ולהגיד לה לדוגמא ; מירי, אהיה החבר הכי טוב שלך, בנישואין, (ולשים את היד על הלב..) איתי יהיה לך טוב, אנחנו מתאימים, ונאמר הרי ; טוב ציפור אחד ביד מאשר אלף על הרציף וככה לשכנע אותה בטוב ובנעימים, כהנה וכהנה, מה דעתכם ? אני מתלבט, כי הרי אני נוגע בדבר אז מה הקטע להתחנף פה ? מי מאמין לך בכלל ?
נ. ב. כמובן שלא התכוונתי להגיד לה את כל הדרשה הנ"ל, השאלה שלי היא בגדול, האם ואיך משדלים בדיבור, שמעתי פעם משדכן שטוב להגיד לה ; אצלי תהיי מאושרת וכאלה
אני חושבת שזה יפה שגבר משכנע אם הבחורה בכללית חוששת להתקדם לא בגלל שמפריע לה משו שלא ניתן לשנות בך או שאינך רוצה או יכול לבוא לקראתה באמת...
מילים כמו שכתבת מביאות לבחורה ביטחון ויש בזה משו יפה וקצת מחזר אבל אם אתה מגזים או אומר אתזה לבחורה שלא מעוניינת בכלל או מתלבטת בגלל שלא נמשכת ולא שמחה להפגש איתך...זה עלול לגרום לה לברוח לנצח(;
נשלח ב-25/3/2018 23:44
בכל מקרה לפני שפוצחים בשכנוע עדיף לשבת ולדון האם יש משו שמפריע לה ומלבן נושאים ולהגיע לפשרה שכלית...ורק אחרי שמרוצה אז תתקדם פגישה אחרי לשדר לה שאתה שווה ושיכולה לסמוך עליך כי בגיל כמו שלך הבנות הרבה יותר חששניות וחשדניות ומילים כאלה באמת יוסיפו לך בנוסים אם תאמר זאת בזמן הנכון ולמשהי שקצת מחבבת אותך בכללית....
נשלח ב-26/3/2018 10:35
יפה כתבת, אחות שלי, השאלה שאני נוגע בדבר ואין לי השפעה עליה, אז לכן שאלתי,
אז כמו שכתבת בחכמה ; ללבן איתה עניינים, ולהסביר קצר ובביטחון, ויש משמעות להבטחות מהלב
מאד.אין כמו לדבר מהלב.
האמת שזה מה ששובר את הקרח ונותן לבחורה להרגיש שיש כאן בן אדם עם ביטחון שלא מפחד לשמוע גם במחיר שקצת ישמע דברים לא נעימים ויצטרך לענות תשובות מספקות....
ולא איזה פסל עם עניבה...שרק רוצה להתחתן ולעשות וי ביעדים של עצמו...
כשאתה מקשיב לה ולמחשבות שלה ועונה מהלב זה שווה יותר מכל פרח או מסעדה יוקרתית בדרך לרכוש את ליבה....
נשלח ב-26/3/2018 11:50
ולדעות כאן שאומרות שלא צריך לשדל...
ראה ערך בנות ישראל הכשרות שבט"ו באב פצחו בשידולים למען שהגבר ישא אותן לאישה...
לא שאני בעד זה(; ובמיוחד לא אישה שתשדל...
אבל זה רק דוגמא ששום דרך לא מגונה ביהדות להשגת המטרה להקים בית נאמן בישראל(;
ומותר לגברי ישראל ללמוד קצת מהערבים לחזר ולהשפיל את כבודם...כשיש להם מטרה טובה(:
נשלח ב-27/3/2018 13:45
חייכנית770 כתבה:
ולדעות כאן שאומרות שלא צריך לשדל...ראה ערך בנות ישראל הכשרות שבט"ו באב פצחו בשידולים למען שהגבר ישא אותן לאישה...לא שאני בעד זה(; ובמיוחד לא אישה שתשדל...אבל זה רק דוגמא ששום דרך לא מגונה ביהדות להשגת המטרה להקים בית נאמן בישראל(;ומותר לגברי ישראל ללמוד קצת מהערבים לחזר ולהשפיל את כבודם...כשיש להם מטרה טובה(:
מה שחז"ל הקדושים יכתבו ויעשו יהיו כאלה שיחשדו בהם שיש להם מזימה אפילה
חח אנלא חושבת ככה על חז"ל...
רק יותר בעד "דרכו של גבר לחזר אחרי אישה"
זה נראה רומנטי יותר מאישה שמחזרת ומכבד יותר...
לדעתי...
ולכן יותר נוטה לדעות אחרות בתנ"ך(;...
אבל מי שמתחברת לזה אז בשמחה...
ואגב מי יודע אולי יבוא יום ואראה גבר שווה ששווה להשפיל את כבודי עבורו חחח...
מה שבטוח שלפי מחקרים גבר בורח מאישה מחזרת....
כל שבין כך ובין כך עדיף שלא אחזר (;...
ואשאיר לגבר את העבודה שלשמה בא לעולם...