בית פורומים עצור כאן חושבים

ליברליות לאנשים "לא ליברליים"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/1/2018 11:43 לינק ישיר 

הרב מימוני הקומוניזם כאידיאל הוא נכון וצודק. אבל הבעיה כפי שכתבת הוא הביצוע. אם תעיין תראה כי התורה פתחה ברעיון הקומוניסטי. שוויון! לא היה לאדם וחוה מה ללבוש. אכלו רק פירות ועשב. אבל הם חשבו שהם בגן העדן. הקומוניזם כאידיאל הוא נפלא. אבל רק כאידיאל אבל לא למעישה. וכיוצה בזה הליברליזם אידיאל נפלא. הליברל הגדול נדמה לי וולטר כתב. "אני מתגד לדבריך. אבל אמסור נפשי שתוכל להשמיעם" (בערך) נהדר. אבל למעישה הליברלים היום יוציאו את נפשו של האומר נגד דעתם. ראה את תגובתו כאן של הליברליזם. במחשב הוא לא יכול לפגוע פיסית בהפגנות וברחוב הוא יכו ופוגע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2018 12:27 לינק ישיר 

הציטוט הנכון של וולטר "אינני מסכים למילה מדברייך אך אהיה מוכן להיהרג על זכותך לומר אותם ."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/1/2018 16:17 לינק ישיר 

אולי היה ראוי להוסיף:

ובבקשה כבדו את זכותי לא להקשיב ולא לקרוא...

דברי אלו אינם מיועדים לחברי הפורום שלנו, אלא להצפה של הדרישה ההפוכה, כידוע מזמרת נשים בצבא. יש זכות לדבר, אבל אי אפשר לכפות הקשבה או מחשבה. והאם אין זו זכותו של האדם להישאר במרחב הנוחות המוכר של אמונותיו ומנהגיו? לפחות מבחינה משפטית כך ראוי להיות בחברה ליברלית, הלא כן?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2018 09:56 לינק ישיר 

אכן נכון הדבר- בזכות הליברליזם וחפש הביטוי- אדם חרדי לא יכול ללכת ברחוב. המרחב הציבורי מלא בפוסטרי פירסומת לא צנועים. תחנות הרדיו מלאי דברי זימה ורכילות לשמה. בזכות הליברליזם וחרות הפרט כלל גדול נפגע. לגילוי נאות איני חרדי היום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2018 10:42 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:

אכן נכון הדבר- בזכות הליברליזם וחפש הביטוי- אדם חרדי לא יכול ללכת ברחוב. המרחב הציבורי מלא בפוסטרי פירסומת לא צנועים. תחנות הרדיו מלאי דברי זימה ורכילות לשמה. בזכות הליברליזם וחרות הפרט כלל גדול נפגע. לגילוי נאות איני חרדי היום

זה לא עניין של ליבראליזם .
רק של חוצפה.
באנגליה הויז'ניצים הוציאו הנחיה שנשים לא ינהגו ברכב.
העיתונות גילתה את זה.
הבת דודה של המלכה גינתה את זה.
ומה עשו הויז'ניצים ? הויז'ניצים התנצלו , הויז'ניצים זחלו, הם מיד הוציאו הכרזה שאף פעם הם לא התכוונו.
במעמקי ליבה הם יודעים שהם חלאות, הם רק לא התכוונו שמישהו יתפוס אותם.
אבל זה לא הספיק .
לויז'ניצים באנגליה נתנו עונש.
שלחו ועדה לגני הילדים שלהם והועדה הגיעה למסקנה שהילדים לא נחשפו מספיק לנושא של שיוויון זכויות לחברי הקהילה הגאה.
האם הויז'ניצים עשו הפגנות באנגליה?
לא. הם הולכים לעבור השתלמות.
רק כאן בארץ , יש לכלבים את החוצפה לנבוח ולצווח.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2018 10:56 לינק ישיר 

ירוחם
במחילה אני מסתכל על זה מנקודת מבט שונה.
אני מסכים ולא מסכים. מלבד עניין חופש הביטוי, יש כאן עניין תרבותי, שמשפיע על כל הנושא. יש כאן שתי תרבויות החיות במדינה אחת. 
החילונים לא השכילו ליצור לעצמם מצוות של "ולא תתורו" משלהם. אבל האם חילוני ירגיש בנוח כאשר יופיעו מולו פשקווילים משמיצים או "מסיתים" - מסיתים לציות או לאי ציות? האם חילוני ירגיש בנוח בכלל להסתובב בשכונה חרדית - כאשר מכל עבר ניבט אליו הלבוש - שנועד - במוצהר - להפגין בידול. בידול=אפליה. נכון, אין כאן אפליה מעשית, אבל יש כאן מימד של אפליה רגשית. התיקון אינו בשינוי הלבוש, אלא בהסבר ההצהרה על מטרת הלבוש.
ומנגד - כמובן שבאותה מידה לא יהיה נכון לפרסם ברבים דברים האסורים על פי התורה, באופן הפוגע ברגשות הדתיים. ושוב אנו נכנסים לשאלת הגבולות, שהיא מאוד מורכבת, והיא אולי עניין לפסיכולוגים - ואני לא אמנע מלומר: לפני שפסיכולוגים יכריעו בעניין, יהיה עליהם ללמוד היטב את הנושא הדתי. ועוד דבר לא אמנע מלומר - חובה תהיה על הציבור הדתי להנגיש כראוי את הנושא הדתי הזה אל הפסיכולוגים, כדי שאכן יוכלו להכריע כראוי. אין זה אומר שהאדם הדתי צריך להסכים להכרעת הפסיכולוגים. אבל האדם הדתי צריך להיות מודע לכך שיש פה חברה בעלת תרבות מסויימת, ושהוא צריך לכל הפחות לעזור להם להבין את הצד שלו. וכמובן החילוני צריך ללמוד לקבל את זה שהחרדי אינו חפץ בתרבות החילונית, ולהניח לו לחיות את חייו על פי עקרונותיו שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2018 10:56 לינק ישיר 

קירטון כתב:

רק כאן בארץ , יש לכלבים את החוצפה לנבוח ולצווח.

https://youtu.be/wQYob6dpTTk

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2018 11:04 לינק ישיר 

קירטון
את דבריי לירוחם כתבתי לפני שראיתי את דבריך. זה נכון שצריך לדאוג לשוויון זכויות בכל מקום. אבל. יש אבל - אם בתרבות הויז'ניצרית מחייבת שמיעה לתקנות מסוג מסויים, ואין תלונה מצד הנשים, אז מה הבעיה? האם התיקון הוא להכריח אותם ללמד תכני שנוגדים את תרבותם? ולמעשה נוגדת את התרבות המקובלת אצל רוב האזרחים הפרטיים בעולם, שהיא תרבות שעד לפני שנים ספורות - הייתה מקובלת אצל כולם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2018 12:14 לינק ישיר 

אליקים אתה לא מרגיש את הארס הליברלי. בבית שמש באזור של הקנאים- תלו שלטים שלא מצאו חן בעייני הליברלים בעלי החופש הביטוי. ציווה בג"ץ הליברלית הגדולה.- מצידי אמר השופט הליברל תביאו חטיבה ותסירו את השלטים- כהאי לישנא. שלטים על בתים . זה לא מוצה חן גם בעיני.- להסיר בכל מחיר. אבל שלטים של הליברלים שלא מוצא חן בעיני מיליון חרדים. זה חופש הביטוי. לגילוי נאות אני מתנגד בכל מאודי להתנהלות הקנאים בבית שמש ובמקומות אחרים מתנגד נמרצות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2018 17:46 לינק ישיר 

אליקים7241 כתב:

קירטון
את דבריי לירוחם כתבתי לפני שראיתי את דבריך. זה נכון שצריך לדאוג לשוויון זכויות בכל מקום. אבל. יש אבל - אם בתרבות הויז'ניצרית מחייבת שמיעה לתקנות מסוג מסויים, ואין תלונה מצד הנשים, אז מה הבעיה? האם התיקון הוא להכריח אותם ללמד תכני שנוגדים את תרבותם? ולמעשה נוגדת את התרבות המקובלת אצל רוב האזרחים הפרטיים בעולם, שהיא תרבות שעד לפני שנים ספורות - הייתה מקובלת אצל כולם

אתה לא צודק.
הנשים לא הסכימו לתקנה. נשים ויז'ניציות הן שהעבירו את המודעה לידיעת העיתונות בבריטניה.
אלא מה? עסקני החסידות טעו וחשבו שהם בישראל, כאן באמת יצורים שכמותם משתוללים באין מפריע.
ותודה לאל שהפעם הם נענשו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2018 18:27 לינק ישיר 

האם נעשה משאל הוגן*, שבירר את מידת קבלת הנשים את התקנה?
*משאל הוגן פירוש הדבר שיתחשב בדעת כל הנשים, וכמובן בתרבות החסידות, כלומר אישה שאיננה רוצה בתרבות של החסידות - יכולה לעזוב את החסידות, אבל היא לא יכולה להמשיך ולחיות בתוך החסידות אבל להתלונן שהתרבות לא מתאימה לה. אם התרבות לא מתאימה לה - שתעזוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2018 22:03 לינק ישיר 

הנה עוד דוגמא מן השעשועים שאפשר לעשות עם המונח היפה "דמוקרטיה".

דמוקרטיה היא, במובן הראשוני של המונח, שלטון הרוב. שלטון הרוב מאפשר גם עריצות הרוב, או מאפשר או אפילו מצריך עסקאות פוליטיות כדי ליצור רוב מלאכותי.

וזה מביא לתופעות המוכרות בכנסת, שבהן מפלגה קטנה יכולה לזכות להשגים, אם היא מוכרת את תמיכתה בנושאים רבים שאינם מעניינים אותה כדי לזכות בתמיכה במעט הפרטי שכן מעניין אותה ואת מצביעיה.

זה תיאורטי מדי? אני מתכון לנציגים החרדיים שלנו.

זה מה שעשו וזה מה שעושים היום. וכאשר באים אליהם בטענות, הם מסבירים שהם נאבקים למען התורה והטוב (זה נכון עקרונית) ואלו הם כללי המשחק הדמוקרטי.

ועכשו יש מערערים על זה - בשם הדמוקרטיה.

התרחבות החברה החרדית: אתגר לדמוקרטיה

נשיא המכון הישראלי לדמוקרטיה, יוחנן פלסנר, התארח במועדון האקטואליה של אחוזת בית הכרם בהנחיית איש התקשורת אליהוא בן און.

פלסנר עסק בחוזקה של הדמוקרטיה הישראלית והתייחס לציבור החרדי. "באוכלוסיית מדינת ישראל רמת ההזדהות הנמוכה ביותר לערכים דמוקרטים נמצאת באוכלוסייה החרדית", טען.

לדבריו, "שוויון לנשים, חופש דיבור, שיווין פוליטי לאזרחים הערבים - הם לא חונכו על ערכים אלו, לא בישיבה הקטנה, לא בחדר ולא בכול. ככל שהחרדים הופכים למרכיב משמעותי בחברה הישראלית, הם הופכים לאתגר אדיר לחוזקה ולשגשוגה של הדמוקרטיה במדינת ישראל".

פלסנר התייחס גם לכוחן הפוליטי של המפלגות החרדיות ולתהליכים הקואליציוניים המושפעים מכך. "זו סוגיה שהמערכת הפוליטית נמנעת מלטפל בה, מבחינה פוליטית החרדים הם השותף הפוליטי האידאלי. אם תיתן להם את מבוקשם בתחומים החשובים להם, הם יתנו לך את היתר. כל מי שעוסק בפוליטיקה מפנים זאת מהר מאוד ונותן להם את מה שהם רוצים".

לדברי פלסנר, הכוח נמצא בידי ציבור הבוחרים, אך המצב אינו משתנה מפני שהציבור לא מפעיל לחץ על נבחריו. "הציבור הכללי לא גובה מחיר מאף פוליטיקאי על כך שאינו מקדם סוגיה זו".

בהמשך לטענותיו, אמר פלסנר כי הפתרון עשוי להגיע בעקבות שינוי שיטת הבחירות במדינת ישראל. "חייבים לשנות את שיטת הבחירות כדי להקטין את רוח הסחטנות של המפלגות הסקטוריאליות, וגם על מנת לתת תמריץ חזק למערכת הפוליטית שתייצר שני גושים, במקום שתפצל אותנו לשבטים".

עד כאן ציטוט.

כאשר מבקרים, צריך לברר את הנחות היסוד שבשמן אתה יוצא נגד עמדה אחרת. אני מבין שפלסנר יצא נגד הניצול החרדי של כללי הפוליטיקה והדמוקרטיה בישראל. גם לי זה מפריע לפעמים. ובכלל, שלטון הרוב מאפשר גם עריצות של הרוב, וזו לא המצאה שלי. אבל הטענה הפורמליסטית - שאין מה להלין נגד הדמוקרטיה כאשר אתה, הליברל הבודד, עומד מול סחף של הרוב שחושב אחרת או עושה הסכם עם מי שחושב אחרת - זו כבר בעיה פילוסופית. לא רק פילוסופית, אבל עבור האשכול שלנו והפורום שלנו - אני מתכוון להתמקד בבעיתיות הפילוסופית.

יתכן כמובן שהדיווח בערוץ 7 הוא שטחי ולא מדוייק. יתכן שהכתב סיכם ולא דייק או לא הבין. כתבתי לפי המדווח ולפי מה שהבנתי בעצמי. (אולי גם אני טועה? זה ודאי יכול להיות).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2018 08:02 לינק ישיר 

אליקים7241 כתב:

האם נעשה משאל הוגן*, שבירר את מידת קבלת הנשים את התקנה?
*משאל הוגן פירוש הדבר שיתחשב בדעת כל הנשים, וכמובן בתרבות החסידות, כלומר אישה שאיננה רוצה בתרבות של החסידות - יכולה לעזוב את החסידות, אבל היא לא יכולה להמשיך ולחיות בתוך החסידות אבל להתלונן שהתרבות לא מתאימה לה. אם התרבות לא מתאימה לה - שתעזוב.

מיימוני
הקישור הזה לא שייך לנושא אבל הוא מאוד חשוב.
אני אשמח להתייחס בשרשור חדש

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ליברליות לאנשים "לא ליברליים"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.