|
|
| נשלח ב-1/5/2018 09:48 |
|
| |
| נישטאיך כתב: |  | ידוע שקיימת תופעה שתרופת אינבו (פלצבו) פועלת. מדוע שפוחלץ של דוכיפת לא יפעל כמו אינבו? 1. תרופת אינבו (פלצבו) פועלת רק על האדם הבולע אותה ואינו יודע שהיא תרופת אינבו (פלצבו), ולא על אדם שאין לו קשר לתרופה. ֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹ יש לך תנ"ך ששם אלוהים מוזכר בו מאות פעמים וכל מה שיש לך לומר זה: "איני יודע הרבה" 2. במאות המקורות שבתנ"ך מוזכרות רק פעולותיו ולא מהו.
|
|
1. העובדה שתרופת אינבו מצליחה לרפא למרות שאין לה התוויה רפואית, מחייבת אותנו לברר מה גרם את הריפוי. הבירור מעלה שתי שאלות:
א. האם מי שיקבל תרופת אינבו ולא יבלע אותה יתרפא?
ב. אם אני אבלע תרופת אינבו עבור מישהו אחר האם הוא יתרפא?
2. שמת לב שאתה מאשר שבתנ"ך מוזכרות יכולותיו של אלוהים? השאלה הייתה: "מה אתה יודע על אלוהים" ולא מהו.
אם נשאל ילדים, מה זה: ירוק בחוץ, אדום בפנים, ואין לו גרעינים של אבטיח,
רוב הילדים ידעו להסיק מסקנה נכונה מתוך שלשת הנתונים.
אז...איך זה שאתה לא מצליח לדעת מהו אלוהים, מתוך כל כך הרבה נתונים שיש בתנ"ך?
כל כך קשה לדעת מי זה: "יוצר אור ובורא חשך עשה שלום ובורא רע אני י' עשה כל אלה"
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2018 12:47 |
|
| |
1. העובדה שתרופת אינבו מצליחה לרפא למרות שאין לה התוויה רפואית, מחייבת אותנו לברר מה גרם את הריפוי. הבירור מעלה שתי שאלות: א. האם מי שיקבל תרופת אינבו ולא יבלע אותה יתרפא? ב. אם אני אבלע תרופת אינבו עבור מישהו אחר האם הוא יתרפא? זה אולי ירפא, אם תאמר לו שמקובל אמר לך שזה ירפא, והוא גם יאמין לך, אך באופן אחר מסתבר שלא. מה היא תרופת אינבו וכיצד היא משפיעה: https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%9C%D7%A6%D7%91%D7%95 .2 שמת לב שאתה מאשר שבתנ"ך מוזכרות יכולותיו של אלוהים? השאלה הייתה: "מה אתה יודע על אלוהים" ולא מהו. חשבתי ששאלתך היתה מהו. אם נשאל ילדים, מה זה: ירוק בחוץ, אדום בפנים, ואין לו גרעינים של אבטיח, רוב הילדים ידעו להסיק מסקנה נכונה מתוך שלשת הנתונים.? אני הייתי עונה שהוא אבטיח שעבר הנדסה גנטית.
איך זורעים אבטיח חסר גרעינים?
https://bit.ly/2t2JOll אז...איך זה שאתה לא מצליח לדעת מהו אלוהים, מתוך כל כך הרבה נתונים שיש בתנ"ך? כי הנתונים הם על מעשיו ולא עליו. כל כך קשה לדעת מי זה:"יוצר אור ובורא חשך עשה שלום ובורא רע אני י' עשה כל אלה ". כולם מעשים, ולא תיאור של עושיהם.
תוקן על ידי נישטאיך ב- 01/05/2018 12:57:49
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2018 15:55 |
|
| |
נישטאיך
איקון ירוק מאד (בלי גרעינים)
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2018 12:02 |
|
| |
| נישטאיך כתב: |  |
1.זה אולי ירפא, אם תאמר לו שמקובל אמר לך שזה ירפא, והוא גם יאמין לך, אך באופן אחר מסתבר שלא. 2. מה היא תרופת אינבו וכיצד היא משפיעה: https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%9C%D7%A6%D7%91%D7%95 3. רוב הילדים ידעו להסיק מסקנה נכונה מתוך שלשת הנתונים.? אני הייתי עונה שהוא אבטיח שעבר הנדסה גנטית.
4. כי הנתונים הם על מעשיו ולא עליו. 5. כולם מעשים, ולא תיאור של עושיהם.
|
|
1. איך אתה יכול לדעת בלי לעשות ניסוי-מבחן?
2.לגביי "תיאוריות מדעיות" : https://bit.ly/2JNp48R
3. כן. רוב הילדים יתנו תשובה נכונה: "אבטיח בלי גרעינים!". וזה ממש לא משנה מדוע אין לו גרעינים!
4. אם היו אומרים לך שהוא מורה לנגינה בפסנתר היית יודע מה לחפש? https://youtu.be/d3Bqa_v3rT4
5. ציצת, תפילין, ארבעת המינים, יש לך? לקחת תיאור של משהוא וידעת מה לחפש. נכון?
עכשיו תמצא מי זה: "יוצר אור ובורא חשך עשה שלום ובורא רע אני י' עשה כל אלה "
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2018 12:57 |
|
| |
לתגובה 1. ניתן לדעת גם בלי לעשות ניסוי-מבחן, אם יש ידיעה על דברים דומים; אין צורך בנסיון כדי לדעת שמים או שמן רותחים גורמים לכוויות, אם יודעים שחום גורם לכוויות.
לתגובה 3 רוב הילדים לא יתנו תשובה נכונה, אם האבטיח יהיה צהוב, לא עגול וללא גרעינים.
לתגובה 4 ? לתגובה 5 ציצית, תפילין, ארבעת המינים, יש לך? לקחת תיאור של משהוא וידעת מה לחפש. נכון? מה ברצונך להוכיח בשאלות 4-5?
האם גם הנודניקים כלולים ב"רע"? מאחר ולא ברור אצלי לאיזה כיוון אתה מוביל, לא אענה לך בל"נ, אחרי הודעה זו.
תוקן על ידי נישטאיך ב- 03/05/2018 12:58:08
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2018 09:44 |
|
| |
| נישטאיך כתב: |  | 1.ניתן לדעת גם בלי לעשות ניסוי-מבחן, אם יש ידיעה על דברים דומים; אין צורך בנסיון כדי לדעת שמים או שמן רותחים גורמים לכוויות, אם יודעים שחום גורם לכוויות. 2. רוב הילדים לא יתנו תשובה נכונה, אם האבטיח יהיה צהוב, לא עגול וללא גרעינים. 3. מה ברצונך להוכיח בשאלות 4-5?
4. האם גם הנודניקים כלולים ב"רע"?
|
|
1. האנומליה של המים תוכיח את טעותך. כל דבר צריך לבחון. הגיון לחוד ומה שקורה במציאות לחוד.
2. רק ילדים מהונדסים גנטית יתנו תשובה כמו שלך.
3. אני רוצה שתדע את אלוהים. אני רוצה כשישאלו אותך מה אתה יודע על אלוהים?. תדע מה להשיב. שלא תהיה כמו הרבנים, הכמרים, הכופרים והפלספנים שאין להם מושג. אני רוצה שתהיה כמו יעקב אבינו שתדע שאתה צריך להעמיד את אלוהים במבחן כדי שתדע שמצאת אלוהים אמתי.
וַיִּדַּר יַעֲקֹב, נֶדֶר לֵאמֹר: אִם-יִהְיֶה אֱ' עִמָּדִי, וּשְׁמָרַנִי בַּדֶּרֶךְ הַזֶּה אֲשֶׁר אָנֹכִי הוֹלֵךְ, וְנָתַן-לִי לֶחֶם לֶאֱכֹל, וּבֶגֶד לִלְבֹּשׁ. וְשַׁבְתִּי בְשָׁלוֹם, אֶל-בֵּית אָבִי; וְהָיָה יְ' לִי, לֵא'.
4. תנו רבנן: לעולם יהא אדם ענוותן כהלל ואל יהא קפדן כשמאי. מעשה בשני בני אדם שהמרו זה את זה, אמרו: כל מי שילך ויקניט את הלל - יטול ארבע מאות זוז. אמר אחד מהם: אני אקניטנו. אותו היום ערב שבת היה, והלל חפף את ראשו. הלך ועבר על פתח ביתו, אמר: מי כאן הלל? מי כאן הלל? נתעטף ויצא לקראתו. אמר לו: בני, מה אתה מבקש? אמר לו: שאלה יש לי לשאול. אמר לו: שאל בני, שאל! מפני מה ראשיהן של בבליים סגלגלות? אמר לו: בני, שאלה גדולה שאלת - מפני שאין להם חיות פקחות. הלך והמתין שעה אחת, חזר ואמר: מי כאן הלל? מי כאן הלל? נתעטף ויצא לקראתו. אמר לו: בני, מה אתה מבקש? אמר לו: שאלה יש לי לשאול. אמר לו: שאל בני, שאל! מפני מה עיניהן של תרמודיין תרוטות? אמר לו: בני, שאלה גדולה שאלת - מפני שדרין בין החולות. הלך והמתין שעה אחת, חזר ואמר: מי כאן הלל? מי כאן הלל? נתעטף ויצא לקראתו. אמר לו: בני, מה אתה מבקש? אמר לו: שאלה יש לי לשאול. - אמר לו: שאל בני, שאל! מפני מה רגליהם של אפרקיים רחבות? אמר לו: בני, שאלה גדולה שאלת - מפני שדרין בין בצעי המים. אמר לו: שאלות הרבה יש לי לשאול, ומתירא אני שמא תכעוס. נתעטף וישב לפניו - אמר לו: כל שאלות שיש לך לשאול - שאל. הטחת האשמה בהלל אמר לו: אתה הוא הלל שקורין אותך נשיא ישראל? אמר לו: הן. - אמר לו: אם אתה הוא - לא ירבו כמותך בישראל. אמר לו: בני, מפני מה? - אמר לו: מפני שאבדתי על ידך ארבע מאות זוז. אמר לו: הוי זהיר ברוחך, כדי הוא הלל שתאבד על ידו ארבע מאות זוז וארבע מאות זוז - והלל לא יקפיד.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2018 13:53 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  | כנראה החמצתי חלק מהמקורות של נישטאיך, כיון שהלכתי לבדוק אחריו בפרוייקט השו"ת זכור לטוב, ומצאתי ארבעה איזכורים של זקנות בכל שימושי המילה. ומתוכם אחד שגם הוא מצא. ואני מעתיק את החלק הרלווונטי לענייננו, כפי שכבר עשה נישטאיך שלנו הטוב.
שו"ת הרשב"א חלק א סימן ט
ודע כי כל חכם מחכמי תורתנו החסידים כשיראה דברי הפלוסופים וישר בעיניו דרכם כשהוא מגיע אצל הכתובים המורים כהפכם פרש אותם בענין שיהיה נאות לחקירה הפילוסופית ומשים ענין המקראות משל. לפי שאין דוחק אותו ענין נבואי או מצוה. אבל כשהוא מגיע אצל חכמי ישראל יפרש המקראות כצורתן ואף על פי שהחכמה הפילוסופית סותרת אותם. כענין תחיית המתים שאין הכתובים מוכרחים בו הכרח נחתך ויש לפרש כל המקראות בדרך משל. כענין המקראות שבאו יותר מבוארים בענין מתי יחזקאל. ואלא שהכריחם הכרח הקבלה המפורסמת באומה. ובמקום הזה יודה שהקבלה תבטל החקירה הפילוסופית. ואז תהיה לנו הוראה ממנו שאין משגיחין בחקירה כנגד הקבלה. לפי שחכמת השם למעלה מחקירתנו. וככה יקרה לנו מן הדין בכל דבר שיש קבלה ביד הזקנים והזקנות מעמנו. ולא נסתיר קבלתם רק אחר הקיום שאינו באיפשר חלילה. ולמה נסתור קבלתם ואין קבלה פושטת ביד עמנו רק שקבלו אותה דור אחר דור עד משה רבינו ע"ה או עד הנביאים. ופעמים יהיה הענין ההוא נרמז בכתוב. ולא שיהיה הרמז ההוא מוכרח רק תכריחנו הקבלה ויתאמת הענין הכתוב עם הקבלה וכענין שאמרתי בתחיית המתים
והשאלה היא מה נכלל באותה "קבלה ביד הזקנים והזקנות מעמנו" (=מהעם שלנו).
ויש לשער שהרשב"א מתכוון ל"זקנים = שקנו חכמה" ושה"קבלה" פירושה מסורת, והקורא השטחי, החופז או המחפש לעגן את אמונותיו הזרות יוכל לטעון שכל מה שבא במסורת מבחינה סוציולוגית זוכה להערכה מדברי הרשב"א האלו.
ברשב"א כאן, לכאורה הכוונה כפשוטה ותרגומה המילולי, סבים וסבתות, כנאמר "זקניך ויאמרו לך ".
 |
|
|
|
|
|