בית פורומים שידוכי חרדים

מה דעתכם על שידוך בין חרדי למתחזקת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/1/2018 16:02 לינק ישיר 
מה דעתכם על שידוך בין חרדי למתחזקת

אחת שנופלת בשמירת שבת כי היא לבד דתיה בבית,
אחת שלא למדה יהדות במידרשה, היא כבר 5 שנים מתחזקת וטוב לה,
אחת שמשוכנעת שהתורה אמת,
אחת שמוכנה לחינוך חרדי לילדים שלה, אם מדובר בחינוך טוב,
ולא בוער לה שהם יעשו צבא, יען היא גם לא עשתה צבא,
היא מוכנה ללכת צנוע ויודעת מה זה צנוע מסתבר, מצד שני היא מעדיפה להתלבש קליל כמו מתנחלת, היא רוצה חיים קלילים, היא רוצה חופש, היא מוכנה לגור ביבניאל למשל, ככה שהיא לא מחפשת חיים סוערים בעיר,
יש חיבה וחיבור בין הבחור לבחורה, הבחורה פשוט טוענת לבחור ; למה לך ?
תחכה קצת ותמצא הצעה מתאימה יותר,
והבחור טוען שהוא מצא הצעה מעולה, והם יכולים לגור במקום של חוזרים בתשובה, ובטח שהיא תתחזק, היא תשמע שיעורים ותתחזק כפי שאיפת נפשה הטהורה, יש לנו זמן,
והיא כבר דתיה.
הבחורה - בחורה על רמה
מכל הבחינות.
מה דעתכם ?
האם ואיפה צפוי כאן בעיה ?

תודה רבה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2018 20:19 לינק ישיר 

עונה לעצמי :)
שהבחור יהיה מוכן לויתורים כואבים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2018 09:16 לינק ישיר 

אחח רציף רציף

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2018 21:13 לינק ישיר 

נקודתאור כתבה:

אחח רציף רציף

חייכתי מאוזן לאוזן

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2018 22:01 לינק ישיר 

מממ וזה למה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2018 09:48 לינק ישיר 

נקודתאור כתבה:

מממ וזה למה?

אחח רציף רציף

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2018 17:28 לינק ישיר 

חחח שתהיה בריא ! :P
אבל אני עדיין רוצה לדעת למה חייכת רק בגלל האמירה הזאת שאמרתי ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2018 16:25 לינק ישיר 

נקודתאור כתבה:

חחח שתהיה בריא ! :P
אבל אני עדיין רוצה לדעת למה חייכת רק בגלל האמירה הזאת שאמרתי ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2018 19:31 לינק ישיר 

ואתה לקחת את זה לצד החיובי וחייכת חחח אוקיוש ;)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2018 20:24 לינק ישיר 

נקודתאור כתבה:

ואתה לקחת את זה לצד החיובי וחייכת חחח אוקיוש ;)

לא חשוב,
אמרת את זה יפה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2018 20:31 לינק ישיר 

לא חושבת שילך. ממש לא.
יש עקרונות שאי אפשר לוותר עליהם.
שמעתי לאחרונה, שצריך לדעת שכשנפגשים ומחליטים שזה האדם שהולכים לחיות איתו, אי אפשר לחשוב איך אפשר 'לשנות' אותו אחרי החתונה ,כי זה פשוט לא יעבוד. איך שהאדם מתנהג כאן ועכשיו זה מה שקובע להחלטה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2018 21:24 לינק ישיר 

חחחח רציף מותר לך לחייך זה בריא :P
מותר לך רק כי זה אתה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2018 22:54 לינק ישיר 

אני לא הייתי יוצאת עם אחד כזה מושלם ככל שיהיה - פשוט לא! אף פעם לא לוקחים משהו לפני החתונה בידיעה שהוא ישתנה, כי תמיד יש את התרחיש שזה גם... לא ישתנה. 
ואני רוצה להתייחס לחלק ממה שכתבת ;

אחת שנופלת בשמירת שבת כי היא לבד דתיה בבית, - אין הצדק ליפול בשמירת שבת גם אם היא באמצע כפר של גויים וכולם סביבה מחללים שבת. אברהם אבינו נולד למציאות שאבא שלו בונה פסלים וכולם עובדים אלילים, ועדיין, אחרי הכל, שבן אדם רוצה ובאמת מאמין, הוא יכול לגלות את השם ולעבוד אותו גם אם הבית שלו לא שומר, וגם אם העיר לא שומרת, והבית מחלל זה לא תירוץ מספיק טוב ליפול... מצטערת.

אחת שלא למדה יהדות במידרשה, היא כבר 5 שנים מתחזקת וטוב לה, - אין בעיה עם מתחזקת, כל שכן אם היא במדרשה. הבעיה לא טמונה פה.

אחת שמשוכנעת שהתורה אמת, - משוכנעת ולא משנה את המעשים, זה לא משוכנעת ב100%.

אחת שמוכנה לחינוך חרדי לילדים שלה, אם מדובר בחינוך טוב, - זה נשמע קצת לא טוב "מוכנה", זה כאילו לא עקרוני אצלה אלא מוכנה לזרום עם הגבר ועם מי שהיא תתחתן. רוצה חינוך חרדי? סבבה. דתי לאומי? גם סבבה. ממלכתי דתי? סבבה. הכל הולך... 
אם היא רק 'מוכנה' אבל זה לא בוער לה בכל עצמותיה, הילדים שלה יכולים להיות בחינוך החרדי ובישיבות הכי גדולות בעולם, אבל ברגע שהאמא לא תחנך אותם מקטנות לדרך כזו- זה מה שהילדים ייצאו, לא חרדים. חינוך הוא גם מהבית ולא רק המסגרת.

ולא בוער לה שהם יעשו צבא, יען היא גם לא עשתה צבא, - לא בוער לה שהם יעשו צבא מסיבות דתיות או כי היא פשוט לא חושבת שזה ביג דיל שהם לא יעשו צבא? וזה בדיוק מה שהיא תעביר להם.

איפה כאן הבעיה? 
הבעיה היא כמובן בזה שהוא יותר מחמיר ממנה והוא בונה על זה שהיא תתחזק לאחר החתונה וכמו שאמרתי לעולם לא לוקחים משהו עם אופציה שהוא ישתנה לאחר החתונה גם אם הבחור\ה ממש מבטיחים זאת. 
לוקחים משהו שמראש מתאים לדרך להשקפה ולבחירות שלנו כדי שלא נאכל בסוף את הכובע והצד השני יגיד מבחינתי ניסיתי וזה לא התאים לי. 
איפה עוד הבעיה? הבעיה היא בהקלות, הבעיה תהיה גדולה בחינוך הילדים, הבעיה תהיה יותר גדולה כשבעצם
אחרי החתונה ואחרי שיורדת ההתלהבות ואחרי שכבר מכירים ואחרי שכבר נכנסים לשגרה
הבחור תופס את הראש ואומר לעצמו מה למען השם עשיתי, למה לקחתי, למה התפשרתי?!

חיבור טוב וכימיה וזרימה זה לא תירוץ להתחתן. חיבור טוב יכול להיות לי גם עם חילוני מחלל שבת, סוו, זה אומר שאתחתן איתו? 
חיבור טוב יכול להיות לי גם עם דתי מתנחל, זה אומר שזה באמת מתאים? 

כדי לבחון חתונה צריך בראש ובראשונה להיות באותה השקפה וזה הדבר הכי חשוב וכל שאר הדברים באים אחרי.
משמע אם אני שומרת שבת כבר 20 שנה אני יכולה לקחת אחד ששומר שבת 10 שנים, אבל אני לא אוכל לקחת אחד שבשנתיים האחרונות עדיין מזגזג בשבת. 

כי זה לא בסיס מספיק טוב.

שיהיה הרבה בהצלחה :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2018 22:55 לינק ישיר 

מישואית8 כתבה:

לא חושבת שילך. ממש לא.
יש עקרונות שאי אפשר לוותר עליהם.
שמעתי לאחרונה, שצריך לדעת שכשנפגשים ומחליטים שזה האדם שהולכים לחיות איתו, אי אפשר לחשוב איך אפשר 'לשנות' אותו אחרי החתונה ,כי זה פשוט לא יעבוד. איך שהאדם מתנהג כאן ועכשיו זה מה שקובע להחלטה.

ואם הבן אדם/בת אדם
מתחייב/ת בלב שלם
להשתפר ?

נגיד שהיא לא כל כך משקיעה בהופעה שלה

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי רציף ב- 10/02/2018 23:03:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2018 22:59 לינק ישיר 

אבישג12 כתבה:

אני לא הייתי יוצאת עם אחד כזה מושלם ככל שיהיה - פשוט לא! אף פעם לא לוקחים משהו לפני החתונה בידיעה שהוא ישתנה, כי תמיד יש את התרחיש שזה גם... לא ישתנה. 
ואני רוצה להתייחס לחלק ממה שכתבת ;

אחת שנופלת בשמירת שבת כי היא לבד דתיה בבית, - אין הצדק ליפול בשמירת שבת גם אם היא באמצע כפר של גויים וכולם סביבה מחללים שבת. אברהם אבינו נולד למציאות שאבא שלו בונה פסלים וכולם עובדים אלילים, ועדיין, אחרי הכל, שבן אדם רוצה ובאמת מאמין, הוא יכול לגלות את השם ולעבוד אותו גם אם הבית שלו לא שומר, וגם אם העיר לא שומרת, והבית מחלל זה לא תירוץ מספיק טוב ליפול... מצטערת.

אחת שלא למדה יהדות במידרשה, היא כבר 5 שנים מתחזקת וטוב לה, - אין בעיה עם מתחזקת, כל שכן אם היא במדרשה. הבעיה לא טמונה פה.

אחת שמשוכנעת שהתורה אמת, - משוכנעת ולא משנה את המעשים, זה לא משוכנעת ב100%.

אחת שמוכנה לחינוך חרדי לילדים שלה, אם מדובר בחינוך טוב, - זה נשמע קצת לא טוב "מוכנה", זה כאילו לא עקרוני אצלה אלא מוכנה לזרום עם הגבר ועם מי שהיא תתחתן. רוצה חינוך חרדי? סבבה. דתי לאומי? גם סבבה. ממלכתי דתי? סבבה. הכל הולך... 
אם היא רק 'מוכנה' אבל זה לא בוער לה בכל עצמותיה, הילדים שלה יכולים להיות בחינוך החרדי ובישיבות הכי גדולות בעולם, אבל ברגע שהאמא לא תחנך אותם מקטנות לדרך כזו- זה מה שהילדים ייצאו, לא חרדים. חינוך הוא גם מהבית ולא רק המסגרת.

ולא בוער לה שהם יעשו צבא, יען היא גם לא עשתה צבא, - לא בוער לה שהם יעשו צבא מסיבות דתיות או כי היא פשוט לא חושבת שזה ביג דיל שהם לא יעשו צבא? וזה בדיוק מה שהיא תעביר להם.

איפה כאן הבעיה? 
הבעיה היא כמובן בזה שהוא יותר מחמיר ממנה והוא בונה על זה שהיא תתחזק לאחר החתונה וכמו שאמרתי לעולם לא לוקחים משהו עם אופציה שהוא ישתנה לאחר החתונה גם אם הבחור\ה ממש מבטיחים זאת. 
לוקחים משהו שמראש מתאים לדרך להשקפה ולבחירות שלנו כדי שלא נאכל בסוף את הכובע והצד השני יגיד מבחינתי ניסיתי וזה לא התאים לי. 
איפה עוד הבעיה? הבעיה היא בהקלות, הבעיה תהיה גדולה בחינוך הילדים, הבעיה תהיה יותר גדולה כשבעצם
אחרי החתונה ואחרי שיורדת ההתלהבות ואחרי שכבר מכירים ואחרי שכבר נכנסים לשגרה
הבחור תופס את הראש ואומר לעצמו מה למען השם עשיתי, למה לקחתי, למה התפשרתי?!

חיבור טוב וכימיה וזרימה זה לא תירוץ להתחתן. חיבור טוב יכול להיות לי גם עם חילוני מחלל שבת, סוו, זה אומר שאתחתן איתו? 
חיבור טוב יכול להיות לי גם עם דתי מתנחל, זה אומר שזה באמת מתאים? 

כדי לבחון חתונה צריך בראש ובראשונה להיות באותה השקפה וזה הדבר הכי חשוב וכל שאר הדברים באים אחרי.
משמע אם אני שומרת שבת כבר 20 שנה אני יכולה לקחת אחד ששומר שבת 10 שנים, אבל אני לא אוכל לקחת אחד שבשנתיים האחרונות עדיין מזגזג בשבת. 

כי זה לא בסיס מספיק טוב.

שיהיה הרבה בהצלחה :)

יוווו איזה תשובה יפה ומפורטת
אבישג !

תודה רבה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2018 23:01 לינק ישיר 

אני גם אשתף מניסיון אישי שלי - 

היה לי סיפור דומה לזה מאוד ( הבחור לא היה כמו הבחורה בסיפור
אלא היה קצת יותר חזק , אבל עדיין לא חזק ברמה שמספיקה לי ) 
עשינו דעת תורה ו2 רבנים אמרו לי להוריד .. :)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מה דעתכם על שידוך בין חרדי למתחזקת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext