בית פורומים עצור כאן חושבים

תזכורת: כללי השיח הנעים והאוהב

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/9/2017 22:25 לינק ישיר 
תזכורת: כללי השיח הנעים והאוהב

ממש בימים אלו התפתח ויכוח גדול באשכול חדש. לא הייתי בו, אבל בתוקף תפקידי כמתנדב להיות נציב קבילות הפורום פנו אלי. התברר שמישהו, לא חשוב מי, עשה אאוטינג, לא חשוב למי (וגם לא חשוב אם האאוטינג נכון או לא).

נאלצתי להזעיק את מי שהטיפקס בידו כדי למחוק. ואפשר שאבדו דברים יפים שנמחקו כאחד כי מי יכול לסנן ולבחור מה להשאיר ומה למחוק.

פניתי אל עושה האאוטינג, וגיליתי שגם לו יש צד. (לא פניתי אל הצד הראשון ומסתבר שגם לו יש צד...). הוא טען שהראשון פגע בו בהתבדחויות וכינויים שעלבו בו. והרי אין אדם נתפס בצערו.

מה אני לומד מכל זה? מה אני מבקש להזכיר לחברי ולרבותי כאן?

אנו שותפים כולנו בנסיון לברר את האמת לעצמנו ואולי לשכנע בה את חברינו. הדרך היחידה, וגם היא לא בטוחה, היא להציג את הדברים בצורה נעימה ואדיבה ומסודרת וכמובן מנומקת. וגם אז, מי יודע?

כאשר מישהו כותב דברים שאינם נראים לי, וזה קורה המון, מה אני יכול לעשות? לצעוק עליו שהוא טועה? זה יעזור?

אני יכול רק לפנות אליו בכבוד, כפי שהייתי רוצה שיפנו אלי בנסיבות כאלו, ולהציג לו שאלות: האם שמת לב שיש סתירה לכאורה בין משפט זה למשפט זה בדבריך? האם שמת לב שהטיעון שלך אינו תקף, כלומר שהמסקנה הפלונית אינה נובעת ממכלול ההנחות שלך?

ומה דעתך על הטיעון הבא (שאותו אני משתדל להציג בצורה ברורה ותמציתית ונעימה לקריאה ככל האפשר).

ואם מישהו מבקר אותי? מעז לחשוב שאני, אני טועה?

אני מבליג על החוצפה הנוראה הזו ומזכיר לעצמי שאולי הוא הצודק ואני הטועה, וכדאי לבדוק שוב. והדרך היחידה להתקדם היא לדון, שוב, בפרטים, בשלבים, בכל שלב בפני עצמו.

ואז אולי יתברר שאני צדקתי והשני יסכים לבחון את עצמו ולשנות.

בוודאי שהצופים מן הצד, הקוראים, יהיו פתוחים יותר לעיון בתנאי שאכתוב יפה ונעים ובלי להעליב.

ומה קורה כשמעליבים אותי?

אני מזכיר לעצמי שמוטב להיות מן הנעלבים ואינם עולבים. שאולי מי שפגע בי חשב שזה יהיה משעשע, או שמא הרגזתי אותו בעקשנותי ובטעויותי כפי שהן בעיניו. ושוב, הדרך היחידה להתקדם היא להגיב בפשטות, בנעימות, להזכיר שאנו כולנו רוצים את האמת, ואם אני טועה, האם הבורות והטעות אינן מחלה יותר מאשר חטא? ושהדרך לריפוי היא על ידי הסבר, הצגת טיעון, הזמנה לחשיבה משותפת, והכל בדברי נועם?

אם נקפיד על הכללים האלו, יהיה נעים וטוב לכולנו.

אז אנא.

כתיבה וחתימה טובה

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2018 14:49 לינק ישיר 

צודק, אבל. לא צריך לקחת אישית הערה לגופו של ניק, הניק הוא ישות עצמאית חסרת חיים. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > תזכורת: כללי השיח הנעים והאוהב
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext