|
|
| נשלח ב-16/4/2018 12:53 |
|
| |
ללעוג למנהגי נשים/זקנות זו חכמה קטנה מאד.
נראה אותך מגן על מנהג "לחם הפנים" בביהמ"ק.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2018 14:26 |
|
| |
הדת בנויה על אמונה ולא על הוכחות רציונליות. זה ההבדל בין דת למדע. אין הבדל בין מסורת משה רבנו לבין מסורת נשים זקנות או גברים זקנים. לכן פשוט מגוחך כאשר מישהו שעל גבו דבשת ענקית צוחק על דבשת של הזולת .
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2018 12:24 |
|
| |
שלישישי <ללעוג למנהגי נשים/זקנות זו חכמה קטנה מאד> חכמה קטנה יותר זה ללעוג על אב בית הדין בכתבה הבאה: למה ניסה עורך דין בכיר להבריח ציפור מתה לידי אסיר בכלא גבעון? ולמה טוען עו"ד מוטי יוסף, מומחה בתחום הפלילי, שהשופטים הקלו עם לקוחות שלו בהשפעת כוחות מסתוריים? קמע עשוי פוחלץ של דוכיפת הפך לטרנד בקרב ישראלים בהליכים משפטיים - והם מוכנים להישבע שהוא משבש את דעתם של שופטים. הרב אליהו אברז'ל, ראש אבות בתי הדין הרבניים בירושלים: "יש לזה קבלות ואסור לפקפק בזה''. העו"ד לא היה נתפס אילו הרב היה מצרף לפולחץ הדוכיפת, תערובת של זנב לטאה טחון עם ביצי כינים.
תוקן על ידי נישטאיך ב- 17/04/2018 12:48:09
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2018 11:00 |
|
| |
נישטאיך,
מה הבעיה עם קמע מפוחלץ של דוכיפת. חלה בצורת מפתח, ביצי לטאות או זנבות שועלים?
האם לדעתך , סידור תפילה:
(אָבִינוּ מַלְכֵּנוּ בַּטֵּל מֵעָלֵינוּ כָּל גְּזֵרות קָשׁות: אָבִינוּ מַלְכֵּנוּ בַּטֵּל מַחְשְׁבות שונְאֵינוּ: אָבִינוּ מַלְכֵּנוּ הָפֵר עֲצַת אויְבֵינוּ: אָבִינוּ מַלְכֵּנוּ כַּלֵּה כָּל צַר וּמַשְׂטִין מֵעָלֵינוּ: אָבִינוּ מַלְכֵּנוּ סְתם פִּיּות מַשְׂטִינֵינוּ וּמְקַטְרְגֵינוּ:)
או תפילה, בעלי ערך יותר מכל הנ"ל? ואם כן, מדוע?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2018 08:07 |
|
| |
למה לא שאלת אם הסגולות שבתלמוד כן עוזרות? https://bit.ly/2HF2bHk מהו תפקידה של התפילה היא שאלה עתיקת יומין; אם פוחלץ של דוכיפת ומבטל גזירות, היא בכלל אינה שאלה.
תוקן על ידי נישטאיך ב- 22/04/2018 08:10:01
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2018 09:50 |
|
| |
הנה, אני שואל: הסגולות שבתלמוד עוזרות? מאגיה לבנה/שחורה עוזרות?
אם פוחלץ של דוכיפת מבטל גזרות, זו אכן שאלה! לפי המאמר שהבאת, יש מי שמאמין שפוחלץ של דוכיפת אכן עוזר. למה שלא תאמין לו? או שתבדוק בעצמך?
הייתי מציע לך לקחת את הדיון לכוון יותר מועיל.
ברור לנו שמי שמתפלל או משתמש בסגולות מנסה בסה"כ לשנות את המציאות שלו או של אחרים. לכן הייתי מציע לך לנסות למצוא תשובה לשאלה: מה יוצר את המציאות?
(השאלה הנ"ל היא גירסה 3.6 של השאלה: מה אתה יודע על אלוהים ומדוע אתה חושב שזה נכון?.)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2018 12:23 |
|
| |
שלישישי <הנה, אני שואל: הסגולות שבתלמוד עוזרות? מאגיה לבנה/שחורה עוזרות?> בימנו הן עוזרות כמו הרפואות שבתלמוד. <לפי המאמר שהבאת, יש מי שמאמין שפוחלץ של דוכיפת אכן עוזר, למה שלא תאמין לו?> אני יכול גם לציין למאמרים של אנשים הטוענים שהארץ שטוחה, למה שלא נאמין להם? אם פסק הדין היה של שופט "מבולבל", אין ספק שהיו שואלים אותו מה הוא עישן לפני שכתב את פסק הדין, וגם היו מערערים על פסק דינו. <לכן הייתי מציע לך לנסות למצוא תשובה לשאלה: מה יוצר את המציאות?> האם ישנה מציאות? <מה אתה יודע על אלוהים> לא הרבה. <מדוע אתה חושב שזה נכון?> מהו "זה", ומדוע אתה חושב שאני חושב ש"זה" נכון?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2018 09:40 |
|
| |
| נישטאיך כתב: |  | שלישישי 1. <הנה, אני שואל: הסגולות שבתלמוד עוזרות? מאגיה לבנה/שחורה עוזרות?> בימנו הן עוזרות כמו הרפואות שבתלמוד. ========== 2. <לפי המאמר שהבאת, יש מי שמאמין שפוחלץ של דוכיפת אכן עוזר, למה שלא תאמין לו?> אני יכול גם לציין למאמרים של אנשים הטוענים שהארץ שטוחה, למה שלא נאמין להם? ========== אם פסק הדין היה של שופט "מבולבל", אין ספק שהיו שואלים אותו מה הוא עישן לפני שכתב את פסק הדין, וגם היו מערערים על פסק דינו. 3. <לכן הייתי מציע לך לנסות למצוא תשובה לשאלה: מה יוצר את המציאות?> האם ישנה מציאות? ========== 4. <מה אתה יודע על אלוהים> לא הרבה. ========== 5. <מדוע אתה חושב שזה נכון?> מהו "זה", ומדוע אתה חושב שאני חושב ש"זה" נכון? ========== |
|
1. אני לא יודע מה עוזר ומה לא עוזר. אבל....כל רעיון, דעה, מחשבה, סגולה, צריך להעמיד במבחן. גם אם נראה לנו שהנ"ל לא הגיוני. מה שאנחנו מכירים כיום כ"תעופה" נחשב פעם ללא-הגיוני...
2. נכון, אתה לא צריך להאמין. אבל.... הוספתי: "למה שלא תבדוק בעצמך?".
3. מציאות. גם אם אתה יושן כעת וחולם שאתה מנהל דיון באינטרנט, בשבילך זו מציאות. ואל תנסה לשים את ידך בשמן רותח כדי לדעת אם יש מציאות!
4. מעניין. אפשר שתפרט?.
5. "זה" = התשובה שלך לשאלה: מה אתה יודע על אלוהים?
אם אתה לא חושב ש"זה" (התשובה שלך) נכונה, אז למה לענות?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2018 05:02 |
|
| |
שלישישי לתגובה 1. כל רעיון צריך לבדוק לפני ששוללים אותו, רק כאשר יוצאים מנקודת מוצא שייתכן שהוא רעיון ש"יעבוד", אך לא אם יוצאים מנקודת מוצא שלא ייתכן שהוא "יעבוד". בנושא סגולת פוחלץ הדוכיפת, יצאתי מנקודת מוצא שהיא סגולה שמקורה בעם המאמין באמונות תפילות ו"מכשפים" למניהם, וכך הם שכניהם היהודים, שגם אצלם היא נתקבלה, ומי איזה פושע סור בסמים שמאמין באמונות תפלות, שלא יקנה פוחלץ ב 10000 שקל, וידחוף אותו בתחתוניו, אם יאמר לו שהדבר יחסוך לו ישיבה של שנתיים בכלא, וכי לסגולה זו יש קבלה ממקובלים או באבות בני אותו המקום. דוגמה מסגולות וממנהגי אותו העם, שנתקבלו אצל היהודים בני מקומם, ראה כאן: https://www.box.com/s/w7n998h21q2jggo/%D7%94%D7%A9%D7%A4%D7%A2%D7%95%D7%AA%20%D7%97%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA.PDF?dl=0 לתגובה 2. למה שאבדוק את הדבר, אם איני מאמין בערכן של סגולות, ובפרט אם מוצאי אינו ממקום מוצאן של הסגולות, איני מאמין בהבליהם, ואותם ה"מקובלים" אינם מקובלים עלי. לתגובה 3. אף אם ישנה רק אפשרות רחוקה שישנה מציאות, לא אשים ידי לתוך שמן רותח, כשם שלא אעשה פעולות אחרות שעלולות להזיק לי, כדי לבחון אם אני ישנו. לתגובה 4. לא מספיק שאני יודע שאיני יודע הרבה?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2018 05:37 |
|
| |
סליחה. נא למחוק את הודעת הקודמת
שלישישי לתגובה 1. כל רעיון צריך לבדוק לפני ששוללים אותו, רק כאשר יוצאים מנקודת מוצא שייתכן שהוא רעיון ש"יעבוד", אך לא אם יוצאים מנקודת מוצא שלא ייתכן שהוא "יעבוד". בנושא סגולת פוחלץ הדוכיפת, יצאתי מנקודת מוצא שהיא סגולה שמקורה בעם המאמין באמונות תפילות ו"מכשפים" למניהם, וכך הם שכניהם היהודים, שגם אצלם היא נתקבלה, ומי איזה פושע סור בסמים שמאמין באמונות תפלות, שלא יקנה פוחלץ ב 10000 שקל, וידחוף אותו בתחתוניו, אם יאמר לו שהדבר יחסוך לו ישיבה של שנתיים בכלא, וכי לסגולה זו יש קבלה ממקובלים או באבות בני אותו המקום. דוגמה מסגולות וממנהגי אותו העם, שנתקבלו אצל היהודים בני מקומם, ראה כאן: https://bit.ly/2FpEX2N _______________ לתגובה 2. למה שאבדוק את הדבר, אם איני מאמין בערכן של סגולות, ובפרט אם מוצאי אינו ממקום מוצאן של הסגולות, איני מאמין בהבליהם, ואותם ה"מקובלים" אינם מקובלים עלי. _______________ לתגובה 3. אף אם ישנה רק אפשרות רחוקה שישנה מציאות, לא אשים ידי לתוך שמן רותח, כשם שלא אעשה פעולות אחרות שעלולות להזיק לי, כדי לבחון אם אני ישנו. _______________ לתגובה 4. לא מספיק לך שאני יודע שאיני יודע הרבה?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2018 18:47 |
|
| |
"אף אם ישנה רק אפשרות רחוקה שישנה מציאות, לא אשים ידי לתוך שמן רותח, כשם שלא אעשה פעולות אחרות שעלולות להזיק לי, כדי לבחון אם אני ישנו."
הרי אתה יודע בברור ששמן רותח יגרום לך לכוויה ולכן אתה נמנע באופן מוחלט מלשים יד בתוך שמן רותח . ולכן נשאלת השאלה האם עובדה זו אינה מלמדת אותך בביטחון של מאה אחוז שישנה מציאות?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2018 09:16 |
|
| |
| נישטאיך כתב: |  | סליחה. נא למחוק את הודעת הקודמת
שלישישי לתגובה 1. כל רעיון צריך לבדוק לפני ששוללים אותו, רק כאשר יוצאים מנקודת מוצא שייתכן שהוא רעיון ש"יעבוד", אך לא אם יוצאים מנקודת מוצא שלא ייתכן שהוא "יעבוד". בנושא סגולת פוחלץ הדוכיפת, יצאתי מנקודת מוצא שהיא סגולה שמקורה בעם המאמין באמונות תפילות ו"מכשפים" למניהם, וכך הם שכניהם היהודים, שגם אצלם היא נתקבלה, ומי איזה פושע סור בסמים שמאמין באמונות תפלות, שלא יקנה פוחלץ ב 10000 שקל, וידחוף אותו בתחתוניו, אם יאמר לו שהדבר יחסוך לו ישיבה של שנתיים בכלא, וכי לסגולה זו יש קבלה ממקובלים או באבות בני אותו המקום. דוגמה מסגולות וממנהגי אותו העם, שנתקבלו אצל היהודים בני מקומם, ראה כאן: https://bit.ly/2FpEX2N _______________ לתגובה 2. למה שאבדוק את הדבר, אם איני מאמין בערכן של סגולות, ובפרט אם מוצאי אינו ממקום מוצאן של הסגולות, איני מאמין בהבליהם, ואותם ה"מקובלים" אינם מקובלים עלי. _______________ לתגובה 3. אף אם ישנה רק אפשרות רחוקה שישנה מציאות, לא אשים ידי לתוך שמן רותח, כשם שלא אעשה פעולות אחרות שעלולות להזיק לי, כדי לבחון אם אני ישנו. _______________ לתגובה 4. לא מספיק לך שאני יודע שאיני יודע הרבה?
|
|
1.2 ידוע שקיימת תופעה שתרופת אינבו (פלצבו) פועלת. מדוע שפוחלץ של דוכיפת לא יפעל כמו אינבו?
3. למרות שהכינוי הוא "נישטאיך" אתה לא קונילמל. אם אתה מודע, אז יש לך מציאות. ותשאיר את הפלסף של "ישנו-איננו" לפלספנים הפסיכים.
4. יש לך תנ"ך ששם אלוהים מוזכר בו מאות פעמים וכל מה שיש לך לומר זה: "איני יודע הרבה"?. אם היית איש-דת זו הייתה תשובה הגיונית, כי אין להם מושג. אבל אתה? צריך לדעת הרבה יותר.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2018 12:03 |
|
| |
אפרים <ולכן נשאלת השאלה האם עובדה זו אינה מלמדת אותך בביטחון של מאה אחוז שישנה מציאות ?> עצם העובדה שאני חושב ש... מעידה שישנה מציאות. ___________________ שלישישי ידוע שקיימת תופעה שתרופת אינבו (פלצבו) פועלת.מדוע שפוחלץ של דוכיפת לא יפעל כמו אינבו? תרופת אינבו (פלצבו) פועלת רק על האדם הבולע אותה ואינו יודע שהיא תרופת אינבו (פלצבו), ולא על אדם שאין לו קשר לתרופה. ֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹ למרות שהכינוי הוא "נישטאיך" אתה לא קונילמלץ אם אתה מודע, אז יש לך מציאות. ותשאיר את הפלסף של "ישנו-איננו" לפלספנים הפסיכים. כתבתי "כשם שלא אעשה פעולות אחרות שעלולות להזיק לי, כדי לבחון אם אני ישנו, רק כבדיחה
ראה הודעתי לאפרים לעיל. יש לך תנ"ך ששם אלוהים מוזכר בו מאות פעמים וכל מה שיש לך לומר זה: "איני יודע הרבה" במאות המקורות שבתנ"ך מוזכרות רק פעולותיו ולא מהו.
תוקן על ידי נישטאיך ב- 30/04/2018 12:25:42
|
|
|
|
|