|
|
| נשלח ב-22/2/2018 19:33 |
|
| |
תתפוצצו!! הרכבת יצאה ממזמן מהתחנה. תמשיכו לשבת בחושך ולכסות את העיניים ליתר ביטחון בבד שחור ועבה. להשאר מיושנים ונרדפים, להתבכיין ולקונן. המודרניזיציה והקידמה הם חלק מהאבולוציה מששת ימי בראשית והמפץ. העולם רץ קדימה, מי שנשאר מאחור משאיר מקום ברווח לאלו ששועטים במעלה.
מה שבאמת מרגיז אתכם, לא הפנים החרדיות בבית המשפט ובאקדמיה, אלו כבר נמצאים מקום המדינה במינונים שונים. הכעס ו"הבושה" הם שהיא אשה. זהו.
ת-י-ת-פ-ו-צ-צ-ו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2018 19:38 |
|
| |
| ליידוסית כתב: |  | תתפוצצו!! הרכבת יצאה ממזמן מהתחנה. תמשיכו לשבת בחושך ולכסות את העיניים ליתר ביטחון בבד שחור ועבה. להשאר מיושנים ונרדפים, להתבכיין ולקונן. המודרניזיציה והקידמה הם חלק מהאבולוציה מששת ימי בראשית והמפץ. העולם רץ קדימה, מי שנשאר מאחור משאיר מקום ברווח לאלו ששועטים במעלה.
|
|
אולי לא למדו אותך, אך יהודים מיושנים משובחים מהמתחדשים.
רק אלו שמוצאם מהקוף מרגישים צורך להתחדש.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2018 19:43 |
|
| |
טעית קצת במקום ...
| ליידוסית כתב: |  | תתפוצצו!! הרכבת יצאה ממזמן מהתחנה. תמשיכו לשבת בחושך ולכסות את העיניים ליתר ביטחון בבד שחור ועבה. להשאר מיושנים ונרדפים, להתבכיין ולקונן. המודרניזיציה והקידמה הם חלק מהאבולוציה מששת ימי בראשית והמפץ. העולם רץ קדימה, מי שנשאר מאחור משאיר מקום ברווח לאלו ששועטים במעלה.
מה שבאמת מרגיז אתכם, לא הפנים החרדיות בבית המשפט ובאקדמיה, אלו כבר נמצאים מקום המדינה במינונים שונים. הכעס ו"הבושה" הם שהיא אשה. זהו.
ת-י-ת-פ-ו-צ-צ-ו. |
|
גם אם היה זכר מהמין הכי משובח זה עדין נוגד את חוקי הבורא יתברך .היחיד לפני 50 שנה בקירוב שהיה שופט חרדי הלך לשאל בעצת החזון איש ע"ה .
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2018 20:51 |
|
| |
מה שטוב בארה"ב לא טוב כאן?
בטוח תביא כבוד למיגזר. תנו צאנס
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2018 22:29 |
|
| |
התחזקות מעמד האישה בתרבות המערבית רק הולכת ומתחזקת התהליך הזה הולך ומתעצם! בחברה החרדית, בעקבות 'תורתו אומנותו' הנשים הן בעלות המאה. מלבד זה שהן משכילות ודעתניות (וכנראה שגם יותר 'רוחניות'. אבל לא במובן 'הפולחני' של המילה). הן בצדק ובזכות תהיינה כנראה יותר ויותר גם בעלות הדיעה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2018 22:42 |
|
| |
1. אשה גדולה היא אשה שמוותרת על גשמיות ועל כבוד בשביל התורה ובשביל ה' 2. המקצוע של אשה אם היא עקרת בית או שופטת, אינו עניין לענות בו וזו לא גאווה ולא אשה גדולה 3. לא יודע אם זה מותר או אסור, אבל יש להניח מצד חזקת כשרות שכנראה היא כן קבלה היתר.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2018 00:51 |
|
| |
מעשה בסטודנט למשפטים שחזר בתשובה. שאיפתו הייתה להתמנות ביום מן הימים לשופט, וכעת נפשו לשאול באה האם הדבר מותר. הוא פנה אל חבר שלי (מי שסיפר לי את הסיפור) שהלך עם שאלה זו לרב שלום גלבר, שלא סבר שיש צד שמותר ליהודי להיות שופט בערכאות, ובכל זאת החליט ללכת לשאול את הרב אלישיב זצ"ל.
הרב גלבר הלך לר"א עם ידידי, וכשישבו בחדר ההמתנה הוא הציע לעשות 'אחורה פנה' כי ללא ספק הר"א יזרוק אותם מכל המדרגות.. בכל זאת הם נשארו, וכשהגיע תורם נכנסו והציגו את השאלה.
הר"א אמר: "גם קיסטר היה שופט" עכ"ל. (יצחק קיסטר, שופט עליון דתי שהיה מקורב לגדולי ישראל). וכשהרב גלבר המשיך לשאול 'אז מותר לו להיות שופט'? אמר הר"א (ברוגז קל): "כבר אמרתי שגם קיסטר היה שופט".
הרב גלבר הודיע לאותו סטודנט שמותר לו להיות שופט.
ולפי דרכנו למדנו שגם אם דעתו של הר"א לא הייתה נוחה מערכאות ושופטיהם (הוא חתום על כרוזים נגד הליכה לכל סוג שהוא של ערכאות), הוא כנראה לא סבר שהדבר אסור מעיקר הדין, אף כי נזהר שלא להוציא את השם המפורש "מותר" מפיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2018 00:58 |
|
| |
אוי לבושה ולצרות העין !! של פותח האשכול שלא יכול לפרגן לחוי טוקר !! שבעלה עורך דין והבן של.. השופטת החרדית שבאה מיינסטרים החרדי !! ופרצה גדר ולמדה במכללה האקדמית !! עבדה בפרקליטות והיום היא התמנתה לשופטת !! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2018 02:26 |
|
| |
אני לא מאחל לאף אמא חרדית את ה"נחת" שיש לה מילדיה, יש מחיר לכל התהליך הזה,
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2018 05:29 |
|
| |
| שרית560 כתב: |  | אוי לבושה ולצרות העין !! של פותח האשכול שלא יכול לפרגן לחוי טוקר !! שבעלה עורך דין והבן של.. השופטת החרדית שבאה מיינסטרים החרדי !! ופרצה דרך ולמדה במכללה האקדמית !! עבדה בפרקליטות והיום היא התמנתה לשופטת !! נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2018 06:05 |
|
| |
| שרית560 כתבה: |  |
אוי לבושה ולצרות העין !! של פותח האשכול שלא יכול לפרגן לחוי טוקר !! שבעלה עורך דין והבן של.. השופטת החרדית שבאה מיינסטרים החרדי !! ופרצה גדר ולמדה במכללה האקדמית !! עבדה בפרקליטות והיום היא התמנתה לשופטת !!
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2018 06:43 |
|
| |
בין אם זה מותר או אסור, ובין אם זה ראוי או לא, אותי מעצבן השימוש בשם "חרדית" ולא מצד השאלה אם יתכן חרדיות ושפיטה ביחד, אלא מצד המקצועיות שבדבר. אם היא שופטת ראויה אז מגיע לה ואת מי זה מעניין שהיא חרדית (בדיוק שלא מעניין אותי אם הטייסת היא חרדית) , ואם לא, אזי היא מונתה בגלל שהיא חרדית ואז זה מראה שהצד המקצועי לא מי יודע מה. השאלה היא האם שקד הייתה ממנה אותה אם היא הייתה סתם חילונית?
מזכיר לי קצת את השלטים "אברך ינקה את ביתך", וכי מה אכפת לי אם זה אברך או עולה מאזרבייג'ן, השאלה היא האם הוא מנקה טוב או לא...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2018 13:14 |
|
| |
| שמעו_נא כתב: |  | מעשה בסטודנט למשפטים שחזר בתשובה. שאיפתו הייתה להתמנות ביום מן הימים לשופט, וכעת נפשו לשאול באה האם הדבר מותר. הוא פנה אל חבר שלי (מי שסיפר לי את הסיפור) שהלך עם שאלה זו לרב שלום גלבר, שלא סבר שיש צד שמותר ליהודי להיות שופט בערכאות, ובכל זאת החליט ללכת לשאול את הרב אלישיב זצ"ל.
הרב גלבר הלך לר"א עם ידידי, וכשישבו בחדר ההמתנה הוא הציע לעשות 'אחורה פנה' כי ללא ספק הר"א יזרוק אותם מכל המדרגות.. בכל זאת הם נשארו, וכשהגיע תורם נכנסו והציגו את השאלה.
הר"א אמר: "גם קיסטר היה שופט" עכ"ל. (יצחק קיסטר, שופט עליון דתי שהיה מקורב לגדולי ישראל). וכשהרב גלבר המשיך לשאול 'אז מותר לו להיות שופט'? אמר הר"א (ברוגז קל): "כבר אמרתי שגם קיסטר היה שופט".
הרב גלבר הודיע לאותו סטודנט שמותר לו להיות שופט.
ולפי דרכנו למדנו שגם אם דעתו של הר"א לא הייתה נוחה מערכאות ושופטיהם (הוא חתום על כרוזים נגד הליכה לכל סוג שהוא של ערכאות), הוא כנראה לא סבר שהדבר אסור מעיקר הדין, אף כי נזהר שלא להוציא את השם המפורש "מותר" מפיו.
|
|
אין ספק שכמו שאסור לאכול חזיר כך אסור להתדיין בערכאותיהם, כמפורש בגמרא ברמב"ם ובשולחן ערוך. גם בהנחה שיש היתר להיות שופט אין לזה קשר, משל למה הדבר דומה - כמו ההבדל בין לאכול חזיר לבין משרה בחברה כזו (כמו טיב טעם) או במקרה שאין חשש שיכשיל יהודים כמו בחוץ לארץ האם מותר לקבל משרה בחברה כזו (ואולי אדרבה הוא ימצא דרך למנוע שיהודים יאכלו את זה).
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2018 20:57 |
|
| |
שלהבת חסדיאל:
כמה מילים אודות הרעש סביב מינוי השופטת החרדית הראשונה: מינוי ראשון לשופטת חרדית הוא ראשית הישג למערכת השפיטה בישראל. סנונית ראשונה לצורך לתיקון אפלייה רבת שנים בתחום זה. ברכותיי לחוי טוקר, כבוד השופטת. עם זאת, המהלך לא יביא לשינוי במגזר החרדי עצמו. שם לא נזהה נהירה חדשה של בנות חרדיות לשפיטה, כי שינוי המקובלות החרדית אינה נקבעת בידי שרת משפטים ונשיאת בית משפט עליון. כל הגדרות ה׳ספסאט-נישט׳ ופירושי ההבל ל׳כל כבודה פנימה׳ ימשיכו בעוז ולא יכשירו את הלבבות הרואות ברובן המוחלט בחוי טוקר יחידה ושונה, רחוקה מההוייה והמיינסטרים החרדי. לכל היותר תוגדר השופטת טוקר כמי שהצליחה להתפלח ולהעיז ולא כמשלימת פער רב דורי. היומונים החרדיים גם לא יעיזו לסקר את מינויה בהבלטה כלשהיא כדי שלא לתת הכרה ממסדית לחציית הקויים החברתיים המקובלים מקדמת דנא. מינוי שופטת חרדית ראשונה מחזיר אותי אם כן למאורע אישי אחר. התמנותי לעיתונאית החרדית הראשונה. הימים טרום פרץ המדיה השוצפת והגועשת, בקושי אינטרנט בעולמנו. אין טוויטר ורשתות חברתיות כמו פייסבוק הס מלהכיר. עיתונאית חרדית שנוגעת בפוליטיקה, מביאה אייטמים וחשיפות, נלחמת על הופעת שמה המלא, מתייגעת לקבל דריסה בקרב ח״כים ושרים, ורק צריכה לומר תודה שאיפשרו לה להיות חלק ממושג שנשלט מלא מלא בגברים ומיתוסים שלא נגמרים מזה שנים. וזה קרה, לא רק שהתקשורת החילונית קיבלה את זה, אלא בעיקר ההישג בעיניי שמאז יותר ויותר עיתונאיות חרדיות יכולות להשתלב בתעשייה וזה הפך למקובל חברתית במגזר החרדי. כמו תמיד, תקרת זכוכית זה משהו שמנפצים ולא עוברים. בהצלחה לפורצות הדרך בכל תחום.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2018 22:07 |
|
| |
פראק .
אם זה איסור כל כך חמור כמו חזיר, איך אתה מסביר שהיום חרדים רבים רבים הולכים לבתי משפט להתדיין? חסידים וליטאים?
וראשי הישיבות שלהם יודעים את זה והאדמורים שלהם יודעים מזה והחברים יודעים מזה, והשכנים יודעים מזה. ואף אחד לא נודה ולא הורחק בשל כך?
|
|
|
|
|