|
|
| נשלח ב-8/1/2020 15:19 |
|
| |
אלימים גם בכותל
יומנאי בתחנת המשטרה בכותל המערבי תקף אישה מבוגרת בתחנת המשטרה. על פי כתב האישום: השוטר אחז ביד של המתלוננת וגרר אותה כמה מטרים עד שהוציא אותה, כשהיא עדיין על הרצפה, אל מחוץ לתחנה אברהם בלוך, חדשות סרוגים 08.01.20 14:39 י"א בטבת תשפ מח"ש הגישה היום (רביעי) כתב אישום כנגד יומנאי בתחנת משטרת הכותל המערבי שתקף אישה מבוגרת בת 65 בתחנת המשטרה. על פי כתב האישום בספטמבר 2019 הגיעה המתלוננת, בת 65, אל נקודת המשטרה בכותל המערבי יחד עם אדם נוסף אשר היה לה איתו ויכוח, בכדי להגיש תלונה. כשהיו בתחנה, המתלוננת חסמה את יציאתו של האיש שרצה לצאת עם בתו הקטינה. בתגובה, דחף השוטר את המתלוננת בחזקה, והיא הוטחה על גבי הקיר ונפלה לרצפת מסדרון התחנה. לאחר שניות ספורות, כשהיא עדיין על הרצפה, השוטר אחז ביד של המתלוננת וגרר אותה כמה מטרים עד שהוציא אותה, כשהיא עדיין על הרצפה, אל מחוץ לתחנה. בשלב זה הגיע למקום שוטר נוסף והשוטר הנאשם נכנס לתחנה. לאחר דקה נוספת, יצא השוטר הנאשם אל מחוץ לתחנה, עמד מעל המתלוננת וצעק עליה: "מי את שתעשי לי ככה?", כשהוא מסמן צורה של חסימת גוף. המתלוננת, בתגובה, הגנה על ראשה מפני השוטר הנאשם. השוטר שהגיע למקום הפריד בין השוטר הנאשם למתלוננת, שנעמדה מול השוטר הנאשם, שבאותו רגע דחף אותה בשתי ידיו, והיא נהדפה על הספסל במקום. המתלוננת התחילה לקרוא לעבר השוטר הנאשם במילות גנאי: "נאצי", "היטלר", "הוא רשע", בעוד השוטר מונע מהשוטר הנאשם להתקרב לעבר המתלוננת ומבקש ממנו להיכנס לתחנה ולא לצאת ממנה. לאחר מכן, ערך השוטר הנאשם דוח פעולה על האירוע והשמיט ממנו את דחיפת המתלוננת על ידו והוסיף, בשקר, כי המתלוננת השתוללה וניסתה לשבור דברים וכן שבעטה ותקפה אותו במהלך גרירתה אל מחוץ לתחנה. מקור: https://www.srugim.co.il/407903-%D7%9E%D7%97%D7%A9-%D7%A9%D7%95%D7%98%D7%A8-%D7%AA%D7%A7%D7%A3-%D7%90%D7%99%D7%A9%D7%94-%D7%91%D7%AA-65-%D7%91%D7%AA%D7%97%D7%A0%D7%AA-%D7%94%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%9C-%D7%94%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%91 נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2020 21:00 |
|
| |
הרבה זמן לא העליתי פה פשעי משטרה
*פיצוי ענק של שמונה מאות אלף שח לאזרח שבמהלך מרדף משטרתי משטרה נגחה את רכבו ושוטרים ירו בו טייזר . עורכי הדין בן גביר ומזר: דווקא בימים שבהם עוסקים בהריגת אהוביה יש חשיבות עצומה לפסק דין זה* בית המשפט המחוזי בירושלים, נתן תוקף של פסק דין, להסכם פשרה בסך שמונה מאות אלף ש"ח שהמשטרה תשלם פיצוי לאזרח שבמהלך מרדף משטרתי נגח את רכבו וירו בו בטייזר ובסופו של יום הסתבר כטעות בזיהוי. על פי כתב התביעה, בחודש נובמבר 2017 נסע האזרח, תושב ירושלים בין 20 בכביש 443 כשהוא רוכב על אופנוע. לאח שחלף בסמוך למחסום מכבים, שמע סירנה והבחין כי מאחוריו נוסע רכב משטרתי. האזרח המשיך בנסיעה בצד הנתיב הימני במהירות של כ – 80 קמ"ש, ולפתע – ומבלי שנשמעה כל כרזה המורה לתובע לעצור – הגיחה ניידת סבאנה נוספת, עקפה במהירות וברוטליות את הניידת שנסעה אחרי התובע ורכב נוסף שנסע אף הוא מאחורי התובע, וכאשר הגיעה בסמוך לתובע סטתה לנתיבו - וניגחה אותו בכוונה לשול הכביש. מיד ובסמוך למרדף הנסתר (שאף לא היה לו כל הצדקה) ולניגוח התובע מהקטנוע, ובעודו שרוע על הכביש כתוצאה מפגיעת הניידת, דלקו לעברו 6-7 שוטרים, ירו לעברו באקדח טייזר, החלו לחבוט בו באלות ואזקו אותו. מיד לאחר בדיקת פרטיו, התגלה ע"י שוטרי הנתבעת כי התובע הוא אינו האדם שאותו הם מחפשים וכי למעשה המדובר במקרה של טעות בזיהוי. למקום האירוע הגיע אמבולנס אשר פינה את התובע לבית החולים במצב בינוני שם נזקק לטיפולים רפואיים וניתוחים. מחש העבירה את התיק לדין משמעתי שעדין נדון, אולם עורכי הדין בן גביר ומזר הגישו תביעה אזרחית. במהלך הסכם פשרה, הסכימה המדינה לשלם סך של שמונה מאות אלף שח כולל שכר טרחת עורכי הדין, והיום ניתן תוקף להסדר. עו"ד בן גביר: דווקא בימים בהם אנו עוסקים בהריגתו של אהוביה סנדק יש חשיבות עצומה לפסק דין זה ולהסכמת המשטרה לשלם את הפיצוי הנכבד. לשוטרים אסור לערוך מרדף לא חוקי, ואסור להם לנגח קטנוע ולהוריד אותו מכביש קל וחומר כאשר המדובר בטעות בזיהוי. כמו כן בענייננו המדובר בשוטרים אשר תקפו ואף ירו בטייזר והיכו את האזרח באלות, וטוב עשו שוטרים מתוכם שהחליטו להעיד נגד חבריהם. יחד עם זאת אני זועם על המחלקה לחקירת שוטרים שהעבירה התיק לדין משמעתי. אנו נגיש בגץ נגד ההחלטה כי דם אזרחים אינו הפקר" עו"ד יוספי מזר הוסיף כי :" טוב עשתה המדינה, שחסכה מבוכה גדולה בניהול המשפט. ראוי שבמקרים אלה, השוטרים לא יהיו עם יד קלה על ההדק. נוכח היקף האלימות המשטרתית נדמה שהדין המשמעתי אינו הולם ואינו מביא למיגור התופעה, ולכן ראוי שאותם שוטרים ישלמו מכיסם הפרטי" נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2020 10:57 |
|
| |
רשעים ארורים
ארגון חוננו: *ימ"ר ת"א לארוסתו של אהוביה ז"ל "הוא היה קמצן, רע לב וערס"* *ארוסתו של אהוביה סנדק ז"ל הגיעה למשטרה בסיום השבעה לקחת את התפילין של אהוביה ומצאה עצמה 3 שעות בחקירה במהלך החקירה כינו אותה "שקרנית, פושעת, חוצפנית", זילזלו וקיללו את אהוביה ז"ל ושאלו אותה שאלות רגישות על הקשר עם אהוביה.* שלהבת גולדשטיין, ארוסתו של אהוביה סנדק ז"ל שנהרג בידי שוטרים בבנימין, הגיעה בסיום השבעה לימ"ר ת"א לקחת את התפילין של אהוביה ז"ל לבקשת המשפחה. השוטרים ללא הודעה מראש הכניסו אותה לחקירה שערכה 3 שעות, חייבו אותה לכבות את מכשיר הפלאפון והטיחו בה מילים קשות. "רציתי לקחת התפילין של אהוביה, ראש המועצה של גוש עציון שלמה נאמן, תיאם לנו הגעה לתחנת ימ"ר ת"א להגיע ולקחת התפילין, שלחו לי מספר של מפקד בימ"ר ת"א - צחי. תיאמתי איתו והגעתי לתחנה." תיארה שלהבת את שעברה. "שהגעתי לתחנה, פתאום אומרים לי "אנחנו צריכים ממך עדות קטנה ואחרי זה ניתן לך את התפילין" לא הבנתי מה קורה, ביקשו ממני את הטלפון הנייד שלי, לא הסכמתי לתת, הם הכריחו אותו לכבות אותו. ואז חקרו אותי במשך 3 שעות." שלהבת המשיכה ותיארה "במהלך כל החקירה צועקים עלי, ושואלים שאלות אישיות - ממתי אתם מכירים? כמה הייתם נפגשים? מה היתה מהות הקשר ועוד. אמרתי להם, סליחה מה זה קשור, מה זה עניינכם. הם התחילו לתקוף אותי "את מתנהגת כמו פושעת, חוצפנית" החוקר אסי אמר לי את שקרנית, והיו עוד הרבה אמירות קשות, ואז גם אמרו לי על אהוביה דברים שהוא רע לב, קמצן, ערס ועוד דברים, ממש זילזלו בי ובו. בסוף הוציאו אותי החוצה ולא הסכימו לתת התפילין, רק לאחר זמן, הסכימו לתת לי. חוויה ממש קשה ולא נעימה." עו"ד עדי קידר מארגון חוננו מסר "בימים האחרונים ישנה עליית מדרגה מציקה מאוד בחקירת המשטרה. אם עד כה המשטרה עסקה בטיוח ובאהדה ברורה לטובת השוטרים הפוגעים, כעת המשטרה מתחילה להכפיש את אהוביה ז"ל, ואת כל הסובבים אותו לרבות ארוסתו, משפחתו וחבריו. בדרך הזו מנסים השוטרים והחוקרים להתעלל ולהתעמר, מדובר בתופעה מסוכנת שמלמדת עוד על עוד נדבך בחקירה הלא אוביקטית הזאת שצריכה להיפסק." נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2020 10:55 |
|
| |
סתם!
ט"ז בטבת תשפ"א 31 בדצמבר 2020 שלום רב, הודעה מטעם המחלקה לחקירות שוטרים: המחלקה לחקירות שוטרים בפרקליטות המדינה הגישה היום לבית משפט השלום בירושלים כתב אישום נגד מפקד תחנת "לב הבירה", נצ"מ שמעון מרציאנו, המייחס לו שתי עבירות של תקיפה סתם. על פי עובדות כתב האישום, שהוגש באמצעות עו"ד עדי וולנרמן, ביום 04.10.20 בשעות הערב, פיקד הנאשם על כוח משטרתי, אשר אבטח הפגנה רבת משתתפים של מפגינים מהמגזר החרדי שנערכה בשכונות חרדיות בירושלים, וכן פעל למניעת הפרות סדר. בשלב מסוים, ההפגנה הפכה אלימה וכללה הפרות סדר, לרבות הבערת פחי אשפה, יידוי אבנים לעבר השוטרים והשמעת קריאות גנאי וגידופים כלפיהם. במהלך ההפגנה, סמוך לחצות, החל הנאשם לרוץ לעבר קבוצת מפגינים, אשר עמדה סמוך אליו, ברחוב שבטי ישראל, ואשר על פי החשד השליכו אבנים לעבר הכוח המשטרתי. קטין בן 12, אשר עמד יחד עם יתר המפגינים במקום, החל לברוח מהנאשם, כמו רוב יתר המפגינים. מכתב האישום עולה, כי הנאשם תפס את הקטין, דחף אותו בחוזקה לעבר קיר אבן שמצוי במקום וכתוצאה מכך נפל הקטין ארצה. בעוד הקטין ישוב על הקרקע ושב וצועק "לא עשיתי כלום", מבלי להתנגד או לעשות כל פעולה אחרת, סטר לו הנאשם בפניו, ללא כל סיבה או הצדק. סמוך לאחר מכן, הבחין הנאשם במפגין אשר אחז בידו טלפון נייד ותיעד בצילום את הובלתו של הקטין על ידי שוטר אחר. הנאשם אחז בעורפו של המפגין, הדף אותו בחוזקה והפילו ארצה, לעבר שיחים המצויים במקום. התיק נחקר בשלוחת מח"ש ירושלים. מצ"ב כתב האישום בברכה, ויטה זק, עו"ד אגף דוברות הסברה ותקשורת | משרד המשפטים נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2020 10:57 |
|
| |
הכל מותר
· סיפור מהלילה על התנכלות המשטרה. עצרו בהפגנה זוג הורים ותינוקת בת 7 חודשים. האבא נעצר באלימות קשה. האמא והתינוקת נזרקו באמצע הלילה מתחנת בנימין שנמצאת באמצע איזור תעשייה שכמובן שומם בלילה. אין דרך לחזור הביתה. קור כלבים. פשוט התעללות. ואחרי זה ידברו איתנו על זה שהנוער משתולל. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2020 11:09 |
|
| |
צבי סוכות:
אתמול בהפגנה בצומת שילת: בחורה נעצרת באלימות אך ורק בגלל שקראה לשוטר "פיצי". אפס סובלנות, וזה מפחיד. מאוד!! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2021 12:51 |
|
| |
רשעים ארורים
ארגון חוננו: *נקמת משטרת מודיעין: נערה שהגישה תלונה למח"ש כנגד שוטר זומנה לחקירה נוספת בה החוקרת צעקה עליה והקניטה אותה* *עו"ד קידר "אירוע שמתחיל בתקיפה ברוטאלית של המפגינה ע"י שוטר ומסתיים בנקמה של המשטרה"* *אמה של הנערה "עברנו סיוט. הבת של בכתה שם בחקירה. החוקרת הקניטה אותנו כציבור וצעקה על הבת שלי - הכל נקמה שהלכנו להתלונן במח"ש"* נקמת משטרת מודיעין: נערה כבת 17 שהגישה תלונה למח"ש כנגד שוטר שהכה אותה באלימות, לאחר שכינתה אותו "פיצי" זומנה לחקירה נוספת שערכה 3 שעות. במהלך החקירה החוקרת צעקה והשפילה את הנערה, עד שמספר פעמים במהלך החקירה הנערה בכתה. מדובר בנערה שתיעוד מעצרה הופץ ברשת, לאחר שנעצרה באלימות במהלך הפגנת מחאה בצומת שילת, על הרג הנער אהוביה סנדק ז"ל, לאחר שכינתה שוטר "פיצי". מספר ימים לאחר מעצרה הגישה הנערה תלונה במחלקה לחקירות שוטרים כנגד השוטר. לפני מספר ימים זומנה הנערה לחקירה נוספת. אתמול, הגיעה הנערה עם אמא לתחנת המשטרה שם נחקרה כאמור במשך 3 שעות, תוך שהחוקרת צועקת עליה ומטיחה בה דברים בגנות הנוער שיוצא להפגנות וכנגד הציבור הדתי. בין השאר נחקרה הנערה בחשד להעלבת שוטר בכך שצעקה במהלך ההפגנה "משטרה של רוצחים". אמא של הנערה, זימרה, סיפרה "חזרנו מ-3 שעות של סיוט, חקירה ארוכה, צילמו את הבת שלי, לקחו לה טביעות אצבעות, הם ניסו להדביק לה כל מיני האשמות נוספות, הם אמרו לה שהיא צעקה משטרה של רוצחים וזה הפרעה לשוטר. הבת שלי בכתה בחקירה, החוקרת צעקה עליה וניסתה לחנך אותנו, ולא נתנה לבת שלי להגיד לה כלום. החוקרת צועקת על הבת שלי שהיא לא בסדר ואתם הנוער לא בסדר והקניטה אותנו כציבור. כל הכעס של המשטרה זה נקמה על זה שהיא הלכה למח"ש. הבת שלי הותקפה ע"י שוטר, הלכה להתלונן במח"ש, ועכשיו המשטרה נוקמת בה כי המעצר האלים של השוטר נתפס במצלמה ופורסם." סיפרה. "כל החקירה שאלות הזויות, האם היא היתה בעוד הפגנות נוספות? מה היא לבשה? עם מי היא היא באה להפגנה ? ועוד, הכל הכל נקמה על זה שהעזנו ללכת למח"ש." הוסיפה האם. עו"ד עדי קידר מארגון חוננו שמסייע לנערה תקף את התנהלות המשטרה "מדובר בעוד פעולת נקם של משטרת ישראל, אירוע שהחל בתקיפה ברוטלית ואלימה של מפגינה ע"י שוטר, מסתיים בנקמה של תחנת משטרה שמזמינה אותו לחקירה נוספת, חקירה של שלוש שעות קשות שבהם מוטחים בה צעקות וקללות, זו ההתנהלות של משטרת ישראל ויש לגנות את הדבר הזה." נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2021 08:55 |
|
| |
נורא
/// הלו משטרה??? /// בימים האחרונים מתמודדת אורלי בת דודתי עם כאב עצום, דקל בעלה מונשם מורדם, מחובר למכשיר אקמו בבית הרפואה פוריה בטבריה. היא ברחובות בבידוד בבית, חוסר אונים, כאב עד השמים.. אתמול היא מספרת לי את הסיפור ההזוי שלפניכם: השבוע מצלצלת אליה המשטרה, שוטרת על הקו .. שלום, היא אומרת, אנחנו מחפשים את דקל, אנחנו מעודכנים שהוא בבידוד, אנחנו למטה, מעונינים לראות שהוא בבית ולא מסתובב, שיציץ בבקשה מהמרפסת.. אורלי עונה, בעלי מאושפז כבר כמה ימים והוא מונשם מורדם. את יכולה לעלות ולבדוק, אין לי למה לצאת למרפסת. אוקיי, עונה השוטרת, תציגי בפניי אישור רפואי שהוא מאושפז. אין לי אישור, אורלי מסבירה, תבדקו אתם המשטרה שהוא היה מאושפז בקפלן. אין מצב עונה השוטרת, חייב להיות אישור. אורלי עונה, אני בבידוד, לבד עם הילדים, אין לי שום אישור. הוא בכלל מונשם מורדם בפוריה לא ראיתי אותו שבוע וחצי, תסעי לפוריה או תשלחו ניידת לפוריה ותבדקו, רק בואי נסיים את השיחה ההזויה הזו. והשוטרת לא מרפה, היא לא מאמינה, היא רוצה אישור! אורלי מנתקת, והשוטרת מצלצלת שוב ושוב.. אורלי עונה ואומרת לשוטרת שהיא ממש מטרידה אותה? ואיך שהוא השוטרת מרפה... אני לא רוצה להכליל.. המשטרה והשוטרים חשובים לנו מאוד, הם עושים מלאכת קודש למעננו. אבל אם הם מחפשים משוב מה לא לעשות, ומתי להפעיל שיקול דעת אחר, אנושיות, היגיון, ולא ראש בקיר, זה סיפור קלאסי! והעיקר אל תפסיקו להתפלל לרפואת חיים דקל בן ורד. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2022 11:43 |
|
| |
סיפור אמיתי לגמרי. יעקב עובדיה, תושב יבנה בן 60, נעדר מזה כחודש, משטרת ישראל ערכה אחריו חיפושים נרחבים בכל הארץ. לאחר חודש המשטרה פרסמה, "עובדיה אותר בביתו ללא רוח חיים". משטרה של סנדלרים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2022 18:56 |
|
| |
בפנים, לוויה של קצין צה"ל שנפל בתקרית קשה - מאות מגיעים לקרית מלאכי לחלוק לו כבוד אחרון. בחוץ, משטרת ישראל מחלקת דו"חות לרכבים. באתר ישראל היום נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|