בית פורומים עצור כאן חושבים

הצבעות ואבילות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/1/2018 00:38 לינק ישיר 

מואדיב

קודם כל להתריע וללמד זכות: לדעתי נפלה טעות הקלדה אצל יש והתכוון לכתוב "שיח רדוד". מה שיצא במקום באמת לא היה מובן.

שנית - הועלה כאן נושא של הבדלי תרבויות. כיון שאיני מתמצא בזה איני יודע אם לקבל או לשלול. וזה מעלה את השאלה: האם מי שבא מתרבות שבה שואלים את הרב בשמו של האחר בלי לקבל רשות ובה, אולי, יש יחס מקל יותר כלפי שבעה ואבלות, האם היה עליו לשאול את עצמו אם האיש שהוא מנסה לגייס לנושא חשוב לכולי עלמא (לכל השיטות) מסתכל על הדברים כמוהו או שלא?

לפי מיעוט הבנתי ולפי הנתונים שנמסרו כאן, יש בזה לימוד זכות. ואני שמח לגלות שאפשר ללמד זכות.

ושוב, הנושא של האיש שאיכשהו הביא לפניה חסרת הרגישות לרב אינו נראה לי חשוב. אני עומד על כך שלא יהיו אשכולות פוליטיים וגם לא אשכולות על אנשים, טובים ורעים. לא לשם כך קיים הפורום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2018 07:14 לינק ישיר 

תודה על התיקון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2018 08:42 לינק ישיר 

מימוני

<עם זאת, דומה שיש לתמוה על פנייתו של דרעי אל הרב המקומי כדי שיפסוק לגליק אם מותר ואם אסור לו לצאת>

דרעי לא פנה אל הרב המקומי. הוא ביקש מראש מועצת הר חברון יוחאי דימרי, שהוא חבר טוב של יהודה גליק, שישאל את רב המקום האם מותר הלכתית להגיע להצבעה בעת האבל.

דרעי מגיב לסערה: לא פנינו לגליק, שלא ילמדו אותנו מהו מוסר - החרדים - פוליטי ...

"הוא גולל את המציאות כהוויתה: "ביום שני בצהרים קיימתי שיחה עם ראש מועצת הר חברון יוחאי דימרי, שהוא חבר טוב של יהודה גליק, ושוחחנו על ההלוויה שאמורה להתקיים. ובין הדברים ביקשתי ממנו שיבדוק הלכתית עם רב הישוב, מה דעתו בנושא זה".

אך משום מה דרעי שכח לשאול את החבר טוב של יהודה גליק, מה הוא חושב שתהא תגובתו של יהודה גליק אם הרב יורה שעקרונית מותר להגיע להצבעה בעת האבל. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2018 16:05 לינק ישיר 

עצם העובדה שגנב מורשע מתקבל על די קהלו להיות מנהיג פוליטי זה מזעזע הרבה יותר מאשר הטעות בשיקול הדעת שהפעיל דרעי למען השבת (כביכול) .

וזה מזעזע לא רק בגלל המקרה הפרטי של דרעי אלא בגלל שהדת היהודית מאפשרת את זה שהרי ידוע הפסק שמצווה לגנוב מהמדינה ומגויים .
רק כדאי מאד לעשות השתדלוס גדולה שלא תיתפס על ידי השילטון.
ואם נתפסת חס ושולעם אז יש אגף שלם במעשיהו שם תוכל ללמוד תורה כל היום ואפילו למסור שיעורי תורה כי הכבוד שלך ושל משפחתך לא נפגם כלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2018 10:34 לינק ישיר 

http://www.bhol.co.il/128807/%D7%93%D7%A8%D7%A2%D7%99-%D7%9E%D7%A8%D7%92%D7%99%D7%A2-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%97%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%A0%D7%99-%D7%9C%D7%90-%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%90%D7%9B%D7%95%D7%A3-%D7%90%D7%AA-%D7%97%D7%95%D7%A7-%D7%94%D7%9E%D7%A8%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D.html

דרעי מתייחס בראיון לסערה שקמה סביב פנייתו לרבה של עתניאל כדי לבדוק היתכנות הילכתית לבואו של ח"כ יהודה גליק להצבעה העיצומה של ה'שבעה' על רעייתו, "הרב של היישוב עתניאל עלה על הקו והוא אמר שבוודאי שזה מותר על פי ההלכה, אבל כל אחד שיעשה מה שהוא מרגיש. אם אני הייתי יושב שבעה — הייתי קם להצביע בלי שום היסוס. לצערי, האמנתי באנשים שסילפו את כל מה שהיה שם. אני לא אנקוב בשמות, אבל אנשים עשו עליי סיבוב".

תוקן על ידי נישטאיך ב- 11/01/2018 10:35:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2018 04:10 לינק ישיר 

הקישור לדברי אריה דרעי:

דרעי מרגיע: אני לא מתכוון להתערב ולאכוף את חוק המרכולים - החרדים - פוליטי ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2018 07:35 לינק ישיר 

נא להימנע מפוליטיזציה (=הדבקת הפורום בחיידק הפוליטיקה).

דווח בערוץ 7:

שבוע לאחר שחוק המרכולים אושר בקריאה שניה ושלישית, חבר מועצת חכמי התורה של ש"ס הרב דוד יוסף התבטא נגד ח"כ יהודה גליק (הליכוד) שסירב להגיע להצבעה במהלך ה'שבעה' על אשתו.

"יש לו דת עקומה", אמר הרב יוסף במהלך שיעורו השבועי. "אם זה היה על הר הבית הוא ודאי היה בא בתוך השבעה" , הוסיף.

"כשמדובר על שבת קודש, מה זה בשביל אחד כזה שבת קודש? הם עשו לעצמם דת חדשה, דת של הר הבית. ומה עם שבת קודש? שום דבר.

"איך כולם מתנפלים וצועקים 'פגעו בו, פגעו בו'? פוגעים בכבוד שבת פוגעים בקדוש ברוך הוא! ובאים ומדברים שפוגעים בבן אדם הזה? בן אדם כזה שכל מה שיש לו, הדת שלו זה הר הבית, יש לו דת עקומה. בוודאי שהוא היה צריך לבוא ולהצביע, אין בזה שאלה הלכתית".

אשר למניעי חוק המרכולים הסביר הרב יוסף כי "אנחנו לא יכולים לכפות על החילונים לשמור שבת, אבל יש לנו אחריות. אנחנו מבקשים לשמור על הקיים, לשמור על הצביון היהודי. לכל הפחות, רוצים לעצור את הסחף הזה. זה למענם ובשבילם".

עד כאן ציטוט

חוק המרכולים והכפיה שבו, האם זה דרוש לפי ההלכה והאם זה מועיל, ראוי לאשכול בפני עצמו.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הצבעות ואבילות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.