פרסמה המשטרה תגובה שהשחירה את פניו של כהן בציבור. בתביעה תואר כי בתכנית בערוץ 12 "מסר משה נוסבוים את תגובת המשטרה הכוללת הכפשות כוזבות חסרות יסוד שנמסרו ביודעין, לפיהן התובע פרסם כביכול פרסומים קשים נגד הקהילה הלהט"בית בעבר – הדברים לא היו ולא נבראו". עוד נכתב בתביעה "כמו כן מסר נוסבוים בשם משטרת ישראל כי התובע כביכול כן עובד באשדוד, טבסיכום הדבר מסר.. כי לפי כל ההערכות המודיעיניות התןבע הוא האיש המבוקש. המגננה התקשורתית הזו היא מגננה כוזבת, שהתפרסמה ברייטינג של ערוץ 12 קבל עם ועולם, וגרמה לפגיעה חריפה בתובע, שכן מכרים רבים שלו פנו אליו עם ההכפשות של משטרת ישראל כנגדו, ונגרמה לתובע ולבני משפחתו פגיעה חריפה נוספת, ובלתי מוצדקת". לסיכום נכתב "העמדה שמסרה משטרת ישראל לתקשורת הוציאה את התובע קבל עם ועולם לא רק עבריין שפרסם פוסט פוגעני או מאיים או מסוכן נגד הקהילה הלהט"בית, אלא גם שקרן אשר כביכול בעזות פנים הולך ומשקר את הציבור". נזכיר כי המעצר התרחש בחודש יולי האחרון, במהלכו הואשם כהן כי פרסם בפייסבוק פושט פוגעני נגד קהילת הלהט"ב לקראת מצעד הגאווה שהתקיים בעיר אשדוד. למותר לציין כי לכהן אין שום קשר לעיר אשדוד, היות והוא גר בכפר סבא ועובד בירושלים. טענת המשטרה היתה כי שמו של כותב הפוסט היה 'דוד צבי', ושמו הפרטי של כהן הינו דוד-צבי. כהן הסביר לשוטרים כי חשבון הפייסבוק שפתח לפני עשור לא פעיל כלל, וכן הוא אינו משתמש בשמו השני. למרות זאת נעצר כהן, הובא לתחנת אשדוד, נאלץ להשתחרר לביתו בערבות כספית ומכשיר הטלפון שלו נלקח ממנו. המכשיר הושב אליו לאחר שלושה שבועות, אולם התשלום עבור הערבות טרם הושב. עו"ד מנשה יאדו מארגון חוננו המייצג את כהן מסר "משטרת ישראל עשתה מחדל עצום בזה שהיא לא נקטה בפעולות שהיתה חייבת לנקוט כדי למנוע את הרצח של שירה בנקי במצעד הגאווה. מחדל ממוקד נגד שור מועד.בגלל אותו מחדל של המשטרה עצמה נגד בנאדם מסוים, שהיה מועד לעשות מעשה כזה, היום אלפי פעילי ימין משלמים את המחיר שנה אחרי שנה. המשטרה מנסה לחפות על המחדל שלה בזה שהיא מפעילה שיטור יתר מוגזם, מופרז וחורג מכל נורמה נגד כל פעיל ימין ואיש דת שמנסה למחות נגד מצעדי הגאווה. המקרה של דוד כהן הוא דוגמה מובהקת לכך, לצערי הרב דוגמה אחת מיני רבות. הדמוקרטיה נגמרת במצעד הגאווה, כשמשטרת ישראל מנסה לחפות על חטא בפשע". נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2019 09:03 |
|
| |
הטרדה לא חוקית בחג יהודי
*בימ"ש ביטל את תנאי ההגבלה - המשטרה המשיכה להטריד המשפחה* *המשטרה הגיעה בעיצומו של ראש השנה לבית משפחה בירושלים במטרה לבדוק את התנאים המגבילים שהוטלו על הבן הקטין, זאת למרות שהתנאים המגבילים נגדו בוטלו בבימ"ש כשבועיים קודם לכן. הורי המשפחה לא היו בבית, והשוטרות תשאלו את הילדה בת ה-14 בניגוד לחוק. עו"ד פולסקי מחוננו: "הגעת המשטרה ללא הצדקה וללא סמכות מהווה הטרדה ואפילו איום".* על ר', קטין מירושלים, הוטלו תנאים מגבילים למספר ימים. לאחר זמן קצר בוטלו בידי בימ"ש המחוזי בירושלים כל התנאים הללו, אולם למרות זאת המשיכו שוטרים להגיע ולפקוד את בית המשפחה, על מנת לפקח על עמידתו בתנאים – שבוטלו. עו"ד משה פולסקי מארגון חוננו דיווח על כך למשטרה, ואכן הביקורים פסקו. אולם להפתעת המשפחה, שבו השוטרים שוב לביקורת בעיצומו של ראש השנה, ואף תישאלו את אחיותיו הקטנות של הקטין. סה"כ ביקרו השוטרים בבית המשפחה עוד כ-7 פעמים לאחר ביטול התנאים. במכתב ששלח עו"ד פולסקי לתביעות ש"י נכתב כי "שוב 'זכתה' המשפחה ל'מתנת חג' נוספת בדמות שלושה ביקורים נוספים של שוטרים, כאשר שניים היו בעיצומו של ראש השנה". בערב החג 'זכתה' המשפחה לביקור ראשון, בליל החג לביקור שני ובבוקר החג לביקור השלישי והטראומטי מבניהם. במכתב תואר כי בבוקר החג הגיעו שתי שוטרות כאשר הורי המשפחה שהו בבית הכנסת בתפילת החג. "השוטרות שהיו במדים החליטו לתחקר את הילדה בת ה- 14 בעניין התנאים המגבילים שהוטלו על מרשי, תוקפם, מועד ביטולם וכו'. התנהלות השוטרים איננה חוקית ואף מהווה מטרד". עו"ד פולסקי ציין כי "עצם ההגעה של שוטרים לביתם של משפחה, ללא כל הצדקה וללא כל סמכות מהווה הטרדה ואפילו איום. אני לא מכיר אזרח שיאות לסבול "ביקורים" מעין אלו, ובפרט כאשר מדובר במשפחה דתית המתגוררת בשכונה דתית, כאשר הגעת השוטרים לביתם בעיצומו של החג מעצימה את הפגיעה בהם". "יתרה מכך, כלל לא ברור מניין נטלו לעצמן השוטרות סמכות לתחקר ילדה כבת 14 על מועד פקיעת התנאים - ולא ברור מדוע צריכים הילדים הקטנים לסבול מתחקור של שוטרות בפתח ביתם... כל זאת מעבר לפגיעה הבלתי ראויה בקטינים בביתם מעצם נקישת שוטרים כל דלת ביתם כאשר ההורים לא מצויים בביתם". בסוף מכתבו טען פולסקי כי ההטרדות החוזרות והנשנות ואופי ההתנהלות מהווים בין היתר "עוולה בת פיצויים", וביקש כי ההטרדות יופסקו לאלתר. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2020 10:12 |
|
| |
המשטרה שלנו?
ארגון חוננו: *שוטרים הגיעו למשפחת העצור כל לילה, לעיתים אף מספר פעמים. עורך דינו "התעמרות לשם התעמרות"* *שוטרים הגיעו לבית משפחתו של קטין בן 16 מירושלים, בכדי לוודא שהוא מקיים את מעצר הבית הלילי שלו. אלא שהשוטרים הגיעו כמעט בכל לילה, בשעות מאוחרות, ולעיתים אף מספר פעמים באותו הלילה, ובכך הטרידו את כל בני המשפחה. עו"ד משה פולסקי מארגון חוננו "התנהלות שערורייתית, התעמרות לשם התעמרות. ככל הנראה הנחייה של גורמים שונים".* נגד א', קטין בן 16 מירושלים, הוצא צו מנהלי הדורש ממנו לשהות במעצר בית לילי בבית הוריו. אלא שמשום מה החליטו השוטרים לבדוק בכל ערב האם א' נמצא בביתו, דבר שלדברי עורך דינו של הקטין, משה פולסקי מארגון חוננו, לא מתבצע במעצרים פליליים דומים. במשך למעלה משלושה חודשים הגיעו שוטרים לביתו של הקטין כמעט מידי לילה, בשעות מאוחרות ולעיתים אף מספר פעמים באותו לילה. בכל פעם נאלץ הקטין לצאת את ביתו לחצר, לפתוח את שער החצר ולהזדהות בפני השוטרים. ביקורי השוטרים היו בשעות כגון:00:50, 05:00,4:30, 02:08 ועוד. א' תיאר את ביקורי השוטרים "היו מגיעים כל לילה, לפעמים כמה פעמים בלילה. תמיד בשעות מאוחרות. דופקים חזק, לא מחכים. מעירים את כל הבית, עד שאני יוצא אליהם. ככה כל לילה". לדבריו, ביקש מהשוטרים להגיע בשעות אחרות, והם השיב כי יבואו שוב באותו לילה, בשעה שביקש "אמרו לי שיש להם הוראה לבוא כל לילה". א' הוסיף ותיאר כי לעיתים ביקשו ממנו השוטרים תעודת זהות, למרות שהוא קטין ואינו מחזיק אחת כזו. הדבר היה גורר ויכוחים ומפריע לשגרת המשפחה כולה. "המשפחה שלי השתגעה. כמעט העיפו אותי מהבית. אמרו לי שהם לא יכולים ככה יותר. אנחנו משפחה גדולה, לפעמים גם הנשואים נמצאים.. סכסכו ביני לבין המשפחה שלי, לבין האחים שגרים בבית". עו"ד משה פולסקי מארגון חוננו מתח ביקורת על המשטרה "מדובר בהתנהלות שערורייתית של משטרת ישראל. לא מוכרים מקרים גם בעבריינים פליליים חמורים ביותר, שמשטרת ישראל מבקרת אותם במהלך מעצר הבית בשעות הקטנות של הלילה, פעמיים ושלוש. לא מדובר בניסיון לבדוק אם הוא שומר על תנאי המעצר שנקבעו בעניינו, אלא פשוט בהתעמרות לשם התעמרות, רדיפה והתעללות בנער קטין בן 16, ללא כל הצדקה. ככל הנראה מחמת הנחייה של גורמים שונים, כנראה של השב"כ, לשם התעללות בנער שמשתייך למגזר 'נוער הגבעות'". נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2020 15:06 |
|
| |
|
|
| נשלח ב-6/1/2020 11:43 |
|
| |
עוד טיוח של פיגוע
בשעות אחר הצהרים פרסמה המשטרה הודעה בה היא מודה כי תאונת הדרכים שהתרחשה לפני כ-10 חודשים, בה נפצעו שני יהודים, היא פיגוע על רקע לאומני. זאת לאחר שהתעקשה שוב ושוב, באותה העת, כי מדובר בתאונת דרכים רגילה. עיתונאי הקול היהודי אלחנן גרונר חושף בטוויטר את ההתכתבות המלאה עם דובר המשטרה, בה ניסה שוב ושוב הדובר להשתיק את המקרה ואף טען כי היה תקיפה הדתית בין קרבנות הפיגוע למחבלים. "מטורף!", כתב גרונר בעמוד הטוויטר שלו, "לפני 9 חודשים פרסמנו בקול היהודי טענות "חוננו" על טיוח פיגוע דריסה. החשודים שוחררו והמשטרה התעקשה שזה אירוע תנועה". "דובר המשטרה נזף בי קשות, טען שהעלנו פייק ניוז, מניפולציה, שהכתבה צריכה לרדת, ו"חבל שיש מי שמנסה לבנות סיפור לאומני". היום הותר לפרסם: זה פיגוע!" בקול היהודי אנחנו מביאים לפניכם את ההתכתבות המלאה בין כתב הקול היהודי לדובר המשטרה. דובר המשטרה: בוקר טוב. לא מושתק ולא כלום. מדובר בקטין שלקח רכב ונהג בו ללא רישיון... פגע בכמה כלי רכב ובשניים...נחקר שוחרר. מדובר בארוע תנועתי בלבד. ועם כל הכבוד לעמותה כזו או אחרת פייק ניוז והשערות הם לא חקירה. זה המקום הבולט ביותר למניפולציה ...כתבה כזו ראויה שתרד אלחנן גרונר: ולמה הרביץ להם? ובכל מקרה למה שוחרר?? דובר המשטרה: הם הלכו מכות...2 הצדדים.... שוחרר כי אין כל סיבה להחזיק אותו. שוב.... מדובר בארוע תנועתי בלבד אלחנן גרונר: שבן אדם דורס ופוצע בלי רישיון אין סיבה להחזיק אותו??? דובר המשטרה: לא במקרה הזה והוא גם קטין. ולא מהווה סיכון וגם אין חשש לשיבוש. וחבל שיש מי שמנסה לבנות סיפור לאומני איפה שהוא לא. משוחרר כיוון שהארכת מעצר נעשית בבית המשפט. הסיבות הם צורכי חקירה מסוכנות ושיבוש. גם היותו של הבחור במעמד קטין. כל הסיבות הללו ובנוסף ממצאי החקירה לא מצדיקים החזקה במעצר. *ממצאי החקירה שוללים בכל מקרה ארוע לאומני * דובר המשטרה: זה הסיפור ועם כל הכבוד למי שמנסה למקסם את הסיפור ולקחת אותו לפן הלאומני. זה לא המקרה". למרות ההתעקשות של דובר המשטרה, בארגון חוננו לא הרפו ובקול היהודי פורסמו כתבות בהן הועלו שוב ושוב הטענות כי מדובר בפיגוע לאומני. היום כאמור, במשטרה הודו כי מדובר בפיגוע על רקע לאומני. מקור: http://bit.ly/2Qrlrf1 נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
|