בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

ניתוח אלבום - מי לה' אלי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/9/2017 12:31 לינק ישיר 

מיאמית1992 כתב:
מזל שאת יודעת משיח מיד, אבל באמת עד 1988 מיאמי היו בשיא ולאחר מכן היו לא משהו... (ו..כן משיח מיד, רווח - משיח - יבוא הם כלום לעומת מה שהיה שם!) אבל כמו שאמר מי שאמר 'על טעם ועל ריח אין על מה להתווכח'

נשלח מהאנדרואיד שלי

מיאמית1992-1995

אמממ... כרגע הרתחת אותי! שימי לב מה כתבת: "ולאחר מכן היו לא משהו",המשפט הזה טעון בדיקה רצינית ביותר...
את רצינית שלדעתך מאז שתמה וחלפה תקופת עודד קריטי (לא משנה שאני יותר בקטע של איצי ספינר..)
מיאמי "איבדו את זה"??? ברצינות??? זהו? שם מבחינתך נגמר מיאמי?
אני באופן אישי, חושבת שמיאמי בתקופת רווח לא היו פחות טובים בשום דבר ממיאמי בתקופת אחד אחד!
וכן-התקופה הכי הכי יפה לדעתי היא רווח-משיח-יבא!!!
ואני לא עומדת לתת למישהו  לומר ש"הם כלום" לעומת האקספיריאנסים!

גם אם למישהו הזה קוראים "מיאמית" ואני לא יכולה לתקשר איתה כרגע נורמאלי...(אה,מיאמית??? חיחיחי)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/9/2017 13:06 לינק ישיר 

ואני חושבת שברווח-משיח-יבוא מיאמי היו רדודים מכל הבחינות!!! ובתקופת מין השמיים ואחד אחד מיאמי עלו על הגל הגבוה ביותר!!! כך שלומר שבתקופות שלך מיאמי היו יותר טובים זה דבר לא נכון בגרוש!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

מיאמית1992-1995

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/9/2017 13:25 לינק ישיר 

מיאמית,ניראה לי שקצת חרגנו מנושא האשכול אבל לא נורא 

תקשיבי מיאמית,בתקופת רווח-משיח-יבא היו למיאמי סולנים מעולים,מקהלה מצוינת (בעיקר ברווח),
ולחנים מדהימיםםם,אז נכון שבתקופת מין השמים-אחד אחד ולפני כן היו למיאמי לחנים מושלמים,
אבל זה לא אומר שום דבר על רדידותה\עומקה של המקהלה בתקופה מאוחרת יותר!
וניראה לי שכדי להמשיך את הדיון על התקופה הכי יפה של מיאמי,נהיה צריכות למצוא אשכול שעוסק בזה...
ואני יודעת שיש אחד כזה אבל אני לא זוכרת את שמו...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/9/2017 13:28 לינק ישיר 

אתן יכולות להמשיך פה כי זה בהחלט מעניין,
כל עוד אתן מנמקות את הדיעות שלכן...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/9/2017 13:54 לינק ישיר 

ומה דעתך סנחריב? נשמח לשמוע! (באמת נשמח...!)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/9/2017 14:13 לינק ישיר 

משיחמיד כתב:
ומה דעתך סנחריב? נשמח לשמוע! (באמת נשמח...!)

תלוי למה מתייחסים: לאיכות הסולנים או לאיכות השירים?

אם לאיכות הסולנים:

א. אני לא חושב שיש לי מספיק ידע ויכולת מוזיקלית להשוות בין היכולות הקוליות שלהם.

ב. אני לא חושב שאני מכיר את הסולנים השונים מספיק טוב.

ג. ג'ונתן פאלי - זה הסולן שירחמיאל אמר עליו בכמה ראיונות שהוא היה הסולן המוכשר ביותר בכל התקופות של מיאמי.
אני מניח שירחמיאל צודק, גם כי יש לו המון ניסיון מוזיקלי וגם כי הוא הכיר הכי מקרוב את הסולנים ואת היכולות שלהם.
עכשיו שכל אחד ישאל את עצמו בכנות האם הוא היה מזהה לבד שג'ונתן פאלי כזה מוכשר לעומת האחרים?!
אני מספיק כנה עם עצמי לומר שלא הייתי מזהה.

ד. אם אני חייב לבחור סולן - זה כמובן עודד קאריטי.

ה. אבל הבחירה בעודד מושפעת מהרבה דברים - הוא שר כמה שירים שאני ממש אוהב. יכול להיות שזה עניין של מזל, שהוא היה בתקופה שהיו השירים האלו. ואולי אם היו נותנים לו שירים בינוניים אז בכלל לא הייתי שם לב אליו.

ו. גם בהופעות (ואני לא מחובבי ההופעות של מיאמי, בלשון המעטה) עודד מופיע הכי טוב. אני לא מדבר על הריקודים (כי אף אחד לא יראה טוב עם הכוריאוגרפיות המגוחכות של ירחמיאל), אלא על שפת הגוף.
ברור לי שמדובר בילדים, ושזו לא שפת הגוף האמיתית שלהם, אלא שירחמיאל עבד איתם על זה הרבה.
אבל אצל רובם זה נראה מאוד מלאכותי ורובוטי כשהם מנסים להשתמש בהבעות הפנים ובתנועות הידיים כדי לרגש, ואצל עודד זה מצליח.

לסיכום הסולנים: אני לא באמת מסוגל לבחור סולן על פי היכולות שלו, אבל אם הייתי צריך לבחור - אז עודד

אם מדובר על איכות השירים:

א. היום, בעידן שבו שומעים מוזיקה דרך הפון ולא דרך דיסקים/תקליטים/קלטות, אין ממש משמעות בעיני ל"איזה אלבום טוב" או ל "באיזה תקופה היו האלבומים הטובים", כי ממילא אני לא שומע אלבומים, אלא שומע אוסף שירים שאני בחרתי מאלבומים שונים.

ב. בכל אלבום יש שירים טובים ושירים בינוניים ושירים גרועים, כולל באלבומים של העשור האחרון, כך שאם אני מלקט מכל האלבומים רק את השירים הטובים, שאני אוהב, אז מה אכפת לי מאיזה תקופה הם...

ג. אם בכל זאת אני חייב לבחור תקופה - אז נראה לי שב 20 השנה הראשונות היו הרבה יותר שירים שאני אוהב מאשר ב 20 השנה האחרונות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/9/2017 16:47 לינק ישיר 

סנחריב, כל מילה בסלע!!
אך מהצד שלי אני אומר לך משיחמיד היקרה את הסיבה שלי:
רדידות- בתקופה שלך יש הרבה יותר שירים עם סגנון של עכשיו (מה שאני לא אוהבת כלכך...אני קוראת לזה סגנון עם קשב וריכוז...) אז לכן הילדים שם היו הרבה יותר רדודים וגם השירים היו יותר רדודים.
לעומת אלףואחד הבדלות בתקופת 1980 ומעלה רוב השירים היו עם פולל מסר ותוכן!!
הילדים- רוב הילדים של פעם היו הרבה יותר חזקים משל עכשיו!! (שאת יכולה לראות בברור בהופעות של תקופתך ומעלה, שיש שם כמה ילדים עם כיפות זמניות בלבד...)
סולנים- אם כל הכבוד הסולנים שברווח-משיח-יבוא לא מתקרבים לרמה הגבוהה של הסולנים בשבת ירושלים, בסייעתא דישמיא, כלל ישראל, תורה today, מין השמים ואחד אחד!!!!
וגם האיכות שם היתה הרבה יותר טובה (מבחינת שירה...בכולפן הטכנולוגיה אז היתה...)
אז אני יכולה לסכם שב20 שנה הראשונות מיאמי היו בהרבה יותר טובים מאחרי ה20 האלו!!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

מיאמית1992-1995

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/9/2017 17:00 לינק ישיר 

חייבת להגיב במשפט אחד-
המוסיקה כיום שונה מהמוסיקה של פעם,
ממש לא רק אצל מיאמי.
אצל אחרים השוני קיצוני הרבה יותר.
המוסיקה של פעם היתה טובה יותר מכל הבחינות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/9/2017 02:36 לינק ישיר 

מיאמית1992 כתב:
סנחריב, כל מילה בסלע!!
רדידות- בתקופה שלך יש הרבה יותר שירים עם סגנון של עכשיו ומי אמר שזה פחות טוב או יפה? יש המון שירים מתקופת רווח משיח יבא שאני אוהבת הרבה יותר מכל מני שירים בתקופות קודמות,או כפי שהטיב להגדיר זאת סנחריב-בכל תקופה יש שירים מכל סוג...!(מה שאני לא אוהבת כלכך...אני קוראת לזה סגנון עם קשב וריכוז...) אז לכן הילדים שם היו הרבה יותר רדודים וגם השירים היו יותר רדודים. מה? לא הבנתי! מה הקשר בין עומק השירים לבין רדידותם של הפרחים??? ואיך,למען שמו,זה משפיע בהעדפת תקופה זו או אחרת על פני חברתה???
לעומת אלףואחד הבדלות בתקופת 1980 ומעלה רוב השירים היו עם פולל מסר ותוכן!!ומה ניראה לך? שבעשוריים האחרונים השירים בלי תוכן???
הילדים- רוב הילדים של פעם היו הרבה יותר חזקים משל עכשיו!! (שאת יכולה לראות בברור בהופעות של תקופתך ומעלה, שיש שם כמה ילדים עם כיפות זמניות בלבד...) וואי! רבש''ע! את מוכנה להסביר לי מה הקשר לנושא? וסתם בעניין-העולם המערבי התפתח מאד בעשורים האחרונים,כך שמטבע הדברים נכנסו למקהלה ילדים פחות חזקים...(אמממ... ובואי לא נשלה את עצמנו-לצערנו,גם לפני 30 שנה היו פרחים רבים שחרדיותם הייתה תלויה בערך כמו הכיפה הרופפת שעל ראשם... מה לעשות??.)
סולנים- אם כל הכבוד הסולנים שברווח-משיח-יבוא לא מתקרבים לרמה הגבוהה של הסולנים בשבת ירושלים, בסייעתא דישמיא, כלל ישראל, תורה today, מין השמים ואחד אחד!!!! אאהם אהום!!! (חחחח) סלחי לי אבל בכל תקופה היו סולנים מעולים,טובים,בינונים ו-כן...לפעמים גם גרועים... כך שזה שעודד קריטי שאת כ''כ שרופה עליו נפל בדיוק בתקופה מסוימת,לא מראה משום כיוון ש-זהו! אין עוד תקופות עם סולנים טובים! ובנימה אישית:אני חושבת שבתקופת רווח-משיח-יבא היו סולנים שגם עלו על חלק מסולני תקופת מין השמים-אחד אחד...(ןלפני שאת נושכת אותי שימי לב לצמד המילים "אני חושבת" שבתירגום לעברית פשוטה משמעותן היא שאני יותר מתחברת לקול הספציפי של הסולן המסוים... הבנתוש?)
וגם האיכות שם היתה הרבה יותר טובה (מבחינת שירה...בכולפן הטכנולוגיה אז היתה...) טוב, בקשר לנקודה הזו אני אאלץ להסכים איתך....אניה דומה איכות ההרכב של שבת ירושלים לזו של הרכב יבא,הן גם לא ניתנות להשוואה כי כל אחת שונה לגמרי מחברתה,אבל אין ספק שמקהלות העבר אומנו לרמת ביצועים גבוהה יותר...! את השערותי למניעים של התופעה העלתי על הכתב באשכול אחר.... נידמה לי "ירידת הדורות"....
אז אני יכולה לסכם שב20 שנה הראשונות מיאמי היו בהרבה יותר טובים מאחרי ה20 האלו!!!
ואני אנסה להפריד בין מה שאני אוהבת (רווח-משיח-יבא) לבין מה שהיה יותר טוב בפועל (אממממ...???????) ואומר,שכל תקופה הייתה טובה בתחום אחר!
ושכל עוד רשימת ההשמעה שלי מופעלת על סדר אקראי-אז הכל בסיידר...

נשלח מהאנדרואיד שלי

מיאמית1992-1995

תוקן על ידי משיחמיד ב- 24/09/2017 02:37:07

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/9/2017 12:25 לינק ישיר 

מיאמית1992 כתב:
סנחריב, כל מילה בסלע!!
רדידות- בתקופה שלך יש הרבה יותר שירים עם סגנון של עכשיו (מה שאני לא אוהבת כלכך...אני קוראת לזה סגנון עם קשב וריכוז...) אז לכן הילדים שם היו הרבה יותר רדודים וגם השירים היו יותר רדודים.
הילדים- רוב הילדים של פעם היו הרבה יותר חזקים משל עכשיו!! (שאת יכולה לראות בברור בהופעות של תקופתך ומעלה, שיש שם כמה ילדים עם כיפות זמניות בלבד...)

כשאת אומרת כיפות זמניות את מתכוונת לילדים חילונים (כלומר שלא הולכים עם כיפה ביומיום ושמים אותה רק ליד ירחמיאל) או לילדים דתיים אבל שנראה שכשהם יתבגרו הם יורידו את הכיפה?

סולנים- אם כל הכבוד הסולנים שברווח-משיח-יבוא לא מתקרבים לרמה הגבוהה של הסולנים בשבת ירושלים, בסייעתא דישמיא, כלל ישראל, תורה today, מין השמים ואחד אחד!!!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

מיאמית1992-1995

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/9/2017 12:39 לינק ישיר 

משיחמיד כתב:
סנחריב, כל מילה בסלע!!
רדידות- בתקופה שלך יש הרבה יותר שירים עם סגנון של עכשיו ומי אמר שזה פחות טוב או יפה? יש המון שירים מתקופת רווח משיח יבא שאני אוהבת הרבה יותר מכל מני שירים בתקופות קודמות,או כפי שהטיב להגדיר זאת סנחריב-בכל תקופה יש שירים מכל סוג...!(מה שאני לא אוהבת כלכך...אני קוראת לזה סגנון עם קשב וריכוז...) אז לכן הילדים שם היו הרבה יותר רדודים וגם השירים היו יותר רדודים. מה? לא הבנתי! מה הקשר בין עומק השירים לבין רדידותם של הפרחים??? ואיך,למען שמו,זה משפיע בהעדפת תקופה זו או אחרת על פני חברתה???
לעומת אלףואחד הבדלות בתקופת 1980 ומעלה רוב השירים היו עם פולל מסר ותוכן!!ומה ניראה לך? שבעשוריים האחרונים השירים בלי תוכן???
הילדים- רוב הילדים של פעם היו הרבה יותר חזקים משל עכשיו!! (שאת יכולה לראות בברור בהופעות של תקופתך ומעלה, שיש שם כמה ילדים עם כיפות זמניות בלבד...) וואי! רבש''ע! את מוכנה להסביר לי מה הקשר לנושא? וסתם בעניין-העולם המערבי התפתח מאד בעשורים האחרונים,כך שמטבע הדברים נכנסו למקהלה ילדים פחות חזקים...(אמממ... ובואי לא נשלה את עצמנו-לצערנו,גם לפני 30 שנה היו פרחים רבים שחרדיותם הייתה תלויה בערך כמו הכיפה הרופפת שעל ראשם... מה לעשות??.)
סולנים- אם כל הכבוד הסולנים שברווח-משיח-יבוא לא מתקרבים לרמה הגבוהה של הסולנים בשבת ירושלים, בסייעתא דישמיא, כלל ישראל, תורה today, מין השמים ואחד אחד!!!! אאהם אהום!!! (חחחח) סלחי לי אבל בכל תקופה היו סולנים מעולים,טובים,בינונים ו-כן...לפעמים גם גרועים... כך שזה שעודד קריטי שאת כ''כ שרופה עליו נפל בדיוק בתקופה מסוימת,לא מראה משום כיוון ש-זהו! אין עוד תקופות עם סולנים טובים! ובנימה אישית:אני חושבת שבתקופת רווח-משיח-יבא היו סולנים שגם עלו על חלק מסולני תקופת מין השמים-אחד אחד...(ןלפני שאת נושכת אותי שימי לב לצמד המילים "אני חושבת" שבתירגום לעברית פשוטה משמעותן היא שאני יותר מתחברת לקול הספציפי של הסולן המסוים... הבנתוש?)
וגם האיכות שם היתה הרבה יותר טובה (מבחינת שירה...בכולפן הטכנולוגיה אז היתה...) טוב, בקשר לנקודה הזו אני אאלץ להסכים איתך....אניה דומה איכות ההרכב של שבת ירושלים לזו של הרכב יבא,הן גם לא ניתנות להשוואה כי כל אחת שונה לגמרי מחברתה,אבל אין ספק שמקהלות העבר אומנו לרמת ביצועים גבוהה יותר...! את השערותי למניעים של התופעה העלתי על הכתב באשכול אחר.... נידמה לי "ירידת הדורות"....

אני חושב שהטכנולוגיה שהשתפרה מאפשרת לירחמיאל להתפשר על סולנים פחות מוכשרים.
למה הכוונה:

א. אני מניח שכמות הכשרונות בעולם (או בניו יורק) לא השתנתה ולא משתנית במהלך השנים. כלומר - נניח שלפני 30 שנה מכל 20 ילדים שבאים לאודישן, ירחמיאל מקבל 1 למקהלה, ונניח שמכל 200 ילדים שבאים לאודישן, ירחמיאל מוצא אחד ממש מוכשר שיכול להיות סולן בולט.
היחס הזה לא אמור להשתנות, ואמור להישאר כך גם לפני 20 שנה וגם לפני 10 שנים וגם כיום וגם בעוד 10 שנים.

ב. הטכנולוגיה השתפרה מהותית בתחום הזה. בשנים האחרונות מקליטים עם auto tune ולכן גם סולן בינוני שמזייף לפעמים - ישמע באלבום הרבה יותר טוב.

ג. לכן לדעתי ירחמיאל פשוט מתפשר ועושה פחות אודישנים. כלומר - הוא לא עושה נניח 200 אודישנים כדי למצוא את העודד קאריטי הבא. למה? גם כי הוא התבגר וכנראה כבר אין לו סבלנות/כוח להשקיע בכל כך הרבה אודישנים, וגם כי מיאמי פחות רווחית עבורו כיום (אנחנו כבר לא בתקופת האקספריאנס שמילאה את הקולוסיאום) וגם כי יש לו טכנולוגיה שמחפה על ההתפשרות.

ד. כמובן שבהופעה אין auto tune ולכן הם נשמעים הרבה יותר גרוע מאשר באלבום.

ה. זה לא היה קיים פעם, כך שפעם אם עודד קאריטי היה נשמע טוב באלבום - הוא היה נשמע טוב גם בהופעה.

ואני אנסה להפריד בין מה שאני אוהבת (רווח-משיח-יבא) לבין מה שהיה יותר טוב בפועל (אממממ...???????) ואומר,שכל תקופה הייתה טובה בתחום אחר!

נשלח מהאנדרואיד שלי

מיאמית1992-1995

תוקן על ידי סנחריב ב- 24/09/2017 12:39:59

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/9/2017 12:52 לינק ישיר 

סנחריב כתב:
סנחריב, כל מילה בסלע!!

כשאת אומרת כיפות זמניות את מתכוונת לילדים חילונים (כלומר שלא הולכים עם כיפה ביומיום ושמים אותה רק ליד ירחמיאל) או לילדים דתיים אבל שנראה שכשהם יתבגרו הם יורידו את הכיפה? אני מדברת על ילדים מסורתיים וחילונים ששמים את הכיפה רק ליד ירחמיאל. (ואני לא חושבת שאפשר לראות על הילדים אם הם יורידו את הכיפה בעתיד,..זה פשוט סוגי משפחות..)

נשלח מהאנדרואיד שלי

מיאמית1992-1995

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/9/2017 13:32 לינק ישיר 

סנחריב כתב:
סנחריב, כל מילה בסלע!!
רדידות- בתקופה שלך יש הרבה יותר שירים עם סגנון של עכשיו ומי אמר שזה פחות טוב או יפה? פחות טוב וגם פחות סיגנון מיאמי. יש המון שירים מתקופת רווח משיח יבא שאני אוהבת הרבה יותר מכל מני שירים בתקופות קודמות,או כפי שהטיב להגדיר זאת סנחריב-בכל תקופה יש שירים מכל סוג...!נכון, ולכן אני אומרת שוב שזה עיניין של טעם.(מה שאני לא אוהבת כלכך...אני קוראת לזה סגנון עם קשב וריכוז...) אז לכן הילדים שם היו הרבה יותר רדודים וגם השירים היו יותר רדודים. מה? לא הבנתי! מה הקשר בין עומק השירים לבין רדידותם של הפרחים??? ואיך,למען שמו,זה משפיע בהעדפת תקופה זו או אחרת על פני חברתה???התקופות ובני האדם תמיד היו קשורים זה בזה. אני מעדיפה את התקופת העשוריים הקודמים מאשר העשוריים האחרונים, וכמובן התקופה משפיעה המון.
לעומת אלףואחד הבדלות בתקופת 1980 ומעלה רוב השירים היו עם פולל מסר ותוכן!!ומה ניראה לך? שבעשוריים האחרונים השירים בלי תוכן??? הכוונה שלי היא שלמשל בעשוריים האחרונים יש יותר פילרים מאשר בעשוריים שהיו.(ושוב כתבתי רוב...)
הילדים- רוב הילדים של פעם היו הרבה יותר חזקים משל עכשיו!! (שאת יכולה לראות בברור בהופעות של תקופתך ומעלה, שיש שם כמה ילדים עם כיפות זמניות בלבד...) וואי! רבש''ע! את מוכנה להסביר לי מה הקשר לנושא? וסתם בעניין-העולם המערבי התפתח מאד בעשורים האחרונים,כך שמטבע הדברים נכנסו למקהלה ילדים פחות חזקים...(אמממ... ובואי לא נשלה את עצמנו-לצערנו,גם לפני 30 שנה היו פרחים רבים שחרדיותם הייתה תלויה בערך כמו הכיפה הרופפת שעל ראשם... מה לעשות??.)אמממ.. עכשיו אני לא הבנתי מה רצית?
סולנים- אם כל הכבוד הסולנים שברווח-משיח-יבוא לא מתקרבים לרמה הגבוהה של הסולנים בשבת ירושלים, בסייעתא דישמיא, כלל ישראל, תורה today, מין השמים ואחד אחד!!!! אאהם אהום!!! (חחחח) סלחי לי אבל בכל תקופה היו סולנים מעולים,טובים,בינונים ו-כן...לפעמים גם גרועים... כך שזה שעודד קריטי שאת כ''כ שרופה עליו(זה כמו את על יאיר ושאול) נפל בדיוק בתקופה מסוימת,לא מראה משום כיוון ש-זהו!(זה לא נכון יש עוד תקופות יפות, ואם אני ממש אוהבת את התקופה הזאת זה לא אומר שאני שונאת את האחרות!,אין עוד תקופות עם סולנים טובים! ובנימה אישית:אני חושבת שבתקופת רווח-משיח-יבא היו סולנים שגם עלו על חלק מסולני תקופת מין השמים-אחד אחד...(יש לך חשיבה מאוד מוזרה בעיניין ואני מעדיפה לא להתחיל (משום מה האימוג'ים לא עובדים לי אבל תדמיני פרצוף ממש כועס...)(ןלפני שאת נושכת אותי שימי לב לצמד המילים "אני חושבת" שבתירגום לעברית פשוטה משמעותן היא שאני יותר מתחברת לקול הספציפי של הסולן המסוים... הבנתוש?)

למה הכוונה:

א. אני מניח שכמות הכשרונות בעולם (או בניו יורק) לא השתנתה ולא משתנית במהלך השנים. כלומר - נניח שלפני 30 שנה מכל 20 ילדים שבאים לאודישן, ירחמיאל מקבל 1 למקהלה, ונניח שמכל 200 ילדים שבאים לאודישן, ירחמיאל מוצא אחד ממש מוכשר שיכול להיות סולן בולט.
היחס הזה לא אמור להשתנות, ואמור להישאר כך גם לפני 20 שנה וגם לפני 10 שנים וגם כיום וגם בעוד 10 שנים.

ב. הטכנולוגיה השתפרה מהותית בתחום הזה. בשנים האחרונות מקליטים עם auto tune ולכן גם סולן בינוני שמזייף לפעמים - ישמע באלבום הרבה יותר טוב.

ג. לכן לדעתי ירחמיאל פשוט מתפשר ועושה פחות אודישנים. כלומר - הוא לא עושה נניח 200 אודישנים כדי למצוא את העודד קאריטי הבא. למה? גם כי הוא התבגר וכנראה כבר אין לו סבלנות/כוח להשקיע בכל כך הרבה אודישנים, וגם כי מיאמי פחות רווחית עבורו כיום (אנחנו כבר לא בתקופת האקספריאנס שמילאה את הקולוסיאום) וגם כי יש לו טכנולוגיה שמחפה על ההתפשרות.

ה. זה לא היה קיים פעם, כך שפעם אם עודד קאריטי היה נשמע טוב באלבום - הוא היה נשמע טוב גם בהופעה.

(:-))

נשלח מהאנדרואיד שלי

מיאמית1992-1995

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/9/2017 17:12 לינק ישיר 

סנחריב כתב:

למה הכוונה:

סנחריב,אתה שוב צודק בעיקרי הדברים עצמם,אבל לפי דעתי ה AUTO TUNE  הנ''ל,
הוא בסך הכל הגורם לרבוי הסולנים בשנים האחרונות,
זתומרת שאם בתקופת האקספיריאנסים היו 5 ילדים שיכלו לשיר בהופעה גם בלעדיו,
הם היו אוטומטית הסולנים היחידים של המקהלה באותו זמן,
ומאז עידן הAUTO TUNE יכול ירחמיאל להקליט באולפן באופן ש(כמעט) כל ילד נשמע מעולה,
ו"מרוויח" המון "סולנים טובים" כדוגמת....אני לא חייבת לפרט נכון??? 

אבל אם ירחמיאל היה נותן רק ל5 הילדים שיכולים באמת להיות סולנים(כאלה יש ב כ ל תקופה!) לעשות את זה,
כמו בימי קדם,לא היה נוצר המצב של הסולנים הגרועים (במחילה מכבודם...) האלו....

מקווה שהבנתם למה התכוונתי,כי כשאני קוראת את זה,אני בעצמי לא בטוחה שהייתי מבינה...

ככלל, אני יותר טובה בהבעה בע''פ מאשר בכתב...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/9/2017 17:29 לינק ישיר 

משיחמיד כתב:

למה הכוונה:

סנחריב,אתה שוב צודק בעיקרי הדברים עצמם,אבל לפי דעתי ה AUTO TUNE  הנ''ל,
הוא בסך הכל הגורם לרבוי הסולנים בשנים האחרונות,
זתומרת שאם בתקופת האקספיריאנסים היו 5 ילדים שיכלו לשיר בהופעה גם בלעדיו,
הם היו אוטומטית הסולנים היחידים של המקהלה באותו זמן,
ומאז עידן הAUTO TUNE יכול ירחמיאל להקליט באולפן באופן ש(כמעט) כל ילד נשמע מעולה,
ו"מרוויח" המון "סולנים טובים" כדוגמת....אני לא חייבת לפרט נכון??? 

אבל אם ירחמיאל היה נותן רק ל5 הילדים שיכולים באמת להיות סולנים(כאלה יש ב כ ל תקופה!) לעשות את זה,
כמו בימי קדם,לא היה נוצר המצב של הסולנים הגרועים (במחילה מכבודם...) האלו....

מקווה שהבנתם למה התכוונתי,כי כשאני קוראת את זה,אני בעצמי לא בטוחה שהייתי מבינה...

ככלל, אני יותר טובה בהבעה בע''פ מאשר בכתב...

בהחלט הבנתי...

כמה הערות:

א. אני מסכים איתך לגבי ריבוי הסולנים. כלומר שיש בעשור האחרון סולנים שלא היו יכולים להיות סולנים בעשורים הקודמים, בלי עזרת auto tune

ב. האם יש היום 5 סולנים ממש טובים, כמו פעם? אולי כן ואולי לא. אני לא בטוח שיש.

ג. צריך לזכור שיש היום ריבוי מקהלות יהודיות באזור ניו יורק, מה שלא היה פעם, כך שחלק מהילדים המוכשרים באמת אולי הולכים למקהלות האחרות.

ד. צריך לזכור שגם ה 5 ילדים המוכשרים מוקלטים באולפן עם עזרה של auto tune, כך שהקול שאנחנו שומעים הוא הקול המשופר שלהם.

ה. האם ה 5 ילדים האלו היו יכולים להיות טובים כמו הסולנים הטובים של פעם? אני מניח שכן (כי זה מה שהנחתי בתגובה הקודמת שלי - שעדיין אפשר למצוא מתוך כמה מאוד מועמדים כמה בודדים שהם באמת טובים. ולמרות סעיף ג' לעיל)

ו. אז למה הם רק "היו יכולים להיות" ולא בהכרח שהם כאלו טובים?!
כי ירחמיאל התבגר והוא לא משקיע בהם מספיק בלימוד ובפיתוח הקול, והוא בונה על זה שה auto tune יציל אותו.

ז. רגע, רגע, אבל מה עם ההופעות? הרי הוא יודע שבהופעות אין לו auto tune...
בהופעות יש דברים הרבה יותר גרועים (פלייבק לתזמורת בחלק מההופעות, מיקרופונים שלא עובדים, סולנים שמזייפים ועוד כל מיני דברים). מסתבר שהקהל לא כל כך ביקורתי ולא מצביע ברגליים, ועדיין מגיע להופעות, כך שמה אכפת לירחמיאל אם באולפן זה נשמע יותר טוב מאשר בהופעה, אם לקהל זה לא אכפת...

ח. ניקח דוגמה ספציפית של שיר ש(לדעתי) קשה לשיר אותו: סאנשיין.
האם מישהו ב-2 העשורים האחרונים מצליח לשיר את סאנשיין בהופעות ברמה דומה לסאנשיין המקורי?
לדעתי ממש ממש ממש ממש ממש ממש לא...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > ניתוח אלבום - מי לה' אלי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.