|
|
| נשלח ב-24/9/2017 03:00 |
|
| |
אנחנו רוצים להתחתן והוא ברסלב אבל אני לא, מה לעשות?
היי.. לפני בערך 4 חודשים הכרתי בחור שמאוד מתחבר לברסלב, ואני בדיוק ההיפך ממנו (אני ממש לא מתחברת לכל הנסיעות בראש השנה לאומן. אפילו על גבול הסולדת שגבר נוסע לאומן ומשאיר אישה וילדים בבית.. התבדדויות במקומות מוזרים. ועוד דברים.. אין לי משהו נגד ברסלב אבל גם אין לי משהו בעד, כמו שאין לי משהו נגד חב"ד אבל אני פשוט לא מתחברת) אני בדרך של ספרדים רגילים.. והוא ממש התעקש שנצא פעם אחת, אפילו שאמרתי לו מלא פעמים לא מתאים לי כי אני לא רוצה ברסלב, כי אני לא מתחברת, אז אין לנו מה לצאת ביחד.. והוא עדיין לא הפסיק. רק אחרי שהוא דחק אותי חודש שלם הסכמתי להיפגש.. בקיצור מאז אנחנו נפגשים והוא הטעם שלי בהכל! במידות ביראת שמיים במראה חיצוני, חוץ מהעניין של ברסלב.. הוא אמר שאם זה מפריע לך אני מוכן ללכת לקראתך ולשנות ובקיצור הוא אמר אני מוכן להכל בשבילך ואיתך. ואז כאילו סיכמנו שהוא לא יסע בראש השנה לאומן, לא יתבודד במקומות שנראים לי מוזרים, יגזור טיפה את הפיאות, ולא ילדים בישיבות של ברסלב. אין לי בעיה שיהיה לו קצת ברסלב בלימוד או מה שמחזק אותו בלימוד אבל לא יותר מזה. והוא אמר שאין לו בעיה והוא מוכן..
ועכשיו אני יושבת אני חושבת עם עצמי, אולי אני מנתקת אותו מהדת (שלו) בדרך שהוא מתחבר אליה מחזקת אותו ועושה לו טוב, אולי זה בכלל לא נכון? אני לא רוצה אותו במידה והוא ממשיך להיות ברסלב. לא מקבלת את זה פשוט.. עם כל האהבה (ויש) אני לא רוצה אורח חיים כזה..! והרי יש לי בראש שלא כפיתי עליו, אף פעם לא "שכנעתי" אותו, הוא מרצונו בחר לוותר על הדרך הזאת, בשבילי או בשבילנו זה לא משנה, אבל הוא בחר..! וידע למה הוא נכנס, ידע שאם הוא נכנס איתי לקשר אין את זה ועשה את זה מבחירה. אז סימן שהוא ילד גדל והוא יודע. ועדיין עם כל זה יש לי מצפון שכביכול לקחתי מישהו מהדרך שלו, וסטיתי אותו וסוג של "ניתקתי" אותו, מפחדת שזה יתנקם בי, שזה בכלל מוטמע בו בפנים, שהוא לא יצליח, או שסתם אסור לעשות את מה שאני עושה..
אנחנו מאוד רוצים אחד את השני אבל..זכותי לעשות את מה שעשיתי או שאני צריכה לשחרר אותו?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2017 09:36 |
|
| |
אני חושב שאם זו תהיה הסיבה שבגללה נפרדתם- לא תצליחי לשכוח אותו לעולם. כי זה פשוט לא סיבה מספיקה (אם כל השאר באמת טוב). ואת תביני את זה כשתתחילי דייטינג אמיתי, שלא נמשך 4 שנים כל פעם- שמאוד קשה למצוא מציאת חן במידות ובאופי, בטח שלא אחת כמו שאת מוצאת. אני הייתי מבקש למרוח את הקשר קצת, לראות אם הוא מסוגל לבטל את ברסלב בשבילך... אולי תעשו את זה בליווי של רב שמקובל על שניכם... ואם אחרי תקופה תרגישו שאתם חיים שמתאימים לכם בול- תתחתנו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2017 17:18 |
|
| |
כמו ש990 אמר..קחי זמן לבחון אם באמת הוא עושה את זה מרצונו המוחלט ואם כן..אז אין לך סיבה לדאוג כי את הרי לא רצית מהתחלה בגלל הפער שהוא שכנע אותך הוא לקח בחשבון שיצטרך להתפשר אז לכן הכדור כאן במגרש שלו בהצלחה:) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-24/9/2017 22:48 |
|
| |
תתחתני איתו! מקסימום...........
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2017 02:33 |
|
| |
לדעתי לא כדאי להוריד שידוך כל כך מקסים על כזו בעיה אבל מצד שני את לא יכולה להישאר איתו ולהחליט שהוא ישתנה כולו בשבילך (עכשיו הוא מוכן כי הוא אוהב אותך והכל, אבל אחרי תקופה זה יכול להיות לו קשה - וזה סתם יכול להרוס לכם את הקשר היפה הזה) וחוץ מזה גם אם את מתחתנת איתו עדיין יש לו חיים משל עצמו ואת לא יכולה לנהל לו את החיים ומצד שלישי מאוד קשה לוותר על משהו שחשוב לך לכן אני חושב שאת צריכה יותר ללכת לקראתו ולהגיד לו שאם זו הדרך שלו את מכבדת אותו ושגם הוא יבין את הקושי שלך ותנסו באמת לבדוק מה יותר חשוב לך ומה פחות (למשל אולי התבודדויות לא כל כך אכפת לך כי זה בינו לבין עצמו אבל להשאיר אותך בחג לבד זה יותר חשוב לך - או הפוך ) בקיצור, אם רק הוא מתגמש זה יכול ליצור תחושה של חסר וריחוק שאת לא נותנת לו להיות מי שהוא. וחבל. וגם אם רק את מתגמשת זה יכול ליצור תחושה של הקרבה וחסך הפיתרון האידיאלי היחיד ששניכם באים אחד לקראת השני ואז שניכם מרגישים שעשיתם משהו לשני ושעשו בשבילכם משהו. המון הצלחה ומקים לשמוע בשורות טובות בקרוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2017 10:45 |
|
| |
נוצר איזה רושם שברסלב זו מחלה מדבקת שלא נדע, ברסלב זה לא בהכרח לנסוע לאומן בראש השנה, או לגדל פיאות ארוכות, או להתבודד במקומות מסוכנים ולרקוד על קברים ולעשות שמה עמידת ראש..  אם אתם תתבגרו ותבינו את זה בשכל אז תוכלו לחיות יחד בטוב ובנעימים. זה דבר ענק בדורינו שיש קהילה ושמחה בעבודת ה', אז יש הרבה שנוסעים בראש השנה לאומן, והאישה מבלה אצל אחותה, או אצל חבירות, או אצל אמא שלה, ועושים שישו ושימחו בחג, מה רע יש בזה ? השמיים נופלים ? זה קורה אצל זוגות הכי טובים שהאישה נוסעת עם חבירות לנופש לכמה ימים וכדומה תלמדי יותר על ברסלב ואז תעריכי ותדעי מה זה ברסלב ומה זה דעת רבינו  אם אתם 2 אנשים בוגרים אז בהחלט אפשר להתגמש ובכיף, וללא פחד, וגם את תתני את חלקך הצנוע -בכיף, ואת מקבלת בעל מאושר ושמח שלו תמיד יחלת, הרוב המכריע של מנהגי חסידי ברסלב זה לא מה שחשוב בברסלב ! רבינו היה נגד חומרות ! והעיקר ; לא לפחד, באמת יש מקום לגשר, וגשר רחב, השאלה גם לאיזה רב בברסלב הוא קשור, בכל מקרה, הבחור נשמע אחלה, ומוכן להקריב בשבילך בכיף, אז בהחלט שוה לנסות, שוה לברר עליו, ולברר איתו, ולשאול אותו על עוד הנהגות של ברסלב כמו לקום לחצות לילה או כיסוי ראש לנשים. אני מציע שבעת הזאת תבררי עליו יותר ותפגשי פחות, כדי שלא תיקשרי אליו יותר מדי. בהצלחה ! נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2017 02:06 |
|
| |
תודה לכולם. :)))
רציף - התגובה שלך שיפוטית ולא במקום. אין לי מה ללכת וללמוד על ברסלב מהסיבה הפשוטה שברסלב לא מעניינת אותי בכלל. באותה מידה שחב"ד לא מעניינת אותי ובאותה מידה שחסידות גור לא מעניינת אותי. ואני לא מתכוונת לאמץ אורח חיים כזה כי מפריע לי מאוד שבעלי יסע לאומן ואני לא צריכה לספק לאף אחד סיבות למה זה מפריע. זה שלמישהי אין עניין בברסלב לא הופך אותה ללא יודעת מה זה ברסלב, יודעת ולא מתחברת וגם לא אתחבר לעולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2017 11:23 |
|
| |
'וגם לא אתחבר לעולם'
פה נפלת.
מאיפה את יודעת מה יהיה איתך?? ועוד את נפגשת עם מישו שקרוב לברסלב, אז איך...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2017 18:11 |
|
| |
| Debie כתב: |  | תתחתני איתו! מקסימום........... |
|
דבי! ילדה רעה... אבישג אל תקשיבי לה
לגבי מחשבתי אני, אם הוא מוכן להתגמש קצת להוריד מברסלב, ואם את מוכנה להתגמש גם ולקבל קצת ברסלב, לשמוע תורות של רבי נחמן וכאלה,
אפשר בהחלט להגיע לחתונה בעזרת השם.
אם את מקובעת בדעתך שאינך מעוניינת בחסידות זו, כל חייו הוא ירגיש שהפסיד פה משהו בשבילך, ואיבד חלק מעצמו, ונתן המון (מידי) למען הנישואים האלה, ונישואים אלו לא יצליחו.
את צריכה להחליט אם הגמישות המשותפת של שניכם הינה אופציה.
בהצלחה
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2017 19:06 |
|
| |
| אבישג12 כתבה: |  | תודה לכולם. :)))
רציף - התגובה שלך שיפוטית ולא במקום. אין לי מה ללכת וללמוד על ברסלב מהסיבה הפשוטה שברסלב לא מעניינת אותי בכלל. באותה מידה שחב"ד לא מעניינת אותי ובאותה מידה שחסידות גור לא מעניינת אותי. ואני לא מתכוונת לאמץ אורח חיים כזה כי מפריע לי מאוד שבעלי יסע לאומן ואני לא צריכה לספק לאף אחד סיבות למה זה מפריע. זה שלמישהי אין עניין בברסלב לא הופך אותה ללא יודעת מה זה ברסלב, יודעת ולא מתחברת וגם לא אתחבר לעולם. |
|
אין הצעה מושלמת. מצאת בחור כלבבך, וחבל להעיף אותו על סיכון שהוא יסע לאומן בראש השנה. ברסלבר שמוכן לוותר על הכל למענך, לא נשמע ברסלבר. זה העת - לברר קצת. שווה - שווה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2017 19:32 |
|
| |
נ. ב. אז החשש מאומן לא אמור לגרום לך לוותר עליו, יש חשש שהוא יתחזק/יתחרפן לגמרי ואת לא מוכנה שהילדים שלך ובעלך ילכו עם פיאות סיגנון הזמר המהולל יצחק פוקס. הגיוני לגמרי.
ראשית את אמורה להבין ככה ; ברסלב - זה לא בית מדרש ליצור משוגעים, ברסלב - זה מקום שמייצרים בו עובדי ה' מאושרים, האופי של המקום מושך אליו גם משוגעים.
אז יש כאן לברר על האופי של הבחור והאם ניתן לסמוך עליו, תתיעצי עם איש חכם שיפגש איתו אולי, תני הצצה לספרים שהוא לומד, ואפילו לתמונות שלו בבית, תלמדי את האיש, שימי לב איך הראש שלו פועל, יש אנשים שמומחים לברר ולפעמים תוך שעתיים יש לך מידע מעולה.
את יכולה להקפיא מעט את הקשר לא מומלץ לרוץ עם ההצעה.
לא מומלץ שתוותרי על קשר כזה. חבל שתוותרי על קשר כזה. תני אמון בבני אדם שבאמת ראוים לכך.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 26/09/2017 20:17:22
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2017 23:41 |
|
| |
בברסלב. רובם מודעים לכך שהם חולים (רוחנית) והשאר לא! יש מי שלא חולה בדורנו!?! אך מי שאינו מודע לכך וחושב שהכל בסדר אצלו! זאת הבעיה...!!! פה עיר האמונה אומן. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|