בס"ד
דרכי יין נסתרות בשומרון
מאת: איתי חשאי
מנהג יפה עשה לו עם ישראל לטייל את ארצנו הקטנה. מדי חג, משתדלים אני והחברים לטייל גם ביקבי ארצנו. בכלל, הכי כיף להגיע ליקב שהוא גם וולקאמינג ביי דפיניישן לילדים. זה לא שיש פעלתון, אבל למשל, היקבים כדלתון ואדיר שיש להם גינה רחבה, סיורים או סרטון יכולים להיות אפשרות מקסימה ואלו דוגמאות טובות מני רבות, כדאי להתקשר ולברר.
הפעם הטיול נסוב לשומרון, חציה מהירה של העיר אריאל ממערב למזרח וגבעות השומרון פורחות באביב משכר בואך היישוב רחלים שם שוכן יקב טורא. ארז הוא יינן והכורם וגם יצרן שמן זית משובח. היקב המה מאורחים קטנים כגדולים ונהנו מהאירוח ביקב. הזמן דחק אז טעמנו הפעם מן המעט.
טורא מאונטיין פיק 2014
יין בגווני אדום כהה רובי. ריחות דחוסים של פירות שחורים ואדומים, עשבי תיבול, פלפל ומעט קפה. קליית החבית מורגשת באף ובחיך מרמזת על תקופת התבגרות ממושכת בחביות . זהו יין עצמתי שזמן שהייה נוסף בבקבוק יעשה לו טוב. פתיח מעולה לבוקר של חול המועד.
טעמנו גם את ה"וואלי" היין האדום חצי מתוק של היקב שהיה פרחוני, ארומטי קליל ומזמין.
ממשיכים ליקב גבעות , שיבי היינן נמצא ביקב. ככלל, טיפ קטן ממני, כשהיינן נמצא באזור כדאי לשמור על מצב רוח טוב ואופטימיות זהירה שמא תצוץ לה טעימה נדירה ומשובחת מאי אי זו חבית.
התחלנו בכלל בסיור ותצפית מאחורי היקב, כי הנוף שם הוא מוש מושלם.
התחלנו ברוזה 2016, אחד מיינות הרוזה הטובים ביותר שיצא לי לטעום השנה עד כה. מצד אחד, יש את הפרחוניות הנעימה הארומטית יחד עם תבלון עדין ולימוני אך בפה נוספו עומק, סמיכות ומורכבות עם טעם שיורי ארוך. כיאה לרוזה שנעשה מענבי קברנה מאשכולות שלמים וללא סחיטה, זהו רוזה מרשים מאוד.
המשכנו ללבן מחולות בלבן 2016, בלנד של שרדונה וגוורץ ששהה טיפלה בחביות, היין רענן ארומטי עם ריחות נקיים וטעמים, כיף של יין.
מרלו 2016,מרלו שומרוני טומן בחובו עומק ועצמה. תוספת של 14% פטי וורדו, עידנה את גוף היין מצד אחד, והוסיפה עידון ותבלון מצד שני. כך, שהתקבל יין בגווני אדום כהה ושוליים אדומים בהירים, ארומות של פרי אדום טרי ומפולפל וטעמי פרי עסיסי. יין בעל גוף בינוני וסיומת בינונית ארוכה שבסיומה ניתן לחוש את הנפח שנוצר ע"י שימוש מושכל בחביות. הניחוש שלי היה שמדובר בחביות של היצרן "קאוואן", וכן החבית נתנה תמיכה מושלמת ליין. אם עד לפני מספר חודשים, היה פחות מוכן לשתיה, הרי שכעת ניתן להתחיל בחגיגה.
מחול הכרמים 2016, בלנד זני בורדו על הצד העדין והמורכב שלהם, קברנה, מרלו, פטי וורדו ומלבק חברו לכדי הרמוניה של יין מאוזן, פירותי במידה אך גם כזה שנותן טוויסט קטן בעלילה ויש גם פוטנציאל התיישנות לסבלנים שביננו.
מצדה 2016 בטעימה מהחבית הייתה בהחלט היילייט רציני לאותו הצהריים. הרכב הזנים טרם נודע לי, אך הגוון האדום שחור העמוק, הריחות המגוונים בפירותיות איכותית מאידך, יחד עם תבלון רענן מצד שני בשילוב ארומת הקלייה, היו מושלמים. הטעמים והנינוחות התיישבו היטב בפה בעסיסיות אלגנטית, יין פנטסטי.
המקום הבא, או היקב הבא היה אחד ההפתעות שלי אבר. לא תיכננו להגיע לשם, אבל מצאנו עצמנו ולא בכדי, ביישוב\התנחלות\היאחזות אש קודש. התודה והקרדיט ליקר יצחק נמני.
כמובן, על כבישים אין מה לדבר, תהיתי בכלל מה עם תשתיות מינימליות, אבל על האנשים והרוח אפשר להאריך וגם על עם בני דודינו שגרים מסביב. ואם עד לכאן נתכנסנו, הרי שהגענו ליקב ללא שם. החלטתי לקרוא לו "יקב יעקב" , שם זמני, כי ליינן קוראים יעקב. מתחת לבית חצב מרתף ושם מייצר הוא את יינותיו ונעזר בשירותי מעבדה באיזור. טעמנו שלושה יינות , שניים מהם מרלו משנים שונות אך ניכר הדבר שהם אכן, מאותו כרם. מרלו עצמתי כיאה לאיזור גידולו. היין השלישי היה יין קינוח בסגנון פורט והוא היה גם המהוקצע מבין השלושה. מכיוון שאני אוהב יין לא מהוקצעים בהכרח, הרי שנהניתי מאוד מהסטייל החדש שפגשתי. כל זה התלווה לאירוח קדרות בשרים ועל האש שהוסקה בעצי זית לתפארת החג. חוויה ישראלית מרגשת ולא שגרתית בכלל.
כמובן שהביקור הוסיף לי טעם של עוד. המפגש הבלתי אמצעי בשני היקבים הללו, האחד סופר מקצועי והשני סופר חובבן, יכולים לתת נקודת מבט על החיים שהיא הרבה יותר מיין. זהו סיפור של אהבה ועשיה, התמדה ולמידה וטיפוח של ארץ ישראל היפה. לחיים טובים ונכונים.
תוקן על ידי Itis ב- 23/04/2018 09:54:08
" בכל אדם באשר הוא טמון פוטנציאל ההשתבחות ". (א.א.ח).