בית פורומים בחדרי חרדים

שבת הגדול , יש עניין לאכול מחוץ לבית?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/3/2018 10:57 לינק ישיר 

תוקן על ידי אפגעהיטן ב- 16/03/2018 11:01:21

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2018 13:31 לינק ישיר 

כן. תסבו כאין טדורו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2018 13:40 לינק ישיר 

מי כאן הלל ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2018 00:12 לינק ישיר 

עניין לא. אבל פחות לחץ וטרדה באכילת חמץ בנחת. פתאום כל הקראוונים המקלטים וגני הילדים הופכים למקום אכילת סעודות שבת הגדול

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2018 09:39 לינק ישיר 

אפגעהיטן כתב:

שנה שעברה, תשע"ז, כאשר ערב פסח היה ביום שני אז היה הצדקה לאכול בחוץ, אבל השנה כאשר נותר שבוע אחרי שבת כדי להתארגן אז מבשלים לשבת אוכל ללא חמץ (כגון אורז, תפוחי אדמה וכו') למעט החלות עצמן (וניתן להחליף בפיתות גדולות למנוע פירורים) ובמוצ"ש מעבירים מה שנשאר לחד פעמי ושוטפים את כל כלי השבת כדי שלמחרת בבוקר כבר אפשר לאחסן את הכלים ולהתחיל לנקות את המקרר.

לנסוע לבית מלון בשבת הגדול לא כדאי כי אז מפסידים את הדרשה של הרב של בית הכנסת/השכונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2018 09:47 לינק ישיר 

מנהג ישראל תורה. ולכן גם השנה כאשר נראה שאין כל עניין במנהג זה, יש לזכור את המסורת הנהוגה בקרב היראים ולא לשנות מאום.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2018 10:26 לינק ישיר 

נערווים ותו לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2018 11:15 לינק ישיר 

אני מכיר ענין הפוך
 לאכול במרכז הסלון

וקראת לשבת עונג ולקדוש ה' מכובד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2018 11:40 לינק ישיר 

מעבר לבדיחות שכולן ראויות, לפלא הכי גדול שמצוות שבת  הוא עניין של וקראת לשבת עונג הרי שהאוכלים על הגגות ובחדרי מדרגות וכי"ב מעבר לזה שזה בזוי לשבת הרי מבטל עונג שבת . 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2018 12:07 לינק ישיר 

העיקר הוא "לחוות".
זה חודש של חוויות (רוחניות) הנחקקות בלב הילדים - ויש לזה מקורות נאמנים בתורה, שלכן פסח הוא בחודש האביב (אותו מזג אוויר כמו שהיה במצרים), וכל עיקר 'שבת הגדול' לפי המשנה ברורה הוא לפי שאז כשיצאנו ממצרים יצאנו ביום חמישי, ובשבת היה י' בניסן ואז כבר היה לנו 'שה' לקרבן פסח בכל בית, למרות שלא בכל שנה 'שבת' יוצא בתאריך י' בניסן.
כך שהחלק החוויתי של 'להראות את עצמו' כאילו יצא ממצרים, כולל גם את כל הדברים לפני ולאחרי.

לכן הורים, אל תסתכלו כ"כ על הנוחות, אל תסתכלו כ"כ על המצב בבית האם באמת צריך או לא צריך לאכול במקום צדדי, ואל תסתכלו על 'עונג שבת' במובן הרגיל. אם לצורך ה"חווייה" כפי שאתם מכירים את ילדיכם ההצטופפות בפינה אחרת בבית תוסיף טעם לשבח, משהו חוויתי, פיסחי, תלכו על זה !! ויהיה לכם עונג שבת מירבי, בנוסף להשקעה חינוכית ממדרגה ראשונה.

וזיכרו כי לפי הספרים הקדושים, מי שיש לו כל מיני ספיקות ותהיות בהקשר לערכי הקודש של היהדות, הרי חודש ניסן בכלל וחג הפסח בפרט - מסוגלים ביותר לרוממו ולחזקו. אך בתנאי שגם אנו ההורים נעשה משהו בכיוון (על פי חתם סופר).

המגזרים, שלא משקיעים הרבה, הן במוסדות והן בבתים הפרטיים - להכניס 'חוויות של קדושה' לתוך מרקם החיים, ולתוך מעגל השנה, סובלים הרי הרבה ממגפת הנשירה. ולא אאריך בהוכחות.

ננצל וניקח את כל ארבעת סוגי הבנים שיש לנו אולי בבית, ונגבש אותם לערכי הקודש שלנו. והדבר נחוץ במיוחד לבעלי משפחות, שבליל הסדר הם מתארחים או מארחים בצורה בלגנית, באופן שלא יוכלו מן הסתם להתגבש יחדיו האבא והאימא עם ילדיהם החביבים. שבת הגדול מיועד לזה (לפי המנהג שנוצר), וכמה יפה, שהקדמונים תיקנו אף לומר את נוסח ההגדה העיקרי בשבת הגדול.

א גרויסע קולולולו

תוקן על ידי יוחנןש ב- 22/03/2018 12:11:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2023 12:11 לינק ישיר 

סוףלאדישות כתב:
  אני מכיר ענין הפוך
 לאכול במרכז הסלון

וקראת לשבת עונג ולקדוש ה' מכובד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2023 15:59 לינק ישיר 

הגענו למצב של תחרות מי כבר לא אוכל בבית מפורים, ומי מקדימה לבשל אוכל בכלים של פסח, וכמאמר לעיל הכל נערווים ותו לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2023 18:01 לינק ישיר 

חלמישצור כתב:

מעבר לבדיחות שכולן ראויות, לפלא הכי גדול שמצוות שבת  הוא עניין של וקראת לשבת עונג הרי שהאוכלים על הגגות ובחדרי מדרגות וכי"ב מעבר לזה שזה בזוי לשבת הרי מבטל עונג שבת . 

לא אוכלים בחדר מדרגות.

לפעמים יש ילדים שאוכלים שמה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2023 20:58 לינק ישיר 

על פי מוהר"ן מברסלב יש ענין 'הפיכת השולחן' בשבת הגדול. עם הסבר חסידי לזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2023 21:04 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:

על פי מוהר"ן מברסלב יש ענין 'הפיכת השולחן' בשבת הגדול. עם הסבר חסידי לזה.

מה עושים בשבת זו, למעשה ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > שבת הגדול , יש עניין לאכול מחוץ לבית?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext