זו הפעם הראשונה שהאזנתי לאלבום כשלושה שבועות ברצף לפני שאני סוקרת אותו. אני מרגישה שהכרתי מקרוב את השירים ואולי בחודשיים הקרובים אדע מי הם הסולנים לכל קטע שיר. (לבינתיים, נותרתי קצת מבולבלת בחלק מהשירים). סיקור מעולה! חיכיתי לסיקור שלך... היה שווה.
הערות והארות כלליות:
1. לפי דעתי, זה האלבום הטוב ביותר של פרחי מיאמי מאז יצא לאור האלבום של "רווח". ההשקעה ניכרת והתוצאות בהתאם.
2. לגבי המוסיקה האלקטרונית: אני יודעת שהרבה הביעו תרעומת, פליאה ואף הסתייגות. למען האמת, אני לא חסידה גדולה של מוסיקה אלקטרונית, אך זה לא משפיע על דעתי לגבי השירים עצמם. אני מבינה את הסיבה למוסיקה האלקטרונית ואף חוטאת בהנאה-מרובה בשעת האזנה לכמה וכמה שירים עם קצב אלקטרוני מוכר – אנא, סלחו לי חסידי הגיטרה והפנסתר. יש בזה משהו...
3. המקהלה בהחלט התברכה בתקופה זו בקבוצת קולות טובים ומיוחדים. לדעתי זו תוצאה ישירה של המיון האישי של ירחמיאל עבור מקהלת האחדות והצטרפות קבוצת ילדים ממקהלת האחדות לפרחי מיאמי. אין ספק שלאחר כל כך הרבה שנים, ירחמיאל צבר ניסיון רב לגבי בחירת קולות טובים ומוכשרים, גם כאשר הם טרם בשלים. קבוצה מעולה!
4. בד"כ הייתי מחלקת את האלבום לשלושה:
· השירים הטובים
· השירים הממוצעים
· הפילרים (FILLER)
הפעם אני מצרפת קטגוריה חדשה:
· השירים הנועזים
5. סולואים:
אם שמים לב, יש באלבום הזה המון חלקי סולואים. אני לא כל כך מבינה את הסיבה לכך, חוץ מאולי קטע שירה שבו צריך לעלות גבוה בכדי להוסיף קצת טעם מיוחד לשיר. זה גם קצת הקשה עליי לסקר את הסולנים כי לא שומעים את היכולת האמיתית של הקול בשלוש שניות של שירה. צרות של עשירים... מצד אחד יש שלושה ילדים עם קולות מיוחדים שצריך להשתמש בהם ומצד שני ירחמיאל מקפיד לאחרונה לתת סולו לכל ילד, בהופעות וגם באלבום, מה שמביא לחלוקת סולואים גבוהה מהרגיל.
6. כאן אחלק תארים שונים ומשונים לחלק מהפרחים:
· כוכב האלבום: אליהו לוי ( נו, מה חשבתם ) – ירחמיאל בהחלט גילה כאן אוצר. מהסולו הראשון בהופעה של מקהלת האחדות, היה ברור שהוא מיועד לגדלות. הוא מדהים!
· הפתעת האלבום: אלישע כהן - אולי לא הקשבתי לו מספיק. פשוט לא ייחסתי לו מספיק חשיבות ( או תשומת לב ) . בהופעה האחרונה הוא התחיל לבלוט, בהופעת סוכות לא שמעו אותו הרבה ובפסח ע"ז כמעט בכלל לא. כך שזה מובן. והוא בהחלט הפתעה נעימה.
· מייצבי המקהלה: דיויד ואייזיק טורקיה. ( ולמה מתכוונת המשוררת? הקולות שלהם נמוכים, בטוחים ועוצמתיים באותה מידה כך שהם קולות בטוחים שמשפיעים על המקהלה ובפרט הסולואים האישיים – לשיר נמוך ולהחזיק מנגינה בחלקים הנמוכים וגם לדעת לעלות מבלי להתאמץ מדי ). איזו הגדרה קולעת! הם מצויינים! דוד הוא הדומיננטי, אבל גם אייזיק מעולה.
· CUTIE - הלא הוא חמודי בעברית: אלכסנדר קופר ממש חמודי! ואני מסכימה שהקלטת האלבום נעשתה כשהקול שלו עדיין לא היה מספיק בשל.
· מפתיע האלבום: מרק רוזנסטוק. מה שאולפן יכול לעשות...
· הקול המתוק: אלי כהן
· פספוס האלבום: אהרן מנהים יש עוד כמה. ככה זה שיש קבוצה טובה מדי!
7. הקלטת האלבום
לנו, חברי הפורום, העוקבים אחרי המקהלה והופעותיה ואף קליפיה (קליפים – המצאתי את המילה, יו לייק?), יודעים איך נשמעו הקולות ולמי התחלף ומתחלף הקול ומתי. לכן, כבר לאחר האזנה בפעם הראשונה, קלטתי שחלק מהשירים הוקלטו כבר לפני כחצי שנה לפחות, כאשר חלקם בחודש-חודשיים האחרונים.
אשמח בה'
שיר קצבי-איטי, בהחלט שיר מיאמי-טיפוסי ולגמרי מתאים לשיר שפותח אלבום, למרות שאנו נמצאים בעידן הורדת שירים אידווידואליים. את השיר עצמו הייתי מדגרת כשיר בינוני, חסר לי בשיר מנגינה עם רגש וחיבור. אני לא זוכרת מי כתב/ה כאן לגבי השיר של פרחי לונדון, אני ציינתי את זה וגם סנחריב בסיקורו... אך זו בהחלט המחשבה הראשונה שעלתה לי כששמעתי את המילים "אשירה לה' בחיי", ואחרי שגדלתי על השיר הנ"ל, קשה לי מאד להתחבר לשיר עם מנגינה לא מפותחת עם אותם המילים. לגמרי! במיוחד בבית הראשון, אבל אני עדיין נהנית מהשיר הזה.
סולנים:
דניאל פסטרנק – הוא שר כאן? לא הצלחתי לזהות בדיוק...
מיכאל עובד – הקול כבר התחלף. שר סה"כ יפה וחלק.
דייויד טורקיה – סולו יפה וקצר
אלי כהן – סולו מעולה. כבר שומעים שהקול משתנה. אבל יש בו יופי של קול מתחלף... לא יודעת למה, לפעמים אני אוהבת את הקולות האלה.
אליהו לוי – עושה כאן מעין כניסה דרמטית לשיר, כיאה לסולן מככב. הקול נהדר, הביצוע מקסים, לדעתי "ההוספות" של העליות מיותרות. למה את מתכוונת שאת אומרת כניסה דרמטית?
אלישע כהן – סולו קצר אך מבטא את עוצמת הקול. יפה מאד.
לעולם ועד
שיר קצבי-איטי-מהיר, בעצם שיר שלא מוצא את הקצב של עצמו. אמנם זה שיר הנושא של האלבום, אך אני מדרגת אותו כשיר בינוני – בחסד. זו לא הפעם הראשונה שאני מגדירה שיר של מיאמי כשיר "שרצים בכדי לא לפספס את האוטובוס" וכך זה נמשע. המנגינה קצרה מדי לחלק הראשון של השיר. חבל.
סולנים:
דייויד טורקיה – מושלם
אייזיק טורקיה – מושלם
מסוג האחים שכיף לשמוע אותם ביחד, יש להם קולות שונים.
אליהו זילברברג – קצר ונחמד
טל גלסמן – קול מתוק – סולו קצר.
סמי סלמה – סולו מדויק מאד. הקול מתחיל להתחלף L הוא נשמע אחרת באלבום. לדעתי הרבה יותר טוב מההופעות.
מנחם זוויקלר – ביצוע טוב – סולו מיותר לדעתי.
טריו - אליהו זילברברג, מנחם זוויקלר, ג'ייקוב סטהון – ביצוע טוב, שומעים את הקולות המתחלפים בברור. ההרמוניה טובה. סה"כ מסוכנרן היטב.
הרמוניה - אבי בלסם – ביצוע נהדר. משתלב יפה עם הקולות, קול נעים ומתוק.
שלום
שיר מיאמי טיפוסי מאד מינוס הקטע ניסיון לשיר במבטא ישראלי/עברית. שיר בינוני. מצד שני, הסאונד שונה מאד בגלל כמות הילדים במקהלת האחדות המבצעת אותו. למרות שאינני בקיאה בעניינים טכניים של הקלטות ואולפנים, אני תוהה האם היה ניתן למצות יותר את המומנטום של מקהלה כה גדולה בכדי להעצים את הסאונד בשיר. בשיר עצמו, שומעים הרבה מאד קולות, אך הם נשמעים קצת מרוחקים, מחובתי לציין שהמקהלה נשמעת צעירה מאד – כלומר גילאי 9-10 לעומת גילאים טווח של 9 – 13.
לגבי מילות השיר: השיר מבטא את הכמיהה לשלום האולטימטיבי, אך המסר הסופי לא ממש ברור, מה שמקשה עליי להתחבר לשיר ברמה הרוחנית.
נשמע שהסולנים הוקלטו כבר לפני כמה וכמה חודשים, בעיקר בגלל השינוי בקול של אלי ואף של אליהו לוי שנשמע בוגר יותר בכמה מהשירים באלבום.
סולנים:
אייזיק טורקיה – סולו חלק מאד עם עליה יפה בסוף.
דואט – סמי סלמה ומיכאל עובד - יפה מאד, ההרמוניה הנמוכה משלימה יפה מאד את הקול של סמי. סמי שר יפה מאד, עולה גבוה מבלי להתאמץ מדי אך גם כאן, ניכר שקולו מתחיל להתחלף.
אלי כהן – סולו מקסים של אלי, עליית הסולם בסוף הסולו נעשה בצורה כל כך טבעית, המשקפת את היכולת הווקאלית שלו. הקול שלו היה אז
דואט – אהרן מנהים ואיתן מצ'ניק – לאהרן יש קול מתוק מאד והוא שר כאן בצורה היפה ביותר. ההרמוניה של איתן מדויקת וגבוהה מאד – היכולת שלו מדהימה. דואט של שניים שלא שמענו הרבה...
אלישע כהן – הקול יפה. אני קצת חלוקה עם עצמי האם הוא נתן את הביצוע הטוב ביותר כאן, בפרט שהוא קצת בלע כאן כמה מהמילים.
מרק רוזנסטוק – סולו טוב.
אליהו לוי - מקסים. מתוק, עוצמתי ומרגש.
אבי בלסם – הרמוניה נהדרת.
יברכך
ללא ספק השיר הקצבי האהוב עליי ביותר מתוך האלבום. שיר טוב! שיר קליט! שיר כיפי!! העיבוד מעולה וצעיר. הייתי אפילו נוטה להכניס את השיר הזה בסוגריים לתחום הנועז. בהחלט שיר ריקוד לחתונות.
זו בהחלט הפתעה שיש שיר שמבצעים אותה רק שלושה פרחים, לא היה עוד שיר קצבי שביצעו אותה קבוצה כה קטנה של פרחים עד לאלבום הזה, אם זכרוני אינו מטעה אותי. יש את "במרום", אבל זה היה בהופעות, לא באלבום.
את השיר אסקר בחלקים יחד עם הסולן:
הפתיח: המוסיקה כיפית- קצבית ונהדרת הגורמת לי לרצות לרקוד ולקפוץ.
חלק השירה הפותח – אליהו לוי בנמוך, זו בהחלט הפתעה טובה. הביצוע ברור ומתוק ובפעם השניה - מרק רוזנסטוק – אף הוא מפתיע כאן לטובה עם החזקת המנגינה בצורה חלקה, רק חבל שבלע קצת את המילים. השיר ממשיך ישירות לחלק הגבוה עם ביצוע אדיר של אלישע כהן לחלק הגבוה השיר הזה מושלם לקול שלו. וההמשך הטבעי – אליהו לוי ממשיך ומחלק את שארית החלק הגבוה כאן עם מרק רוזנסטוק – הסיום: שילוב של שלושתם ביחד – מסונכרן היטב.
קטע אלקטרוני מרקיד.
החלק השני – ושוב הפתעה: מרק בחלק הנמוך ואליהו בהרמוניה – מהמם! ההרמוניה של אליהו פשוט מושלמת!
ההמשך – שלושתם יחד עם קולות רקע של מקהלת זמירות – ביצוע נהדר ונעים לשמיעה.
המוסיקה עם קולות רקע של מקהלת זמירות – אהבתי את השילוב, לפי דעתי מכפה קצת על המוסיקה האלקטרונית הכה בולטת בשיר הזה.
מכאן יש יותר מדי ירחמיאל וזמירות ופחות מדי ילדים. אבל אני אוהבת את השיר הזה.
החלק השלישי – ירחמיאל שר עם קולות רקע של מקהלת זמירות ולאחר מכן עם הילדים. סה"כ נחמד. למרות שאת דעתי על הקול של ירחמיאל אמרתי מזמן..........
החלק הרביעי – מקהלת זמירות – סה"כ יפה ואח"כ הרמוניה יפה ורעננה (מאד אוהבת את ההרמוניה הזאת. חזרתי על קטע הזה לפחות עשר פעמים באחת ההאזנות הראשונות ) לקראת סיום השיר.
סיומת השיר – מוסיקה ואח"כ החלק הגבוה – לעומת רוב השירים שאני לא אוהבת שמסיימים אותם ככה. כאן זה מתאים לשיר.
עוד ישמע
שיר מיאמי טיפוסי – מהטובים באלבום. שיר איטי ומרגש. המוגש כמיטב שירי מיאמי בהתחלה ע"י סולנים ואח"כ שוב המקהלה, ושוב סולנים מככבים. השיר הזה גם דומה לשירים האיטיים הישנים, בזה שיש כאן רק ארבע סולנים ששרים קטעי שירה מלאים במקום רבעי סולו, כמו בהרבה מהשירים באלבום הזה. אני פחות אוהבת את הקטע שהוא תקע את המילים "מזל טוב" בין פסוקי השיר, זה נשמע נורא קיטשי, אך מכיוון שזוהי הסטייל שמאפיין את ירחמיאל, אני לא יכולה לומר שאני מופתעת. ואם בעניין הפתעות עסקינן, זה לגמרי לא מפתיע שהוא בחר לפרסם עוד שיר איטי לחתונות. אחרי הצלחה של "מהרה" תמיד אפשר לקוות......
לא אוהבת את סיום השיר.
סולנים:
אלי כהן – כאן כבר שומעים את השינוי בקול ולמרות זאת, עדיין שומעים את המתיקות ואת העוצמה. בדיוק מה שאמרתי על הסולו הזה בסיקור על ההופעה.
דניאל פסטרנק – אני לא יודעת אם שמעתי אותו שר לפני שכבר החל חילוף הקול – מתאים לו סולואים כאלו. יפה מאד. הוא שר מקסים. אבל ההגייה של המילה בחוצות מעצבנת אותי (הוא הוגה את הצ' כמו ס').
אלישע כהן – סולו מהמם ומרגש. שומעים בקול את התחלת תהליך החלפת הקול.
אליהו לוי – שוב עושה כניסה דרמטית לשיר. שר עם כל כך הרבה רגש, מרגישים שכל הנשמה שלו משתתפת בשירה כאן. מדהים, מקסים, מהמם. מושלם! ההתחלה, האמצע והסיום!
מגן ומושיע
שיר חמוד. עדיין מתלבטת בין פילר לבינוני. קליט. קופצני. טוב לריקודים, לא יודעת אם הוא ייזכר כשיר שכולם ירצו לשיר. ההרמוניות בשיר יפות כיאה לשירי מיאמי. מקהלת זמירות מוסיפה מאד.
סולנים:
דניאל פסטרנק – נמוך, נחמד, מדויק. ה ר' מיותרת.....
דואט: אייזיק טורקיה ומנחם זוויקלר – יפה מאד, שילוב יפה.
אלכסנדר קופר – קול מתוק מאד. אני חושבת שהקול שלו עדיין לא ממש בשל כאן בכדי לשיר סולו. הוא נשמע תינוקי. אבל הוא כזה חמוד...
תפלת חופה
שיר יפה מאד. ואליהו לוי שר אותו בצורה הטובה ביותר. עם התכונות שהכרנו בו; עם רגש ישירות מהנשמה, עם מתיקות ועוצמה. רק הוא יכול להחזיק כזה שיר. האי-דיוקים לגבי סוג המבטא והבאת המילים מטריפה אותי. כנ"ל. הוא מן הסתם רגיל לקרוא לשון הקודש בעברית – וכאן ירחמיאל מביא לו לשיר במבטא אשכנזי עם קוננטציות אמריקאיות. חבל, זה הורס את היופי של השיר.
השיר האהוב עלי באלבום! אני יכולה למצוא את עצמי שומעת אותו שעה שלמה ברצף! איזה קול טהור יש לו!
( הערת שוליים: אולי כדאי שירחמיאל יבדוק ניקוד לפני שייתן קטעי שירה לילדים מומלץ!)
דור דור
שיר פילר לדעתי. למרות ששמענו אותו כל כך הרבה פעמים שלוש שנים האחרונות. קצת חסרת מנגינה, ושוב סיומת מעצבנת. כבודו של השיר ניצל בעיקר בגלל המשמעות של המילים – גדלותו של הקב"ה. איזה מזל!
סולנים:
טל גלסמן – מתוק, מדויק וברור.
מנחם זוויקלר – יפה ומתוק.
אלי כהן - סולו יפהפה המשקף את היכולות שלו. כל כך שמחה שהוקלט לפני שהתחלף הקול.
אלישע כהן – מתוק.
אלכסנדר קופר – מתוק, אך תינוקי.
סיימון וילדס – משתלב יפה.
אותם
שיר איטי טיפוסי. שיר בינוני/טוב. כל השיר הזה קצת מייבב. לא יודעת אם זה שיר שייזכר לקהל השומעים. ההרמוניות יפות. מעניין שדווקא כאן יש את ה"מקהלה הישראלית" לעומת מקהלת זמירות.
סולנים:
אלישע כהן – יפה מאד. שומעים כאן עוצמה ומתיקות ושוב, הקול המתחלף L מתחלף? הוא די צעיר...
דייויד טורקיה – סולו מדויק – מהסוג שעד עכשיו ציפינו לשמוע מדייויד טורקיה. קול בוגר מאד. קצת מייבב.
אליהו לוי – ושוב. סולו מהמם ומרגש. ולמרות זאת, לא אוהבת שגורמים לו לייבב. וזה מה שהוא עושה כאן.
אלי כהן – מרטיט! אחד הסולואים היפים באלבום! ( ביטוי העברית/אשכנזי גרררררררררר)
ההרמוניות של המקהלה בשיר הזה מדהימות!
אלישע כהן – מבינים למה הוא הפתעת האלבום? ה-סולו שלו לפי דעתי! ואחד הסולואים היפים באלבום.
סמי סלמה – סולו נקי מאד. בחירה טובה. ביצוע טוב. אך שוב, כל כך קצר שלא ניתן לשמוע את היכולות שלו.
אחד כנגד כולם
שיר מעניין. אני חושבת שאני מבינה מה ירחמיאל רצה לעשות כאן, סה"כ הקהל הישראלי הוא אחוז גדול מהשומעים, וגם, נורא אופנתי לשיר בעברית. רק מה, זה יותר שיר בלשון הקדוש המושר במבטא ישראלי מאשר שיר בעברית. הקצב כיפי, שוב האלקטרוני הזה J. שיר בינוני.
סולנים:
סיימון וילדס – סולו יפה וברור. יש לו קול יפה.
דייויד טורקיה – יפה מאד. המבטא הפתיע אותי. הוא נשמע ממש ישראלי...
מרק רוזנסטוק – ביצוע יפה מאד. הקלטה באולפן עושה לו טוב. הסלסולים שלו קצת מעצבנים.
אליהו לוי – מדהים, הוא נשמע שנח לו לשיר במבטא עברית. נכון...
מנחם זוויקלר – לא קטלתי איפה הוא שר?!
מרן דבשמיא
אני חייבת להסכים עם אלו שאמרו שזה השיר היפה באלבום. הייתי משווה אותו לסגנון השיר של 'אנא בכח'. מהפעם הראשונה ששמעתי אותו, בהופעה בלוס אנג'לס, התחברתי אליו. המנגינה והרגש מתחברים כאן בסטייל מיאמי טיפוסי שרק ירחמיאל יודע לשלב. רק הסוף של השיר, שוב, מהסוג שגורמים לי לצרוח מעצבים. למה, למה, למה להרוס את כל השיר היפה הזה עם כזו סיומת? הייתי רוצה לראות את השיר הזה בהופעה חיה עם ירחמיאל על הפסנתר. על איזה סיומת את מדברת? אני הייתי עוצרת את השיר מיד בסיום הסולו של אליהו. בלי ה"מרן די בשמיא" בסוף.
סולנים:
הסולנים בשיר עושים עבודה מדהימה ומרימים את השיר בכמה רמות!
דייויד טורקיה – איזה סולו יפה. נמוך, עוצמתי, מתוק, בוגר – הסולו היפה ביותר שלו מכל האלבום.
מרק רוזנסטוק – סה"כ נחמד. לא אוהבת את הצעקה בהתחלה.
אלי כהן – איזה יופי, בפרט החלק הגבוה בסוף. מדויק!
אליהו לוי – הסולו הזה עשה לי צמרמורת. לילד הזה יש קול כל כך מתוק, טהור ומרגש והביצוע הזה אחד הטובים באלבום. כל מילה! איזה סולו!
אלישע כהן – סולו מדהים, החלפת טון, מתוק, צלול מרגש ושוב, מצמרר.
אני מסוגלת להקשיב לשני הסולואים האלו, של אלי (אלי או אליהו?) ואלישע שוב ושוב מבלי שיימאסו עליי.
Never give up
והשיר הזה, נכנסת לקטגורית נועז. למרות שלאחר האזנה בפעם הראשונה תהיתי ביני לבין עצמי האם ירחמיאל סטה ממנהגו והכניס לאלבום שיר שלא הלחין, לבסוף נאלצתי להודות שכנראה הלחין את השיר אך נתן למעבדים להשתולל. והתוצאה בהתאם. יש לי יחסי אהבה-שנאה לשיר הזה. מצד אחד, המלים ברמה של בית ספר יסודי, חוזרות על עצמן שוב ושוב, מצד שני, השיר כל כך קליט ושונה, שכיף לשמוע אותו וגם כיף לשמוע קצת גיוון.
לגבי הסולנים, אני עדיין לא פענחתי מי שר מה, כך שלא אסקר כאן את כולם, רק את אלו שאני מזהה. לא מצליחה לעקוב בכלל! מי מתנדב לכתוב כל סולן עם הדקה שבה הוא שר?
מיכאל עובד – ביצוע חמוד. מתאים לו בול לקול המתחלף.
סיימון וילדס – זהו הוא? עם הקול המתחלף לא הייתי בטוחה אם מיכאל שר פעמיים.
דניאל פסטרנק – יפה מאד!
אייזיק טורקיה – מדהים ומדויק כרגיל. מה אגיד לכם, הטורקים האלו יודעים לשיר. אוהו יודעים לשיר!
דואט – אלי כהן ונס עדס – נהדר. הביצוע חמוד ולנס יש קול מתוק ויפה. חבל שלא שמענו יותר ממנו.
אני חושבת שפספסתי כאן את איתן מוצ'ניק מרוב סולנים.
דייויד טורקיה – טוב – כרגיל
סמי סלמה – ברור וצלול
אלישע כהן – יפה מאד!
אלכסנדר קופר – מתוק
כאן איבדתי קצת את הריכוז של מי שר, עד שהגענו לסולו של מרק רוזנסטוק – שלמרות שאני לא אוהבת את הסלסולים שלו, בשיר הזה זה היה ממש במקום. אהבתי מאד את הסולו הזה.
שאר הסולנים שמככבים כאן לפי דעתי: אלישע כהן, אלכסנדר קופר ונס עדס – הם שרים מתוק כל אחד ואחד מהם.
הרבעייה – מהממת, שילוב אדיר של קולות והרמוניות.
הקטע בסוף של שורה ירחמיאל – שורה המקהלה, יפה מאד ומכניסה קצת גיוון לשיר. וסוף השיר דווקא הדבר הכי קרוב לסגנון פרחי מיאמי מכל השיר – נחמד סה"כ.
תורת חיים
שיר פילר לפי דעתי, למרות שזה שיר יפה. השירה של אלי ואלישע מדהימה והם בהחלט עשו כבוד לעצמם ולמקהלה. רק חבל שקולות כאלו יפים מבוזבזים על שיר שאף אחד לא יזכור.
ושוב, ירחמיאל בוחר להלחין שיר עם מילים שהלחין עבורם מנגינה אחרת. באלבום Miami meets Toronto יש שיר שנקרא: "תורת חיים" עם בדיוק אותם המילים. רק שהשיר ההוא קצבי יותר.
תוקן על ידי שירהיהודית ב- 13/06/2018 17:27:33