בית פורומים עצור כאן חושבים

הצבעות ואבילות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/1/2018 14:05 לינק ישיר 

.

פעם ידעתי שלדרעי אין אלוקים.

היום אני יודע שאין לו לב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2018 14:07 לינק ישיר 

.
ועוד נקודה:

האם ראינו כאן כי הרב דרעי מכיר בקיומם של הרבנים הסרוגים? הוא פנה לרב הישוב - למרא דאתרא - כבעל הסמכות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2018 14:16 לינק ישיר 

.

(ציטוט מדף הבית של רחלי אביישר לבל בפייסבוק)

תנו רבנן: מעשה בשני כהנים שהיו שניהן שוין ורצין ועולין בכבש. קדם אחד מהן לתוך ארבע אמות של חבירו, נטל סכין ותקע לו בלבו.
עמד רבי צדוק על מעלות האולם ואמר: אחינו בית ישראל שמעו הרי הוא אומר: "כי ימצא חלל באדמה ויצאו זקניך ושופטיך.."
אנו על מי להביא עגלה ערופה על העיר או על העזרות? 
געו כל העם בבכיה.
בא אביו של תינוק ומצאו כשהוא מפרפר אמר: "הרי הוא כפרתכם ועדיין בני מפרפר ולא נטמאה סכין."
ללמדך שקשה עליהם טהרת כלים יותר משפיכות דמים (תלמוד בבלי מסכת יומא דף כג עמוד א)

השמועה אומרת שאותה סכין שלא נטמאה ממשיכה לשוטט בעולם ומגיעה לכל מקום שבו ההלכה הופכת למפלצת לא אנושית .
אם נכון הסיפור על דרעי שברר עם הרב רא"ם אם יש אפשרות הלכתית שיהודה גליק האונן ישתתף בהצבעה בכנסת בשל חוסר רצון של האופוזיציה להתקזז אז כנראה שמצאנו באיזו סכין חתך דרעי את הבצל בו השתמש כדי לגרום לעיניו לדמוע בשידורי התעמולה של ש"ס....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2018 14:47 לינק ישיר 

האשכול צריך להימחק לפי כללי הפורום, כי הוא גרוע מפוליטיקה: הוא הסתה נגד פוליטיקאי שאינכם אוהבים במסווה של מוסריות.
מוות של בן משפחה אינו סיבה אנושית להפסיק לתפקד שבוע. בעולם המערבי לא קיים המנהג של "שבעה", רק ביהדות ובאיסלם. אם בפרלמנט אירופאי היה מקרה כזה הנבחר היה מגיע. יש כאן הלכה יהודית ולכן מוצדק להסתכל עליה מזוית הלכתית.אלא שהאופוזיציה במדינתנו החליטה לא להתקזז לא עם ח"כ באבל ולא עם ח"כ שעבר ניתוח. וכדי שלא ידברו על חוסר האנושיות שבמעשיהם בפועל הם מנסים להעביר את הנושא לניסיון  של מישהו מהקואליציה ולהגזים בחשיבותו.. 
אם אתם רוצים לגדף פוליטיקאים כאוות נפשכם, בין בצדק בין שלא בצדק, לכו למקום אחר. הפורום הזה לא נועד לא לפוליטיקה ולא לצביעות..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2018 14:53 לינק ישיר 

ת_ח_ז_ל כתב:
האשכול צריך להימחק לפי כללי הפורום, כי הוא גרוע מפוליטיקה: הוא הסתה נגד פוליטיקאי שאינכם אוהבים במסווה של מוסריות.
מוות של בן משפחה אינו סיבה אנושית להפסיק לתפקד שבוע. בעולם המערבי לא קיים המנהג של "שבעה", רק ביהדות ובאיסלם. אם בפרלמנט אירופאי היה מקרה כזה הנבחר היה מגיע. יש כאן הלכה יהודית ולכן מוצדק להסתכל עליה מזוית הלכתית.אלא שהאופוזיציה במדינתנו החליטה לא להתקזז לא עם ח"כ באבל ולא עם ח"כ שעבר ניתוח. וכדי שלא ידברו על חוסר האנושיות שבמעשיהם בפועל הם מנסים להעביר את הנושא לניסיון  של מישהו מהקואליציה ולהגזים בחשיבותו.. 
אם אתם רוצים לגדף פוליטיקאים כאוות נפשכם, בין בצדק בין שלא בצדק, לכו למקום אחר. הפורום הזה לא נועד לא לפוליטיקה ולא לצביעות..

לפי מה שכותבים באתרים, הרב רא"ם הכהן ענה שזו שאלה מהחלק החמישי של השו"ע, וד"ל ואכמ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2018 15:14 לינק ישיר 

קודם כל לענין דמותו של בעל השאלה: דרעי. אין לדון בו, בקורותיו, בכל מה שקשור בו אישית. אני עומד לכתוב את המשפט הביקורתי היחיד שאני מתיר לעצמי: היות שהוא אינו מציג עצמו כתלמיד חכם ואינו מפרסם פסקים, וגם אינו פילוסוף, כל מה ששייך אליו אינו שייך לפורום.

ובזה אפשר לחזור לשאלה.

השאלה היא: האם אבל רשאי לצאת מהבית בשבעה כדי להשתתף בהצבעה בפרלמנט - זו שאלה כמובן לא רק על הכנסת בישראל.

השאלה כפי שהיא מנוסחת בפוסקים ובמקורות שלפניהם היא: האם אבל מותר לצאת מהבית כדי לבצע תפקיד? מנלן?

שאלה נוספת שהתעוררה עקב התשובה של הרב רא"ם הכהן היא: האם יש שאלות שהתשובה להן היא אנושית ולא הלכתית? איזו תפיסת הלכה יש כאן? ואולי: איזו תפיסת אדם?

שאלה שלישית, שהיא כמעט סוציולוגית: איך זה שראובן שואל את הרב של שמעון מה מותר ומה אסור לשמעון לעשות, ועוד דרך התקשורת.

שאלה רביעית היא כמו השלישית והיא עוסקת בצד הפוליטי, ולכן לא ייזכר כאן מקומה.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2018 15:16 לינק ישיר 

לא הספקתי לעיין במקורות כראוי, אבל כדי לאזן, הנה דברי הקיצור שולחן ערוך, שכידוע הוא מחמיר, כנראה עקב היותו פופולריזטור

סעיף א
כל שבעה אינו יוצא מביתו, אך אם מת לו מת או אפילו אצל אחר אלא שאין שם כדי מטה וקובריה, יוצא אפילו ביום הראשון, אם שלח המושל לקרוא לו, או שצריך ללכת לשאר דבר שצריך לו הרבה כגון דבר האבד, מותר לו לצאת ויתן עפר במנעליו.
סעיף ב
אפילו לבית הכנסת להתפלל אינו יוצא בתוך שבעה רק בשבת, אך אם אי אפשר לו לאסוף עשרה, ויהא מוכרח להתפלל ביחידית, ובשכונתו יש מנין, יכול לצאת ללכת להתפלל שם, שלא להתבטל מתפלה בצבור.

(קיצור שולחן ערוך סימן ריד)

אם נדמה מילתא למילתא (=נדמה דבר לדבר, כך עובדת ההלכה), האם "קרא לו המושל" כדי לייצג את היהודים דומה ל"קראו לו להצביע עם הקואליציה"? והאם זה משנה לאיזו מטרה עליו לתת את קולו? למשל, הגנת השבת והסטטוס קוו, דרך כפיה דתית?

השאלה שהוחמצה אם כי כל מי שחש בה נסער ממנה: יש הבדל בין האם מותר לאבל לצאת לבין השאלה אם ירצה ואם ניתן לדרוש ממנו לצאת. כאן לדעתי מקום הרגש האנושי שעליו דיבר הרב ראם. אם האבל עצמו שואל, יש למצוא מקום להתיר, ולא רק בנסיבות של הגנה על השבת (אם זו הגנה על השבת). כאשר מישהו שואל עבור האבל, זה להתערב באבלותו.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2018 15:54 לינק ישיר 

.

שיעור של הרב ראם הכהן, מלמד משהו על מיהו הרב הזה. מי שהיה יודע מי הוא, לא היה צופה לתשובה אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2018 17:18 לינק ישיר 

אני חושב שאין שום בעיה שיהיו אשכולות פוליטיים, אם כי האשכול הזה מראה את הבעיה מצד שני, עובדה שהאשכול הזה לא נחסם ואשכול פוליטי גם אם יהיה ראוי וענייני ייחסם.
וכוונתי כמובן לשחי הרדוד של אנשים שלא מוכנים לדון לגופו של עניין בהיגיון אלא רק בפופוליזם זול (בעיקר מואדיב ובמיוחד (אי) תגובתו לתחזל, ושיהיה ברור שאני לא סובל את מושא הביקורת שלו ואין לי שום עניין להגן עליו לגופו של אדם).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2018 18:26 לינק ישיר 

יש3 כתב:
אני חושב שאין שום בעיה שיהיו אשכולות פוליטיים, אם כי האשכול הזה מראה את הבעיה מצד שני, עובדה שהאשכול הזה לא נחסם ואשכול פוליטי גם אם יהיה ראוי וענייני ייחסם.
וכוונתי כמובן לשחי הרדוד של אנשים שלא מוכנים לדון לגופו של עניין בהיגיון אלא רק בפופוליזם זול (בעיקר מואדיב ובמיוחד (אי) תגובתו לתחזל, ושיהיה ברור שאני לא סובל את מושא הביקורת שלו ואין לי שום עניין להגן עליו לגופו של אדם).

אני מודה לך על דבריך הנעימים והענייניים.

רציתי רק לעדכנך שבדקתי, בצנעה, ובית השחי שלי אינו רדוד יותר מאשר של אנשים רגילים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2018 18:29 לינק ישיר 

ת_ח_ז_ל כתב:

מאחר ונמתחה עלי ביקורת על שלא הגבתי על כך, כמה דברים:

1. לגבי היות האשכול בר מחיקה - יתכן. המחק ברשות המורשים.

2. העובדה שבעולם המערבי לא קיים המנהג של שבעה, אינו רלבנטי. אנן עסקינן ביהודי היושב שבעה, כמנהג. 

3. מה שמרתיח, מבחינתי, אינו הנושא הפוליטי, ולכן גם לא עסקתי בהצבעות, בקיזוזים וכו'. כליטוואק, אני תוהה על מי שלא למד שורה מהחלק החמישי, ועוסק, בקטנוניות דווקנית, בדין - שכל אחד יודעו - של האפשרות לצאת מהבית בשבעה לצורך גדול.

ואכמ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2018 21:36 לינק ישיר 

http://www.bhol.co.il/128461/%D7%A6%D7%A4%D7%95-%D7%90%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%99-%D7%91%D7%9F-%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%A1%D7%91%D7%99%D7%A8-%D7%90%D7%AA-%D7%92%D7%99%D7%A8%D7%A1%D7%AA-%D7%93%D7%A8%D7%A2%D7%99-%D7%9C%D7%A1%D7%A2%D7%A8%D7%AA-%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%A7.html

למי שלא צופה בסרטון:
אבישי בן חיים מסביר, על סמך היכרות באופן כללי עם התפיסה התרבותית הספרדית, השונה מזו המערבי, ועל סמך היכרות בפרט עם אנשי הרב עובדיה, והוא אומר שכפי הנראה דרעי פשוט הציע לפנות לרב לשאול אם בכלל יש אפשרות להזמין את גליק להצבעה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2018 22:14 לינק ישיר 

די ברור לי שאם הייתה הצבעה על מסירת הר הבית לערבים והיה מצב גבולי, גליק היה מגיע. אם הוא היה חושב שהחוק נורא נורא חשוב הוא היה מגיע. דרעי חשב שהחוק נורא נורא חושב ולכן מאוד הגיוני שינסה לבדוק את האפשרות הזו (הוא לא לחץ על גליק ואפילו לא דיבר איתו), כך שההתנהגות שלי היא בהחלט הגיונית ואין בה ולו קורט של חוסר רגישות.

אפשר לשאול האם לדרעי באמת אכפת מהשבת או שאכפת לו מדברים אחרים, ובאמת אם זה לא לשמה אלא לשם עצמו אז זה כבר נהיה מגעיל. אני כאמור לא מאוהביו, ובהתאם לזה גם ההשערה שלי בשאלה הזו, אבל זה לא הגון כשיש על מישהו ביקורת כללית שלאורה רואים את כל מעשיו, לבוא ולהיטפל אליו למעשה מסוים שאם מסתכלים עליו באור אחר הוא לגמרי בסדר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2018 23:06 לינק ישיר 

אליקים7241 כתב:
http://www.bhol.co.il/128461/%D7%A6%D7%A4%D7%95-%D7%90%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%99-%D7%91%D7%9F-%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%A1%D7%91%D7%99%D7%A8-%D7%90%D7%AA-%D7%92%D7%99%D7%A8%D7%A1%D7%AA-%D7%93%D7%A8%D7%A2%D7%99-%D7%9C%D7%A1%D7%A2%D7%A8%D7%AA-%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%A7.html

למי שלא צופה בסרטון:
אבישי בן חיים מסביר, על סמך היכרות באופן כללי עם התפיסה התרבותית הספרדית, השונה מזו המערבי, ועל סמך היכרות בפרט עם אנשי הרב עובדיה, והוא אומר שכפי הנראה דרעי פשוט הציע לפנות לרב לשאול אם בכלל יש אפשרות להזמין את גליק להצבעה.

עוד לא נולדה התתופעה במפלגת ש"ס שבן-חיים לא ימצא דרך להצדיק.

...ואף מלה על חוסר ההבנה הגדול שלו בנושא אבלות של אשכנזים - שגם הם יהודים ולא "מערביים", למי שלא יודע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2018 23:15 לינק ישיר 

מואדיב

מה לא הגיוני בהסבר של אבישי בן חיים?

ההסבר שלו הגיוני לחלוטין גם לאוזן המערבית, רק שהוא היה צריך להסביר את זה כי אנשים לא הבינו למה דרעי מציג את זה כדבר המובן מאליו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הצבעות ואבילות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.