|
|
| נשלח ב-26/12/2017 08:58 |
|
| |
אין צורך להציג נתוני וויזה. וועד הגנבים מעולם לא הכחישו שהם גובים את המקסימום כל חודש מיום הקמת ערבים.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2017 12:13 |
|
| |
זה צדקה! וביטוח חיים!
טיפש מי שלא עושה את זה מכספי מעשר כמה גרושים לחודש.......
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2017 14:49 |
|
| |
1. הרבה חוכמולוגים דוגמת מוציאי השם רע והלשון הרע באשכול זה, דיברו ודיברו, לא חתמו ערבים, ואת הסוף שלהם אנחנו מוצאים בבתי הכנסת.. רח"ל דופקים באמצע אשרי ובא לציון וקוראים לכם לבוא לחתן את היתומים של אותם שלא חתמו ערבים. גם לא נתנו צדקה, כי ערבים זה נטו צדה, הרי בכך בעצם תורמים ליתומים הכנסת כלה כפשוטו מבלי לדעת אם אי פעם תקבל בחזרה והלוואי שלא.
2. כאחד שמנוי רבות בשנים על ערבים, יש בהחלט חודשים שלא נגבו כלל אבל בקשר לשאלה איך תמיד זה 72, ובכן, ארגון ערבים התחייב שלא לגבות מעל סכום זה, ולכן בחודש בו יש יותר יתומים רח"ל ממשיכים לגבות בחודשים שאחרי למרבה הצער יש הרבה יתומים בשנתיים האחרונות ולכן ברוב החודשים יש אוברדראפט של תשלומים
3. הקופה היחידה (או מהיחידים שיש) שאינם לוקחים אחוזים לכיס, זה ארגון ערבים, כל הכסף ישר לצדקה ישר להכנסת כלה ליתומים וכבר הורו עשרות רבנים לחתום ערבים כל מי שמדבר נגדם, מבלי להביא הוכחות חותכות, הרי זה רשע מרושע ונכלל בארור מכה רעהו בסתר
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2017 15:26 |
|
| |
| סוףלאדישות כתב: |  | באמת קצת קשה כי פעם היו מדלגים איזה 2-3 חדשים בשנה אז חשבתי שמעבירים יתרות מגביה לגביה אבל בבדיקה שעשיתי אצלי בשנתיים האחרונות גבו בכל החדשים וצע"ק [ואולי י"ל שלעיתים נפטרים במשפחות ברוכות ילדים וע"ז יש גביה במס' חדשים] |
|
בתחילת התוכנית היו יותר מרווחים בין החודשים של הגביה מסיבה פשוטה שכל החולים לא יכלו להצטרף לתוכנית, ולכן היו פחות מתים מתוך התוכנית, רק מתים פתאומית לגמרי היו בפנים. במשך השנים כבר יש אנשים שחלו בתוך התוכנית, ולכן יש פחות חודשים ריקים מגביה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2017 16:44 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | 1. הרבה חוכמולוגים דוגמת מוציאי השם רע והלשון הרע באשכול זה, דיברו ודיברו, לא חתמו ערבים, ואת הסוף שלהם אנחנו מוצאים בבתי הכנסת.. רח"ל דופקים באמצע אשרי ובא לציון וקוראים לכם לבוא לחתן את היתומים של אותם שלא חתמו ערבים. גם לא נתנו צדקה, כי ערבים זה נטו צדה, הרי בכך בעצם תורמים ליתומים הכנסת כלה כפשוטו מבלי לדעת אם אי פעם תקבל בחזרה והלוואי שלא.
2. כאחד שמנוי רבות בשנים על ערבים, יש בהחלט חודשים שלא נגבו כלל אבל בקשר לשאלה איך תמיד זה 72, ובכן, ארגון ערבים התחייב שלא לגבות מעל סכום זה, ולכן בחודש בו יש יותר יתומים רח"ל ממשיכים לגבות בחודשים שאחרי למרבה הצער יש הרבה יתומים בשנתיים האחרונות ולכן ברוב החודשים יש אוברדראפט של תשלומים
3. הקופה היחידה (או מהיחידים שיש) שאינם לוקחים אחוזים לכיס, זה ארגון ערבים, כל הכסף ישר לצדקה ישר להכנסת כלה ליתומים וכבר הורו עשרות רבנים לחתום ערבים כל מי שמדבר נגדם, מבלי להביא הוכחות חותכות, הרי זה רשע מרושע ונכלל בארור מכה רעהו בסתר |
|
אני באמת לא מחפש לקנטר,
אבל ראיתי פעם בכתבת פרסומת בהמודיע-
שהם לא מוסרים פירוט לאיפה הכסף הולך-
כי כולם סומכים עליהם...
שם הקוד ''אמון'' [כך במקור...]
מה שמפליא אותי מאוד-
כי זה כידוע נגד הגמרא-שאומרת שגבאי צדקה-צריכים להיות תחת פיקוח...
אני באמת מתלבט-האם להצטרף אליהם/לקרן יחד-
שלכאורה הרבה יותר שקופים.
האם למישהו יש כיוון בעניין?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2017 16:47 |
|
| |
יש להם ועדת רבנים שמפקחת עליהם. אתה יותר סומך על פרופסורים ודוקטורים? תעבור ליחד. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2017 17:06 |
|
| |
אני נמצא בתוכנית ערבים של קופת העיר ובחודש אוגוסט האחרון קיבלנו הודעה משמחת כי בחודש זה לא התקיימה גביה ב"ה ראיתי אח"כ שהם פרסמו גם בעיתונים היומיים גם מודעות וגם כתבות חדשותיות שברוך השם לא היתה גביה בחודש 8
ה' יעזור הלאה והכי חשוב שלא נצטרך ח"ו
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2017 00:30 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2017 01:29 |
|
| |
מעניין. כאן בארה"ב לאחרונה אין ב"ה כמעט גביה. כבר חשדתי שנפלטתי מהרשימה. אבל אז היה שוב איזה גביה קטנה, ואז שוב שקט כבר כמה חודשים. טפו טפו. בלעה"ר שה' יעזור הלאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2017 02:07 |
|
| |
בקרן יחד גבו השנה 440 ש"ח. כיון שאני לא חושב שחרדים חיים פחות מדתיים לאומיים, וגם ההבדל במספר הילדים לא עומד על כמעט פי שתים. לכן אני מניח שיש סיבה אחרת לפער הזה של למעלה מ-300 ש"ח... זה הבדל גדול מכדי להניח שבמקרה צרכני ערבים מתו יותר. אני מצטרף לדברי כבר היה, מי שלא מאמין לוועדות הרבנים למיניהן ומעדיף פרופסורים ואנשים טובים אחרים שיחלקו את כספי הצדקה שלו, ממליץ לעבור לקרן יחד. נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי עדייןבגלות ב- 27/12/2017 02:10:43
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2017 02:25 |
|
| |
דבר נוסף, הפער עוד גדול יותר כשבודקים את הסכומים המגיעים ליתומים, ב'ערבים' כל יתום מקבל 50,000$ שהם כ-175,000 ש"ח ובקרן יחד כל יתום מקבל 10 ש"ח מכל בית אב * 21,000 סה"כ 210,000 ש"ח. אז לוקחים פחות כסף והיתומים מקבלים יותר... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2017 02:26 |
|
| |
| כברהיה כתב: |  |
בתחילת התוכנית היו יותר מרווחים בין החודשים של הגביה מסיבה פשוטה שכל החולים לא יכלו להצטרף לתוכנית, ולכן היו פחות מתים מתוך התוכנית, רק מתים פתאומית לגמרי היו בפנים. במשך השנים כבר יש אנשים שחלו בתוך התוכנית, ולכן יש פחות חודשים ריקים מגביה.
|
|
זו גם יכולה להיות סיבה שביחד יש פחות גביה, יכולות להיות עוד סיבות, כמו יותר בעלי יכולת כלכליות בציבור הדל"י, ולא בדקתי עדיין אם כל התנאים זהים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2017 02:27 |
|
| |
קופת העיר מגייסת לכל יתום 200 אלף ש"ח, וקרן יחד 50 אלף, למעט מקרים מיוחדים שנבחנים ע"י הפרופסרים והדוקטוריות בקרן יחד שיכולים להגיע עד 150 אלף.
תוקן על ידי כברהיה ב- 27/12/2017 02:27:22
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2017 02:40 |
|
| |
| עדייןבגלות כתב: |  | דבר נוסף, הפער עוד גדול יותר כשבודקים את הסכומים המגיעים ליתומים, ב'ערבים' כל יתום מקבל 50,000$ שהם כ-175,000 ש"ח ובקרן יחד כל יתום מקבל 10 ש"ח מכל בית אב * 21,000 סה"כ 210,000 ש"ח. אז לוקחים פחות כסף והיתומים מקבלים יותר... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
זה מדהים היכולת הסלקטיבית הזו לטעות בכזו צורה כלפי מטה בקופת העיר (שנותנים 50 אלף דולר לפי שער של 4 שקל לדולר), וכלפי מעלה בקרן יחד (נותנים בין 50 ל150 אלף ש"ח).
בקופת בעיר לוקחים על כל יתום כ6 ש"ח וקרן יחד לוקחים לפי הסכום שנקבע ליתום. תחלק את הסכום ל20 אלף משפחות שיש כיום שזה אומר בין 2.5 ש"ח ליתום במקרה של מענק קטן, ו7.5 ש"ח במקרה של מענק גדול + עמלת ניהול.
קופת העיר זה מוסד החסד המפואר ביותר שהציבור החרדי הצליח להקים בעשרותה שנים האחרונות, ומי שאומר את זה זה לא אני אלא פשוט כמעט אין אחד שלא יודע מי באמת עוזר לנצרכים שסביבו.
יש אנשים בעלי רגשי נחיתות שרוצים לתת את הצדקקה שלהם לחילונים ולדלי"ם, וסומכים רק על פרופסורים ורואי חשבון שינהלו להם את כספי הצדקה, שהרי כבר ידוע שכל הרבנים החרדים הם אנסים רוצחים גנבים וכל הפרופסורים החילונים וכן הרבנים הדלי"ם הם אנשים הגונים וישרים ומעולם לא נתפסו בשום מקרה של פשיעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2017 09:26 |
|
| |
| עדייןבגלות כתב: |  | בקרן יחד גבו השנה 440 ש"ח. כיון שאני לא חושב שחרדים חיים פחות מדתיים לאומיים, וגם ההבדל במספר הילדים לא עומד על כמעט פי שתים. לכן אני מניח שיש סיבה אחרת לפער הזה של למעלה מ-300 ש"ח... זה הבדל גדול מכדי להניח שבמקרה צרכני ערבים מתו יותר. אני מצטרף לדברי כבר היה, מי שלא מאמין לוועדות הרבנים למיניהן ומעדיף פרופסורים ואנשים טובים אחרים שיחלקו את כספי הצדקה שלו, ממליץ לעבור לקרן יחד. נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי עדייןבגלות ב- 27/12/2017 02:10:43 |
| ומכיון שקרן יחד נותנים לכל יתום בין 50000 ל150000, ניתן להניח שממוצע 100000. בעוד קופת העיר נותנים 200000 לילד. וגם יש להם פחות ילדים למשפחה. היינו מצפים שקופת העיר יגבו כפול 3 מקרן יחד. ... וכאשר בפועל המצב שונה, הרי זה אומר על האמינות של הצדדים...
|
|
|
|
|