|
|
| נשלח ב-2/10/2017 02:48 |
|
| |
שששש... את מפריעה לי לשיר: ♪♫♪ 'טן טן טן טלנם טנטלנם טנטלננם -משיחמיד!' ♪♫♪
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2017 03:18 |
|
| |
ולא ענית לי מאיזה צד הוא סבא סנחריב!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2017 13:41 |
|
| |
| משיחמיד כתב: |  | | ולא ענית לי מאיזה צד הוא סבא סנחריב! |
|
מי זוכר מה היה לפני 2,700 שנה...
(בצחוק, בצחוק...)
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2017 14:21 |
|
| |
והשם הזה גם מופיע בפרשת השבוע...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2017 14:27 |
|
| |
| מיאמית1992 כתב: |  | | שירהיהודית כתבה: |  | זו שאלה קצת בעייתית לדעתי...
אני לא הייתי מוציאה לגמרי ילד מהמקהלה, אבל בהחלט הייתי חותכת את התעקשות של הילדים או של ירחמיאל להישאר במקהלה בזמן שהקול כבר הלך לגמרי.(לא רק, יש ילדים שאני באמת לא יודעת מה מצא בהם ירחמיאל!)
מיאמוש - מסכימה עם הביקורת על אייזיק חסון... סנחריב - זה בעצם להוציא שני עמודי תווך של המקהלה! ועם כל הערכה לעודד וכישרונו (האממ..) , אני בהחלט חושבת שיש מקום(בואי נומר שאת הנעשה אין להשיב, כי גם אם היינו רוצים להוציא כמה ילדים לא היינו יכולים.) לעוד ילדים. הערה זו תקפה גם לגבי ארי ונחום, במילים אחרות מעדיפה יותר סולנים... נ.ב
אם הייתם שואלים את השאלה הזו בפורום הישן, כנראה היו כאלה שהיו מוציאים את מרדכי שפירא, כי בתור ילד לא היה לו קול ילדותי ומתוק ועם גוון צרוד משהו. אבל היום זה מקבל משמעות אחרת שהוא זמר מוערך וכבר יש לו שני אלבומים. |
|
בקיצור את לא בעד להוציא ילדים שלא היו בכלל במיאמי, אבל כן היית רוצה להוציא אותם לפני הזמן שהם יצאו, ובנוסף לזה היית רוצה לתת אפשרות לעוד ילדים לשיר. נשלח מהאנדרואיד שלי
נכון, כי אחרי המבחנים של ירחמיאל, לא הגיוני שיהיה ילד עם קול ממש גרוע, ובדרך כלל ירחמיאל בוחר גם לפי שמיעה מוזיקאלית (טוב, אייזיק חסון הוא לא דוגמא טובה). רק מה, אצל ילדים הקול מתחלף וצריך להפסיק בזמן כדי לא להרוס את הקול ואת השמיעה של הזולת... וכן, צריך לגוון בסולנים, בעבר היו רק כמה סולנים בודדים שקיבלו סולו, היום ירחמיאל משתדל לתת לכל אחד לפחות בהופעות. אבל תמיד סולנים ראשיים יבואו על חשבון שאר הילדים כמו שיוסי ושאול באו על חשבון ז'אק וגרשי או שמחה קוץ' ויושי ויאיר על חשבון יהודה גורקין ועקיבא ג'ייקובס וכן הלאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2017 14:38 |
|
| |
| שירהיהודית כתב: |  | | שירהיהודית כתבה: |  | זו שאלה קצת בעייתית לדעתי...
אני לא הייתי מוציאה לגמרי ילד מהמקהלה, אבל בהחלט הייתי חותכת את התעקשות של הילדים או של ירחמיאל להישאר במקהלה בזמן שהקול כבר הלך לגמרי.(לא רק, יש ילדים שאני באמת לא יודעת מה מצא בהם ירחמיאל!)
מיאמוש - מסכימה עם הביקורת על אייזיק חסון... סנחריב - זה בעצם להוציא שני עמודי תווך של המקהלה! ועם כל הערכה לעודד וכישרונו (האממ..) , אני בהחלט חושבת שיש מקום(בואי נומר שאת הנעשה אין להשיב, כי גם אם היינו רוצים להוציא כמה ילדים לא היינו יכולים.) לעוד ילדים. הערה זו תקפה גם לגבי ארי ונחום, במילים אחרות מעדיפה יותר סולנים... נ.ב
אם הייתם שואלים את השאלה הזו בפורום הישן, כנראה היו כאלה שהיו מוציאים את מרדכי שפירא, כי בתור ילד לא היה לו קול ילדותי ומתוק ועם גוון צרוד משהו. אבל היום זה מקבל משמעות אחרת שהוא זמר מוערך וכבר יש לו שני אלבומים. |
|
בקיצור את לא בעד להוציא ילדים שלא היו בכלל במיאמי, אבל כן היית רוצה להוציא אותם לפני הזמן שהם יצאו, ובנוסף לזה היית רוצה לתת אפשרות לעוד ילדים לשיר. נשלח מהאנדרואיד שלי
נכון, כי אחרי המבחנים של ירחמיאל, לא הגיוני שיהיה ילד עם קול ממש גרוע, ובדרך כלל ירחמיאל בוחר גם לפי שמיעה מוזיקאלית (טוב, אייזיק חסון הוא לא דוגמא טובה). רק מה, אצל ילדים הקול מתחלף וצריך להפסיק בזמן כדי לא להרוס את הקול ואת השמיעה של הזולת... וכן, צריך לגוון בסולנים, בעבר היו רק כמה סולנים בודדים שקיבלו סולו, היום ירחמיאל משתדל לתת לכל אחד לפחות בהופעות. אבל תמיד סולנים ראשיים יבואו על חשבון שאר הילדים כמו שיוסי ושאול באו על חשבון ז'אק וגרשי או שמחה קוץ' ויושי ויאיר על חשבון יהודה גורקין ועקיבא ג'ייקובס וכן הלאה. |
|
"אחרי המבחנים של ירחמיאל, לא הגיוני שיהיה ילד עם קול ממש גרוע, ובדרך כלל ירחמיאל בוחר גם לפי שמיעה מוזיקאלית"
את בגדול צודקת, אבל לא בדיוק.
בואו ננסה לדמיין את תהליך האודישן שירחמיאל עושה:
נניח והוא מקציב לעצמו חודש שלם לאודישנים כדי לבחור ילדים חדשים. כמובן שלא כל הילדים שמגיעים טובים. יש כאלו ממש לא טובים שהוא מיד פוסל.
אבל מן הסתם יש כאלו שהם גבוליים - כלומר שרים בסדר, שמיעה מוזיקלית בסדר, כריזמה בסדר. שום דבר לא מדהים אבל שום דבר לא ממש גרוע שצריך לפסול. לגבי ילד כזה - הוא יכול לפסול אותו (אבל אז אולי הוא ישאר עם מעט מדי ילדים במקהלה, כי הוא לא יכול לדעת אם הוא ימצא ילדים יותר טובים), או שהוא יכול לקחת אותו (אבל אז הוא יהיה חייב לתת לו לפחות סולו אחד, כי ככה הוא הבטיח לילדים, ויכול להיות שהוא יגלה בדיעבד שהילד הזה לא היה צריך להתקבל).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2017 14:48 |
|
| |
יכול להיות שירחמיאל צריך בדחיפות עוד ילדים והוא לוקח את הבינוניים ומטה. יכול להיות שזה גם סתם לחץ של הורים.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
| נשלח ב-2/10/2017 16:21 |
|
| |
| סנחריב כתב: |  |
|
|
יאוו משיחמיד זה רעיון, מעכשיו אני יזכיר לך את זה... ( 'טן טן טן טלנם טנטלנם טנטלננם -משיחמיד!'  ) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
| נשלח ב-2/10/2017 19:34 |
|
| |
| סנחריב כתב: |  | וואו, איזה אשכול.
זה מצחיק, לו הייתם פותחים אשכול כזה לפני כמה וכמה שנים, הייתי מגיבה ללא היסוס. אך כיום, אני נוטה להרגיש אי נוחות עם הרעיון הזה.
האמת היא, שיש לי רשימה ארוכה של שמות, רק מה, אני כל הזמן נזכרת שהם ילדים ובפרט שאנחנו כל הזמן מעודדים את ילדי המקהלה לבקר כאן, מה נראה לכם תהיה תגובה של כל אדם, בפרט ילד שטרם הגיע לגיל בגרות אשר מבקר ורואה כזה אשכול?
יתרה מכך, הרי ירחמיאל הוא זה שבוחר את הפרחים למקהלה ומחלק סולואים. כך שבסופו של דבר, הוא זה שאשם בכל הזיופים ופאשלות כתוצאה מכך.
לחיים
בגלל הסמיכות ליום הכיפורים, אתחיל עם ציטוט ממסכת יומא: "אָמְרוּ לוֹ, אִם כֵּן, אֵין לַדָּבָר סוֹף"
הרי גם את ירחמיאל הזמינו להיכנס לפורום, אז גם עליו לא נוכל לכתוב ביקורת, לא על הלחנים ולא על הכוריאוגרפיה ולא על זה שהוא נדחף לשירים ולא על... טוב, נו, הבנתם את הרעיון.
בגדול אם הייתי באמת ברמה עילאה, לא הייתי כותבת ביקורת בכלל כי הייתי עסוקה בדברים קדושים, אך מכיוון שבור ועם הארץ אנכי, וגם חובבת מוזיקה חסידית המבוצעת ע"י ילדי ישראל טהורים, מן הסתם, האוזן שלי רגישה לצלילים והעין רואה את התנועות ואת התלבושות וכו'.
ירחמיאל הוא מבוגר, מוכשר ברמות, שמלחין שירים, לרוב שירים עם נשמה ויש לי עליו ביקורת רב. ככה זה בעולם השקר הבלתי מושלם. כאן בפורום אני נהנית לדשדש בענייני המקהלה, להביע את דעתי על סולואים, על מנגינות, על ביצועים ועל הופעות שיהיו ושארצה להשתתף בהן.
כאן אני רוצה להסביר את הדקויות, עפ"י דעתי האישית כמובן, הרי כל הרעיון של פורום זה להבעה דעה אישית ולכן, אני מביעה את שלי ואתה מביע את שלך.
ילדים הם סה"כ ילדים. להגיב על איכות סולו כזה או אחר בזמן הופעה זה דבר אחד, להביע דעה כללית על קול של ילד, בפורום כללי, עד כדי כך שהייתם מוציאים אותו מהמקהלה זה כבר מעבר לביקורת על רמת הופעה, זה כבר ירידה לילד עצמו. אני בעצמי התבטאתי כמה פעמים בעבר לגבי כמה ילדים, אני זוכרת בברור ילד אחד, כיום הוא מן הסתם בשנות העשרה המאוחרות, וגם אז כתבתי את דעתי בזהירות. אסור לאבד את הרגישות כלפי בני אדם, גם אם אנחנו לא מכירים אותם, גם אם באמת יש להם קול נוראי, בפרט כאשר מדובר בילדים, גם אם הם כבר מבוגרים, כי בסופו של דבר, השיחה תפנה לילדים העכשויויים.
אי אפשר לכתוב בפורום כזה בלי שתהיה בו ביקורת על מישהו/משהו, כי הרי אנחנו כל הזמן כותבים על השירים, ואין טעם רק להלל ולשבח ולפאר...
תוקן על ידי סנחריב ב- 01/10/2017 09:22:13 |
|
 |
|
|
|
|
|